Elti olayi

Merhaba Arkadaşlar konuyu yanlış anlayanvarkadaslar var adana da yaşıyorum dün akşam yaşadığımı anlatmak istedim ben balık yiyemiyorum yapamıyorum da malesef bunuda eşimin ailesi biliyo ve balığı hep eltime yaptiriyolar eşimin ailesi dedigimde kv ve oğlu kalabalik bir aile deiliz yaniiii balık ta eltim severek yapar bazen yapmadoklarinda kendi arar birilerini alın da yapak diye ve bizide cagirirlar bi kac kere reddettim ısrar edildi ve normalde sevmedigimi bilirler sorarlar açsan bisi soyleyelim eltime ayriyetten bişi yaptirmisligim yok hiç balıkla ugrasiyo zaten bide bana yemek yap demem sorulur acsam bisi soylenir biter genelde size afiyet olsun der cekilirim yani yedim derim çok nadirdir disardan soylemeleri ama nezaketen sorulur yani dun aksama gelirsek herkes oturdu eşim dahil kimse bana dönmedi bile sorulmado lafın gelişi olsa bile sen bisi yedin mi esim sonrasında yazdı bisi soylim ye yok dedim canim istemiyo buna bozuldum sadece sormadiklarina o yüzden konu actin birdahakine ne tepki versem diye fikrinizi almak istedim çoğu arkadas beni haksız bulmuş olabilir bu arada kv çoğu zaman gelmez o gecede yoktu çünkü izmire hasta ziyaretine gitmisti 4 kisiye balık yapıldı yani burda kalabalık aileye yapiyo zaten diye abartan insanlar olmuş ben kendimi haklı goruyorum insan bir sorar bisi kaybetmez yakin uzak farketmez misafir olarak gitmissin artik bu balık her hafta yapilmaz yanii sürekli balik yapilmiyo
alınmakta haklısın sormaları gerekırdı ama cokta umursamam herkes ınce dusunemıyor yanı esın sordugunda soyleseydın. onemlı olan es burda. belkıde hep sorduklarında tokum dedıgın ıcın yıne yedıgını dusunmus olablırler

ya aman sen de yemiyorsun ayy ne yapsak ki dışlarıdan mı söylesek pratik bir şeyler mi hazırlasak sana densin istiyor konu sahibi her seferde

yani sen balık yemiyor ama geliyorsun bu bir fedakarlık vurgusu istiyor

ama öyle bir hayat yok, iyi ki ben yapmıyorum balık hem yemiyor hem geliyor derim valla

o eltim memnun yardım ediyorum vs dedi de olsun

yani her seferinde ben uğraşıp yemek yapmışım herkes yiyor ama elticiğim rol çalar gibi herkesten özel ilgi alıyor, ayy sen yeniyorsun diye

bence çözüm basit gitmemek, elti de çok umursamaz bence benim eşimin balık yemesini

balık olan sofrada illa salata da olur, salatayı sen yaparsın, çok da bol yaparsın ondan yersin olur biter
yani yabancı değil, aile olunmuş artık
bende 20li yaşlarda balık yemezdim kendi annem bana ayrı yemek yapmazdı
salatadan yerdim
bu kadar basit
bu piremses sendromu

hanım kıza istediği cevaplar gelmeyince eltiden yarası oldu hepimizin.. cidden çok komiksiniz.
kadın elli defa çağırmış kocan balık yesin diye misafirlik mi kalmış??
ye,iç bulaşığa yardım ettim diye sıyrıl ne güzel iş yahu.
kaynanası olsa hayatta izin vermezmiş bak bak daha eltiyi şikayet edecek kaynanaya.. belli kadının sesi çıkmıyor çöreklenmişler başına aileye balık, premsese yemek diye
sizin gibisine “zıkkım ye” denir.
Uslubunuzu bozmayın bende bozarım bu bir ikinciisi ben oyle kv ye sikayet edecek türden deilim artik eşit davraniliyo ikimizide ve iyi anlaşan insanlariz zaten topu topu iki geliniz ve gorumcemizde yok ilk defa böyle olduğu için yazdim zaten anlasmasaydik o cagirmazdik veya ben gitmezdim bazı insanlar karşı cevaplarimi alıp yazmayın bana cevap olarak konuyu yorumlayabilir siniz ama haddinizi bilin kimseyi tanimiyorsunuz agzimida actirmayin

