Eltiler neden sevilmezler....

timotem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2011
222
3
118
İzmir
eltilerini sevemeyenler....neden acaba bi türlü sevilmezler:?????

valla ben seviyorum ikisinide bi sorunum yok kişiden kişiye değişir,hatta temmuzun 1 inde bizde olucaklar il dışındalar iple çekiyorum geleceği günü:61:

Yeni gelen eskisi için rakip oluyor galiba o yüzden sevilmiyor olabilir.

evet bencde rekabet var.
bırıne bısey alınsa diğeri biz aynı kefedeyız o gelınse bende gelınım diye düşünüyor.
bişey eşit olmuyorsa bı taraf hep gıcık oluyor ve tatsızlık başlıyor...

görümce daha ii bence eltiden :1:

Elti, görümce, kayınvalide, kayınpeder farketmez. Sıfatları için değil, karakterleri nedeniyle sevilir ya da sevilmezler. Fesatlarsa, herşeye müdahillerse ya da sevimsizlerse sevilmezler

benim eltim yok görümcem var iyi birisidir anlaşırız

amaaaaa eşimin teyzesinin kızı evet yanlış okumdınız arkadaşlar eşimin teyzesinin kızı, eltilere görümcelere taş çıkartır.evlenene kadar 6 yıl kayınvalidemde kalmış hanımefendi.ben nişanlıyken k.valideme el öpmeye gittiğimde bilezik takmıştı bana.haber göndermiş k.valideme gelinine takmış banada taksın diye:44::44:

yani insanlar bir tuhaf k.validenin evinde kalınca eltiyim sandı kendini galiba öyle bir densizlik yapmış.hiç karşılaşmadım kendisiyle ama karşılaşırsam büyük bir zevkle haddini bildirecem :66:

rekabet,rütbe telaşesi,onda var bende yok,onun kocası iyi,onun evi,onun eşyası vs..saçmalık silsilesi..

Eltim yok.Olsaydı sevmez miydim diye düşündüm.
Eltiye göre değişir herhalde ama onunla iyi geçinmek isterdim.

Aynı apartmanda oturulmazsa ve eşler aynı işte çalışmazsa geçinme şansı daha yüksek oluyor sanırım.
Bizde bunlar ortak olmayacağı için,bir şekilde geçinirdik mutlaka.

Çok komik buluyorum ben bu meseleleri neden kıskanayımki ben eltimi herkes kendine banane ondan iyiyse normal arkadaş gibi belki ilerde samimi oluruz değilse uzak dururum bu zamana kadar zaten tanımıyodum onu halada tanımıyorum nişanıma gelmedi uzakta olduğundan benden önce evlendi ben hiç kıyas yapmadım ona eşya almışlar evine bana yapamadılar onun evinin borcu var diye ama şükür nişanlım ne desem yaptı durumu vardı yaptı olmasa borçla yapar öderdim ona yaptınız banada yapın demezdim ona gelinlik aldık dedi kayınvalidem bana nişanlım aldı sonuçta alındı kimsenin karışma hakkı olmadı aldık ödedik mis gibi onlar alsa karışacaklardı ne gerek var ben böyle mutluyum kimseylede sorunum yok o artık beni sevmezsiniz umran umran dilden düşmüyo diyomuş kıskanıyosa beni kendi derdi banane ben tavrımı tanımadan belirlemem malla mülkle bana verilen değeri ölçmem tatlı söz güler yüz içtenlik önemli benim için kızım kızım diyolar o bana yetiyo

elti mi benden uzak olsun :63: nişanıma bile gelmedi kendisi gelmediği gibi bi hayırlı olsun bile demedi kaynanam yanımda davet etmesine rağmen bana kırgınmıs davet etmemisim onu keske ona özel davetiye bastırsaydım :95:

