• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eltim hamile kalırsa

Nasıl yani?
Biz buradan nasıl bir yardımda bulunabiliriz ki eltinizle aynı anda hamile kalmanız için?

Şöyle yapabiliriz mesela konu sahibine yardımcı olabilmek amacıyla.
Ben eltilerime sorayım.
3 gün arayla doğum yaptılar.
Nasıl tutturdular öğrenmek lazım

Hakikaten ilginç bir konu olmuş bu.
İnsanlar neden doğum yapabilme yetilerine göre sınıflandırılıyor?
Ayrıca sadece gelinde mi bitiyor olay? Hep gelinler mi suçlu? Bebek sadece gelinlerin tekelinde mi? Oğul da etken değil mi bebek yapımında?

Çocuk olmayınca yeterli saygı gösterilmiyormu?
Ya da çocuğu olanlara neden ayrımcılık yapılıyor?
Hala bu zihniyet varmı ya???

Son düzenleme:
Sizi ya da eltinizi hamile kalamadığı için suçlayan zihniyete karşı ne deseniz boş.

[sıze=2][ı]şöyle yapabiliriz mesela konu sahibine yardımcı olabilmek amacıyla.
Ben eltilerime sorayım.

hakikaten ilginç bir konu olmuş bu.
Ne isteniyor bizden anlayabilmiş değilim.
Insanlar neden doğum yapabilme yetilerine göre sınıflandırılıyor?
Ayrıca sadece gelinde mi bitiyor olay? Hep gelinler mi suçlu? Bebek sadece gelinlerin tekelinde mi? Oğul da etken değil mi bebek yapımında?

çocuk olmayınca yeterli saygı gösterilmiyormu?
Hala bu zihniyet varmı ya???[/ı]
[/sıze]

acı ama gerçek....maalesef hala var....

sorun şu biz 2 elti olarak çoçuğumuz olmuyor ve doktorlar neden bulamıyor ama ikimizden biri hamile kalırsa kaynana diğer gelini şçlayacak anladınmı torun senin yüzünden olmuyor diye

İnsanları suçlamak heleki hamilelik gibi bir durumda suçlamak ne kadar kolay değilmi yazıklar olsun bu zihniyete...

K.validenizin kızı varmı çok merak ettim ...

bence de olay eşinde bitiyor
kocan bir iki kere ağızlarının payını verirse kimse de canını sıkamaz senin

Maalesef her eşte bunu yapmıyor,yapsa zaten konu buralara kadar gelmez....

dünya ileriye mi gidiyor???? evet....yok hayır...evet ama çağ teknoloji çağı...yok yok ilerlemiyor bilgiye kolay ulaşmak bir işe yaramıyor çünkü...çünkü insanoğlu düşüncelerini, hayatını bir gıdım ileri götürmüyor....

arkadaşım senin adına üzüldüm bu durumda başkalarının yapacağı hiç birşey yok...söyleyeceklerim de sana değil zaten sıkılmışsın üstüne alınma...konun vesile oldu içimi dökmeye...senin yapacağın tek şey kendini kimseyle kıyaslamamak, kendine güvenip, kendini çok sevip değerli olduğunu bilip, kim ne derse desin çocuğun olsa da olmasa da başkalarının sözlerini bir kulağına alıp hiç beklemeden öbür kulağından çıkarmak....

hiiiç ama hiç değişmedi hala olmuyorsa "kadının" çocuğu olmuyordur...kadın tek başına yapıyor ya bu çocuğu...kaynanalar da çocuk olmayınca hemen geline söylenmeye başlar...zavallı gelin çocuğu olmadığına mı yansın çocuğu olmadığı için hakir görüldüğüne mi....ben anlayamoyorum bu devride kadının tek görevi annelik değilken hala nasıl bir kadın çocuğu olmadığı için kıyas konusu oluyor ve biz kadınlar buna hala nasıl izin verebiliyoruz....çocuğum olmuyorsa bu sadece beni ilgilendirir başkalarıda benim üzüntümü acımı paylaşacaksa konuşur yoksa susar oturur...lütfen olayı böyle görün artık ve anne olamamanın sıkıntısını daha da artırmayın....

