• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eltim hamile kalırsa

senin diğer konularınıda biliyorum sana öz annende bebek konusunda baskı yapıyordu aslında annenden de böyle bir tepki görünce bu şekilde düşünmeni anlayabiliyorum ama ne senin ne eşinin ne de eltinin elinde olan birşey değil ki bu.Allah isterse verir bunu onlarda bilmiyorlar mı:23:boşver canım hiç umursama:19: eşin annesini sende kendi anneni sustur gerekirse sert çıkın kimseyi bu konuda konuşturmayın.eğer eltinde senden önce hamile kalırsa hiç takma kafana onunla mutluluğunu paylaş:31: unutma herkesin sırası var zamanı geldiğinde sende anne olucaksın böyle düşün canını sıkma

canım sebepsiz hamile kalamıyışlarda baş faktör stres. Stersten uzak dur her denileni de takma kafana

Başkalarının saçma sapan laflarından korkmayın. Korktuğunuz başınıza gelir böyle düşünmeye devam ederseniz.
Ayrıca laf eden olursa da ağızlarının payını vermeyi bilin.
Çocuğunuz olmuyorsa olmuyordur, millete ne ya! Sanki onlar boş boş konuşunca çocuk olacak.
Ne biçim insanlar bunlar! Güçlü olun, asla prim vermeyin o tarz insanlara!

Bu tarz saçma düşüncelerle beyninizi doldurduğunuz için sizin onlardan ne farkınız kalıyor? O hamile kalırsa kayınvalidenin saçma sözleriyle nasıl başedilirmiş?

Pes yahu, veren Allah alan Allah, yanyana odalarda aynı anda ilişkiye de girseniz vermeyen Allah vermez.

Pes valla her aile ayrıdır her evın rızkı kısmeti farklıdır... Aileler arası yarşmı var kimin cocugu once olacak şaşıyorum bu duruma

2 yıllık evliyim henüz çocuğum yok. ne kayınvalidemden ne annemden böyle birşey duymadım. ne kadar terbiyesiz olmuş insanlar. utanmasalar ilişki günlerinizi takip edecekler artık.

Yahu bende şunu anlamıyorum...

Tüm sağlık sorunları normal olsa bile her ilişkiye girdin diye hemen hamile kalınacak diye bir kaide yok ki...

Her şeyin vakti var zamanı var. Biraz kader giriyor burda işin içine.

İnsanlar iyice şaşırdı...

Benim tek cocugum var.eltilerimin ise 3er 4 er tane.herkes benim agzima bakarken hamileeyim lafini duymak icin birden hepsi hamile kaldi.üzüldüm baslarda ama veren allah.Karakterinle insanlarar kendini kabul ettirmissen kimse seni üzmeye calisamaz tam tersi bende oldugu gibi hepsi yardimci ve duaci olur senin icin..

ya canım kusura bakmada sen daha ortada fol yok yumurta yok.kendine sıkıntı yapıyorsun...

yaşanacaklardan kaçış yok bence..şimdi ki stresin geleceğe ne yararı var ..??

Pembesu canım;

İnfertilite problemini kişisel bir sorun olarak değil, eşinle birlikte yaşadığınız ortak bir sorun/süreç olarak algılamak / yaşamak cok önemli.

Evliliğin iki kişilik olduğunu gösterebilmeniz ve sınırlarınızı net bir şekilde çizmeniz gerekiyor.

Tedavi süreci zaten yeterince stresli ve yıpratıcı birde üzerine bu tip sorunlar eklememek için;gerek eşine,gerek eşinin ailesine konunun hassasiyetini acıkca ifade etmekte büyük fayda var.Ki bu süreçte psikolojinin ne kadar belirleyici ve önemli olduğunu gayet iyi biliyorsundur.

Bende bebek sahibi olmaya çalıştığım için çok iyi anlıyorum konu sahibini..

