Elti olayi

Ha arladaslar bu arada konuda belirttigim gibide böyle bir saygısızlık ilk defa yaşanıyor heralde kv izmire gittiği için yok diye mi acaba belkide gerçekten elti dolmusturda fırsat ariyodur normalde kv böyle bisiye asla izin vermez özellikle o sorar
Bak bir de eltimle derdim yok diyorsun 😁 dön de şu mesajlarını birdaha oku lütfen.. Resmen eltini gömüyorsun.. 😏

Arkadaşlar olumsuz yorumlar yazanlar belli hepinizin bi yarası var benim balığa zafım var sadece ki iyi bir misafir Perver olmadiginiz da belli ben küçük gelinim bu anlattığım eltimde benden 7 yaş büyük bilmem belki herkesi kendim gibi gormek istiyorumdur sahsen ben evime geleni ağırlamayı çok iyi bilirim ben böyle sacma yazqnlara daha cevap vermicem
Eltinizi kötüleyip yerden yere vursaydık bizden iyisi olmazdı değil mi? Bu kadar insan aynı şeyi söylüyorsa düşünüp özeleştiri yapmanız gerekirdi. Siz bilirsiniz böyle devam edin, etrafınızdaki hiç kimsenin kaprislerinizi umursayacağını düşünmüyorum. Olan yine size olur

Ha arladaslar bu arada konuda belirttigim gibide böyle bir saygısızlık ilk defa yaşanıyor heralde kv izmire gittiği için yok diye mi acaba belkide gerçekten elti dolmusturda fırsat ariyodur normalde kv böyle bisiye asla izin vermez özellikle o sorar
Aaa bak sen saygısıza yaa , iyi bir dersi hak etti. Canım hemen kaynananı ara anlat , sen yokken küçük gelinini aç bıraktılar anamm diye . Herkes haddini bilsin ayol küçük gelinler ezilemez, ben de en küçük gelin olarak yanındayım, üzülme o saygısız bunun hesabını verecek . Püü saygısız bak nasıl kızdık seninle birlikte

Benim eltim de benden 7 yaş büyüktür. Ben de küçük ve yeni gelin sayılırım (2 sene olacak hemen hemen çok şükür) eltimle çok iyiyizdir
O bana bir abla ben de ona elimden geldiğince bir kardeş gibiyimdir.. evimde birşey yaptıysam o gün de eltime gidelecekse alıp gidiyorum hepberaber yiyoruz.. Veya ordaysak sevmediğim birşey varsa yine de sofraya oturur sevdiğim şeylerden yerim. Oturup kimsenin elticim gel.buyur lütfen demesini beklemem.. Eltimi de ağırladım evimde 4 kere falan 2 tanesnde de hamileydim covit girince daha ağırlayamadım.. aden z ye donatırım soframı et yemeklerinden tatlısına kadar. O da gelirken eğer evinde börek yaptıysa börek tatlı yaptıysa tatlı getirir. Hep beraber yeriz.. Olması gerekenin bu olduğunu düşündügümüz için belki de size de haksız olduğunuzu söylüyoruz.. 🤷‍♀️
Büyük olunca ne oluyormuş ki, ben de eltimden 10 yaş büyüğüm, 35 yaşındayım. Kendimi hiç de öyle amaaaan büyük eltiyim gibi hissetmiyorum.
Eltim 3 yıllık evli ama benden çok daha tecrübeli mutfak konusunda. Liseden sonra okumamış, çalışmamış da, çeşit çeşit yemek öğrenmiş. Ben okul, iş vs derken hep basit , pratik yemeklere fırsat buldum. O geldiğinde ben hep tek çeşit kek, börek gibi bir şey yaparım ama ben gittiğimde o sağolsun on çeşit hazırlar. Bence gerek yok ama yapıyor işte. Arkamdan benden 10 yaş büyük eltim sadece tek çeşit şey hazırlayabiliyor dese üzülürüm şahsen .
Yaş büyük olunca insana über bir mutfak becerisi falan yüklenmiyor bu arada konu sahibi sanki öyle anlatmış 😂😂

Şimdi ilk defa balık organizasyonu yapılmıyor. Daha öncekilerde kv sormuş, bu sefer eşininiz sormuş. Ben bunda garip bi durum görmedim.
Yani eltiniz demek ki çok da hevesli değil ama işte ailede kendisine bir şey yüklenmiş o da yapıyor ama yeterli gelmiyor extra ilgi alaka bekleniyor kadından. Hem belki o gün canı sıkkın, yorgun, canı hiç de balık gibi zahmetli bir şeyi yapmak istemiyor ama yine de yapıyor kayınpederini, eltisini, kaynını evinde ağırlıyor. Sonra elti çıkıp "bana aç mısın diyen olmadı" diye kapris yapıyor.