şimdi konuda değişti kv de yoktu oldu

o zaman çok net kim soracaktı size

elti kayın eşiniz ve kp var

elti yemeği pişirdi siz de yardım ettiniz bu durumda ya bana da şunu koyalım diyecektiniz ya da eşiniz soracaktı

başkası size sormaz beklemek de olmaz

demek ki tok diye düşünürüm ben elti olsam

kayın olsam hiç sormam yani mutfağa girecek konumdaki biri karnını doyurmuştur diye düşünürüm

eşin sorabilirdi o da bir şey istemeyince toksunuz diye düşünmüştür

kp neden sorsun gelin mi nazlayacak

ama hala neden salata ekmek gibi şeyler varken aç kaldığınızı yazmadınız
Ben aç deildim zaten yemistim sormalarina takıldım

Herkes birde size yemekmi yapacak demis ama kurulmus duzeni onceden anlasmis gibi sofraya cagirmayarak bozan yine kendisi sonucta ev sahibi o evine kabul eden o elti sormasa sofrada baskalarida var zorla gidelimde esimde balik yesin mi dediniz o an ne kdr garip bir ortam olusmus
Gitmeyin esiniz disaridan alsin evinizde oturun bari 1 kisinin bulasigini temizlersiniz
Siz gitmeseniz kv kp gidecek elti kendi basina hazirlasin toplasin rahatsiz oldugunu boyle belli etmek zorunda degil daha acik olabilir cok ayip
Burdaki insanları olayı nasıl anladı yada işlerine geldiği gibi anladı bence

Yetişkin bilince olup yetişkin gibi davranışlar sergileyin..

Her seferinde çocuk gibi sevmiyorum diyip kenara çekilen birinden ben rahatsız olur onu bir daha ortamımda istemezdim açıkçası...

Evlenmiş barklanmışsınız ama ama çocukça hareketler..

Yemeseniz bile masaya oturup bir iki lokma alıp sohbete katılmak yerine kenara çekilerek kendinizi dışlanmış durumuna sokup sonrada insanları beni düşünmediler diyorsunuz...

Böyle devam ederseniz kimsenin yanında ne kıymetiniz kalır, ne hükmünüz....

Sonrada beni dışlıyorlar diye dert yanarsınız çevrenize...

Bu balık merasimi anladığım kadariyla sık yapılan bi aktivite? Balık sevmeyen insan için o ortam bile bi leş gelir nasi duruosunuz ben cok severim ama empati yapiorum su an.

Balık yemediğim halde iki de bi balık yencek diye o ortama giriosam eger ve kimse benim icin ek bisey yapmiyorsa, yanımda o balik yiyenlerin bile yutkunarak bakacaklari yemekler götürür yerdim.

Eşim için de haftada 2 kere balık söylerdim disardan. Elti balığa cagirdikca eşime kus gelsin artık diye. Bu ne gereksiz yaşam bicimi devamli ne işiniz var birbirinizde alahaskina ya.

Ben aç deildim zaten yemistim sormalarina takıldım
Sen kendini 0-6 yaş arasında çocuk sanıyorsun herhalde🤣🤣
Milletin işi yok gücü yok, elti gelin mi nazlayacak🙃🙃
Evlenecek yaşa gelmişsen evli gibi davranışlar sergilemelisin...
Çok nazlanmak istiyordun madem baba evinde annen baban seni nazlardı :))
Niye evlendin ki🙄

Valla bence haklısın. Sen yine sofraya oturup başka bir şey yiyebilriyormuşsun. Ben balık pişen eve bile girmiyorum. O kadar sevmiyorum balığı. Benim gittiğim evde balık da olmaz genelde bilirler huyumu çünkü. Eşimde gider ailesiyle birlikte yer ve ben hiç dahil olmam evde olurum. Yani sizede böyle bir anlayış gösterebilirler. Ya da siz bu davetlere tok gidiverin. Ayrıca üstünüz başınızda hep kokar ya hem sevmeyip hem nasıl katlanıyorsunuz🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️😬

Uslubunuzu bozmayın bende bozarım bu bir ikinciisi ben oyle kv ye sikayet edecek türden deilim artik eşit davraniliyo ikimizide ve iyi anlaşan insanlariz zaten topu topu iki geliniz ve gorumcemizde yok ilk defa böyle olduğu için yazdim zaten anlasmasaydik o cagirmazdik veya ben gitmezdim bazı insanlar karşı cevaplarimi alıp yazmayın bana cevap olarak konuyu yorumlayabilir siniz ama haddinizi bilin kimseyi tanimiyorsunuz agzimida actirmayin
alıntıladığım son iki mesajınızı herhangi bir üyeye değil ortaya yazmışsınız tekrar bakın. siz ağzınızı açsanız ne açmasanız ne Allah aşkına?? sen ne yiyeceksin diye sorulmadı da sorulmadı diye ağlayan, yaranız var kustunuz diyen, misafirperver değilsiniz diyen sizden üslup öğrenmeyeceğim. iyi günler.

