Elti olayi

galiba ben her çağırdıklarında gitmenize de takıldım

hani ilk bir iki seferde ayıp olmasın aman eşim de yesin diye gittiniz

hala neden gidiyorsunuz ki

bahane de var ben yemiyorum eltim çağırıyor ısrar ediyor vs bana bahane gibi gelir

yani elti eşi kv kp 4 kişi yesinler balıklarını

ille görüşülecekse siz balık gecesi olmayan bir günde gidersiniz

bir gidilir iki gidilir de yemediğim bir şey için neden sürekli gideyim ki

Ortada sadece balik var. Oturmayacagini biliyolar nezaleten sorulurdu bence
Nekadar da premses modu
Yemiceksiniz belli bişey
Her seferinde illaki ısrar etmekten bıkmışlardır
Napsın insanlar ölümüüüü görrrr nolur ye diye yalvarsınlarmı
Bende balık varsa yanına salata dışında birşey yapmam, peşine çay/tatlı oldu bitti.
Eşinizde ayrı tuhaf. Hem oturmuş bi güzel karnını doyurmuş hemde gerginlik olmasın diye birşey dememiş. Masada hayatım sana göre bişey yok dışardan söyleyeyim ne istiyorsun diye sormalıydı. Eltinizde eşek değil ya, teklif ederdi mutlaka yiyecek birşeyler.
Siz eltiye bilenmişsiniz ama asıl kabalık yapan eşiniz olmuş.

Konuyu okuyunca aklıma direk virüs geldi maşallah ne güzel Adana da yoksa virüs hemen oraya tasinalim bıktık burada evde kalmaktan :)

Şöyle düşünün benim zaten gidisim eltimin işine geliyo çünkü salatasi olsun bulasigi olsun yardimim oluyo normalde tok giderim zahmete koymam sorarlardi sadece bende yedim derdim alinmazdim hic yada aç oldugum zaman yine sorduklarinda eşim bana bisi soylerdi tatlı tatlı gecerdi eltime zatan simdiye kadar bana ozel bisi yaotirmadim yanlış dusunmeyin kadin zoruna gitmiş olsaydi bana gel diye yazmazdi ozellikle sadece duyarsizca bana sormadan acmisin tokmusun yediklerime bozuldum o kadar
Yoo sen bas bayada san özel bişey yapılmamasına bozulmuşsun. Zaten yemege çağrılmışsın açmısın tokmusun sorusu beklemek bi garip ondan sonra sofra kuruldu herkes tek tek ismine hitaben sofraya buyur edildide bi tek seni mi etmediler sen de yemeğe çağrıldıgın bi evde insanların sofrasına oturmamışsın bu ayıp değil mi bi de üstüne teklif ısrar nezaket beklemişsin. Asıl sen nezaketen oturup ekmek salata bişeyler yemeliydin. Diğer aile üyelerinde bi bıkkınlık var demek ki sana karşı her defasında böyle nazz tuz.

E gitmeyin siz de bu balık buluşmalarına. Madem yemiyorsunuz ne işiniz var? Şu ortamda zaten cümbür cemaat ne yemeği allah aşkına? Eşiniz de çok istiyorsa kendi evinde kendi pişirsin yesin balığını, bu başkasına balık pişirtmeyi de kkda gördüm. Herkes yolunu bulmuş.

Bi dahaki balik gecesine gittiginizde kendinize herkesin cok sevecegi bi sey yaptirip gidin lahmacun olur kebap olur. Kimseye tadina bile baktirmayin hepsini siz yiyin. Sofradan kalkarken de keseme bereket bu hafta ac kalmadim deyin yuksek sesle. Duysunlar. Eltinize kaliyomus hep balik diyenler olmus ama kabul etmemek gibi sansi var. Konu sahibi zorla size gelcem balik yiycez dememis ki. Yani eve gelen misarifi ac birakmak cok ayip ya. Gercekten misafir istemeyebilirsin o zaman kabul etmezsin hicbirini ama gelenlerden sadece birini ac birakmak gercekten cok kotu

