• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eltilerimle aynı binada olmak

kaynananız var mı merak ettim ?
sizi üzmek istemem ama tecrübem var bence aynı apartmanda oturmayın derim.
bende aynı apartmanda oturuyorum ve çok çok çok pişmanım:50::50:

kaynanam var ama aynı apartmanda değil ayrı yerde evleri biz sadece üç elti aynı apartmanda oturacağız

selam arkadaşlar. bir iki ay içinde yeni evime taşınacağım ins. iki eltim üst katta ben alt katta oturacağım.ikisiylede çok iyi anlaşıyorum.ama ne kadar iyi olsakta aynı binada olunca mutlaka sorun çıkar biliyorum.bir tanesi çok iyi herkes ile anlaşır,komiktir ama içten içe biraz kıskançlık var hissediyorum.diğeri biraz daha soğuk durur ama oda iyidir sevmediğim bir kaç huyu var ama ben en çok çocuğu yüzünden tartışma olacağını biliyorum.beş buçuk yaşında kızı var ve çok yaramaz.bir buçuk yaşındaki çocuğun göğsüne tekme atıp havaya savuracak kadar yani ve annesi toz kondurmaz ne olacak o bebekte gelip kizima vurdu hakkını savunsun der.öyle mantıksız biri ve biz kıza sadece yapma etme desek bile bize tavır alır öyle biri.

Şimdi benim soracağım şu. sonradan kötü olmak istemem. baştan çok yüz göz olmakta istemem ama soğukta davranamam yapim gereği.sizce nasıl davranmalıyım.onlar şuanda da kapı komşusu zaten yeteri kadar samimiler.benim için yanlış dusunmelerini istemiyorum. mesafemi baştan nasıl koyabilirim?...

edindiğim tecrübe ile söyleyebilirim ki;

mesafe koymazsan üzülen sen olursun ve bunun için ilerde kimseyi suçlayamazsın...

bermuda şeytan üçgeni gibi olur valla...bence hiç girmeyin bu işlere olmaz çünkü şu bilinirki elti eltiyi nekadar iyi olsada kıskanır,inşallah sorun yaşamazsınız bir ilk olursunuz çünkü elti bir değil iki...

arkadaşlar bir sorum daha olacak. benim eşimde eltilerim gibi sürekli beraber olmayı seviyor.çocukları da seviyor. ben en çok eşimin mesafe koyamamasindan korkuyorum.gerçekten kimseye mesafe koyamaz hele ailesine asla koyamaz.
Şimdi bu çocuklar eşime güvenip her dakika kapıyı çalarlar.gelsinler birşey demiyorum ama her dakika da olmaz suan diğer iki eltimden biliyorum kapı komşuları ve her dakika birbirlerinin evindeler.özel hayat diye birşey kalmamis. ben mesafe koysamda eşiminde beni desteklemesi lazım.

sorum şu ben eşime kendimi nasıl doğru birşekilde ifade edebilirim.yani sanki onlarla oturmak istemiyormuşum gibi dusunmesin çünkü konu ailesi olunca çok hassaslasiyor.

allah yardımcın olsun ama işin çok çok zor
tecrübe konuşuyor :31::31:

arkadaşlar bir sorum daha olacak. benim eşimde eltilerim gibi sürekli beraber olmayı seviyor.çocukları da seviyor. ben en çok eşimin mesafe koyamamasindan korkuyorum.gerçekten kimseye mesafe koyamaz hele ailesine asla koyamaz.
Şimdi bu çocuklar eşime güvenip her dakika kapıyı çalarlar.gelsinler birşey demiyorum ama her dakika da olmaz suan diğer iki eltimden biliyorum kapı komşuları ve her dakika birbirlerinin evindeler.özel hayat diye birşey kalmamis. ben mesafe koysamda eşiminde beni desteklemesi lazım.

sorum şu ben eşime kendimi nasıl doğru birşekilde ifade edebilirim.yani sanki onlarla oturmak istemiyormuşum gibi dusunmesin çünkü konu ailesi olunca çok hassaslasiyor.

İşin zor Allah kolaylık versin, göze alıp aynı apartmana evet demişsin ama onlar içli dışlı oturmaya alışmış, eşin desen sürekli ailesiyle olmak istiyormuş. Çocuklar desen biri aşağı iner biri yukarı. Bu durumda senin mesafe koyman mümkün mü? Mesafe koymayı düşüneceğine ben olsam en baştan aynı apartmanda yaşamak istemediğimi eşime kabul ettirirdim. Bu raddeden sonra eşinin anlayışlı olmasını dilemekten başka çare yok gibi. Şimdi iyisiniz eltilerinde dediğin gibi iyi olabilirler ama inşallah hep böyle gider,yoksa huzurunuz kalmaz.

