• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Elti...

Bunu fark edip kendinize itiraf etmeniz cok guzel simdi sirada bunlari kabullenmeniz var herkesin hayati farkli siz de gectiniz o yollardan kendinize baska ugraslar bulun ve o kisiyi elti olarak degilde genv hevesleri olan biri olarak gorun, benim eltim kendi yasadiklarinn aynisinj bana da yasatmak icin ugrasiyordu ama lafta sen bunlari yasama diye diyorum diyordu onun zamannda dis cekim yoktu cok fazla bana da yapmamam icin baski yapmisti yok kp istemezmis falan laf iste...karsi tarafa herhangi bir tepki vermeyin belli etmiyorum sanirsinz ama en ufak bir tepkide kiskanclik bello oluyor

Eltiniz, eltiniz olmasa yine de kıskanır mıydınız bunu düşünün.
Herkesin karakteri, eşiyle ilişkisi, aile hayatı farklı. O kişi sadece eşinizin kardeşiyle evlenmiş bir kadın; kendi kararları, kendi zevkleri olan... Sokaktaki herhangi birinden daha kıskanılası değil.

Böyle düşünün ve düşmanlık beslemeyin. Sonuçta ailesiniz ve her ikili ilişki farklı dinamikler üzerine kuruludur. Kayınvalidenizle yaşadığınız sorunlar onun suçu olmadığı gibi bir kadın olarak onun aynı sorunları yaşamamasından memnun olmanız gerekir.
Siz kendi evinizde, kendi hayatınıza odaklanın. Size bir kötülüğü yoksa normal ilişkinize devam edin.
Çok teşekkür ederim... Çok önemli bir soru aslında hiç aklıma gelmemişti... Kesinlikle kıskanmazdım ve hiç umrumda olmazdı... Çünkü daha fazlasına sahip kişiler için dahi maşallah Deyip geçtim hiç girdaba girmedim... Sanırım Bunda etken daha farklı dinamikler.. ve yine kendimde aşanilirim
size sunu soylemek istiyorum eskiler hep der ya bizim cocuklugumuz da gencligimizde bunlar boyle
seyler yoktu diye
peygamber efendimiz yuzyillar once yasamis
zat demiski; cocuklarinizi kendi yetistiginiz zamanda da degil kendi dogduklari zamana gore yetistiriniz
zaman herkes icin farkli ilerliyor sizin evlilik zamaniniz oyle denk gelmis bu sizin daha az degerli oldugunuzu gostermez ya da yeni gelen gelinin daha degerli..
sadece yeni o kadar:)
ve yazdiklarinizdan ne kadar akli basinda bir insan oldugunuz okunuyor zaten
Çok teşekkür ederim... Doğru aslında aradaki zaman rasyonel olarak uçurum olmasa da birçok değişimi barındırıyor... farklı bir bakış açısı sağlamış oldunuz