Burdaki insanları olayı nasıl anladı yada işlerine geldiği gibi anladı bence
Ya bosver sen iyi yapiosun. Bu aman agzimizin tadi kacmasin uyumlu gelin olayim her okuzluge susayim olgun olayim modundaki kadinlarin yani toplumdaki kadinlarin %90i hep çile cekmeye düşüncesizlik görmeye mahkum. İnsanın içinde hiç mi artistlik olmaz yahu. Devam edin bu kadar aman ondan nolur bundan nolur demeye siz demek istiyorum burdan. Asıl o zaman olan size olur.

Emin misin ozurler başladı ama
Şımarıksın net. Yemeğe çağrıldıgın bi evde insanların sen sev veya sevme emek verip zahmet edip kurdukları sofraya oturmaya tenezzül etmediğin gibi ısrar kıyamet seni nazlamadı tuzlamadı diye bilenmişsin bi de eltin olacak kadıncağıza. Nezaketi burda senin göstermen gerekirdi verdigi emege saygından sofrasına oturup en azından salata malata yiyerek. Kaldı ki balık oldugunu bile bile gitmişsin. Eltinin yerinde olsam bi daha çağırmam seni.Sen hazırla mükellef bi davet sofrasıda çağır insanları görsünler misafirperverlik madem öyle. Bide burda eltine saydırmadık diye insanlara sallıyosun. Misafir umdugunu değil buldugunu yer diye çok güzel bi sözü var atalarımızın. Piremses

Herkes birde size yemekmi yapacak demis ama kurulmus duzeni onceden anlasmis gibi sofraya cagirmayarak bozan yine kendisi sonucta ev sahibi o evine kabul eden o elti sormasa sofrada baskalarida var zorla gidelimde esimde balik yesin mi dediniz o an ne kdr garip bir ortam olusmus
Gitmeyin esiniz disaridan alsin evinizde oturun bari 1 kisinin bulasigini temizlersiniz
Siz gitmeseniz kv kp gidecek elti kendi basina hazirlasin toplasin rahatsiz oldugunu boyle belli etmek zorunda degil daha acik olabilir cok ayip
Kayınvalide yokmuş ki. Kayınpederin durumu bilinmiyor. Yani konu sahibi ve eşi gitmese ya 1 kişi misafir var ya da yok.

Ayrıca misafirlikte farklı yemek beklemek, ne yersin ne edersin diye pervane olunsun istemek bana çok yanlış geliyor. Misafir umduğunu değil bulduğunu yer. İnsanların belki başka ikram edecek bir şeyi yok. Elinize bir yemek alıp gitmemişsiniz, mutfağa girip bir çorba kaynatmamışsınız. Sayfalarca yazıldı, hala ama sorsalardı noktasındasınız. İnsan bir acaba demez mi...

Merhaba Arkadaşlar konuyu yanlış anlayanvarkadaslar var adana da yaşıyorum dün akşam yaşadığımı anlatmak istedim ben balık yiyemiyorum yapamıyorum da malesef bunuda eşimin ailesi biliyo ve balığı hep eltime yaptiriyolar eşimin ailesi dedigimde kv ve oğlu kalabalik bir aile deiliz yaniiii balık ta eltim severek yapar bazen yapmadoklarinda kendi arar birilerini alın da yapak diye ve bizide cagirirlar bi kac kere reddettim ısrar edildi ve normalde sevmedigimi bilirler sorarlar açsan bisi soyleyelim eltime ayriyetten bişi yaptirmisligim yok hiç balıkla ugrasiyo zaten bide bana yemek yap demem sorulur acsam bisi soylenir biter genelde size afiyet olsun der cekilirim yani yedim derim çok nadirdir disardan soylemeleri ama nezaketen sorulur yani dun aksama gelirsek herkes oturdu eşim dahil kimse bana dönmedi bile sorulmado lafın gelişi olsa bile sen bisi yedin mi esim sonrasında yazdı bisi soylim ye yok dedim canim istemiyo buna bozuldum sadece sormadiklarina o yüzden konu actin birdahakine ne tepki versem diye fikrinizi almak istedim çoğu arkadas beni haksız bulmuş olabilir bu arada kv çoğu zaman gelmez o gecede yoktu çünkü izmire hasta ziyaretine gitmisti 4 kisiye balık yapıldı yani burda kalabalık aileye yapiyo zaten diye abartan insanlar olmuş ben kendimi haklı goruyorum insan bir sorar bisi kaybetmez yakin uzak farketmez misafir olarak gitmissin artik bu balık her hafta yapilmaz yanii sürekli balik yapilmiyo
elti ile ne alaka onu anlamadım ben ki kaç kişiye yapılırsa yapılsın o an olabilir düşünememişlerdir. siz bir dahaki sefere kendiniz hazırlayıp gidin sofrada ben balık yiyemiyorum bunlarla idare edicem deyin olsun bitsin. bunda büyütecek bişey yokki zaten sadece balık değildir illaki yanında salata filan vardır onlarla yine doyar insan özel bişeyler beklemeye ne gerek var. hemen hemen herkesin yemediği birşey vardır. aile yemeklerinde illaki denk gelir ondan yenmez başka bişey yenir olay bu kadar basit boşverin bu kadar ince düşünmeyin