Ay çok merak ettim neymiş bu yapılamayan balık

Yani yapamayacağınız ne olabilir ki

Hani dese hamilesin kokusu rahatsız eder vs amenna da balık nasıl yapılamaz
ailenin büyük gelini..
hep yemekleri o yapmış.
bana da elletmez eş ailesine gidince sağ olsun.
ee bende yeni gelinim.
Topluma dayatılan yeni gelinler beceriksizliği algısı işte..
bende cevap olarak ''yaptım tabi. cok da güzel yaptım afiyetle yedik ama suan çalışıyorum yoğunum malum görüşürüz'' diyerek kapadım
bunları takacak olursak hayat mı geçer.. sonucta elimin tadını bilen bilir. maksat iyi niyet altında laf sokmak olsun. herkesin saçma sapan huyları var.

Sizde bi dahakine gittiğinzde bir şey yapın götürün o zaman ayrıca her defasında size özel bir şey yapılması garip değil mi yani ben yapmam mesela 1 .2 neyse de sürekli yapmam yemeyen getirsin kendi ne yapayım . Çoğunluk yiyor çunku . Ayrıca eşiniz sormuş bence yeter başkasının sormasını ben beklemem yani. Masada balıktan başka bir şey yok mu oturur ekmeğimin arasına salata koyar gene yerdim bi şekilde yabancı değilm sonuçta kimsenin demesini çağırmasnı beklemem

ailenin büyük gelini..
hep yemekleri o yapmış.
bana da elletmez eş ailesine gidince sağ olsun.
ee bende yeni gelinim.
Topluma dayatılan yeni gelinler beceriksizliği algısı işte..
bende cevap olarak ''yaptım tabi. cok da güzel yaptım afiyetle yedik ama suan çalışıyorum yoğunum malum görüşürüz'' diyerek kapadım
bunları takacak olursak hayat mı geçer.. sonucta elimin tadını bilen bilir. maksat iyi niyet altında laf sokmak olsun. herkesin saçma sapan huyları var.

anladım, sen beceremezsin algısı

dün yazdım başka konuya, birkaç yıl önce mükellef yılbaşı sofrası hazırlayıp kv ye gittik görümceler vs

yemeği ben yapmıştım kv nin yüzü düştü

hatta akşamın sonunda madem siz pişirecektiniz, evinizde yeseydiniz ya dedi

görümceye de demiş anne öyle söylenir mi demiş ama yine susmayıp bana da söyledi

15 yıllık evliyim o hala bizim evde yemek pişmediğini, zavallı 90 kg oğlunun aç yaşadığını, duvarları kemirdiğini sanıyor

anladım, sen beceremezsin algısı

dün yazdım başka konuya, birkaç yıl önce mükellef yılbaşı sofrası hazırlayıp kv ye gittik görümceler vs

yemeği ben yapmıştım kv nin yüzü düştü

hatta akşamın sonunda madem siz pişirecektiniz, evinizde yeseydiniz ya dedi

görümceye de demiş anne öyle söylenir mi demiş ama yine susmayıp bana da söyledi

15 yıllık evliyim o hala bizim evde yemek pişmediğini, zavallı 90 kg oğlunun aç yaşadığını, duvarları kemirdiğini sanıyor
ay yemek yapsak suç , yapmasak suç.
hep derimm. mesafe şart.
hoş mesafe koyunca soğuk gelin oluyor o ayrı (ben)
bunların canı sıkılıyor acaba ne desemde canlarını sıksam diye düşünüyor.

sana komik bir şey diyeyim. eltim bana o balığı 1 ay önce gönderdi ve dün evde oturmaktan sıkıldığı için aklına gelip benimle uğraşmak istedi.

memnun etmek zor.
biz kendimizi bilelim yeter..