Arkadaşlar olumsuz yorumlar yazanlar belli hepinizin bi yarası var benim balığa zafım var sadece ki iyi bir misafir Perver olmadiginiz da belli ben küçük gelinim bu anlattığım eltimde benden 7 yaş büyük bilmem belki herkesi kendim gibi gormek istiyorumdur sahsen ben evime geleni ağırlamayı çok iyi bilirim ben böyle sacma yazqnlara daha cevap vermicem

hanım kıza istediği cevaplar gelmeyince eltiden yarası oldu hepimizin.. cidden çok komiksiniz.
kadın elli defa çağırmış kocan balık yesin diye misafirlik mi kalmış??
ye,iç bulaşığa yardım ettim diye sıyrıl ne güzel iş yahu.
kaynanası olsa hayatta izin vermezmiş bak bak daha eltiyi şikayet edecek kaynanaya.. belli kadının sesi çıkmıyor çöreklenmişler başına aileye balık, premsese yemek diye
sizin gibisine “zıkkım ye” denir.

Büyük olunca ne oluyormuş ki, ben de eltimden 10 yaş büyüğüm, 35 yaşındayım. Kendimi hiç de öyle amaaaan büyük eltiyim gibi hissetmiyorum.
Eltim 3 yıllık evli ama benden çok daha tecrübeli mutfak konusunda. Liseden sonra okumamış, çalışmamış da, çeşit çeşit yemek öğrenmiş. Ben okul, iş vs derken hep basit , pratik yemeklere fırsat buldum. O geldiğinde ben hep tek çeşit kek, börek gibi bir şey yaparım ama ben gittiğimde o sağolsun on çeşit hazırlar. Bence gerek yok ama yapıyor işte. Arkamdan benden 10 yaş büyük eltim sadece tek çeşit şey hazırlayabiliyor dese üzülürüm şahsen .
Yaş büyük olunca insana über bir mutfak becerisi falan yüklenmiyor bu arada konu sahibi sanki öyle anlatmış 😂😂
Valla ben de anlamıyorum büyük olunca ne oluyor
Eminim benden küçükler neler neler yapıyordur.. 🙄 Benim eltim 16 yıllık evli. 🤭 Ben dooble beceriksizik galiba 🙄

balık demişken, dün eltim aradı. tatlım gönderdiğim balıkları yapabildin mi yapamazsın diye düşündüm sonra netten bakacağın aklıma geldi dedi.... :halay:

ay içimde kalmış kimseye anlatmadım.
böyle lafları takacağım bir hayat istemediğim için unutmaya çalıştım ama konuyu görünce tutamadım kendimi :KK70:
Ayy benimkinin bi üst modeli seninki de

Valla ben de anlamıyorum büyük olunca ne oluyor
Eminim benden küçükler neler neler yapıyordur.. 🙄 Benim eltim 16 yıllık evli. 🤭 Ben dooble beceriksizik galiba 🙄
Ben eltimden bir yaş büyüğüm ama o önce evlenmiş ee ne olacak bu durumda balıkları kim yapacak kaprisi kim yapacak hani bileyim de ona göre şeedeyim 🤔😅