tüm gelinlere lüüüütttfen elti, kaynana vsvs'nin bu gibi sizin elinizde olmayan şeyleri kullanıp sizi üzmesine izin vermeyin...hala böyle "başkaları ne der, ne düşünür" lerle canınızı sıkmayın...kimseyi takmayacaksınız tek çaresi bu

Son düzenleme:
eltiinle el ele vereceksiniz demek ki
ikinizden biri hamile kaldığında diğerinin dışlanmasına ve özel muamele görmesine müsade etmeyecek

bu ne cahilliktir ya
sadece Allah'ın varedebildiği bir varlığı kendilerinin ya da oğullarının başarısı/başarısızlığı olarak görmek ne büyük aldanış
Rabbim dilediğine çocuk verir dilediğine vermez nasıl oluyo da bu insanlar bunu böyle düşünmüyo da gelinine fatura edebiliyo anlayamıyorum
sorsanız bi de sonsuz derece inançları vardır eee o zaman nerde kaldı rabbimin varlığı ve birliği
sonsuz kudreti.yazık çok yazık.gerçekten ben de çok merak ettim görümcen var mı aynı olay onun da başına gelse görümcen mi yoksa
damat mı suçlu olacak( kayınvalidenin tabiriyle)Allah ıslah etsin umarım bu zihniyetten bi an önce kurtulurlar
ben yaparım ama eltim zaten popüler olmayı seven bir tip eğer hamile kalırsa bu onun çok işine gelir bana yardım yerine ben senden üstünüm tavrı yapar çünkü daha düğünde evlenirken sen torun veremedin ben verecem havası vardı onda

sen hiç canını sıkma tatlım düşmez kalkmaz bi Allahtır.
kibir insanın içini kemiren ve karartan bi duygudur
sen bizleri kibirli insanların şerrinden koru YA RABBİM...

Ya gerçekten çok sinir bozucu bir durum Allah sana sabır versin canım..Allah kimin ne zaman doğacağını öleceğini bilen tek varlık ve bence bu yaptıkları şirk koşmak.....Senin elinde mi sanki çocuk yapmak yada eltinin....Olmuyorsa bi düşün bakalım oğlum mükemmel olmayabilir mi acaba diye! Ya varya ben bu erkek annelerini artık anlayamıyorum bu kadar gerikafalı olunur ya belki sorun senin oğullarında....İki gelinde de hemen çocuk olmadıysa bu geliyor benim aklıma......Ama yok kendi doğurdukları hep kusursuz mükemmeldir ya!!! Kusura bakmayın arkadaşlar çok pis sinirlendimmm.. Arkadaşım bence en kendi huzurunu bozacak ,seni üzecek lafları duymazlıktana gel...Böyle saçma sapan insanlar denge bırakmaz adamda..Boşver gitsin diyecem ama ne kadar mümkün...:((

Canım sen boşver hiç kafana takma kim ne derse desin. sen eşinle arandaki iletişimi kopartmamaya bak. eltim gösterişi seven biri diyosun. Allah herkesin kalbine göre verir merak etme sen. en kısa zamanda bebeğine sağlıklı bir şekilde kavuşmanı diliyorum.

İnsanları suçlamak heleki hamilelik gibi bir durumda suçlamak ne kadar kolay değilmi yazıklar olsun bu zihniyete...

K.validenizin kızı varmı çok merak ettim ...

Maalesef her eşte bunu yapmıyor,yapsa zaten konu buralara kadar gelmez....

kaynanamın kızı var onunda oğlu oldu o yüzden rahat takılıyor kaynana

Anlayamadığım neden takıyorsunuz ki kayınvalidenizin sözlerini.
Ne derse desin. Ne yapacak ki. Neden senin çocuğun olmadı?
Eeeee?
Olmadı. Çok mu büyük suç işliyorsunuz hamile kalmayarak.
Ne derse desin. Bu kadar mı kıymetli onun lafları.
Hani bir laf var ya. bir lafa bakarım bir de söyleyene diye.
Ötesi var mı

Şöyle yapabiliriz mesela konu sahibine yardımcı olabilmek amacıyla.
Ben eltilerime sorayım.

