Fazla yüz vermemek lazım bende onu anladım. Benimde eltim 4 ay önce doğum yaptı, (3 eltim var bahsettiğim 3. eltim) bir de doğumdan 1 ay önce başka bir ilçeye taşınmıştı. Haliyle bebek görmeye gidelim dedik, gitmesek bak bak hiç gelmediler ayıp ediyorlar olurdu bu seferde.
Nişanlım 1 hafta öncesinden haber verdi, müsait olup olmadıklarını sordu abisi de '' müsaitiz canım, nerde olacağız gelin '' demiş. Tam 1 gün kala, bebeğin Salı günü olan kontrolü için Pazar gününden büyük eltime gideceklerini söylemişler. Ben bi an '' e biz ne olacağız '' dedim.
Tabii biz duyunca Abisi; biz onlar gelir birlikte geçeriz diye düşünmüştük demiş, bana göre ayıbın dibidir bu, açıkçası sallamadılar bile bizi, Salı günü olan randevuya misafir geleceğini bile bile büyük eltimi arayıp Pazar günü biz size geleceğiz demek '' gelmeyin, biz başka plan yaptık '' demek oluyor. Üstüne biz nasıl gelelim? Rahat edemem ki ben planları var diye?
İkincisi beraber geçeriz demekle adımıza konuştular, benim ne işim var nişanlımların orada bende farklı bir ilçede oturuyorum çünkü, nişanlımda sende bize gelirsin o zaman dedi (büyük eltime yani) kabul etmedim tabii, o ne saçmalık neden ben milletin ayağına gideceğim ki? Bebeğe aldığım hediyeyi de nişanlıma verdim, eltim teşekkür ederim, çok beğendim demiş nişanlıma sadece, şimdi direkt karşılaşmamaya çalışıyorum kendileriyle, bebeklerini de face' den görüyorum.
Ziyaretimizin sebebi vardı ve çok basit bir sebepten ötürü geri çevrilmiş gibi olduk. O haftada büyük eltimde 1 hafta kalmışlar. Yani insan bir arar, gönül alır, başka bir gün buyur eder, bilmiyorum ben mi çok ince düşünüyorum ama ben olsam böyle yapardım sadece eltim, görümceme değil, evime gelecek olan herkes için aynısını düşünüyorum. Kaldı ki ben Salı günü olan kontrol için Pazar gününden gitsem bile misafirimin gitmesini beklerdim. O yüzden yüz vermeyin, insani değerlere bile nail olmuyorsunuz yoksa kendi çağırırda yardım isterse, size de uyarsa ne ala, ne demek kocasına aratarak çağırma, yok öyle bir dünya valla..