eltilerime nasıl davranmam gerekiyor?fikir verirmisiniz?

sekerim00

Guru
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013
6.150
9.642
398
kızlar ben daha önce kayınvalideye temizlikle alakalı konu açmıştım eltimle tartıştım falan detaya inmek istemiyorum hatırlayanlara bişey sormak istiyorum deneyimli ablalarımdan cevap bekliyorum. iki eltimlede artık eskisi gibi samimi olmayı düşünmüyorum.ikisiylede sorun yaşadım. ama kayınvalidemin üstkatında oturdukları için her gittiğimde onlarıda görme ihtimalim çok yüksek. 1.si zaten onlara gitmeyi düşünmüyorum uzun bi süre ama kaynanama giderim gittiğimde onların evinede çıkmam gerekirmi gerekmezmi? eskiden gittiğimde çoğu zaman çıkardım napıyosunuz diye. 2.si ortanca eltim benimle kavga ettiği için onla hiç konuşmayı bile düşünmüyorum ama hadi kaynanama gittim oda orda selam verdim öpmem şartmı yada bana hoş geldin derse hoşbuldum demelimiyim? 3. bir ay içinde ikisininde çocuklarının doğum günü olacak gitmesem çokmu ayıp olur? içim nefret dolu sorularım saçma gelebilir ama ben gerçekten onlara karşı nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. bana normaldede nasıl davranmam gerektiği açısından fikir verirmisiniz? çünkü ben onlara göre en küçük gelin olduğum için sürekli onlara gidip gelmeliyim her işlerine koşmalıyım ama ben bunu yapamam bugüne kadar salak gibi yaptım ama bundan sonra yapmıcam. dertleşmek istiyorum sizinle kızlar.

Aile ortaminda normal davran onlara gerekmedigince gorusme mutsuz oluyorsan icnden nasil geliyorsa oyle davran, kardesler etkileniyormu bu durumdan zor cunku bende eltimle aram bozukken esim uzuluyordu gidip gelmeme durumunda dolayi, fazla samimi olmamak en iyisi gerekmedikce gormezsin onlari

Kavganizi okumustum canim.oncelikle mesafe koymam en guzeli.k.v ye gittiginde digerine ugramak zorunda degilsin.cok gormek istiyosa gelir yanina.diger soruna gelince hosbulduk der gecersin cvp vermemek ayip olur.ama oyle opmene falan hic gerek yok.ayrica dogumgunu daveti gelmezse bence hic gitme.ben oyle yapiorum.ben anlamiyorum ki bu eltiler kucuk gelinlerden ne ister.ne var yani insan gibi davransalar gidilip gelinse.bazen oyle imreniyorum ki gorumcesiyle eltisiyle iyi olan insanlara.ama bizde ki sansa bak iste...

kardeşler zaten birbirlerine işleri düşmedikçe görüşmüyolar yani biz normalde daha sık görüşürdük eltilerimle kardeş bağı yok denecek kadar az aralarında öyle büyümemişler. eşimde üzülebilir ama gitmek istemeyişimi oda anlayışla karşılıyo hatta o bile istemiyo gördü yengelerinin yüzlerini.

valla bende öyle ben onları halbuki ilk baştan beri abla olarak görmüştüm ama onlar beni çekemedi galiba herkes öyle söylüyor ben ne kadar inanmak istemesemde bu böyle sanırım. gerçekten hergün düşünüyorum üzülüyorum neden böyle oldu diyorum ama yersiz yere kendimi suçluyorum

Mesafeni her zaman koru. Sen küçüksün demek, ezilmen demek değil. Karşındakilerin tavrına göre, hareket edersin. Konuşurlarsa mesafeli konuşur, lafı uzatmazsın. Sen kendi değerini bilirsen, herkes bilir.

Sadece kayinvaliden icin gittigin belli olsun! cikma ki hadlerini bilsinler.. Sana hosgeldin derse hosbulduk de ama asla sorusma!! Kavgani hatirliyorum ayip ettiler o yuzden bastan tavrini koy..

