• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elti ile aile tanışması

Eşimde abiside aileye yaptırıyor her şeyi. Hatta eşim çalışıp maaşını veriyordu tamamen eve abisi aksine yetmiyor deyip dahada istiyor sürekli ailesinden. O akşam giderken çiçeği görünce ve diğer yapacağı hazırlıkları en son dolmada sarayım diyordu güzel ve net bir şekilde tepkimi belli edeceğim. İsterim ki o akşam keşke bir küçük bukette bana yapsalar kayınpederim hediye etse kendi hatasını kendi telafi etmek istese. Ben her şeyi unuturdum. Ama imkansız. Hayırlısı ya nasip böyleymiş
Su kisim sacma olmaz mi gercekten. Cocuk kandirir gibi.

Rabbim iyilerle karşılaştırsın sizide. Ben hep iyi olalım aile olalım kopmayalım diye düşünüyorum. İnşallah öyle olur. Güzellik gibisi yok
Aminnn cok guzel dusunuyosun canim ama sadece senin istemenle olmuyo malesef herkesin bole dusunmesi lazim mesela benim elti kayinvalidemlere tek gelininiz ben oliyim diger gelinleri sokmayin aramiza size gul gibi bakarim ama eger onlarla konusursan gider gelirsrn benden sana gelin olmaz demis

Benden sonra evlenen kaynıma tanışmaya gidilirken ne götürüldü, nişanda ne alındı falan filan hiçbirinden haberim yok :deli: hiç ilgilenmedim çünkü, kayınvalidem de arayıp demedi kızım sana şunu almıştık ona şunu alim vs. Elti adayı için güzel zihninizi biraz fazla yormuyor musunuz :hamarat:

Haklısın valla. Onun olayını ayrı tutuyorum zaten. Kalbim ona ayrı kırık. Ama tamam kaynım özenip yapsın olması gereken bu zaten. Kayınvalideme ne oluyor peki ne bu telaş tatlı çiçek el sarması dolma ve daha ne yapsam telaşı. Bu kızı bir hafta önce istemiyorum diye ortalıkta ezen sen değil miydin. Ne demek bana telefonda sana yarım kilo tatlı getirmiştik demi demek.
Ya aslında benimde hevesli zamanlarımdı o zamanlar çok üzülmüştüm düğün sürecine kadar yaptıklarına. Ama napalım. Kayınvalideme ne desem diye düşünüyorum yada Demeli miyim bilmiyorum

Yani güzel başınızı niye üzüyorsunuz ki
Zaten aldıkları hediyeler kız için değilmiş tam tersi suçluluklarını bastırmak hır gür çıkmadan halletmek için
Sizin eşiniz de abisine göre pasif demek ki...kaynananız sakin bi zamandayken demleyin çayı, kahveyi kızarsa kızsın sonunda umursamayın utanırsa ne ala... Konuyu sizi isteme gününe getirin, ne kadar kırıldığınızı anlatın.. Ona hala bu konuda dargın olduğunuzu söyleyin başka konuya geçin

Biz daha önce evlendik kaynımdan. Bana alınandan daha fazlası alındı her manada. Ama kızın ve ailesinin istekleri o yöndeydi. Ben hiçbir zaman hiç bir talepte bulunmadım ailemde öyle. Bunu hiç sorun etmedim. Zaman ve o anki şartlar da durum değişebiliyor. Belki o anki hayata bakışlarıyla şu anki farklıdır .

Kuzum şunu söylim bu konuda yaptığın her hareket kıskançlık olarak algılanabilir eşinin ve kızın ailelerinde.
Artı, gerçek iyi niyet bence gösterilmeye çalışılmaz, pasta götürmek gibi... :KK1:

Bakin biz 3 kiz kardesiz. Pek de ailecek gelenek gorenek isleri ile ilgilenmeyiz.

Ilk ben evlendim, ben evlenecegim yil annemler o dugun senin bu dugun benim gezip kiz tarafi neler yapiyor diye arastirdilar :))

Yine de bana yapilanlarla kiz kardeslerime yapilanlar arasinda fark var. Annem kendi de diyor, senin dugununde bu aklimiza gelmedi veya bilmiyorduk diye.