ay yemek yapsak suç , yapmasak suç.
hep derimm. mesafe şart.
hoş mesafe koyunca soğuk gelin oluyor o ayrı (ben)
bunların canı sıkılıyor acaba ne desemde canlarını sıksam diye düşünüyor.

sana komik bir şey diyeyim. eltim bana o balığı 1 ay önce gönderdi ve dün evde oturmaktan sıkıldığı için aklına gelip benimle uğraşmak istedi.

memnun etmek zor.
biz kendimizi bilelim yeter..

ooo o çok eğlenceli imiş

tuttum eltiyi

sen kapa kulağını boş ver

sağlıkla kucağına al yengeden koru :)))

Merhaba Arkadaşlar adana da yaşıyorum dün akşam yaşadığımı anlatmak istedim ben balık yiyemiyorum yapamıyorum da malesef bunuda eşimin ailesi biliyo ve balığı hep eltime yaptiriyolar tabi bizi de cagiriyolar normalde bana Özel bişi de yaptirirlar gittigimizde ama dün akşam gittik hepsi sofraya oturup yediler kimse bana sormadı açmışın sana bişi soyleyelim mi felan çok sinirlerim bozuldu çok gücüme gitti kimsenin beni dusunmemesi eşim kimse yokken sordu birtek canım istemiyor dedim ama ev halkı kimse sormadı siz olsaydınız ne yapardiniz
ben corona var deyip bir araya gelmezdim sorun da olmazdı 🥲

Acaba bir kuple net mi olsanız dertlenmek, kimse beni düşünmedi demek yerine.. Ben balık yiyemiyorum ya bana sipariş verelim mi diye ortaya sorabilirdiniz. Söylerdiniz iki lahmacun, ortaya yapılan salatadan varsa zeytinyağlıdan da yerdiniz oh mis.

Kendi canınıza yazık yahu, ufak şeylere yormayın kendinizi bu kadar.

Ben de balik agzima surmem asla yemem ama ben balik pismis ortama da girmem kokusundan tiksinirim siz nasil bir araya geliyorsunuz sasirdim

Konu sahibi siz öyle anlatmışsınız ki balık işi hep etliye kalmış, size her seferinde ayrı yemek yapılıyor, bu sefer yapılmamış gibi anlaşıldı. Herkes etliye hak verdi çünkü çoğu kişi de balık yapmayı sevmez. Aslında balık kolay bir menüdür. Et yapsan mesela yanına çorba, pilav, ektra zeytinyağlı, tatlı yapılır. Balıkta ben de sadece birkaç salata yaparım, bir de zaten balık ayıklanmış olarak geliyor, bir fırına atması ne kadar zor olabilir. Hamsiyi ise ben gündüzden ayıklarım, yıkarım yapılmaya hazır olur.
Ben de önce eltiye hak verdim ama yorumlarından sonra size hak verdim. Kim olsa kırılırdı. Bir de bu kadar sık görüşmeyin virüs var.

Deiller ben balık sevmiyorum ama gidiyom kokusuna ragmen yardimim oluyo kadina salatasini yapıyorum bulasiklarini yıkıyorum çok yardimim oluyo sorulmasini beklerdim yani yemek deil derdim düşünce
Ablacım ttüm sülale,anası danası kadının basına cöküyormussunuz?
Bi zahmet yap yani.
Cok sikayetciyseniz siz kendi evinize davet edin,kendinize ayrı yemek yaparsınız.

Balığa alerjim çıktı yıllar sonra yiyemiyorum. balık yağı bile içemiyorum. Eşim çok sever haftada 1 muhakkak yer dışarda pişirtiriz öyle alırız. Başka birine yemeğe gideceğimiz zaman balık varsa ben başka şey yerim dışarıdan isteriz derim böylelikle olay çözülür. Hem kadın balık yapacak hem de size ayrı mı yemek yapacak yok artık. Alın elinize iki parca yemek götürün yiyin yaa!

Back
X