Elti olayi

Elti ve kayınvalide den biraz fazla beklenti icindesiniz. Hem balığı eltime yaptirıyorlar diyorsunuz demekki eltiye yaptiran kayinvalideniz hem size ozel yemek yapılmadı diye kusuyorsunuz. eltiniz hem balık yapip hem size ayrı yemek yapmak zorunda mı? Ben olsam balık sevmiyorum ben gelmeyeyim derdim ya da herkese yetecek corba salata yapip goturup hem eltime yardim etmis olurdum hem de kendim corba ve salata yiyerek karnımı doyururdum ya da tok giderdim ben balık sevmiyorum diye.

kendi cozunlerinizi kendiniz uretin. eltiden kayınvalideden bu kadar beklentiye girmeyin.

Küçükken balığı hiç sevmezdim, ne zaman evde balık pişse hemen makarna yapar karnımı doyururdum. Olması gereken de budur. O kadar zahmetli bir yemeği yaparken size özel ayrı bir yemek daha hazırlayacak değiller. Bir sürü alternatifiniz var.

Eltinin evi kokmuş kabı kacağı kokmuş balıkla uğraşmış bir dünya zahmete girmiş yemeğini de sen alıp gidebilirdin kırk yılda bir giden misafir olsan evet sana bir şey yapmaması çok büyük kabalık olurdu ama artık orası senin için yabancı yer değil yiyeceğini sen götürebilirdin.Bir bayram kv kuru fasulye yapmıştı ben de asla yemem girdim mutfağa ben de kendime bir şey yaptım yedim elti evinde mutfağa giremezsin belki ama sen bir şey yapabilirdin maksat bir arada olmak anladığım kadarıyla

E gitmeyin siz de bu balık buluşmalarına. Madem yemiyorsunuz ne işiniz var? Şu ortamda zaten cümbür cemaat ne yemeği allah aşkına? Eşiniz de çok istiyorsa kendi evinde kendi pişirsin yesin balığını, bu başkasına balık pişirtmeyi de kkda gördüm. Herkes yolunu bulmuş.
Ay sormayın. Biri pişirse de yesem. Ne güzel iş. Hazır pişmişi bile satılıyor balıkçılarda. Ne gerek var?

Birde başlık "elti olayı" sorsan kadın ne yapmış. hem evinde balık pisirecek hemde eltisi bana niye yemek yapmadın diye triplere girecek.

Ben eltinin yerinde olsam kim ne seviyorsa pisirsin yesin ben bir daha pisirmiyorum herkesin nazıyla oynayamam diye dusunurdüm.

Balık pisirme işi zaten eltine görevlendirilmis. Belki o da evinde böyle bir toplanma istemiyordur. Sizde yemege giderken 1 2 çesit zeytinyagli götürürseniz ortada problem kalmaz. Sürekli insanlardan ayni ilgiyi ayricalığı beklemekte yanlış

Hayır zaten çok aç deildim benim derdim sadece sormalari hic mi biri dönüp sen açmışım deilmisin diye sormaz ayriyetten bizi davet eden onlar ben gitmek istemedim sahsen eltim kendi ısrar etti gel gel diye sonuç itibaro ile misafor çağrılıyor ama sorulmuyo bile bu

ben bu kismi anlamadim acikcasi.

hadi sofraya buyurun dendi mesela,
size ozel mi buyur handecim sofraya mi denmesini beklediniz?
size ozel nasil sorulacak hic anlamadim gercekten. Siz niye herkesle sofraya oturmadiniz, balik varsa salata su bu da vardir sofrada tabaginiza alip yiyebilirdiniz, ana yemek olmasa da olur zaten ac bile degilmissiniz.

babam anlatir,
kalabalik aileler, bir kez amcam sofraya oturmamis, bunlar yemisler icmisler sonra da amcama sen ac degil misin demisler,
amcam da acim ama sofraya cagirmadiniz demis,
hala arada anlatir gulerler,
kisi kisi sofraya cagirma adeti mi var da haberimiz yok :ruh:

Yemeğe çağıran elti değil mi? Yani yemeğe çağrıldığım yere niye kendi yiyeceğim yemeği götürüyorum? Tatlı filan götürürüm de niye yemek götürim. Böyle saçma şey de duymadım. İnsanları yemeğe çağırıyorsak, onların diyetine özel yemek yapmak zorundayız bence. Hani bana özel yemek yapmak istemiyorsa (ki olabilir), bizi çağırmasın, sadece kayınvalideyi çağırsın. Kimse alınmazdı herhalde.