canım ama şu an eşin için eltilerin daha mı önemli anlamadım bence senin daha önemli olman lazım eltilerle 7/24 beraber olmak zorunda hiç değilsin eşin bu konuda baskı yaparsa güzellikle anlat ben onlar gibi boş boş oturup özel hayatımı yok sayamam de.
bak bende ilk evlentiğimde düşün ilk günlerimdi eltim kızını hep bize yollardı baktım baş edemicem dediğin gibi çocuk doğurmadan çocuk bakıyordum evliliğimin en güzel günlerinde neyse bi gün pijamalarını giydirmiş göndermiş yine kzıını kapıyı açtım biz uyucaz kızım sende git evinde uyu dedim eşimede söyledim dedim biz yeni evliyiz böyle olmaz gönderdim diye oda bişey demedi birdahada ne geldi ne gitti.gelsin bişey demiyorum ama herşeyin bir sınırı var benim eltimde oturur netin başına oyun oynar oldu o keyif çatsın ben onun çocuğuna bakayım daha neler olmaz.benim eşim hayatta karışmaz eltilerimle olan muhabbetime 1 ay gitmesem neden gitmiyosun demez şükür.
ama dediğim gibi eşine güzellikle konuş daha taşınmadan isteklerini bekllentilerini söyle.karışma de ben ne yapacağımı biliyorum fln de.umarım anlayışla karşılar:26:

hayır arkadaşım tabiki de eltilerimden önce ben geliyorum eşim git gel sürekli diye baskı da yapmaz.ama kendisi mesafesini koyamaz.ben onu uyarmak istiyorum.

bir keresinde bu eltilerim değil başka eltim ve kaynimla (ben de elti çok ta) bayram da üç günlüğünu bir tatile gitmiştik ve daha beş altı aylık evliydik. eşim eltimin çocuğuyla öyle ilgileniyor ki resmen tatile değil bakıcıliga gitmişiz gibi.dusunun esim çocuğun elinden tutmus yürüyo arkadan eltim ve kaynim el ele tutmus yeni evli onlarmis gibi gule oynaya geliyorlar.baktım olmuyor eşimi uyardım en azından son günümü kurtardım. yani ben bu sefer baştan uyarmak istiyorum.

Direkt yüzüne söylemen gerekir istiyorsa hassaslaşsın çokda önemli olmamalı bence çünkü siz bir aile olmuşsunuz.Eğer ah eşim üzülür kardeşleriyle aynı yerde yaşamassa dersen sonucuna sen katlanırsın,çünkü eşine giren çıkan bişey olmaz tüm gün işte çalışıyorlar ve kardeşleri..
Siz başta mesafe koydurtmadığınız ve taviz verdiğiniz için bu başarabileceğinize pek ihtimal vermiyorum...
Daha önce de yazdığım gibi zorla tasınmıyorsunuz siz tercih etmişsiniz,tamam üç kardeş ev alsınlar aynı yerden olması ne alaka onu anlıyamıyorum neyse allah kolaylık versin size...

eşin ailesine çok düşkün biriyse iç içe olmayı yeğenleriyle vakit geçirmeyi seviyorsa iyilikle de konuşsan seni amlayacağını sanmıyorum canım eltilerde çok iç içeymiş ayrı gayrı özel kalmamış.senin bu şartlarda mesafe koyman çok zor görünüyor.umarım başarılı olursun ama imkanın varsa ayrı oturmaya çalış hiç bunları düşünme kafan rahat olsun:31:

hayır arkadaşım tabiki de eltilerimden önce ben geliyorum eşim git gel sürekli diye baskı da yapmaz.ama kendisi mesafesini koyamaz.ben onu uyarmak istiyorum.

bir keresinde bu eltilerim değil başka eltim ve kaynimla (ben de elti çok ta) bayram da üç günlüğünu bir tatile gitmiştik ve daha beş altı aylık evliydik. eşim eltimin çocuğuyla öyle ilgileniyor ki resmen tatile değil bakıcıliga gitmişiz gibi.dusunun esim çocuğun elinden tutmus yürüyo arkadan eltim ve kaynim el ele tutmus yeni evli onlarmis gibi gule oynaya geliyorlar.baktım olmuyor eşimi uyardım en azından son günümü kurtardım. yani ben bu sefer baştan uyarmak istiyorum.

anlıyorum seni ilk zamanlarımda bendede aynı sorun vardı ben çözdüm şükür.bence eşinle hiç zaman kaybetmeden yüzyüze konuş başka çaren yok dediğin gibi baştan uyar ki ilerde laf söylesen bile sen suçlu olmayasın.eğer herşeyden memnun gibi taşınıp bişey söylemezsen eşinde sen kabul ettin der.o yüzden baştan isteklerini söyle derim..

anlıyorum seni ilk zamanlarımda bendede aynı sorun vardı ben çözdüm şükür.bence eşinle hiç zaman kaybetmeden yüzyüze konuş başka çaren yok dediğin gibi baştan uyar ki ilerde laf söylesen bile sen suçlu olmayasın.eğer herşeyden memnun gibi taşınıp bişey söylemezsen eşinde sen kabul ettin der.o yüzden baştan isteklerini söyle derim..