Hic darilmadim hic uzerine kafa bile yormadim. Kayin ailelere de biraz anlayisli olmak lazim.

HANIMLAR AMACIM KISKANÇLIK DEĞİLDİ. SÖZÜNÜZÜ DİNLEYİP BİR ŞEY ALARAK GİTMEYECEĞİM. KİMİN NR YAPTIĞINADA MORALİMİ BOZMAYIP YUVAMA BAKACAĞIM ÇOK ŞÜKÜR EŞİM EVİMİZE GİRDİKTEN SONRA HİÇ BİR ŞEYİMİ EKSİK ETMİYOR.
ÇİRKİN YORUMLARADA GEREK YOK. BEN ORTALIĞI KARIŞTIRIP HANİ BANA DEMEDİM KİMSEYE. DARILDIM DEDİM KENDİMCE HAKLI SEBEPLERİM VARDI. BUKET KONUSUDA KAYINVALİDEMLER KENDİLERİ DÜŞÜNEREK BAK O ZAMAN SANA YAPAMADIK AKIL EDEMEDİK ŞİMDİ YAPIYORSAMDA SİZİ AYIRMAM MANTIĞI İLE YAKLAŞSAMIYDI DEDİM. HER ŞEY BOŞ GERÇEKTEN. HAYATTA DAHA ÖNEMLİ PROBLEMLER VAR. BANA GÜZEL YAKLAŞANA ÖMÜR BOYU İYİLİKÇE DÜŞÜNÜRÜM. İSTEMEZLERSEDE NE YAPAYIM ZORLAYAMAM KİMSEYİ. VAKTİNİZİ AYIRDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM ☺️❤️

HANIMLAR AMACIM KISKANÇLIK DEĞİLDİ. SÖZÜNÜZÜ DİNLEYİP BİR ŞEY ALARAK GİTMEYECEĞİM. KİMİN NR YAPTIĞINADA MORALİMİ BOZMAYIP YUVAMA BAKACAĞIM ÇOK ŞÜKÜR EŞİM EVİMİZE GİRDİKTEN SONRA HİÇ BİR ŞEYİMİ EKSİK ETMİYOR.
ÇİRKİN YORUMLARADA GEREK YOK. BEN ORTALIĞI KARIŞTIRIP HANİ BANA DEMEDİM KİMSEYE. DARILDIM DEDİM KENDİMCE HAKLI SEBEPLERİM VARDI. BUKET KONUSUDA KAYINVALİDEMLER KENDİLERİ DÜŞÜNEREK BAK O ZAMAN SANA YAPAMADIK AKIL EDEMEDİK ŞİMDİ YAPIYORSAMDA SİZİ AYIRMAM MANTIĞI İLE YAKLAŞSAMIYDI DEDİM. HER ŞEY BOŞ GERÇEKTEN. HAYATTA DAHA ÖNEMLİ PROBLEMLER VAR. BANA GÜZEL YAKLAŞANA ÖMÜR BOYU İYİLİKÇE DÜŞÜNÜRÜM. İSTEMEZLERSEDE NE YAPAYIM ZORLAYAMAM KİMSEYİ. VAKTİNİZİ AYIRDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM ☺️❤️
Kucuk harfle yazinca da anliyorduk. :KK12:

Eltiyi fazla kafaya takmissiniz bence.
İcinizde kalan seyleri niye eltiye yapacaksiniz yahu?
Kendinize yapin daha iyi. İcinizde bir guzel bukle cicek mi kaldi..yaptirin evinizin kosesine koyun. Altinmi bilezikmi kaldi yaptirin takinin gezin madem. Bukadar basit. Kendi degerinizi baskalarinin size verip vermedikleri ile ölcmeyin.

Ay yapmayın lütfen ya. Ters manada bir şey düşünmeden yaptığım şeylere böyle yorumlamayın. Yeni yorum yapacak arkadaşlar veya önceden yorum yapan arkadaşlar görsün diye büyükçe yazayım dedim
Buyuk harfle yazmak sanalda bagirmak anlamina geliyor.

