Eltilerle samimiyet

pembebattaniyeli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2018
1.045
2.989
133
Merhaba
Biz 3 eltiyiz. Görümcem de var. Herkes aynı şehirde bir biz ayrı şehirdeyiz. Eltilerimle aramızda bir problem yok, hiç bir tartışmamız olmadı ama eşim aramızda bir soğukluk olduğunu seziyormuş. Uzakta olduğumuz için yeterli samimiyet kurulmuyor ondandır dedim ama eşim ısrarla sorun nedir diye sorup duruyor.
Mesela eltilerimle hiç telefonla özellikle birbirimizi aramayız. Aile whatsap grubunda arada hep beraber yazışırız o kadar.
bu yaz evlenen eltimin hamilelik haberini aldık geçen ay. Eşim çok mutlu oldu. Bir hediye paketi yaptık yolladık. İçine unisex renklerde kıyafetler çoraplar battaniye havlu falan koyduk. Kargo da ulaşmış geçen hafta ellerine. Bir teşekkür etmediler, eşimi de aramadılar. Tamam teşekkür için yapmadık, gene alır gene yollarız dert değil de ne bileyim insan bir kargo geldi falan der.

siz ne düşünüyorsunuz, sizce sırf eşimin gönlü olsun diye daha fazla mı görüşmeliyim? Buluştuğumuz dönemlerde hiç bir sorunumuz olmuyor. Ama eşimin ısrarından da bıktım

Esinin gonlunu yapmaya calısırken saygı görmeyeceksın. Hediye almıssın tesekkur gelmemis buna incinecegıne adamın derdine bak. Eltınle kanka olmak zorunda degılsın, Esine söyle kadın islerine karısmasın kardesıyle olan kendi dıyaloguyla ilgilensin.

Esımın gonlu esim derken bir gun, buna da hıc cumle kurmuyorum habıre arıyor hediye yolluyor diye sagda solda anlatılırsan cok uzulursun.

Eşiniz neden ısrar ediyor ki?

Bir hediye paketine teşekkür etmeyen insanlarla ne kadar samimiyet kurabilirsiniz.

Eşiniz kendi kardeş ilişkilerine baksın. Eltiyle görümceyle yakın ilişkide kurulabilir ama bu içten gelir ve karşılıklı olur ,eş zorlamasıyla değil.

Eşiniz sadece size soracağına, arasın kardeşlerine de sorsun eşin neden soğuk diye.
Sanki sadece siz problemliymişsiniz ki...
Bu ısrar niye desenize, ben herhangi bi problem ya da sorun çıkarmadım deyin.
Birde eşler kendileri kötü olmasın diye sürekli eşlerini öne atıyor ya hayırdır demek gerek.
Aslında eşiniz teşekkür için arama ya da mesaj olmamış ya ona takılmıştır. Arasın kardeşini sorsun.
Siz ne yapabilirsiniz ki, sizin yaptığınızı kaç kişi yapıyor. Milletin umru olmuyor.
Eşiniz ısrar ediyor diye kesinlikle sizi aramayan sormayan insanları aramayın. Hayatta herşey karşılıklı. İnsanın evladı büyüyor evladına bile bı sorun olduğunda neden niye diye soruyor da, kardeşe eltiye mi sorulamıyor.
Ayrıca eşinizin ailesi bu sorun size ait değil ki, senin ailen ve gelinleriniz siz kendi aranız da konuşun halledin deyin.

Eşine birşey diyenmi oluyor acaba ısrarla aranizin soğuk olduğunu vurguluyor.hani kardeşleri annesi vs. bide aynı biz ya. Dört eltiryiz üçü aynı seehirde bı tek ben şehir dışındayım. Biraraya gelince çok iyiyiz ama ne telefon mesaj hicbisey yok. Hediye ye teşekkür etmemekte onların nezaketsizligi. Hadi elti aramadı kardesde mi aramamis esinizi