Ben büyük gelinim ve eltim daha yeni evlendi... Şu an anlamsız bir kıyaslama ve kıskanma halindeyim ve bunu aşmak istiyorum.... Ben biraz bilinçsiz bir şekilde evliliğe hazırladım ve yardımcı olan kimse yoktu... O daha destekli ve başarılı bir evlilik hazırlığı yaptı... Kendi eksik ve hüzünlerimi ona mal ediyorum ve bu yanlış... Diğer yandan benim artılarım da vardı.... Ona karşı alınan eşya hediyelikler Vs. Daha değer verir şekilde idi bir yakınlık ve söz olur kaygısı ile Benim ailemden sakınılan şeyler onun ailesine yapıldı... Oysa benim ailem daha çok ikramda bulunmuş idi...Kendi ailemi enayi yerine koyulmuş gibi hissediyorum.... Buna kızsam bile kızılacak kişi eltim değil.... Eşi ile yeni evli muhabbet ve heyecanı görünce kendi evliliğimi eskimiş hissettim... Oysa biz evliliğin farklı boyut ve tatlarını yaşıyoruz oysa... Çocuksuz olmasının serbestliğini süsünü kıskanıyorum.. Ama çocuk gibi bir nimet her şeye değer aslında... Kayınvalidem başta hiç sevmedi beni hep eksik gördü çok katı idi çok yıprandım... Şimdi kabullenmiş ve yumuşamış halinin rahatlığını yaşıyor eltim... benim mücadele ettiğim şeyler yaşadığım sıkıntılar bana dayatılan şeyler yok ona... Ama benimde kazanılmış bir saydım edinilmiş bir yerim var... Hem bilemem ki onun da başka sıkıntıları vardır... Onun müsrif halleri bozdurduğu bileziği ile detaylandırdığı süslü evi var... Benimse birikimlerim.... Ama bu benim tercihim Istediğim an birikimi süslü ev ile Takas edebilirim..... yani işin özü... KISKANIYORUM... çok anlamsız saçma dediğim şeyleri antitezlerini bile bile kıskanıyorum.. Bu ruh halini kendime yakıştıramıyorum.... Bir şeyler ispatlama isteği var içimde sürekli kendi kendimi kuruyorum... bunu aşmak istiyorum bana yardımcı olabilir misiniz... Şimdiden bunları itiraf etmek iyi geldi... Okuduğunuz için teşekkür ederim
Çok güzel ifade etmişsiniz duygularinizi.
Kaç çocugunuz var bilmiyorum ama asla sonrakiler ilki gibi olmuyor.
Yani ilkte yapilan hatalar,tecrubesizlikler digerlerinde daha aza iniyor.cunku bir tecrube edilmişlik oluyor.
Siz de ilk kez yaşadiginiz düğün ,evlilik hazirliklarindaki tecrubesizliğinizi yakindan tanik olduğunuz eltinizinkinde farkettiniz.
Kiyaslama bundandir.belki o bu konuda daha tecrubelidir yakinlarindan tanikliği olmuştur.
Yasam tarzi,hayat felsefesi herkeste farklidir. Zamanla alişirsiniz eltinize de belki.

Ben büyük gelinim ve eltim daha yeni evlendi... Şu an anlamsız bir kıyaslama ve kıskanma halindeyim ve bunu aşmak istiyorum.... Ben biraz bilinçsiz bir şekilde evliliğe hazırladım ve yardımcı olan kimse yoktu... O daha destekli ve başarılı bir evlilik hazırlığı yaptı... Kendi eksik ve hüzünlerimi ona mal ediyorum ve bu yanlış... Diğer yandan benim artılarım da vardı.... Ona karşı alınan eşya hediyelikler Vs. Daha değer verir şekilde idi bir yakınlık ve söz olur kaygısı ile Benim ailemden sakınılan şeyler onun ailesine yapıldı... Oysa benim ailem daha çok ikramda bulunmuş idi...Kendi ailemi enayi yerine koyulmuş gibi hissediyorum.... Buna kızsam bile kızılacak kişi eltim değil.... Eşi ile yeni evli muhabbet ve heyecanı görünce kendi evliliğimi eskimiş hissettim... Oysa biz evliliğin farklı boyut ve tatlarını yaşıyoruz oysa... Çocuksuz olmasının serbestliğini süsünü kıskanıyorum.. Ama çocuk gibi bir nimet her şeye değer aslında... Kayınvalidem başta hiç sevmedi beni hep eksik gördü çok katı idi çok yıprandım... Şimdi kabullenmiş ve yumuşamış halinin rahatlığını yaşıyor eltim... benim mücadele ettiğim şeyler yaşadığım sıkıntılar bana dayatılan şeyler yok ona... Ama benimde kazanılmış bir saydım edinilmiş bir yerim var... Hem bilemem ki onun da başka sıkıntıları vardır... Onun müsrif halleri bozdurduğu bileziği ile detaylandırdığı süslü evi var... Benimse birikimlerim.... Ama bu benim tercihim Istediğim an birikimi süslü ev ile Takas edebilirim..... yani işin özü... KISKANIYORUM... çok anlamsız saçma dediğim şeyleri antitezlerini bile bile kıskanıyorum.. Bu ruh halini kendime yakıştıramıyorum.... Bir şeyler ispatlama isteği var içimde sürekli kendi kendimi kuruyorum... bunu aşmak istiyorum bana yardımcı olabilir misiniz... Şimdiden bunları itiraf etmek iyi geldi... Okuduğunuz için teşekkür ederim
Düşünme.. Kendi hayatına kendine odaklan..