Konuya gelince elti konusunu unut, ne yaptilar , ne goturecekler diye dusunmen sadece seni yipratiyor. Bu da o gun direkt sana yansiyacak ve yansitacaksin. Yapabiliyorsan gitme.

Ben ceyiz , buket islerini onemsemem ama insanlara verdigim deger onlarin bana verdigi degerle dogru orantili gelisir. Sen buket , cikolata islerini sana verilen degerle es deger goruyorsun. Iste sorun tam da burada basliyor.

Buyuk harfle yazmak sanalda bagirmak anlamina geliyor.

Konuya gelince elti konusunu unut, ne yaptilar , ne goturecekler diye dusunmen sadece seni yipratiyor. Bu da o gun direkt sana yansiyacak ve yansitacaksin. Yapabiliyorsan gitme.

Ben ceyiz , buket islerini onemsemem ama insanlara verdigim deger onlarin bana verdigi degerle dogru orantili gelisir.
Bilmiyordum bağırmak olduğunu hiç öyle bir şey duymadım bu zamana kadar. Ben yansıtmam bir şeye darılsam bile bu beni küçük düşürecek bir şeyse çingene gibi ortaya çıkıp hani bana demem. Kayınvalidem sana yarım kilo tatlı almıştık dediğinde bile sadece yutkunmaya çalıştım sonra devam ettim tamam bir şeye ihtiyaç olursa haber edersin hallederiz dedim. İçimde kaldı ben mi abartıyorum kırılmakta diye konu açtım. Ya kızlar hadi bana hak verin beni gaza getirin kaynanamlara saldıracam demedim. Öyle bir şeyi asla yapmam. Ama en iyisi gerçekten Güler yüz gösterip kendimi geride tutup bana ihtiyaç duyduklarında yardım edeceğim

Bilmiyordum bağırmak olduğunu hiç öyle bir şey duymadım bu zamana kadar. Ben yansıtmam bir şeye darılsam bile bu beni küçük düşürecek bir şeyse çingene gibi ortaya çıkıp hani bana demem. Kayınvalidem sana yarım kilo tatlı almıştık dediğinde bile sadece yutkunmaya çalıştım sonra devam ettim tamam bir şeye ihtiyaç olursa haber edersin hallederiz dedim. İçimde kaldı ben mi abartıyorum kırılmakta diye konu açtım. Ya kızlar hadi bana hak verin beni gaza getirin kaynanamlara saldıracam demedim. Öyle bir şeyi asla yapmam. Ama en iyisi gerçekten Güler yüz gösterip kendimi geride tutup bana ihtiyaç duyduklarında yardım edeceğim
Aslinda sen bu sekilde sana yaptiklari (aslinda yapmadiklari) seyin farkinda olmalarini istiyorsun. Yardim etme ihtiyacini duyman bu yuzden. Yoksa pasta mi goturulmus , kek mi goturulmus diyecegini sanmiyorum.

Bunun icin o gunu kullanman yanlis. Baska bir zaman acikca konusabilirsin ama o gun degil.

Siz herkesten ayri pasta neden gotureceksiniz?
Size ne?
Kv yi ilgilendirir ne goturecegi.

Siz kendinizi neden bu kadar sorumlu hissediyorsunuz anlamadim
Gereksiz bir goz boyama istoyorsunuz sanirim;)

Size gelirken yarin kilo tatli getirmeleri esinizin sorunu.
Ana babasini uyarsaydi yarim kilo tatliyla olmaz diye

Kaynin belki uyarmis en iyisi olsun demistir;)

Kiskanclik yapmiyorum diyorsunuz ama elinizde olmadan kiskaniyorsunuz bence

Abisi ne derse tekte yapılıyor her isteği oluyor eşim ise kimseyi kırmak istemeyen bir tip. Asla istediği şeyi diretemiyor

Eh sorun esinizde o zaman
O da direteekti abisi gibi .zamaninda

Ya da bundan sonra degissin.

Insanlar kendi yapamaduklari seyleri baskalari yaptirinca bozulurlar genellikle.

Sizinki de bu hesap olmus

Ben darilmam boyle seylere ama ayrica pasta yaptirmak da asiri gorgusuzluk bence. Nerde gorulmus elti adayina pasta goturen gelin? Manasiz

Back
X