Mesafeni her zaman koru. Sen küçüksün demek, ezilmen demek değil. Karşındakilerin tavrına göre, hareket edersin. Konuşurlarsa mesafeli konuşur, lafı uzatmazsın. Sen kendi değerini bilirsen, herkes bilir.

onlara göre ben küçüğüm evet her çağırdıklarında gitmem hatta çağırmadıklarında bile sık sık gitmem gerek. ben çalışıyorum ve uzağım onlara zırt pırt gidemem bundan sonrada gitmem zaten benimde kendime göre hayatım var. ama ben onlara göre şekillendirmek zorundayım sanki. yönetmeyi çok severler istedikleri zaman gideyim ben oraya oldu iyice salak yerine koyup kullanmak istiyolar beni.

Sadece kayinvaliden icin gittigin belli olsun! cikma ki hadlerini bilsinler.. Sana hosgeldin derse hosbulduk de ama asla sorusma!! Kavgani hatirliyorum ayip ettiler o yuzden bastan tavrini koy..

evet koyucam yüzünü bile görmek istemiyorum aslında. tabi bu böyle gitmez ilerde düzelir heralde zaman geçtikçe.

Ben uzulme donemlerini coktan gectim canim.simdi eltisi olmayanlar bizi anlamazlar.benim elti esimin kuzeni.gorumcelerle falan arasi iyidir.ve yillardir biraradalar.ve benim elti kv.nin taptigi oglunun esi olur.o nedenle k.v nin gozdesidir.benim isim daha zor anlayacagin.oysa hep farkli seyler hayal etmistim.hatun ben daha gelmeden arkamdan gelsin gelsin biz onu burda iyi oynatacaz diyen bir seytan yani.(ki beni hic gormeden tanimadan bunlari soyleyen bi seytan.farkli yerlerde oldugumuz icin evlendikten sonra tanistik.)bu kadarini soyleyim.biraraya gelince iyi gibiyiz ama sonrasi yok.dogumgunu hastalik vs olmadikca birbirimize gidip gelmeyiz.mesafe en guzeli canim.birak hic gerek yok yani gereksiz munasebetlere.

1.kv ne gidince eltine cikmak zorunda degilsin
2.kvne gittiginde eltilerinle karsilasirsan sadece selam ver havadan sudan konus mesafeni koru
3.sana hosgeldin diyene her zaman hosbuldum de. Bu insani bisey
4.cocuklarinin dogum gunlerine cagirirlarsa git. Boyle seyler karsiliklidir. Senin evladininda dogum gunu olacak, dugunu olacak sen gitmezsen onlarda gelmez bu is buyur. Bi kucuk hediye al bi saat otur kalk

evet gerçekten sizinde işiniz zormuş ama onlarda benim kaynanama yakınlar işte ne kadar iyi anlaşamasalarda kaynanamı benim hakkımda doldurduklarından eminim. kaynanamda onların dolduruşuna gelip bana çaktırmadan hissettirebilir yani çağırır eder beni. heralde ben ayrıyım diye ki elti birbirlerinide fitliyolar anlamadım gitti ben bunları :)))

kavga ettiğim eltimin bebeğinin 1. yaşı olacak benim henüz çocuğum yok eşim isterse hediye alır gider yada ben misafirim var diye uydurup gitmem hediyesi sonra verilir içimden hiç gelmiyor gitmek. çünkü gidince hizmet edicem orda aram iyi olsa neysede değil yani. büyük eltimde benimle konuşmuyordu ama tartışmadı kafasına göre takıldı şimdi şimdide laf atıyor o cagırırsa giderim onun çocuklarının dogumgunune cunku apaçık bi kavgamız olmadı onla diğeriyle oldu işte

Canım sen misafirsin ne hizmeti. Sana derlerseki hazirlik yapicaz atıyorum sabah 9da gel 12 de parti baslicak diye 12 de gidersin. 1 saat sonra ay bana biseyler oluyo basim Dönüyo der kalkar gidersin Cok rahatsız oluyosan esin gider hediyeyle dedigin gibi hastayım, toplantim var biseyler uydurursun.

eltide misafirlik olurmu hiç hele o eltiler arnavutsa düşün yani onlardan çok hizmet etmen gerekir :)) aram iyi olsa gocunmam ederdimde hem aram kötü hem gidesim yok valla iki arada bi derede kaldım.

eltide misafirlik olurmu hiç hele o eltiler arnavutsa düşün yani onlardan çok hizmet etmen gerekir :)) aram iyi olsa gocunmam ederdimde hem aram kötü hem gidesim yok valla iki arada bi derede kaldım.

