- 25 Mayıs 2015
- 1.417
- 1.237
- 133
- Konu Sahibi sufisentir
-
Ah ah bizdekide beraber yaşıyor her istediğini yaptırıyor kv ye. Aynı mesele bizim başımızada geldi kv beraber oturana herşeyini yapıcagını söylüyodu zaten sonra biz evlenince ayrı ev isteyince borcumuz var bişey yapamayız oldu.O da çok fena canım. Bizimki de kv.mi kullanıyor hep. Biz onlardan 2 sene sonra evlendik. Eşimin ailesini öyle borca sokmuşlar ki evlenirken eşyası düğünü takısı vs. Eşimin ailesi size hiçbişey yapacak durumumuz yok dedi. Herşeyi kendimiz yaptık. Sonra bi baktım biz düğün hazırlıkları yaparken kv. onların kirasını ödüyormuş bir senedir düşün. Bizi de kullanırdı fırsat verseydim maddi olarak. Bununla ilgili de laf sokmuşluğu var hanımefendinin. Ay yine sinir oldum bak.
Valla açıkçası ben de öyle bi insanım yemenin içmenin lafını etmem.Siz kendinize misafire makarna cıkarmayı yakıstırıyorsanız tabiki yapabilirsiniz
Ancak ben hic sevmedigim insanlara bile yapamam seferber olurum nasıl memnun etsem diye
Hergün her hafta gelen biri olsa gene neyse dicem ama yinede siz bilirsiniz
Kalacak baska alternatif varsa arayin musait olmadiginizi soyleyin. Zaten onceki haftada agirlamissiniz gerek yok kasilmaya bence.Evet ama burada kalkabileceği 2 elti daha var ve 2side ev hanimi çalışmıyor.Ama ben çalışıyorum.
Burada amacı kimi daha rahat kullanırım gibi geliyor bana.Ki geçen hafta bizdeydi güzelde ağırladık zaten.
Ama çalışan insanlar her hafta sonu misafir ağırlarsa yandık yani.
Çok ağır değil de orta halli bir şeyler yaparım mesela fırında sebzeli tavuk pilav çorba tatlı olarak da tulumbaValla açıkçası ben de öyle bi insanım yemenin içmenin lafını etmem.
Ama işte bunlara makarnayı yakistiriyorim.ne yalan söyleyeyim tam da onu hak ediyorlar bence.
Zaten en sonda da dedim derdim misafir ağırlamak değil diye.
Yoksa yemek dediğiniz nedir ki ?
Bize gelince borcumuz var aynısı canım. Bi de benim eşim anne babasına hiç kıyamaz. Napayım abimin yaptığını ben yapamam diyor. Yapmasın tamam da bizim de hiç kıymetimizi bilen olmadı. Yine canlarına okuyan abisi ve yengesi kıymetli.Ah ah bizdekide beraber yaşıyor her istediğini yaptırıyor kv ye. Aynı mesele bizim başımızada geldi kv beraber oturana herşeyini yapıcagını söylüyodu zaten sonra biz evlenince ayrı ev isteyince borcumuz var bişey yapamayız oldu.
Evet ama burada kalkabileceği 2 elti daha var ve 2side ev hanimi çalışmıyor.Ama ben çalışıyorum.
Burada amacı kimi daha rahat kullanırım gibi geliyor bana.Ki geçen hafta bizdeydi güzelde ağırladık zaten.
Ama çalışan insanlar her hafta sonu misafir ağırlarsa yandık yani.
Bu erkekler niye böyle anlamıyorum yani gerçekten bazıları yapıyor sözüne gidiyor eşinin ama bazılarıda böye benimkide beraber oturan annesini dinlemez bile bizimki annem annemBize gelince borcumuz var aynısı canım. Bi de benim eşim anne babasına hiç kıyamaz. Napayım abimin yaptığını ben yapamam diyor. Yapmasın tamam da bizim de hiç kıymetimizi bilen olmadı. Yine canlarına okuyan abisi ve yengesi kıymetli.
Şaka maka ben de bayılırım aslında :)makarna sever bir tek ben miyim yahu :))
bence makarna olur, guzel de olur hatta.
Ben sizi anliyorum acikcasi,
ama daha cok yeni oglu yerlesmis, bu gelip gitmelere ilk zamanlar goz yumsaniz iyi olur, yardiminiz olur, oyle dusunun.
Sonrasinda ztan bir daha bu kadar sik gelinmez, olursa o zaman makarnaya gecis yaparsiniz
Evet bence de diğerleri huyunu anlamış yüz vermiyor muhtemelen zaten :)Bence sende rahat ediyor ve geliyor. Çalışan olmak zor. Ama şöyle düşün kahvaltıyı zaten yapıyorsun,yemekte öyle bir iki tabak fazla koyarsın.
Erkekleri bilirsiniz pek bizim gibi detaylı düşünmüyorlar.Ama o da rahatsız tabi hafta sonu dinlenmek istiyoruz çünkü planlarımız oluyor vs. Boyle her hafta gelirlerse ben uğraşamam yani onlarla çalışan bi kadınım.
Ama eşim beni destekliyor.
Neden ayıp olacak ki.Merhaba kızlar
Eksik kalmayayım bi elti konusuda benden olsun dedim :)
Benim 6 tane eltim var hepsi benden büyük hepsiyle mesafeli bi iliskim var.
Şimdi bitanesi benim memleketimde yaşıyor biz farklı bi sehirdeyiz.
Oğlunun okulunu değiştirip bizim yasadigimiz sehre aldırdılar daha liseye 2ye gidiyor.
Cocuk okulun yurdunda kalacak.
Gecen hafta sonu geldiler ailecek ağırladık güzelce çocuğu yerleştirdiler.
Dün eltim aramış ben cuma günü geliyorum işte çocuğun yorgani yok vs.bi ton şey sıraladı.
Yenge dedim yorgan burdan da alınır ben de veririm vs.yok illa gelecekmiş.
Amacı ne anlamadım daha gideli bir hafta olmuş?
Şimdi esas derdim şu bu kadın biz yilda sadece iki bayram evine gitmemize rağmen bizi istemeyen gidelim diye gözümüze bakan biri .
Yemek hazırlamak falan istemez kimseye hep kendisi gider yer içer ama kimseyi çağırmaz.
Annem biz nisanliyken 6 7 kez çağırıp ağırlamıştır kendisi zar zor bir kez ağırladı annemi.
Hatta geçen kurban bayramı baktık kismenin gönlü yok yemek hazırlamaya pizza ısmarladık herkese.
Yanlış anlaşılmasın kimse bize yemek hazırlasın demiyoruz ama ailecek oradayız herkes orada kalabaligiz hani bayram vs.senede iki kez gidiyoruz ya bayram sofrası bekliyor insan açıkçası.
Yanı ailecek böyle nerde beleş oraya yerles gibi bi tavırları var zamanında çok borç falanda istediler vermedik tabi.
Bu tavırları beni çok rahatsız ediyor insanları kullanmaya çalışıyorlar.
Ben bunları ağırlamak hafta sonunu heba etmek istemiyorum haksız mıyım sizce?
Geldiklerinde sadece makarna kahvaltı gibi seylerle geçiştirmeye çalışacağım.
Ayıp olur mu sizce ne dersiniz?
Birdaha beni aradığında ne desem nasıl savustursam acaba ?
Not: Derdim misafir ağırlamak değil bunları ağırlamak.4yillik evlilikte hep istenmeyen tüy muamelesi yapıldı bana ve eşime çünkü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?