- 23 Mart 2015
- 5.762
- 12.182
- 448
- 36
- Konu Sahibi sufisentir
-
Iste ortada öyle bir iş bölümü bile yoktu.Kurban mevzuusuna çok takıldım, niye hazır sofra bekliyorsunuz ki? Bayram herkese bayram, kurban herkese kurban. Bizde bütün eltiler iş bölümü yapar, kimin evinde olursak olalım...
Valla hiç de tuhaf değilim.Cunku çocuğu arıyoruz zaten yokluyoruz surekli bi isteğin var mı diye o çocuğun ne suçu var ki?Siz de bir tuhafsiniz kadın cocugun yorganı yok sen verir misin dese bu sefer beleşçi kadın çocuğuna yorgan almıyor diyebilirsiniz.
Kendi gelip eksiğini verecekmiş. Siz de kahvaltı ve makarna verin ayıp olmaz. Çünkü muhtemelen sizin önem verdiğiniz şeylere önem vermiyor.
Ooo o daha cok gidip gelecek cocuguna amcanin evine git sıkıldigin zaman diyecek.amcasi bir ugra diyecek amcasi harcligini verecek.elti artik misafir degil yani haberin olsun canmMerhaba kızlar
Eksik kalmayayım bi elti konusuda benden olsun dedim :)
Benim 6 tane eltim var hepsi benden büyük hepsiyle mesafeli bi iliskim var.
Şimdi bitanesi benim memleketimde yaşıyor biz farklı bi sehirdeyiz.
Oğlunun okulunu değiştirip bizim yasadigimiz sehre aldırdılar daha liseye 2ye gidiyor.
Cocuk okulun yurdunda kalacak.
Gecen hafta sonu geldiler ailecek ağırladık güzelce çocuğu yerleştirdiler.
Dün eltim aramış ben cuma günü geliyorum işte çocuğun yorgani yok vs.bi ton şey sıraladı.
Yenge dedim yorgan burdan da alınır ben de veririm vs.yok illa gelecekmiş.
Amacı ne anlamadım daha gideli bir hafta olmuş?
Şimdi esas derdim şu bu kadın biz yilda sadece iki bayram evine gitmemize rağmen bizi istemeyen gidelim diye gözümüze bakan biri .
Yemek hazırlamak falan istemez kimseye hep kendisi gider yer içer ama kimseyi çağırmaz.
Annem biz nisanliyken 6 7 kez çağırıp ağırlamıştır kendisi zar zor bir kez ağırladı annemi.
Hatta geçen kurban bayramı baktık kismenin gönlü yok yemek hazırlamaya pizza ısmarladık herkese.
Yanlış anlaşılmasın kimse bize yemek hazırlasın demiyoruz ama ailecek oradayız herkes orada kalabaligiz hani bayram vs.senede iki kez gidiyoruz ya bayram sofrası bekliyor insan açıkçası.
Yanı ailecek böyle nerde beleş oraya yerles gibi bi tavırları var zamanında çok borç falanda istediler vermedik tabi.
Bu tavırları beni çok rahatsız ediyor insanları kullanmaya çalışıyorlar.
Ben bunları ağırlamak hafta sonunu heba etmek istemiyorum haksız mıyım sizce?
Geldiklerinde sadece makarna kahvaltı gibi seylerle geçiştirmeye çalışacağım.
Ayıp olur mu sizce ne dersiniz?
Birdaha beni aradığında ne desem nasıl savustursam acaba ?
Not: Derdim misafir ağırlamak değil bunları ağırlamak.4yillik evlilikte hep istenmeyen tüy muamelesi yapıldı bana ve eşime çünkü.
Ben nöbetçi üye olarak cevap vereyim:))yeni konu nasil aciliyor bilmiyorum ama bi sorumda benim var..eltim 20 yildir kayinvalidemlerle karsilikli oturmus.yemwleri icmeleri birlikte olmus.hala daha oyle debam ediyor esimde evlenene kadar onlarla yasamis.yemek twmizlik vs isleri o yapmis hep.ben 2 yillik evliyim ayriyim onlardan bi oglum oldu 10 aylik.surekli ya gelin diyor yada birgun bizi bos birakip ertesi gun yoldayiz diye arayip pat diye geliyor.hazirlikli olmuyorumcocuktan disari cikip alisveris yapamiyorum.ihtiyaca gore az az aliyoruz.gunboyu cocukla yoruluyorum aksam siziyorum yarim saat.surekli cocuk sevme bahanesiyle geliyorlar.birde kalabaliklar.6 kisi birden doluveriyo.haftada 3-4 kez oluyor bu.cocugun bakimiyla ilgili yorum yapiyo.aglayinca siz bu cocuga bakamoyorsunuz gibi laflar ediyo.biryerinde bisey gorse abartiyo..yatiyorsun surekli diye konusma arasinda laf soyluyor.iyiliginide gordum kalbini kirmiyim diyorum ama kendi kendimi yipratiyorum takiyorum icime atiyorum..cevap vermiyorum..ne yapmaliyim bilmiyorum.daha seyrek gorusmek istiyorum. 15 gunde bir mesela.kendi ozelim kalmadi.bana fikir verin nolur..
Birkac kez daha geldi o zaman biz şehir dışındaydık.sufisentir hala gelip gidiyor mu konu sahibi merak ettim
İyi bari. Ama daha 4 yıl orda o çocuk. Haliyle gelmek isteyebilir ama siz taviz vermeyin. İyi bir insan olsa neyse de insan sevmediği birini de ağırlamak istemiyorBirkac kez daha geldi o zaman biz şehir dışındaydık.
Burada kendi teyzesi de var onda kalmak istemis o bile ağırlamamış surat yapmış.Cunku cidden tavırları gıcık ediyor insanı teyzeyi anlıyorum ben.
Sonra daha da gelmedi.
Muhtemelen havalar ısınınca başlar gene.İyi bari. Ama daha 4 yıl orda o çocuk. Haliyle gelmek isteyebilir ama siz taviz vermeyin. İyi bir insan olsa neyse de insan sevmediği birini de ağırlamak istemiyor
Bende de var öyle bir akraba. Anca işi düşünce arayıp bayramda seyranda yüze bile bakmayan cinsten. Hiç muhattap olmuyorum artık. En güzeli buMuhtemelen havalar ısınınca başlar gene.
Aynen dediğiniz gibi bana daha önceki yaklaşımları yüzünden bu tavrım.
Yoksa gorumcemler var mesela 3 aydır bu şehirdeler her hafta bizdeler hiçbir sıkıntı yok yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?