çok haklısın arkadaşım. bende aynen öyle yaptım.zaman kaybetmedim akşam esimle yemeğe çıkmıştık.dönüşte yolda açtım konuyu güzel güzel anlattim.benim tek istediğimin sonradan sorun olmasın diye baştan mesafeli olalım dedim.bizim özelimiz bize kalsin dedim.gerçekten aldığım tepkiye çok sevindim. çok haklısın dedi eşim.geriye bize uygulamak düşüyor. umarım bir kaç ay sonra buraya eltilerimle aramda problem olduğu için konu açmak zorunda kalmam.hatta belki bu başlığa çok iyi geçindiğimizi yazabilirim.

Mesafe demek soğuk olmak demek değildir.siz eltilerinize hem sıcak hemde mesafeli olabilirsiniz.

bunu ancak kendi davranışlarınıza dikkat ederek yapabilirsiniz bana göre.

Mesela onlar çat kapı birbirlerine girip çıkıyorsa siz haber vermeden asla kahvaltıya bile inmeyin.kahve içmeyemi ineceksiniz 1 saat önceden arayın müsaitseniz cnm kahveye gelmek itiyorum de. Aramaya gerek yok derlerse, cnm olurum öle şey belki müsait değilsin, belki misafirin var yada başın ağrıyor yalnı kalmak istedin bunların düşünülmesi lazım,sormaktan fayda var diye yanıt verirsin.

Zaten bir iki derken aynı şekilde davranmaya başlarlar .sende eltilerinize mutlu Mesut yaşarsın:21:

Ben asla oturmam oturmuş olsaydımda heralde yerdik birbirimizi

eğer eşinde seni desteklerse ve tavrına karışmazsa fazla sıkıntı yaşamadan devam ettşrebilirsin belki.
Yinede sürekli gözönünde olmak zor.
Baştan nasıl alıştırısan öyle gider.
Mesela eltime çat kapı giden kv , bana telefon etmeden gelmezdi.
Bazen kartları masaya açmak lazım.

çat kapı zamanlı zamansız gitme.onlar gelseler bile sen gitme.bi süre sonra onlar da o şekilde davranırlar.yani çok samimiyet tez ayrılık getirir derler inanırım.benim komşum böyleydi.zamanlı zamansız ara gelirdi.bana derdi çık gel diye.ben gideceğim zaman muhakkak arar müsaitse giderdim.baktım o da öyle davranmaya başladı.rahatladım yaa.baştam mesafe koyamazsan ipi ucun kaçar sonra.eltin de olsa mesafe iyidir her zaman.bunu bilir bunu söylerim.öyle mıcmıcmıc ilişkilerin tadı kaçıyor sonra..

o zaman canım eşinle konuş.benim yapım bu ben eltilerim gibi her dakika dipdibe olamam.giderim tabiki gelecekler ben yanlış anlama ama ben fazla samimiyetten hoşlanmıyorumde.bu aramızda sorun teşkil etmesşn lütfen de.bak baştan yapamazsan sonradan yıpranan sen olursun.huzurun kaçar.inşallah sorun yaşamazsın ama sen yine de tedbiri elden bırakma.

çok haklısın arkadaşım. bende aynen öyle yaptım.zaman kaybetmedim akşam esimle yemeğe çıkmıştık.dönüşte yolda açtım konuyu güzel güzel anlattim.benim tek istediğimin sonradan sorun olmasın diye baştan mesafeli olalım dedim.bizim özelimiz bize kalsin dedim.gerçekten aldığım tepkiye çok sevindim. çok haklısın dedi eşim.geriye bize uygulamak düşüyor. umarım bir kaç ay sonra buraya eltilerimle aramda problem olduğu için konu açmak zorunda kalmam.hatta belki bu başlığa çok iyi geçindiğimizi yazabilirim.

çok sevindim arkadaşım senin adına bak ne güzel eşinde anlayışla karşılamış.tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler ya kesinlikle doğru :1:güzellikle anlatılan bieşeyi anlamıcak insan çok azdır bence böyle herşeyi güzellikle konuş eşinle.çünkü ben ilk başlarda zıt gidiyordum ve hep kavga dövüş ediyorduk ama ne zaman sakin güzel konuşmaya başladık birbirimizi anladık.valla çok sevindim hayırlı olsun şimdiden :16::16::16:

hayatında heyecan, gerilim ve atraksiyon hiç eksik olmayacak demektir :)))))))))))))

Back
X