Madem evinizi süslemek, kendinizi süslemek istediğiniz birşey değil neden kiskaniyorsunuz ki? Misal ben normalde süslenmeyen ve süslenmek istemeyen biri olsam başkasını süsleniyor diye kiskanmazdim. Yani sahip olmayı istemediğim şeyleri hiç kiskanmadim, imrenmedim hayatimda, değişik geldi.
Beni yıpratan da bu zaten... Başka insanlara karşı böyle bir hal yaşamıyorum ve bu durum beni rahatsız ediyor... Sanki bir sebep var bulup yüzleşsem hallolacak gibi hissediyorum

Eltinizi tanıdıkça belki bu düşüncelerden de arinirsiniz. Benim de 2 tane eltim var ve zamanı gelince bir tane daha eltim olucak sizinle aynı düşünceleri yaşamaktan korkuyorum aslında hepte dua ediyorum arkadaş gibi olabileceğim biri olsun diye o yüzden sizi çok iyi anliyorum ama Dediğiniz gibi sadece insan kendini yıpratıyor
Ben eltim olmasını çok istedim annem eltileri ile çok iyidir... Elti bana hep iyiyi hatırlatan bir kelime idi... Tanıdıkça aşarım inşallah... Güzel bir umut oldu

Sizi tebrik ediyorum kendinize itiraf etmeniz ve bu kıskançlığa son vermek istemenizden ötürü.

Geçenlerde çok güzel bir abiye gördüm.
Hani nişanlansam giyerdim. Ah dedim şimdi evlensem keşke...
Bunu bazı şeylerde yaşıyorum. Oysa herşeyin zamanı farklı.
Zaman farklı, kişiler farklı.
Sizde öyleydi, şimdi eltide böyle.
Hiç "elti" diye önyargı ile yaklaşmayın.
Bütün bunlarda onun bir kabahati yok.
Olsa bile sizi ilgilendirmez, herkesin kendi evliliği.
Siz huzurlu iseniz gerisi boş.
Onlar da huzurlu olsun :)
Hatta araya kötülük girmesin, siz de iyi olun.
Büyükmüşsünüz, ona sıcak davranın,o da aynı duygularla dönüş yaparsa belki üzerinizden atarsınız bu hisleri.
Birkaç sene sonra o da çocuklu olacak, onun süslü evi de sıradanlaşacak vs.. Sizin geçtiğiniz yollara o yeni çıkmış.

Bu duygular çok çok çok normal. Kardeşler arasında bile olabiliyor. Ama ben bu tarz olaylara, herkesin kendi nasibi kendine en güzelidir, gözüyle bakıyorum. Sadece iyiye odaklanın. Dert edindiginize göre içiniz aslında kötü filan değil. Gayet insanı bir duygu yaşıyorsunuz. O zaman imkanlar öyleydi, o şekilde en güzeli olmuştur, şimdi imkanlar böyle ve bu şekilde en güzeli oldu diye düşünmek lazım.
Mutluluklar :)
Çok teşekkür ederim 😊 destek olduğunuz için içim ferahladı her farklı bakış açısı ile

Beni yıpratan da bu zaten... Başka insanlara karşı böyle bir hal yaşamıyorum ve bu durum beni rahatsız ediyor... Sanki bir sebep var bulup yüzleşsem hallolacak gibi hissediyorum
Canım benim sebep elti.. Eltinin adı yani.. Eğitimli de olunsa dobra da olunsa kendini yetiştirmiş de olunsa elti gemisi yürümüyor.. En azından bi dönem mutlaka olmuyor..

Bunu fark edip kendinize itiraf etmeniz cok guzel simdi sirada bunlari kabullenmeniz var herkesin hayati farkli siz de gectiniz o yollardan kendinize baska ugraslar bulun ve o kisiyi elti olarak degilde genv hevesleri olan biri olarak gorun, benim eltim kendi yasadiklarinn aynisinj bana da yasatmak icin ugrasiyordu ama lafta sen bunlari yasama diye diyorum diyordu onun zamannda dis cekim yoktu cok fazla bana da yapmamam icin baski yapmisti yok kp istemezmis falan laf iste...karsi tarafa herhangi bir tepki vermeyin belli etmiyorum sanirsinz ama en ufak bir tepkide kiskanclik bello oluyor
Ondan da çok korkuyorum... Yanlış anlaşılmak kıskançlık gibi kötü bir huy ile eşleştirilmek de istemiyorum.... Kesinlikle kayınvalidem düğün Vs hakkında hiç bir konu açıp konuşmamaya çalışıyorum çünkü ister istemez yanlış hisler yanlış sözler doğurabilir

