Elti olayi

Hande665

Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2020
254
64
13
27
Merhaba Arkadaşlar konuyu yanlış anlayanvarkadaslar var adana da yaşıyorum dün akşam yaşadığımı anlatmak istedim ben balık yiyemiyorum yapamıyorum da malesef bunuda eşimin ailesi biliyo ve balığı hep eltime yaptiriyolar eşimin ailesi dedigimde kv ve oğlu kalabalik bir aile deiliz yaniiii balık ta eltim severek yapar bazen yapmadoklarinda kendi arar birilerini alın da yapak diye ve bizide cagirirlar bi kac kere reddettim ısrar edildi ve normalde sevmedigimi bilirler sorarlar açsan bisi soyleyelim eltime ayriyetten bişi yaptirmisligim yok hiç balıkla ugrasiyo zaten bide bana yemek yap demem sorulur acsam bisi soylenir biter genelde size afiyet olsun der cekilirim yani yedim derim çok nadirdir disardan soylemeleri ama nezaketen sorulur yani dun aksama gelirsek herkes oturdu eşim dahil kimse bana dönmedi bile sorulmado lafın gelişi olsa bile sen bisi yedin mi esim sonrasında yazdı bisi soylim ye yok dedim canim istemiyo buna bozuldum sadece sormadiklarina o yüzden konu actin birdahakine ne tepki versem diye fikrinizi almak istedim çoğu arkadas beni haksız bulmuş olabilir bu arada kv çoğu zaman gelmez o gecede yoktu çünkü izmire hasta ziyaretine gitmisti 4 kisiye balık yapıldı yani burda kalabalık aileye yapiyo zaten diye abartan insanlar olmuş ben kendimi haklı goruyorum insan bir sorar bisi kaybetmez yakin uzak farketmez misafir olarak gitmissin artik bu balık her hafta yapilmaz yanii sürekli balik yapilmiyo

Son düzenleme:
Sizde her zaman özel birsey beklemeyin yani. Çok açsanız peynir ekmek isteseydiniz. Balığın yanındaki salatadan yeseydiniz. Ben pek sevmem öyle siz yapmıyorsunuz diye sürekli elti mecbur gibi yapacak size de birşey ayarlanacak... Ya gitmem eşim tek gitsin ya da ortama uyum sağlayıp tok giderim. Çok açsam da isterim başka şey. Bunu dert etmeniz garip geldi.

Saçma bir durum. Eşinizin ailesi sevmediğinizi ve yemediğinizi bildiği halde size hickimse hiçbirşey demeden gerçekten sofraya mi oturdular . Peki eşiniz ne diye insan içinde sormuyor da tek başınayken soruyor . Ben de sizin gibi bu tür konularda hassas biriyim. Ve Kim olsa düşünülmek ister kalkıp kendiniz hadi bana şunu söyleyin diyemeyeceginize göre. Ben olsam bende karşı taraftan bir hareket beklerim bir düşünce nezaket . O kadar insan yemek yerken siz gerçekten öylece oturdunuz ac değilim dediniz ve eşinizde umursamayıp bunu oturdu mu? Bence istemiyorum deseniz bile ayrı olarak dışarıdan birsey söylenmeliydi veya onlara yapılırken size de ayrı bir yemek yapılabilirdi. Bende asla kırmızı et yemem ve bunu eşim dahil eşimin ailesi de bilir o gece et varsa bana ayrı birşey yapılır . Sizin durumunuzu anlayabiliyorum. Ayrıca siz balık yemiyorsunuz balıktan başka birşey yenemezmiydi? Büyük ayıp edilmiş bence .

İç sesim (Balık neden sevilmez ki ya dün bizim komşulardan biri Balık yapmış kokusu bize geldi. nasıl canım çekti eşime Balık aldırıp bende yapicam 🤣🤣🤣)

Konu sahibi bidahakine siz de bir şey yapıp götürün. Hem sofrada çeşit olur hem siz de o ortamda kendinizi daha mutlu hissedersiniz.
Ilk defa olduysa kırgın olduğunuzu belirtin.
Ben ev sahibi olsam üzülürdüm sizin ac kalmanıza .
Bir şeyler teklif etmeliydi yapmadı mı ?

