Eltim hamile ama bizden saklıyor

marin1

Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2024
240
121
18
29
herkese selam eltimle evliliğimizin arasında 1 yıl var ilk benim düğünüm oldu biz evliliğimizin 3 ayından beri çocuk istiyoruz ama malesef 20 aydır olmadı şubat ayında düşük yaşadım eltim evlendiği günden beri çocuk istiyor ve bizimde istediğimizi biliyordu eltim ile aramızda pasif ağresif bir ilişkimiz var çoğunlukla kv evinde görüşüyoruz haicen çok görüşmüyoruz daha önceden sorunlarımız oldu çünkü ikimizde evlenince mesafeli olduk ben neredeyse 2 yıldı onda neredeyse 1 yıldır bebek sahibi olmaya çalışıyoruz kayınvalidemlerde görüştüğümüz sürece konuyu hep bir şekilde bebeğe getirir sürecinden bahsederdi doktora gittiğinden konuşur bende kendimce fikir verirdim düşük yaptığım zaman beni aramadı sadece kvlerde iken geçmiş olsun dedi o kadar eltim her ay hamileyim diye ortada gezerdi her belirtiyi her adet geçmesini hamilelikle yorumlar sonra kan verir hüsran yaşardı günlerden bir gün beni arayıp testinin pozitif olduğunu bende varsa başka bir test yapmak istediğini söyledi bende test götürdüm bir şey çıkmamıştı bebek konusunda özellikle düşükten sonra stres yaptığımı bildiği halde hep bebek lafı açar hamileyim diye gezerdi bir kere bile rahatsız olduğumu dile getirmedim burda hata yaptım aslında ve sürekli ilk torunu ben doğuracağım diye orda burda konuşuyor benide strese sokuyordu ilk torun önemli değil ama onun böyle konuşmaları ister istemez beni etkiliyor ve sanki ben doğurğan değil o doğurganmş gibi bir algı oluşuyordu nitekim eltim hamile kalmış herkese bakın herkese söylemişler tahmini 1,5 2 aylık hamile ama eşime ve bana kimse söylemiyor eşim sormuş böyle birşey duydum var mı diye belli değil falan demiş kardeşi 2 3 kez yan yana geldik ama söylemediler ve bende hayırlı olsun falan demedim benim yanımda midem bulanıyor yine diye konuştu ama ya bak ben hamile kaldım demiyor nazardan korksa 1 aylık hamileliği kimseye duyurmaz diye düşünüyorum hassas olduğumu düşüneceğii sanmıyorum önceden yaptıkları ve yanımda yaptıkları zaten düşüncesizlik bu durumda ne yapacağımı bilemedim siz olsanız ne yaparsınız hamile kalamamam beni üzüyor ama bir başkasının hamile kalmasına üzülecek biriside değilim herkesin süreci farklı benim nasibimede sabretmek imtihan düştü zaten eşimle zorlu süreçten geçiyoruz bu kişilerin bunları yapmasıda insanı çok etkiliyor kimsenin bebeğinde gözümüz yok oysaki

İnsan hamile kalmadam önce hamilelik haberlerine üzülüyor benimde öyle olurdu içinde bir ukte , yara gibiydi bu onların bebeği olacağı için değil benim olamadığından olurdu kendime üzülürdüm . Ve evet ayıp etmişler size de en kolay en hayırlı şekilde nasip etsin Allah inşallah

3 aylık olana kadar söylemeyebiliyorlar niye alındınız ki? Ben olsam ben de söylemem bir süre kendime saklarım. 1.5 aylık hamileliğimi ancak bilse bilse kocam bilmeli yani, dur daha bismillah yani. Sağlıklı mı değil mi emin olalım, bir alışalım en azından.

Herkes dediğiniz kim? Kimlere söylemişler de size söylemediler? Söylemek zorunda değiller. Sizin hamileliğiniz onları, onların hamileliği sizi ilgilendirmez. Bugüne kadar hamilelik olmadığı için konuşmakta sakınca görmemiştir. Hamilelik gerçekten olunca da sizi üzmemek için söylememiştir. Hamilelik psikolojisi çok farklı. Altında bir şey aramaya gerek yok. Allah isteyen herkese versin. Bence boşuna sorun yaratmayın. Ben ortada düşüncesizlik göremedim.

