Elti...

mastoid

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2018
353
248
33
Herkese merhaba. Konu annemin eltisi yani yengemle ilgili. Yengemle farklı şehirlerdeyiz. O memleketimizde, akrabalarımızın neredeyse hepsi de memleketimizde. Bayramdan bayrama görüşürüz genelde, öyle samimiliğimiz yoktur çok. Neyse lafı uzatmayayım size bu kadının bize karşı davranışlarını anlatmak istiyorum ve sizden de biz bu şahısa nasıl davranalım akıl vermenizi istiyorum açıkçası...
Kuzenime tablet alacaklarmış bizde de bir yerden verilen basit bir tablet vardı kullanmadığımız onu verelim onlar da parasını bize verirler diye düşünmüştük tableti götürdük sanki hediye ettik hiçbir şey vermediler oralı bile olmadılar.
Kardeşim orada bir araba gördü oynamak istedi kuzenime söyledi o da veremem dedi yazık çocuk o kadar ağladı kadın oralı bile olmadı.
Tableti götürürken bir kutu da baklava almıştık iyi bir yerden onlarda da varmış ama yumuşamış falan beklemiş bir şeydi neyse o götürdüğümüz tatlıyı bize ikram bile etmedi hemen hızlı hızlı bir şeyler yaptı baktık o eski tatlıdan koymuş bize.
Bunların bizim oturduğumuz şehirde devremülkleri var amcam aidatı var ödeyip gidin der hep biz gitmeyiz hiç neyse bir gün akrabalarla oturuyoruz diyor ki bu yıl gidemedik hakkımız yanmasın diye falanca teyzeme söyledim gitmedi falanca yengeme söyledim gitmedi daha bunun gibi birkaç kişi daha saydı bize de söylemedi teklif bile etmedi orada da bakın size teklif bile etmedim der gibi marifetini anlattı ki teklif ettiği kişiler annemin akrabaları annemle amcam kuzen.
Annem ona bir şeyler anlatmıştı birilerine olan kırgınlıkları mıydı o tarz bir şeydi onu hemen gidip o kişilere anlatmış sonra da ben dobrayım diyor. Bu bayramda da annem babaannemlerin evinde bayramın mübarek olsun demiş yerde oturuyormuş sağ ol senin de yenge demiş bir ayağa bile kalkmamış öpmek bir yana dursun.
Erkek kardeşim sünnet olduğunda babaannem altınını takın demiş o da daha gideriz oraya orada takarız demiş kaç yıl geçti takmadı öndücü olmasına rağmen.
Bunlar şimdi ailece tatile gittiler bir tatil beldesine durumları falan çok iyi ama arabaları pek iyi değil neden bilmiyorum orta bir şey almışlar ayağı yerden kesen cinsten işte tatile onunla gidemezlermiş bizim arabamızı istediler biz de hiç bu zamana kadar tatile matile gitmedik yani babama tersmiş o tarz tatiller e haliyle kadının bu davranışları aklımıza geldikçe de sinir oluyoruz vermek istemedik annemle ama babam arabayı verdi tatile gittiler bile. 1 haftamız zehir oldu bu kadın yüzünden. Bu arada da babaannemle arası çok iyiydi ama sevemezdi onu şimdi kavga ettiler küsler bu da bir ayrıntı. Yardım lütfen.

2. el tableti götürüp nasıl para beklersiniz ki açıkça konuştunuz mu biz size satalım şu kadar olur diye? Kadının hediye algılaması çok normal sizin böyle düşünmeniz tuhaf.
Bunca zamandır ilişkiler netleşmeliydi, siz zorlamayın kadın mesafe istiyor belli

Tablet 2. el değildi hiç açılmamıştı. Mesafe istiyorsa arabamızı yüzsüz yüzsüz istemesi tuhaf değil mi?

tablet kaç paralıktı? ikinci el sonuçta. öyle über lüks bi tablet değilse ikinci elinden kaç lira bekliyorsunuz ki?

baklava konusunda da kendi götürdüğünüz baklavaya mı muhtaçsınız anlamadım. hem misafir umduğunu değil bulduğunu yer.

devremülk konusunda da amcanız teklif etmiş. yengeden özel davet beklemek niye?

anlattığınız şeyi başkasına anlatması tabi hoş değil.

altın borcu olan yengeniz değil amcanız. ondan isteyin çok lazımsa.

araba konusunda haklısınız, ben olsam vermezdim. arabanın emaneti olmaz.

Tablet konusunda maalesef yengeniz hakli sanirim, siz satmak niyetinde oldugunuzu soylemediyseniz hediye olarak algilamasi normal.
Tatli konusunda da sizi hakli goremedim, bu cok ufak bi detay buna takilmis olmaniz hos degil. Bunun disinda anlattiklarinizdan yengenizin pek iyi niyetli biri olmadigi sonucu cikiyor, samimiyeti minimumda tutmanizda fayda var. belli ki siz ondan o da sizden haz etmiyor. Yaptiklari ve soylediklerine takilmaktansa mumkun oldugunca gorusmemek tek cozum sanirim

Tableti götürdüğünüzde amacınızın satmak olduğunu dile getirdiniz mi? Amcan daha önce aidatı ödeyin siz gidin devremülke demiş kabul etmemişsiniz şimdi de bize neden sormadılar diye söyleniyorsunuz. Evde tatlı varken sizinkini açmamaları da çok anormal gelmedi. Yaptığınız herşeyin karşılığını beklemeyin, daha az hayal kırıklığına uğrarsınız.