kargo başkasına mı ulaştı ya da bebeğe bi şey mi oldu ki ses çıkarmadılar (ya da isminizi falan mı yazmadınız), Ben de benzer bir olay yaşadım yani geçen sene anneler gününde eltime çocukları, eşi ile olan fotoğraflardan güzel bir hediye yaptırmıştım (ailedeki bütün annelere yaptırdım) herkes arayıp teşekkür etmişti o sadece bir mesaj çekmişti (kaldı ki daha önceden bana yaptığı çok büyük terbiyesizlikler var hiç sesimi çıkarmamıştım) . Ben de daha sonra karşılık olarak onların yaptığı bir jeste aynısını yaptım, hatta insanlar niye arayıp teşekkür etmedin ne kadar ince düşünmüşler dediklerinde o da bana aynısını yapmıştı mesaj aymıştı ben de aynısını yapıyorum dedim ve seslerini kestiler. Sonrasında zaten 1 kez karşılaştık onda da gerçek yüzü ortaya çıktı rezil oldu herkese en güzeli oldu yani baştan bilseydim kesinlikle yüz vermezdim. Bilmeden siz de bir jestlerine karşılık hiç geri dönüş yapmadınız mı acabaaaa? Eğer hiçbir yanlışınız olmadıysa umursamayın, bundan sonra da ona göre davranın. Mesafeli olmak en iyisi.

Eşiniz bence çok karışmasın kadınların arasındaki samimiyete ve mesafeye..
Sırf kardeşlerle evlenildi diye neden samimi olunmak zorunda ki?

Ayrıca teşekkür etmedilerse aramayın..

2 eltim var, ikisiyle de sorunum yok, ikisiyle de arasmiyorum.
bir eltim sosyal medyada daha aktif, bazen onunla paylasimlari uzerine bir kac mesajlasiriz o kadar.

Bir erkek durduk yerde böyle konuşmaz yani aklına gelmez böyle şeyler erkeklerin, ona birileri soruyor, oda size.

Yani birde eşiniz niye sizi sorguluyor? Sizden kaynaklı mı olmak zorunda bu soğukluk? Kendi kardeşiyle nasıl yakınlarsa bir teşekkür bile etmemis hediye icin. Gelmiş size hesap soruyor. Çok garip.

Annesi falan mı birşey diyor acaba? Siz esinize açık açık sorun bence, bu konuya neden takılıyor diye.

Uyanığa bak. Kardeşiyle kötü olmamak için arayıp "birader hayırdır hediyeyi beğenmediniz mi?" diyemiyor da karısına söz geçirecek ya kadını darlıyor "sen ara sen yakın ol" diye..
Erkeklere saf derler de hiç de değil valla.

Konu sahibi oyuna gelme. Eşine yüz verme "eltimle benim bağım yok. kardeş senin sen konuş." de geç..

Bizde 3 eltiyiz. Biri yurtdışında biri 1 saat uzaklıkta. Yurtdışında olan çok sıcakkanlı ve sevecen bi insan ama ben değilim. Beni sık sık arar, görüntülü konuşmak vs ister. Eşim arada sende ara diyor. Fakat ben kendi kız kardeşlerimle bile görüntülü konuşmuyorum hatta annemle bile. Ki ailemden uzaktayım. Bu benim fıtratımla kaynaklı. Eşinize kibarca anlatın ve bunun daha uygun olduğunu dile getirin

Eşiniz için hiç böyle bi hamleye girmeyin ben pişman oldum
Ölsem ölüme gelmesin ölse ölüsüne gitmem dediğim biriydi eltim hemde 6 ayda bu noktaya geldik
Herkes barıştırmaya çalıştı kayınvalide kayınpeder falan asla yanaşmadım
Eşimin abisiyle arası açılmaya başladı ve çok üzüldü buna dayanamadım
Bu kadar da büyük konuşmuşken gittim barıştım
Noldu sonra ? Ne hastalık bildi ne sağlık. Bayıldım hastanelik oldum bi geçmiş olsun bile demedi
Nankör insanlar. Bidaha mı ? Asla.

Aynen.
Eşlerin ailesinde ki sorunlar bizi ilgilendirmez. Bizi kendimizle ilgili sorun varsa ilgilendirir. Ki konu sahibinin herhangi kendisi ile ilgili bi sorun yok.
Ne güzel valla karını ortaya at kendini atma.
E karınla ilgili sorun varsa karının arkasında duramayacağı için hiç kendisini topa atmak istemiyor.
Bu tavrı hiç ama hiç sevmiyorum.

Herkes herkesle mıç mıç olmak zorunda mı? Eltimi severim gayet mesafeli bir ilişkimiz var. Çünkü hayata çok farklı yerlerden bakıyoruz. Samimi değilim ama benim ona, onun bana ihtiyacı olsa yardımımızı esirgemeyiz. Kocaman bireylersiniz eşiniz ne hakla sizi sıkıştırır ki? Ayrıca teşekkür etmemeleri çok büyük kabalık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…