Balık yapıldığı zaman ben de başka bir şey yapmam açıkçası. Sevmeyen olursa da onun için ayrı bir şey yapamam. Önceki günden kalan yemek varsa teklif edilebilirdi, peynir ekmek olabilirdi. Ama siz sevmiyorsanız gitmeseydiniz keşke. Bu arada hala aileler görüşüyor musunuz?

Merhaba Arkadaşlar adana da yaşıyorum dün akşam yaşadığımı anlatmak istedim ben balık yiyemiyorum yapamıyorum da malesef bunuda eşimin ailesi biliyo ve balığı hep eltime yaptiriyolar tabi bizi de cagiriyolar normalde bana Özel bişi de yaptirirlar gittigimizde ama dün akşam gittik hepsi sofraya oturup yediler kimse bana sormadı açmışın sana bişi soyleyelim mi felan çok sinirlerim bozuldu çok gücüme gitti kimsenin beni dusunmemesi eşim kimse yokken sordu birtek canım istemiyor dedim ama ev halkı kimse sormadı siz olsaydınız ne yapardiniz
Ben kemdim ne sevıosam dışardan söylerdim.Kimsenın solemesını beklemezdım.Bır guzel yerdim.Birde balık yemelisiniz.Tanı elınızde degılse yıyekezsınız ama çok çok çok saglıklı

Yani yanlış anlamayın da hep balık yapıp sizi çağırıyorlarmış bi de ayrı yemek beklemeniz enteresan. Yapın bi yemek siz de öyle gidin. Misafir değilsiniz ki nedir bu ihtimam beklentisi
Aklıma şey geldi bi ara okumalı gün gibi bir şeye katılmıştım işte sırayla evlerde toplanıp kuran okuyoruz. Bi kadın var o hiç evine almıyor herkese gelip yiyip içiyor. "Benim kocam izin vermez böyle şeylere karşı" diyor ağlıyor sızlıyor. Neyse biz de anlayışlı davranıyoruz. Aylarca sürdü bu. Sonra başka bi kadın pat diye şey dedi "tamam anladık evine alamıyorsun mübarek bi gün de bi kek yap getir bari hayrın olsun".
İşte Bu da böyle bi anımdı 😅😅

İç sesim (Balık neden sevilmez ki ya dün bizim komşulardan biri Balık yapmış kokusu bize geldi. nasıl canım çekti eşime Balık aldırıp bende yapicam 🤣🤣🤣)

Konu sahibi bidahakine siz de bir şey yapıp götürün. Hem sofrada çeşit olur hem siz de o ortamda kendinizi daha mutlu hissedersiniz.
Ilk defa olduysa kırgın olduğunuzu belirtin.
Ben ev sahibi olsam üzülürdüm sizin ac kalmanıza .
Bir şeyler teklif etmeliydi yapmadı mı ?
Bende bayılmam ama bayilmadigim şeyleri de canım çekiyor arada ne manaysa.suan olduğu gibi

Aklıma şey geldi bi ara okumalı gün gibi bir şeye katılmıştım işte sırayla evlerde toplanıp kuran okuyoruz. Bi kadın var o hiç evine almıyor herkese gelip yiyip içiyor. "Benim kocam izin vermez böyle şeylere karşı" diyor ağlıyor sızlıyor. Neyse biz de anlayışlı davranıyoruz. Aylarca sürdü bu. Sonra başka bi kadın pat diye şey dedi "tamam anladık evine alamıyorsun mübarek bi gün de bi kek yap getir bari hayrın olsun".
İşte Bu da böyle bi anımdı 😅😅
Bozuldu mu bari :KK53:
Ve yediği laftan sonra getirdi mi utanıp ?

Back
X