Eltiyi sevip sevmeme veya kıskanma olayı tamamen kişinin kendisiyle ilgilidir bence, eltinin karakteriyle değil.. Kadının senle bir sorunu varsa o onun sorunudur. Ama huzursuz olan sensen bu senin sorunundur. Kadınlar doğduğundan beri bir rekabet anlayışıyla büyütülür, aman kocana dikkat ama gözü dışarda olmasın aman şöyle giyin aman etraftaki kadınlara dikkat et, sen en güzeli olmalısın sen en iyi olmalısın.. Ve bilinçaltında her kadının en iyi en güzel olma arzusu olabilir. Ama belli bir olgunluğa erişmiş kadınlar, dünya hayatının ve nimetlerinin gelip geçici ruhunun ise baki olduğunu düşünerek dışını değil içini geliştirmek için uğraşır.. Amacı nefsinin ve kişiliğinin kötü yönlerini eğitmek ve ruhunu beslemek olur.. E böylesi bir insan olaylara ve kişilere takılmayacağından, varoluş amacını bildiğinden 3 günlük dünyanın sıkıntılarına takılmaz, dolayısıyla da huzursuz olmaz. Kendisi etrafa doğru bir enerji yaydığı için, çevresine hüsü zanla baktığı için genelde insanların güzel taraflarını gördüğü için, ve kendi nefsiyle bir mücadele halinde olduğu için başına gelen olaylara bir ceza olarak bakıp imtihan sebebi kişilere öfke duymaz. Aksine kendindeki eksikleri gösterdiği için mutlu olur. Velhasıl kıskançlık, hasetlik, kibir, en iyi olma arzusu vs.. hepimizde vardır. Doğrusu bunları inkar etmeden kabul etmektir. Kabul etmek ama kabullenmemektir.

Elti, görümce, kayınvalide, kayınpeder farketmez. Sıfatları için değil, karakterleri nedeniyle sevilir ya da sevilmezler. Fesatlarsa, herşeye müdahillerse ya da sevimsizlerse sevilmezler

kesinlikle katılıyorummmm....

elti eltiye eş olmaz eşek başı aş olmaz derdi anneannem .doğru sözmüş valla ya...kıskanan çatlasın.ne diyeyim yani:)))))

elti mi benden uzak olsun :63: nişanıma bile gelmedi kendisi gelmediği gibi bi hayırlı olsun bile demedi kaynanam yanımda davet etmesine rağmen bana kırgınmıs davet etmemisim onu keske ona özel davetiye bastırsaydım :95:

aynen aynen..davetiye bastırmak lazımm mış bencede...sinir bunlar vallahi sinir...onlar bizim için ne düşünüyor acaba?

walla benim bi tane eltim var ve çok seviyorum çok iyi anlaşıyoruz elti değilde çok yazkın iki arkadaşgibiyiz allah bozmasın:))

elti eltiye eş olmaz eşek başı aş olmaz derdi anneannem .doğru sözmüş valla ya...kıskanan çatlasın.ne diyeyim yani:)))))

Elti Eltiden kaçar,görümce bayrak açar.:1:

Aslında tamamen insani duygular yüzünden sevilmez eltiler.Kıskançlık,çekememe,daha üstün olma daha fazla sevilme.Sonuçta insanız,hepimiz daha iyi olmak isteriz.Bu durum bu duyguları beslediğimiz insana bir zarar vermezse çokta sorun sayılmaz diye düşünüyorum.Tabi kaynanaların da payı büyük oluyor bu konularda.

eltim yok henüz şimdilik tek gelinim o yüzden neden anlaşılmaz bilemicem ama aklıma eskilerden bi söz geldi : kuma gemisi yürür elti gemisi yürümezmiş...vardır bir bildiği ataların :)

eltim bana karşı tam bir soğuk nevale. aramızda 10 yaş var, ben küçük gelinim ve yeni evli sayılırım. kadını tanıdığımdan beri hep böle davranıyo. hep bi umursamaz, küçük dağları ben yarattım havalarında. kıskançlığı var diyemem, allah için gördüğüm şahit olduğum bir şey olmadı ama bikaç şey duydum. herneyse onun halini tavrını çözdükten sonra bende zaten açık olan mesafemizi korudum, koruyorum da. gayette memnunum, kafam rahat, ne yokluğunda arıyorum ne varlığında canım sıkılıyor.

Back
X