Hakikaten ilginç bir konu olmuş bu.
İnsanlar neden doğum yapabilme yetilerine göre sınıflandırılıyor?

Çocuk olmayınca yeterli saygı gösterilmiyormu?
Hala bu zihniyet varmı ya???

bu zihniyetin olması ayrı bir abukluk, bu devirde o zihniyetin varlığını kabul edip hala onları dert etmek ayrı bir abukluk...yukarıda çoook yumuşatarak yazdım şimdi yazılanları okudum da aklın yolu birmiş....

Anlayamadığım neden takıyorsunuz ki kayınvalidenizin sözlerini.
Ne derse desin. Ne yapacak ki. Neden senin çocuğun olmadı?
Eeeee?
Olmadı. Çok mu büyük suç işliyorsunuz hamile kalmayarak.
Ne derse desin. Bu kadar mı kıymetli onun lafları.
Hani bir laf var ya. bir lafa bakarım bir de söyleyene diye.
Ötesi var mı

ya arkadaşlar öyle demeyin severek evlenin ve istediğiniz halde çoçuğunuz olmasın ve bunun üzerine anlayışsız anne ve kaynana lafları gerçekten allah yaşatmasın ne kadar takmasakta hayat karşımıza çıkartıyor

arkadaşlar hatırlarsanız çoçuğum olmadığını daha önceki açtığım konularda belirtmiştim.benim eltimde benden 1 sene sonra evlendi ama oda hala hamile değil ben onunda benimde hamile kalmamızı çok istiyorum ama bu konuda kaynana tarafına güvenmiyorum çünkü eltim tedavi görüyor eğer hamile kalırsa şuan suskun duran kaynanam ve diğerleri susmayacak bir şekilde beni üzecekler aynı durum eltim içinde geçerli eğer ben hamile kalırsam bu sefer onu dışlayacaklar ne yapılır böyle insanlara nasıl davranılır bilemiyorum

slm

bende 1.5 senedir evliyim ve halen hamile kalamadım...eltim benden önce evlendi hemen hamile kaldı şimdi cok tatlı bir oğlu var...kendini bu kadar sıkma ve üzme herşey kader zamanı gelince sende hamile kalırsın.....eşin sana desek oluyorsa problem yok...benim eşim bana hep moral veriyo ve destekliyo ailesinden hic bir baskı görmüyom ama seni de cok iyi anlıyorum....

ya arkadaşlar öyle demeyin severek evlenin ve istediğiniz halde çoçuğunuz olmasın ve bunun üzerine anlayışsız anne ve kaynana lafları gerçekten allah yaşatmasın ne kadar takmasakta hayat karşımıza çıkartıyor

İşte burada erkeğe çok iş düşüyor,annelerinin bu tarz davranışlarınıa izin vermeyecekler...

Rabbim sizede en yakın sürede anne olmayı nasip etsin inşallah,sizde çok fazla stres yapmayın bunu moral çok önemlidir...

Hamile kalamamayı suç olarak gören birinin ne dediği beni kesinlikle ilgilendirmez.
Böyle aptalca bir suçlamaya verilecek cevabı da anlamayacaktır.
Değecek mi peki takmaya.
Kararı siz verin

canımmm allah korusun öyle insanların dillerindenn bende bi buçuk senleik evliyimm düşünmedik bebek eşim askere falan gitti ne ara yapcaksakk:D başladı eşim tarafı olmuomu deemeye çünkü eltim evlendiği ay hamile kaldıı. eşinle sen en önemli olann başka kimseyi takmaa birinci olur ikinciye sonra üçüncüyee amannn hiç bitmezz dırdırlarr dua ett allahtan hayırlısını dile allahım en kısa zamnada çok fazla arası oldan peşpeşe eltinede sanada tüm isteyenlerede nasip etsin bak hamilelrin duası kabul olur derler inşallah öyle olurr

Back
X