• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elti ile aile tanışması

Ilk mesajinizi tamamen degistirmissiniz

Yasak oldugunu hatirliyorum boyle birseyin.

Insallah ban yemezsiniz.

Eşimde abiside aileye yaptırıyor her şeyi. Hatta eşim çalışıp maaşını veriyordu tamamen eve abisi aksine yetmiyor deyip dahada istiyor sürekli ailesinden. O akşam giderken çiçeği görünce ve diğer yapacağı hazırlıkları en son dolmada sarayım diyordu güzel ve net bir şekilde tepkimi belli edeceğim. İsterim ki o akşam keşke bir küçük bukette bana yapsalar kayınpederim hediye etse kendi hatasını kendi telafi etmek istese. Ben her şeyi unuturdum. Ama imkansız. Hayırlısı ya nasip böyleymiş
Canm iste veren taarafı hep taşlarlar ama dger taraf hep alttan alınır aile ici kardes ayrımı cok bziim toplumumuzda ne yazıkki kırılmakta haklısn ama okdr ince dusuncede olcaklarını hc ama hc sanmıyorum :( olsalardı basta derlerdi zaten sende bsey yapma goturmede bırak beni nişan alısverisine cıkarmdılar mesela kafalarına gore aldılar herseyi eltime ne takımlar ne hediyeler ne cantalar alındı bi gorseydin bde bana saana yapamadık ama uzgunum bole akıl edemedik dediler hata bzdeydi bz ben nye gtmıyorum demedik annemle o taraf full yuklendi bziim erkek taragına herseyi aldırdı biz siz blrsnz dedik hata ettik keske bzde dyeydik soluyceks.çn herseyş susmuycaksın sende gorursn dayanamazsan soyle asla susma

Arkadaşlar öyle yorumlar geliyor ki şaşırıyorum. Kıza alacağım pastaya bile yok göz boyama yok kendini iyi gösterme çabası gibi. Ya niye bunaltan direk duyayım Ekmeğimi suyumu o kız mı veriyor. Niye çıkarım olsun kızdan. İyilekçe düşündüğüm bir şeye bile gerek yok diyen arkadaşlarda var evet hak veriyorum onlara şuan. Ama birde sanane sana mı kaldı Yok göz boyuyorsun diye yorum yapmak nedir. Burada herkes yetişkin. Kimse böyle itamlar duymak için buraya konu açmıyor. İnsan bi pasta alayım dedi diye böyle şeyler der mi

Zoruma giden bu. Bende eşime söyledim anlattım böyle olur diye. Hatta isteme çiçeğimi kendim yaptırdım. Çikolataya herkes çok fiyat söyledi tepsimi aldım bir yerden çikolataları bir marketten doldurttum. Ama bize gelirken ne gerek vardı demiş ailesi. Eşimi hep susturdular. Ama şimdi abisi söz konusu olunca kendileri ne yapacaklarını şaşırmışlar henüz aile tanışmasında. İstemsiz zoruma gidiyor
Siz çok haklısınız benim ablamda düğününün otelde olmasını istiyordu çok diye yapmadılar ama eltisinin düğünü otelde oldu 10 senelik evli ama halen söyler.Çok takılmamaya çalışın bence ama bundan sonra madem öyle sizde isteklerinizi açıkça söyleyin ayıp yaptıkları ben olsam herkesin için kaynanama söylerim laf arasında içimde tutamam

Eltinin ailesi zengin mi? Bazen karşı taraf zengin olunca ona göre muamele yapılıyor.

Benim anlamadigim şey sizin pasta götürmenize bu insanlar neden bu kadar takıldı. Şahsen biz bir yere giderken helede ilk gittiğimiz bir yerse alırız pasta börek tarzı şeyler. Yani olaya eltiye tanışmaya gidiliyor diye bakilmaz sadece. Bnce içinizden ne geliyorsa alın. Diğer konuda da bnde sizin gibi düşünürdüm neden bana da daha özenli gelinmedi diye.