Çok güzel ifade etmişsiniz duygularinizi.
Kaç çocugunuz var bilmiyorum ama asla sonrakiler ilki gibi olmuyor.
Yani ilkte yapilan hatalar,tecrubesizlikler digerlerinde daha aza iniyor.cunku bir tecrube edilmişlik oluyor.
Siz de ilk kez yaşadiginiz düğün ,evlilik hazirliklarindaki tecrubesizliğinizi yakindan tanik olduğunuz eltinizinkinde farkettiniz.
Kiyaslama bundandir.belki o bu konuda daha tecrubelidir yakinlarindan tanikliği olmuştur.
Yasam tarzi,hayat felsefesi herkeste farklidir. Zamanla alişirsiniz eltinize de belki.
Çok teşekkür ederim... Annemin ilk çocuğu kayınvalidemin ilk geliniyim... Annemde tüm acemiliklerini benden çıkarmış Sonuçta.... Kısmet diyelim... Ben de ilk kızımda yaşadım tüm acemilikleri kasıtlı olması şart değil.... Bir bakış açısı daha edinmiş oldum çok sağolun

Sizi tebrik ediyorum kendinize itiraf etmeniz ve bu kıskançlığa son vermek istemenizden ötürü.

Geçenlerde çok güzel bir abiye gördüm.
Hani nişanlansam giyerdim. Ah dedim şimdi evlensem keşke...
Bunu bazı şeylerde yaşıyorum. Oysa herşeyin zamanı farklı.
Zaman farklı, kişiler farklı.
Sizde öyleydi, şimdi eltide böyle.
Hiç "elti" diye önyargı ile yaklaşmayın.
Bütün bunlarda onun bir kabahati yok.
Olsa bile sizi ilgilendirmez, herkesin kendi evliliği.
Siz huzurlu iseniz gerisi boş.
Onlar da huzurlu olsun :)
Hatta araya kötülük girmesin, siz de iyi olun.
Büyükmüşsünüz, ona sıcak davranın,o da aynı duygularla dönüş yaparsa belki üzerinizden atarsınız bu hisleri.
Birkaç sene sonra o da çocuklu olacak, onun süslü evi de sıradanlaşacak vs.. Sizin geçtiğiniz yollara o yeni çıkmış.
Çok teşekkür ederim 😊 güzel gönülle yapılan herşeyin devamı da güzel olur inş

Elti kelimesi sizde iyiyi çağrıştırıyormus ne güzel
Bizim burda hic oyle bisey gormedim de
Bir gördüğüm digerini dövmeye kalkti
Bir gordugumde digeri bir araba alinca o da gidip o arabadan falan alıyor.
Iyi ki eltim yok bu ne ya şaşırmış bunlar vallahi .

Canım benim sebep elti.. Eltinin adı yani.. Eğitimli de olunsa dobra da olunsa kendini yetiştirmiş de olunsa elti gemisi yürümüyor.. En azından bi dönem mutlaka olmuyor..
Doğru bilinçaltımıza işlenmiş... Ister istemez kapılıp gidiyoruz

Eltim değil ama eşimin kuzeninin düğünüyle aramızda 2 ay vardı süper düğün ve eve eşyası yapıldı altın desen öyle. Balayına falan çıktılar. Karşıdan o rahat bense sıkıntı içinde görüyordum kendimi. Doğumumuz arasında 2 hafta vardı o özel doğum fotocuları tutmuş o biçim masa kurdurmuştu. Bense kendi halinde bir masa. Çok üzülüyordum kıskanıyordum bir gün arkadaşı kontör atmış onun fotosunu paylaşmıştı Allah bu ya karşıma çıktı. Aslında hepsi onun müsrifliği olduğunu anladım. Hala süper gezer yer içer bıraktım anladım ki bazıları sıkıntı içinde bile olsa gösterişi seviyor. Sizde diyorsunuz altın bozdurup evini süsledi. Şimdi bizim durum şükürler olsun toparladı gözüm görmüyor. Bazen gösteril yaptığı şeylere bakıyorum kıskanıyorum sonra diyorum ki kontör alacak parası yoktu hepsi gösteriş boşver bakma. :)