Ayrıca bu balık niye bu kdr zor anlamadım. Zaten balıkçı temizliyor. Ben de biraz sos ile fırına veriyorum. Nedir bu kdr zor olan? Ben yemek yapmak istemeyince balık yapıyorum.

Ben sizin yerinizde olsam bu tip durumlarda kendi yemeğimi götürürdüm, niye insanların bana ne yersin tarzı soruları sormasını bekleyeyim ki karnımı doyurmak için. Ayrıca o gece ise bir yeri arar dışarıdan kendime yemek söylerdim. İnsanların beni düşünüp düşünmemesine göre karnımı doyuramam

Merhaba Arkadaşlar adana da yaşıyorum dün akşam yaşadığımı anlatmak istedim ben balık yiyemiyorum yapamıyorum da malesef bunuda eşimin ailesi biliyo ve balığı hep eltime yaptiriyolar tabi bizi de cagiriyolar normalde bana Özel bişi de yaptirirlar gittigimizde ama dün akşam gittik hepsi sofraya oturup yediler kimse bana sormadı açmışın sana bişi soyleyelim mi felan çok sinirlerim bozuldu çok gücüme gitti kimsenin beni dusunmemesi eşim kimse yokken sordu birtek canım istemiyor dedim ama ev halkı kimse sormadı siz olsaydınız ne yapardiniz
Valla eltime gitmissem girer kendime biseyleri hazırlarım . Kusura bakmayın ama misafirliğe gelip yemeği yemeyen ya da beğenmeyen biri olunca geriliyorum. Oğluma hamileyken tatlı vs yemezdim insanlar biseyler ikram ettiğinde alerjim var derdim konuyu kapatirdim.sonra bana birşeyler ikram etmediler diye düşünmem. Eltiniz ya da kv unutmuştur biseyleri olmuştur. Kasıtlı yapsalar bile girer kendime hazirlardim

ilk mesajınızda balık yemem bana özel bişeyler yapılır demişsiniz, insanlar haklı elti diyince de çevirip bir iki defa tok gittim hiç kırılmadım demişsiniz hangisi doğru? premsessiniz bence biraz..

siz de hatalısınız elti de.

siz her defasında ben misafirim diye elinizi kolunuzu sallaya sallaya giderseniz kadın bozulur haliyle, yapın yemeğinizi gidin aradığında diyin ki “uğraşma benim için ben hallederim.”

eltiye gelince de hem balıkla uğraşıp, hem eltime ayrı yemek yapmamam her defasında, ama bunu söylerim “ canım yorgunum ben balığı halledeceğim sen kendine göre bişeyler yap getir” derim yani. evime gelecek insanı tek başına aç mı yok mu belli olmayan bir duruma sokmam.

hiç biri olmadı yediler, içtiler bende kendime yemeğimi söyler geçer bir köşeye yerim. sonradan çağırıldığımda bir kaç defa gitmem. fakat sonrasında aileyiz mecbur görüşeceğiz, giderim ama önden yemeğimi sipariş ederim. kimseye yük olmam. kendimi de saçma sapan bir duruma sokmam.

Yemeğe çağıran elti değil mi? Yani yemeğe çağrıldığım yere niye kendi yiyeceğim yemeği götürüyorum? Tatlı filan götürürüm de niye yemek götürim. Böyle saçma şey de duymadım. İnsanları yemeğe çağırıyorsak, onların diyetine özel yemek yapmak zorundayız bence. Hani bana özel yemek yapmak istemiyorsa (ki olabilir), bizi çağırmasın, sadece kayınvalideyi çağırsın. Kimse alınmazdı herhalde.