Benim kayinvalidem de birçok şeyi benim burnumdan getirdi yapmadı, ama kendi gelini bile olmayan başkasının gelinine kat kat fazlasını yaptı. Bende alındım, kırıldım ama ne eşime ne başkalarına ses çıkardım. Olan olmuş atı alan üsküdarı geçmiş. Size yaptıklarını unutun. Kiza pasta götürmeyi de unutun çünkü orda kıza dönüp bunu ben getirdim diyemezsiniz zaten gereksiz bi hamle olur..

Benim anlamadigim şey sizin pasta götürmenize bu insanlar neden bu kadar takıldı. Şahsen biz bir yere giderken helede ilk gittiğimiz bir yerse alırız pasta börek tarzı şeyler. Yani olaya eltiye tanışmaya gidiliyor diye bakilmaz sadece. Bnce içinizden ne geliyorsa alın. Diğer konuda da bnde sizin gibi düşünürdüm neden bana da daha özenli gelinmedi diye.
Ya ağzınıza yazan elinize sağlık bende anlamadım kıza sadece bir pasta alayım dedim bilemedim nerede hata ettim.

Benim kayinvalidem de birçok şeyi benim burnumdan getirdi yapmadı, ama kendi gelini bile olmayan başkasının gelinine kat kat fazlasını yaptı. Bende alındım, kırıldım ama ne eşime ne başkalarına ses çıkardım. Olan olmuş atı alan üsküdarı geçmiş. Size yaptıklarını unutun. Kiza pasta götürmeyi de unutun çünkü orda kıza dönüp bunu ben getirdim diyemezsiniz zaten gereksiz bi hamle olur..
Teşekkür ederim bende zaten hiç bir tepki vermedim sadece içimde kırıldım. Yine bencillik etmemek için kendi içimde kırılmakta haksız mıyım diye konu açayım ee giderkende kıza pasta götüreyim dedim topa tuttular

Siz çok haklısınız benim ablamda düğününün otelde olmasını istiyordu çok diye yapmadılar ama eltisinin düğünü otelde oldu 10 senelik evli ama halen söyler.Çok takılmamaya çalışın bence ama bundan sonra madem öyle sizde isteklerinizi açıkça söyleyin ayıp yaptıkları ben olsam herkesin için kaynanama söylerim laf arasında içimde tutamam
İşte kırmamak kıskanç aç gözlü demesinler diye bir şey demiyorum. Ama ablanızı o kadar iyi anlıyorum ki. Eminim eltisine yapılanlar umrunda bile değildir. Sadece ikisi arasında yapılan ayrım yüzünden kayınvalidesi tarafına kırgın kızgındır. Aynı durumdayım.

Pastaya ne gerek var anlamadım. Gereksiz bence. Yarın öbür gün onla bir sorun yaşarsan keşke değer vermeseydim diye kendine kızarsın. İlerde baktın iyi anlaşıyorsun bir gün bir pasta alır evine gidersin kahve muhabbet yersiniz. Ben kime değer verdiysem kazık yedim de umarım sana aynısı olmaz

Kız oda birşey mi ben daha ortada yokken aylar önce evlenen görümceme birşey yapılmamış diye(tabiki hepsi yalan herşey dört dörtlük olmuş) banada yapılmadı birde dediler ona yapmadılar diye ben hep bunu dinledim şükür ki bir evlatları yok çünkü çekirge üçüncüye sıçrayamaz bayağı rezil olurlardı bu sefer bence.