Tatlı konusu nezaketen eve getirilen şey ikram edilir biz öyle yaparız gittiğimiz yerde de götürdüğümüz şeyi ikram ederlerse yemek istemeyiz götürdüğümüz şeyi mi yiyelim diye koysa da yemezdik ama onun yaptığı şeyde kasıt var bariz kaç gün beklemiş tatlı misafire ikram edilmez ayıptır.

Tablet konusunda , bizde var onu verelim dediyseniz, satmak istediğinizi anlamamış olabilirler. Satılık olduğunu belirtecektiniz o zaman açıkça. Devremülk için de amcanız hep demiş gidin diye gitmemişsiniz, istemiyorsunuz diye artık teklif etmiyorlardır belki.

Araba konusunda haklisiniz emanet araba verilmez. Ama tablet konusunda basit dedigini tableti parayla verme dusuncesindede akliniza hayran kaldim.karsinizda belliki akilli felegin cemberinden gecmis bir yenge var. Basit tableti sizden parayla alacagina gider sifir alir. Tatli olayina gelince bazen bende evdeki tatliyi ikram ediyorum tazeyse aklima gelmez yani sizin akliniza gelen ayrintilar. Velhasil mesafe iyidir

Elti size değer vermiyor.
Ne koparsam kâr diye düşünüyor işte geleneksel elti modeli.
Baklavanın bayatını layık görmüş.
Onlar tablet getirdi oğlum sende oyuncağınla oynamasına izin vermelisin bile dememiş.
Abinin arabasını iste bizimkiyle uzun yola gidemem demiş rahatına düşkün elti.
Sizde gitmeyin evlerine.
Baklava götürmeyin falan yani.

Tekliflerinden yıllar sonra yaşanmış bir olay anlattığım.

Hiç tepki vermemişsiniz ki
tepkinizi gösterin yahu neden ezdiriyorsunuz kendinizi

Ben tablet alacak olsam, yengem bana getirse "basit, ikinci el bir tablet" sattığını düşünmem, incelik yapmış derim. Hem neden sizin tableti almak isteyeceğini düşündünüz ki? Almak zorunda değil, istediği model vs. Sırf para almak için emrivaki yapar gibi verip para beklemek çok saçma. Ha şöyle olurdu, bizde bir tablet var istersen sen al boş yere o kadar para verme bize ver deseydiniz o da ister kabul eder ister etmezdi. Ama tutup kendi tabletinizi verip, satmaya çalışmak ayrı garip.

Yengede pek hata göremedim ben yazılanlardan. Tatile daha önceden gidin demişler yok demişsiniz, diğer zaman neden demediler vs.

Tableti satma fikri bana gereksiz geldi bıraksaydınız kendileri paralarıyla alsalardı sıfırını. Size neden para versinler sıfıra para vermeyin alın bunu kullanın demiş gibi olmuşsunuz. Madem satmaya niyetlisiniz fiyatı şu kadar deyip isteseydiniz. Ayrıca çok büyütülecek bir durum yok görüşmezsiniz oldu bitti intikam duygusuna kapılmışsınız belli ki ama bırakın anneniz halletsin size düşmez sonuçta büyüğünüz

Sahsen zaten kullanmadigim mali akrabagima, heleki çocuğa bedava veririrm. Satmak istediginizi söylemeniz lazımdı. Tatlıyı unutabilmis de olabilir. Ama size genel tavsiye: Size karşı mesafeli olanlara karsi mesafeli olun ve beklenti icinde olmayin. Babaniz arabasını verdiyse bunun üstüne kimseye laf düşmez bence anneniz haric. Onlarda kendi aralarinda halleder. Böyle basit konular icin tüm bir haftanuzi zehir ettiniz, ama emin olur yengenizun umrunda bile değildir

kırk yıl düşünsem amcamın çocuğuna promosyon tableti satmak aklıma gelmez, aklımın ucundan geçirsem babam çok kızar. o konuda sizin adınıza utandım ben.

baklava konusunda da haksızsınız ev sahibi sizin için ne hazırladıysa onu yersiniz misafir gittiği yere yanında yiyeceğini götürmez. giderken bi kutu da evinize alın güle güle yiyin.

altın getirmek zorunda değiller ki hadi adetiniz öyle diyelim, amcanız getirsin kan bağı onunla sizin aranızda.

arabayı ya da devremülkü de siz düşünmeyin mal sahibi kimse o düşünsün.

bilmiyorum gereksiz yere dert edinmişsiniz kaç yıllık ilişkiler böyle gelmiş böyle gider artık. mesafe koyun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…