Ayrıca bu balık niye bu kdr zor anlamadım. Zaten balıkçı temizliyor. Ben de biraz sos ile fırına veriyorum. Nedir bu kdr zor olan? Ben yemek yapmak istemeyince balık yapıyorum.
Merhaba Arkadaşlar adana da yaşıyorum dün akşam yaşadığımı anlatmak istedim ben balık yiyemiyorum yapamıyorum da malesef bunuda eşimin ailesi biliyo ve balığı hep eltime yaptiriyolar tabi bizi de cagiriyolar
Konuyu tam olarak okumadınız galiba ilk cümle bile sizin sorularınıza cevap veriyor.

İç sesim (Balık neden sevilmez ki ya dün bizim komşulardan biri Balık yapmış kokusu bize geldi. nasıl canım çekti eşime Balık aldırıp bende yapicam 🤣🤣🤣)

Konu sahibi bidahakine siz de bir şey yapıp götürün. Hem sofrada çeşit olur hem siz de o ortamda kendinizi daha mutlu hissedersiniz.
Ilk defa olduysa kırgın olduğunuzu belirtin.
Ben ev sahibi olsam üzülürdüm sizin ac kalmanıza .
Bir şeyler teklif etmeliydi yapmadı mı ?
En de dün masumlar apartmanını izleyince canım bir mantı çekti ki. Gece kalkıp açacaktım nerdeyse. Ki hiç mantı bile yapmadım ama öyle yapasım geldi ki. Gittim bugün aldım hemen 😅

Dusuncesiz biri deilim bisiler alıp gideriz hep ama evde yapıp goturmek aklima gelmedi hic ki bizde çok cagiririz oda yapmamış böyle bisi
O zaman sizde yemek yaptığınızda eltünün hiç sevmediği bir şey yapın. Ama karışık bir durum sizinki. Muhtemelen bir çorba yapsa olmaz, iki üç yemek yapsa zor olur diye hiç yapmamış bence

ama bu normal bir yemek daveti degil,
balik gecesi yapiliyor.

yani atiyorum cig kofte partisi veriyorum dediniz, arkadaslarinizi cagirdiniz, yanina ayrica yemek yapar misiniz?

ben pizza cok severim ornegin, bir kaz kez pizza partisi verdim, davet ettigim kisilere de sadece pizza var menude dedim, istediginiz ozel bir malzeme varsa onu da koyayim dedim ama pizzaya tabi, gidip de corba yapmadim ornegin. Boyle bir yere yok benim tarzim degil deyip gitmeyeceksin en dogrusu bence.

ya da cok sinir oldugum bir is arkadasim vardi, cag kebabi yemege giderdik ayda bir, bu arkadas da gelecegim diye tuttururdu, ama gelip iyyy o yagli eti nasil yiyorsunuz deyip boyle catalla itelerdi, bir iki et yerdi, salata yaninda o kadar. Hos degil bence. Yani cag kepapciya gidiyoruz da, gelme iste.

Oldu baska ?Özel ascısıyla gezsin valla bunu bekleyen kimse.
Size kolay gelebilir bana zor,yedik kalktık olmuyorduır cayı meyvesi bi ton yorgunluk.

Balık pişirmek kızartmak bana zor gelen bişey açıkçası
titiz değilimdir ama ev kokar bulaşıkta çamaşır suyu vs kullanılır vs çileli iştir
çok şükür alma yapma gücümüz var tabi

sizinki ben sevmem diyerek o kadına yüklenilmiş gibi oluyor o yüzden başka da bişey bekleyemem utanırım
ya kendim bişey götürürüm ya da orda olandan yerim

Birde ev ziyareti yapmasanız salgın var ya hani

Ben anlamıyorum. Bi ben mi takıldım buna herkes fikir veriyor normal zamandaymışız gibi. 🤷🏻‍♀️
Soylemiyim diyorum ama hamileyim bir de 3 yaşında kızım var ev berbat durumda ne kayınvalide ne de annemi eve sokmuyorum çünkü Fink Fink geziyorlar .... Ama millet masallah sırf eğlence için her türlü girisimdeler. Hamileler ve kronikler olarak bu insanlara hakkımı helal etmiyorum. Bıktık hastaneye korkudan gidemiyoruz.....neyse susayım.

Back
X