Kırgınım evet ama o kızın ne günahı var diye düşünüyorum. Oda her genç kız adetlerle güzelliklerle gelin olmak ister. Bende çok istemiştim. Çok kırıldım ama ne yapayım. Kötü demesinler dışlamasınlar diye susuyorum. Yada ne yapacağımı bilmiyorum
Merhaba hanımlar gelecek hafta eşimin abisinin kız arkadaşının ailesi ile tanışmaya gideceğiz.
Benimle tanışmaya geldiklerinde yarım kilo tatlı ile gelen kayınvalidemler şimdi eltim için kaliteli bir yerden tatlı almak, güzel bir çiçek yaptırmak ve daha ne götürsek acaba diye düşünmekle meşguller.
Asla kıskançlık değil yaptığım. Bana bütün evlilik sürecinde her hevesimi kursağımda bıraktılar. Örneğin isteme günüm gösterişli olmayan 100 liralık üstelik kendim ödememe rağmen buna ne gerek vardı diyen insanlar bunlar.
Siz olsaydınız darılır mıydınız? Lütfen rica ederim kıskançlık demeyin. Eltimde yeni gelin adayı. Dilerim her şey gönlünce olsun. Ben zaten bana yakışan gibi davranıp her şeyden ayrı güzel bir pasta yaptırıp götüreceğim. Hatta götüreceğim şey için sizden fikir almak içinde yazdım aslında.
Bakın olay yazdıklarınız içinde saklı aslında. Yani onların tavrı o kadar yanlış gelmiş ki size ileride kötü olmanız muhtemel birisi için (elti şahsı) siz kv den rol kesip pasta yaptırmayı düşünüyorsunuz... Ki bu bence anormal bir çaba, peki neyin çabası? İçinizde kalanların dışa vurumu işte... Bir arkadaş değinmiş, sizden duydukları sitemleri duymak istemiyorlardır. İlk evlat bile hep en cahil dönemine denk gelir insanın, diğer çocuklar daha fazla imkandan yararlanır bu böyledir. Gereksiz iyilik konusuna tekrar dönersek, fazla iyilikten maraz doğar konu sahibi, ne kötü olun ne de fazla iyi...

Bence akışına bırakın ve bunu eşinize sorun herşey eşin elinde götürecek şeyler dahil ve gelin adayının eş adayı böyle şeylere daha çok önem veriyordur belki de

Pasta goturmeyin diyenlere sasirdim, degil elti, yabanci birine bile ilk kez giderken eli bos gidilmez, bazen cok geri kafali hissediyorum burada kendimi :)
Siz bosverin ona su alindi, bana bu alindi hesabina girmeyin hic, boyle ince hesaplarla sadece mutsuz olursunuz.
Siz her normal misafir gibi ikraminizi alip gidin, gerisini de umursamayin.

Teşekkür ederim şartlar değil durumları hep iyiydi. Tek fark eşim ve abisi arasındaki fark. Abisi ne derse tekte yapılıyor her isteği oluyor eşim ise kimseyi kırmak istemeyen bir tip. Asla istediği şeyi diretemiyor kimsede bunu ciddiye almıyor. Karşı tarafta bizden üstün birileri değil. Her şey denk. Ya en çok benim en hevesli zamanlarımdı. Yemin ederim her şeyde göz yaşı döktüm şimdi her şeyi o kız icin ince düşünüpte bana karşı bambaşka olmalarına üzülüyorum. Nasıl tepki vericem bilmiyorum
Ben de tam bunu soracaktım. Size farklı davranılmasının sebebi eşinizin abisiyle farklı olması . Şu an eşinizin ailesi abinin tepkisinden çekindikleri için daha bir dikkatli davranıyorlar muhtemelen. Yani size karşı yapılan bir olay değil tamamen gelecek tepkiye göre hareket ediyorlar. Ama insan biraz evlenecek çiftlerin gönüllerini hoş tutmalı imkanları el verdiği kadarıyla. Sen de boşver üzülme nasılsa eşinle mutlusun.

Zaman farklı bence alınmana gerek yok Şahsen ne kadar aynı yapmaya çalışsalarda ailem bile ablama zamanında bişey yapmış ama benim zamanımda aynı şey bambaşka olmuş yani bence alınmaya gerwk yok ablam da der sana şunu yaptılar diye o kırıyo beni haberi yok ben alınmam napayım yani benim kv ler de eltime yemek odası takımı almış benim alışverişte eltim ben attım deyince ben istememme rağmen almadılar kırıldım çok ama umrumda olmadı çünkü eşim alırım ben boşver dedi babam da alabileceğini söyledi
Bu arada biz bu evi alınca kp tv aldı kv 350 liraya fırın ama eltim ev aldı kp aynı tv den aldı kv 2.000lik halı aldı bunu kıskançlıkla söylemiyorum bana kalsa be buz dolabını alıver anne dedim ya zaman farklı paranın değeri bile farklı hiç takma bence ona bunu yaptık ondan sanada bunu yapcaz denmez herkes bazı şeyleri zamanla öğrenir

Back
X