ama bu normal bir yemek daveti degil,
balik gecesi yapiliyor.

yani atiyorum cig kofte partisi veriyorum dediniz, arkadaslarinizi cagirdiniz, yanina ayrica yemek yapar misiniz?

ben pizza cok severim ornegin, bir kaz kez pizza partisi verdim, davet ettigim kisilere de sadece pizza var menude dedim, istediginiz ozel bir malzeme varsa onu da koyayim dedim ama pizzaya tabi, gidip de corba yapmadim ornegin. Boyle bir yere yok benim tarzim degil deyip gitmeyeceksin en dogrusu bence.

ya da cok sinir oldugum bir is arkadasim vardi, cag kebabi yemege giderdik ayda bir, bu arkadas da gelecegim diye tuttururdu, ama gelip iyyy o yagli eti nasil yiyorsunuz deyip boyle catalla itelerdi, bir iki et yerdi, salata yaninda o kadar. Hos degil bence. Yani cag kepapciya gidiyoruz da, gelme iste.
Et yiyemem ama cağ kebabıda yenmez mi zalımın kızı ya kaç cağ gömerdim bak canım çekti :110:

Eltime saydırmıyorum diyorsunuz ama konu başlığınızın elti olayı olması bana ilginç geldi açıkçası. Bence gereksiz yere ilgi beklentisi içindesiniz. Merak ettim siz eş ailesini ağırlıyor musunuz eltiniz gibi, eltiniz hangi aralıklarla ağırlıyor, siz hangi aralıkla ağırlıyorsunuz?

ayyy bırde kucuk eltı buyuk eltı muhabbetınızde var sankı askerlık yapılıyor kıdem mevzusu
ne yanı sızden 7 sene once ana rahmıne dustu de hayata dogdu dıye balıkları o mu ayıklamak zorunda
dısarda temızlenmıs pısmıs balık satılıyor pekala sızde o sekılde agırlayabılırdınız sonucta balıklı sofraya oturabılıyorsunuz bulasıgını yıkayabılıyorsunuz

:işsiz:

Aaa olur mu öyle şimdi misafirden önce temizliği var, balık yanına salatası çorbası var, balıktan sonra çayıdır kurabiyesidir var.
Misafir gidince bulaşık, sil süpür kim uğraşacak. Bir de masrafı var tabi hiç çağırır mı kolayını bulmuşlar. :D

Bu arada ben de balık ağzıma koymam evde yapılınca da eşim yapar ya da dışarıdan hazır alınır.
Ha misafirliğe gitsem sadece balık görsem salata ekmek vs yerim, bir akşam az yemek yemekten bir şey olmaz. Bir de elti evi tanımadık biri de değil bana peynir zeytin verir misin dese yese karnı doyar da işte acındırma gerek aç kaldım bana özen gösterilmedi diye. :D

Ya bosver sen iyi yapiosun. Bu aman agzimizin tadi kacmasin uyumlu gelin olayim her okuzluge susayim olgun olayim modundaki kadinlarin yani toplumdaki kadinlarin %90i hep çile cekmeye düşüncesizlik görmeye mahkum. İnsanın içinde hiç mi artistlik olmaz yahu. Devam edin bu kadar aman ondan nolur bundan nolur demeye siz demek istiyorum burdan. Asıl o zaman olan size olur.

Benim de icimde kucuk bir simarik yatar elbet ya da artist olurum zaman zaman😂😂😂
Ama herkese tutmaz o artistlik, insanlar benim artistligimi çekmez herzaman bunu biliyorum.
Eltim isterse tepeden tirnaga artist olsun, her yanindan artistlik aksin umurumda olmaz mesela onun artistligi aç kaliverir. 😬😬😬

Back
X