Bana abartıyorsunuz gibi geliyor. Bir şey demenize alınmanıza gerek yok. Başkaları ne düşünür diye hareket etmemeliyiz. İlk torunu doğurunca ne oluyor onu anlamadım?
Size söylerse hayırlı olsun der geçersiniz.
Kocanızla sorunlarınız varsa zaten gebeliği ertelemelisiniz.

evet insan öyle hissediyor malesef kimsenin kalmasına değil kendi kalamadığına üzülüyor inşallah rabbim tez zamanda bebek bekleyenn herkese nasip eder

sanırım yazıyı hepsini okumadınız eltim hamileliğini kimseden gizlemiyor herkese söylüyor sadece eşim ve bana söylemiyor ama yan yana geldiğimizdede belli ediyor sorduğumuzda belli değil deniliyor

eşimle sorunumuz olduğunu nerden çıkardınız anlamadım insan başına böyle şeyler gelmeyince başkasının düşüncelerini alınganlığını küçümseyebilir size hak veriyorum düşüncenize saygı duyuyorum

Aklından ne geçiyor bilemeyiz,aklı yetmemiş ,karakteri oturmamış,kalbi kararmış ve ya başkasının aklıyla hareket ediyor olabilir.Çok anlam yüklemenin âlemi yok Sağlıkla evladını kucağına alsın,bebeği ve kendisi iyi olsun.Size de nasip olsun İNŞALLAH.Ben bu konuda mesafeli olduğunuz eltinizin sizi arayıp gebelik testi istediği ve sizinde koşa koşa götürdüğünüz durum bana biraz komik ve tuhaf geldi....

herkesten kastım ortak akrabalar mesela bugün bir düğünde ortak bir akrabamız eltin hamileymiş doğrumu diye sordu evet farklı olabilir pskoloji bunu anlayamam

Ay siz demişsiniz ya.
eşimle zorlu süreçten geçiyoruz
Ben yanlış anladıysam kusura bakma lütfen

herkesten kastım ortak akrabalar mesela bugün bir düğünde ortak bir akrabamız eltin hamileymiş doğrumu diye sordu evet farklı olabilir pskoloji bunu anlayamam
Doğru mu diye sormuş işte. Belli ki kendi söylememiş. Muhtemelen birine söylediler o da boşboğazlık edip herkese anlatmış. Yani sizlik bir durum yok. Ayrıca sizin de istediğinizi bildiği için tamamen nazarınız değer diye korkmuş ve paylaşmak istememiş de olabilir. Yani bu özel bir konu ve herkesin kendi tercihi, kendi kararı. Saygı duymalısınız.

Mesela ben hamileliğimi 3. Ayda herkesle paylaştım. Fakat çok boşboğaz bir teyzem var, o hala bilmiyor. Onu ve ailesini sosyal medyamdan engelledim hikayelerimi görmesinler diye. Birilerinden duyarsa niye söylemedin diye sitem edebilir. Söylememeyi tercih ettim.

iyi dilekleriniz için teşekkür ederim evet işte normalde mesafeliyiz ama kendisi bebek konusunda mesafeli değildi komik gelecek bir durum yok yaşadığım bir şeyi anlattım o an hayır gelemem diyemedim sadece bu kadar evlerde yakın

sanırım yazıyı hepsini okumadınız eltim hamileliğini kimseden gizlemiyor herkese söylüyor sadece eşim ve bana söylemiyor ama yan yana geldiğimizdede belli ediyor sorduğumuzda belli değil deniliyor
Bence siz duydunuz diye düşünmüş. Hatta miğdem bulanıyor falan demişki siz sorun diye. Onlar da muhtemelen duymuşlar ama tebrik etmiyorlar. Miğdem bulanıyor dedim hamile mısın demedi falan diyordum. Bu konuşulmayan iletişimsizlik gerginlikleri çok can sıkıcı oluyor.
Eltimle hiç ortak noktamız yok ama ben yine de anlaşırım. İlerde çocuklar kuzen olacak. Eltiler iyi anlaşmazsa kardeşler olarak da toplu evlere gitme gelme görüşme az oluyor vs vs . Şahsen karşıdaki öyle iftirac8 vs tarzda değilse şahsen belli seviyede görüşülüp konuşulması taraftarıyım. Sizin bilendiğiniz gibi onda size bilendi muhtemelen hiç gerek yok. Bakış açınızı değiştirmeyi deneyin. Siz de üzülmüssünüz hamilelik haberine. Yani elti de çekinmis söylemeye size muhtemelen tepkinizi bilemedi. Ama sizin duyduğumuzu biliyor niye tebrik etmedi diyordur.

evet kendi kararları elbette söylemek istememesindede bir sebep vardır benim sorduğum bu durumda ben hayırlı olsun demelimiyim

evet malesef aramızda pasif agresif bir ilişki var hamilelik haberine üzüldüm mü bilemem tuhaf bir histi kendim kalamıyorum diye üzüldüm

Sizi arayıp benim evde gebelik testi bitmiş sende varsa getir diyen ve benimde koşa koşa götürdüğüm durum anca kanki tadında çok yakınımla aramda geçecek bir olay olur Sadece kv evinde merhaba merhaba dediğim bana mesafeli olan eltime o rahatlığı vermem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…