Bekleyin.. Sıkıntısız sorunsuz evlilik ve aile yok. Eltiniz belki esinizin ailesiyle sorun yasayacak hic sevilmeyecek. Ya da esi aldatacak hic degeri olmayacak. Belki de evlat hasretiyle yanacak. Bunlari bilmiyorsunuz. Allah bu sıkıntıları eltinize vermesin tabiki bunlari sadece dort dörtlük bir hayat olmadigini gorun diye yazdim. Kiskanmanizi yadirgamiyorum olabilir biz kadınların fitratinda var onemli olan haset kotu niyet beslememek.
Zamana birakin kendi evliliginize esinize yasaminiza sukredeceksiniz. Bu sozumu unutmayin ;)

Ben küçük eltiyim. Kv eltime yaptığı birçok şeyi bana yapmadı. Ben bunalrın hepsini bikiyorum ama kv bilmiyorum sanıyor ve ödü kopuyor duyacağum diye :))) ama ben bir gün bile laf etmedim. Eltime asla kin beslemedim ki onun kısmetinde varmış dedim geçtim. Olay kb ilk oğluna elindekini yagdırmış 2. Ye de zaman var nasılsa ona da yaparım demiş ama zaman aleyhine işlemiş. benim düğünde eltimden 2 bilezik borç almışlar ve kb hala onu ödemedi birkaç kez istemelerine rağmen. Ama eltim de allah razı olsun hiçbir zaman bana yansıtmadı vay benim bilezikler senin düğüne gitti diye. Aramızda cok saygılı seviyeli ama bir o kadar da sevgi dolu ilişki vardır rabbim bozmasın. Çünkü o bana hep samimi bir şekilde ablalık yaptı. Kınamda düğünümde salonda kuaförde etrafımda dört döndü bir isteğin var mı diye. Ben de onun o iyiliğini asla karşışıksız bırakmadım. Demem o ki siz de abla gibi davranırsanız ve karşınızdaki de kadir kıymet bilecek biriyse bence bu yönden bakmak kendiniz adına daha iyi olacaktr.

Elti kelimesi sizde iyiyi çağrıştırıyormus ne güzel
Bizim burda hic oyle bisey gormedim de
Bir gördüğüm digerini dövmeye kalkti
Bir gordugumde digeri bir araba alinca o da gidip o arabadan falan alıyor.
Iyi ki eltim yok bu ne ya şaşırmış bunlar vallahi .
Benim etrafımda hep birbirine destek... Bacı gibi dediğim eltiler var... Ama tabi kimsenin içinde olanı bilemiyoruz... Ama ona rağmen bu duygular ile mücadele ediyorum şimdi

Böyle hissetmeniz çok normal öncelikle kendinizi suçlamayın. Sizin yer ettiğiniz bı ortama sizden daha genç biri geldiğinde normal olarak kiskanirsiniz. İnsan o evde kazandığı saygınlığını yani tahtının sarsilacagini düşünür. Yeni olanın daha çok sevileceğini zanneder. Ama şöyle düşün o da seninle eşit duruma gelecek bı sure sonra. Yani başta senin de çocuğun yoktu rahattin o konuda ama sonra çocuğun oldu. Bı sure sonra onunda çocuğu olacak o da senle aynı yollardan geçecek. O da evliliğin sıkıntılarını yaşayacak. Emin ol kimseye güzellikler altın tepside sunulmuyor sadece biz diger hayatlara dışardan baktığımızda öyle zannediyoruz . Şu an yeni olduğu için bunları hissetmeniz normal ama kayinvalidelerin gözünde emin ol her zaman ilk gelinleri bambaşka olur. Onu kendi kızları gibi görürler. Küçükleri gelin olarak görürler çevremde çok gördüm böyle. Bu konuyu çok düşünüp de eltine karşı kendini kurma zamanla zaten bu kiskancliklari asacaksin merak etme. Kendini de boşa suçlama emin ol kim ne derse desin bu kıskançlığı eltisi olan her kadın yaşıyor istisnasız nett.

Back
X