Ustunde bakislarla, konusmalarla hizmet etmen gerektigine dair baski kuruyorlar galiba. Konunu hatırlıyorum sen calisiyorsun eltilerin ev hanimiydi sanirim. En son benden hizmet bekleyen akrabamin evinde aheste aheste is yaptim. Bi vitrin tozunu 2 saatte aldim mesela. Dinsizin hakkindan imansiz gelir. Bazilarina cirkef olcaksin. Madem hizmet bekleyecek kadar prensesler gitme bosver ya hem kafan rahat olur.

Cnm kaynana veya eşinin yanında normal davran gidip gelmen şart değil denk gelirseniz selam kelam o kadar benimde eltim var ben sevgiliyken kaynimla evlendiler evini dizerken kaynanam beni aradı yardıma gelmiyorsun diye ben ayıp olmasın diye gittim daha sonra nişanlıydim eltim evini taşıdı yine iki üç gün yardıma gittim ama ben evimi dizerken daha doğalgaz bağlı değildi ama soba vardı evim çok soğuk değildi ama evin soğuk çocuğum üşür diye 1 gün olsun kapımı açmadı evlenene kadar gelmedi ve evlendim bana halılarım seni bekliyor dedi kusura bakma kendi halılarımda bekliyor cnm dedim gitmedim kaynanama yetiştirmis kaynanam da birlikte yapın dedi eşim o sıralar yurt dışındaydı ben tektim diye herkes temizliğe çağırıyordu eşime söyledim gitme dedi ben konuşurum dedi ve gitmedim haklı olduğumu düşünüyorum diyeceğim şu ki işlerini eğer ki değiyorsa insanlık namına yap ama değmiyorsa boşver gitsin cnm

Eski konunu okumuştum..benzer durumdayız. Ben mesafe koydum; gıdem benım hoşgeldın derse hoş uldum dıyorum o bırsey demeden agzımı acmıyorum aslada öpmuyorum ki bana cok samımıyetsz geliyor. Bılıyorumkı hoşlanmıyorum bana hatası olmş.. Davet ederse işim var der kıbarca reddedıyorum dogum gunu vs asla gıtmıyorum hastayım vs gıbı bahaneler öne suruyorum. Gorusup agızlarına laf verecegıme uzak duruyorum bnden tatlısı yok

AYNEN ÖYLE YANİ KENDİLERİDE EDERLER AMA BENDENDE BEKLERLER TABİKİ :))

YA VALLA NE FENAYMIŞ KIZ SENİNKİDE NE BENCİL İNSANLAR İŞLERİNE GELDİİĞİ GİBİ KULLANIYOLAR OH İYİKİ ÖYLE DEMİŞSİN HALI KONUSUNDA VALLA BEN BİLE SİNİR OLDUM ŞİMDİ

VALLA NE GÜZEL YAPMISSINIZ VE YAPIYOSUNUZ İDOLÜMSÜNÜZ DİYEBİLİRİM :) BU SEFERDE ADIMIZ SOĞUK NEVALE OLUR DOĞUM GÜNÜNE GİTMESENİZDE HEDİYE ALIYOMUSUNUZ VEYA EŞİNİZ GİDİYOMU

Valla arkadasim benim 1 eltim var hic 4 sylik evliyim hic kavga etmedik ama kendisi ve annesi benim kina geceme bile gelmedi okadar kirginim ki asla unutmam ve elbet ödeticem bunu ona zaman kolluyorum... yani icinden gelmiyorsa yapma bosver kimseye yaranamazsin...

YA VALLA NE FENAYMIŞ KIZ SENİNKİDE NE BENCİL İNSANLAR İŞLERİNE GELDİİĞİ GİBİ KULLANIYOLAR OH İYİKİ ÖYLE DEMİŞSİN HALI KONUSUNDA VALLA BEN BİLE SİNİR OLDUM ŞİMDİ evet cnm çok benciller sürekli iş yaptırma peşindeler bu konuda insanın eşinin arkasında durması lazım yoksa gelen ezer giden ezer

o temizlik kavgasından sonra hiç konuşmadın heralde eltilerinle, onlarda sana tepkilidr tavırlıdır belki doğum gününe çağırmazlar. çağırırlarsada küçük çocuğun hatrına git, az oturur kalkarsın. kvye gittiğin zaman onlara çıkma, çıkarsan zaten büyük ihtimal pişman olursun güleryüz göstermezler. hoşgeldin derlerse hoşbulduk demelisin bu insanlıktır. onun dışında muhattap olma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…