Kimseyle görüsmemeyi nasıl basarıyyorsunuz mesela?
Ben de görüsmüyorum es dost hısım arkadas akraba komsu.Zaten evelden ezelden sevmem komsuculuk islerini.
AMa calısıyorm
Esim calısıyor.Hemde büyük bi fabrikada.Yüzlerce kisi var görüstüğü.
Emekli olsak gelirimiz olsa evet kimseyle görüsmemis oluruz .
Ama ise gidip geliyorz.
Calısan insanların kimseyle görüsmüyorz diye yazmasını anlamıyorm ben mesela diyemiyorum kimseyle görüsmüyrm.
Sosyal hayatta gorusmek ve calisma hayatinda gorusmek baskadir.Sosyal hayat adi uzerinde sosyallesmek uzerine kurulu bir hayattir. Calisma hayati calisma odaklidir ve mecburidir. Yani iki olayi birbirine karistirmayalim. Bizim sorunumuz bu zaten calisiyoruz diye herkesle gorusebilecegimizi dusunuyoruz sonra karsi cikanlara da “Ama calisiyoruz o zaman calismayalim da,virus calisinca bulasmiyor mu?” diyoruz.EKONOMI biliyorsunuz degil mi hani turkiye ekonomisi falan ...Ayrica olay evden ise isten eve gitmek ekstra kimseyle gorusmemek ve virusun yayilimini bir kanaldan durdurmak.
Lutfen biraz doktorlarin profesorlerin dediklerini okuyun ve dinleyin.

Son düzenleme:
Hanımefendi bunun yarayla, alayla ne alakası var? Annem ile yengem arasında 9 yas var. Her hafta babannemler de toplanır balık, et günlerimiz olurdu. Yengem arar annemi davet eder, annem arar yengemi davet eder. Ve annem balık, tavuk türevleri yememesine rağmen yengemin anneme özel yemek yaptıgını görmedim. Cünkü annem yemekten önce gider yengemle beraber yemek hazırlardı. Yengem balık yaparken annemde kendisine çorba, salata türevleri yapardı. Maksat bir arada olmak, beraber aynı sofrada bulunmak. Kimse kimseyi davet etmezdi sofraya. Sonuçta yemek için toplanılmıs, beraber olunmak icin ortada bir davet var.

şimdi konuda değişti kv de yoktu oldu

o zaman çok net kim soracaktı size

elti kayın eşiniz ve kp var

elti yemeği pişirdi siz de yardım ettiniz bu durumda ya bana da şunu koyalım diyecektiniz ya da eşiniz soracaktı

başkası size sormaz beklemek de olmaz

demek ki tok diye düşünürüm ben elti olsam

kayın olsam hiç sormam yani mutfağa girecek konumdaki biri karnını doyurmuştur diye düşünürüm

eşin sorabilirdi o da bir şey istemeyince toksunuz diye düşünmüştür

kp neden sorsun gelin mi nazlayacak

ama hala neden salata ekmek gibi şeyler varken aç kaldığınızı yazmadınız

ay eltiniz küfretmiş olsa ancak bu kadar sayfa tartışılırdı. gittiğiniz ev 7 kat el değil, bunca zamanda özen gösterilmiş.
siz hala kendinizi dış kapının mandalı görüyorsunuz sanırım ki özel ilgi bekliyorsunuz.
onca zaman gittiğiniz evde, aile olduğunuz için çekinmeden "ben balık yiyemiyorum, kahvaltılık vs çıkaracağım kendime" diyebilirsiniz bence.
amma büyüttünüz olayı.
bu saygısızlıksa sizin için iş hayatında vs insanlarla nasıl anlaşabiliyorsunuz çok merak ettim doğrusu.
zira buna alınan dışarıda yapyabancı insanlarla hiç geçinemez.
yada çok aşırı pasif, hiçbirşeye ses edemeyen insanlarla ancak anlaşabilir.

ay eltiniz küfretmiş olsa ancak bu kadar sayfa tartışılırdı. gittiğiniz ev 7 kat el değil, bunca zamanda özen gösterilmiş.
siz hala kendinizi dış kapının mandalı görüyorsunuz sanırım ki özel ilgi bekliyorsunuz.
onca zaman gittiğiniz evde, aile olduğunuz için çekinmeden "ben balık yiyemiyorum, kahvaltılık vs çıkaracağım kendime" diyebilirsiniz bence.
amma büyüttünüz olayı.
bu saygısızlıksa sizin için iş hayatında vs insanlarla nasıl anlaşabiliyorsunuz çok merak ettim doğrusu.
zira buna alınan dışarıda yapyabancı insanlarla hiç geçinemez.
yada çok aşırı pasif, hiçbirşeye ses edemeyen insanlarla ancak anlaşabilir.

ya aman sen de yemiyorsun ayy ne yapsak ki dışlarıdan mı söylesek pratik bir şeyler mi hazırlasak sana densin istiyor konu sahibi her seferde

yani sen balık yemiyor ama geliyorsun bu bir fedakarlık vurgusu istiyor

ama öyle bir hayat yok, iyi ki ben yapmıyorum balık hem yemiyor hem geliyor derim valla

o eltim memnun yardım ediyorum vs dedi de olsun

yani her seferinde ben uğraşıp yemek yapmışım herkes yiyor ama elticiğim rol çalar gibi herkesten özel ilgi alıyor, ayy sen yeniyorsun diye

bence çözüm basit gitmemek, elti de çok umursamaz bence benim eşimin balık yemesini

Yaram yok valla! Zaafiniz varmis benim alerjim var ona ragmen kimseden bana ozel yemek yapmasini beklemedim.
Ayrica herkes sizinle ayni fikirde olmak zorunda mi? Olmayanlara hemen tu kaka mi?? Bu ne ozguven ayol🤔

Herkes birde size yemekmi yapacak demis ama kurulmus duzeni onceden anlasmis gibi sofraya cagirmayarak bozan yine kendisi sonucta ev sahibi o evine kabul eden o elti sormasa sofrada baskalarida var zorla gidelimde esimde balik yesin mi dediniz o an ne kdr garip bir ortam olusmus
Gitmeyin esiniz disaridan alsin evinizde oturun bari 1 kisinin bulasigini temizlersiniz
Siz gitmeseniz kv kp gidecek elti kendi basina hazirlasin toplasin rahatsiz oldugunu boyle belli etmek zorunda degil daha acik olabilir cok ayip

Merhaba Arkadaşlar konuyu yanlış anlayanvarkadaslar var adana da yaşıyorum dün akşam yaşadığımı anlatmak istedim ben balık yiyemiyorum yapamıyorum da malesef bunuda eşimin ailesi biliyo ve balığı hep eltime yaptiriyolar eşimin ailesi dedigimde kv ve oğlu kalabalik bir aile deiliz yaniiii balık ta eltim severek yapar bazen yapmadoklarinda kendi arar birilerini alın da yapak diye ve bizide cagirirlar bi kac kere reddettim ısrar edildi ve normalde sevmedigimi bilirler sorarlar açsan bisi soyleyelim eltime ayriyetten bişi yaptirmisligim yok hiç balıkla ugrasiyo zaten bide bana yemek yap demem sorulur acsam bisi soylenir biter genelde size afiyet olsun der cekilirim yani yedim derim çok nadirdir disardan soylemeleri ama nezaketen sorulur yani dun aksama gelirsek herkes oturdu eşim dahil kimse bana dönmedi bile sorulmado lafın gelişi olsa bile sen bisi yedin mi esim sonrasında yazdı bisi soylim ye yok dedim canim istemiyo buna bozuldum sadece sormadiklarina o yüzden konu actin birdahakine ne tepki versem diye fikrinizi almak istedim çoğu arkadas beni haksız bulmuş olabilir bu arada kv çoğu zaman gelmez o gecede yoktu çünkü izmire hasta ziyaretine gitmisti 4 kisiye balık yapıldı yani burda kalabalık aileye yapiyo zaten diye abartan insanlar olmuş ben kendimi haklı goruyorum insan bir sorar bisi kaybetmez yakin uzak farketmez misafir olarak gitmissin artik bu balık her hafta yapilmaz yanii sürekli balik yapilmiyo
ufak tefek şeylere bilemeyin kendinizi sormamış onun ayıbı boş verelim, sizde bundan sonra balık için çağrıldığınızda yanınıza yemek alın yada siz sipariş edin yada eşinize söyleyin acık acık yemek sipariş et diye. bende balık yemeyen ve yapamayan biri olarak sizi çok iyi anlıyorum :)) ama yeni evliyiz diye herhalde canım cicim ayları eşim balık için çağrılan yemeklere gitmez ben sevmediğim için :kk77: cicimm ayları geçincebi başlıkta benden gelir belki :KK70:

Eltinizi kötüleyip yerden yere vursaydık bizden iyisi olmazdı değil mi? Bu kadar insan aynı şeyi söylüyorsa düşünüp özeleştiri yapmanız gerekirdi. Siz bilirsiniz böyle devam edin, etrafınızdaki hiç kimsenin kaprislerinizi umursayacağını düşünmüyorum. Olan yine size olur
Emin misin ozurler başladı ama

Back
X