Ama anlayışlı olmayanlar etraftakiler,evet takılmamalı belki her söze ama gebe kalamamanın sıkıntısını

yaşarken,bir sürü ilaç iğne tedavi görürken bu sözler ister istemez etkiliyor insanı :50:

çoçuk olmamasını kabullenmek çok zor bir durum birde üstüne çevrenizde anlayışsız 1 dereceden akrabalar eklenince çekilmez oluyor hiç televizyonda görmedinizmi çoçuğu olmadı diye hastanelere düşen insanları neden hep çevre baskısı ben yine alıştım ilk evlendiğimde daha kötüydüm.

bana aslında glecekten konuşmak mantıksız geldi aha böyle bir durum yok bence olunca konuşmak lazım belki de eşinin ailesi böyle bir şey yapmayacak kadar innaçlı insanlar tabi sen tanımışsındır ama bu tür şeyleri daha olmadan düşünüp moralini bozma sen iyisini düşün inşallah ikinizede en kısa zamanda güzel bebişler nasip etsin allahım.

ikinizde birbirinize kimin çocuğu olursa olsun allahtan geldiğini bilip sahip çıkar lafları ağızlarına tıkarsanız ,birbirinize sahip çıkar ,çalım satmazsanız, hiç kimse bişey diyemez:20:..önemli olan sizin kendinize olan saygınız, kendinizi bilmeniz,herşeyin allahtan olduğunu onlara hatırlatmanız ve araya nifak sokmalarına fırsat vermemeniz.....belki olmamasındada bir hayır var bunu kim bile bilirki....allahım hayırlı evladlar versin inş..:34:üzmeyin kendinizi..birbirinize destek olun...:34:

bana aslında glecekten konuşmak mantıksız geldi aha böyle bir durum yok bence olunca konuşmak lazım belki de eşinin ailesi böyle bir şey yapmayacak kadar innaçlı insanlar tabi sen tanımışsındır ama bu tür şeyleri daha olmadan düşünüp moralini bozma sen iyisini düşün inşallah ikinizede en kısa zamanda güzel bebişler nasip etsin allahım.

cnm böyle birşey oldu da ben konuyu açtım eltim evlenince geçiçi olarak servis dışı kaldılar çünkü onunda olmayınca sorun onlardaymış gibi gözüktü yoksa eltimin düğününde bana imada bulundular sanki benimki olmaycakta onlarınki olcak gibi

ben yaparım ama eltim zaten popüler olmayı seven bir tip eğer hamile kalırsa bu onun çok işine gelir bana yardım yerine ben senden üstünüm tavrı yapar çünkü daha düğünde evlenirken sen torun veremedin ben verecem havası vardı onda

Allah ü Teala vermedikten sonra sıkıysa torun versin de görelim!Allah ım bu devirde hala bu tarz düşünceler..tüm dünya bir araya gelse elma çekirdeği bile oluşturamadığı bu dünyada ben torun verecem havasına giren bir bayan mazallah kokusuna bile hasret kalabilir..büyük konuşmamak lazım.

ben anlamıyorum ki bizden ne istiyorlar ayrılmamızımı kaynanam bende annem eşimde sorun bulsa ellerine ne geçeçek

niye böyle bir yarış içine giresiniz ki herkesin çocuğu kendine olursa olur bebeği.iş eşinizde bitiyor size destekse sorun yok.bence fazla dillndirmeyin düşünmüyoruz falan diyin olmuyor falan demeyin.herşeyin hayırlısı her şey Allahtan bence stres yapıp kafaya takarsanız daha kötü olur.annemde eltisinden 9 yıl önce evlenmiş ama eltisinin bebeği annemden daha önce olmuş.ama babannem asla annemi hor görmemeiş aileye katılan yeni bebeğin sevgisiyle bende dünyaya gelmişim.annem diyorki o bebeği sevmeseydim(eltisinin bebeğini) o kadar benimsemeseydin sen olmazdın diyor.onu o kadar sevdimki Allah seni bana bağışladı diyor.dünyada oluşunu kuzenine borçlusun diyor.ilk hamilelik haberini aldıklarında bile yanlarındaymış kuzenim annemin.her zaman ondan güç bulmuş.bence takılcak bişey yok bunda kendi ayıpları olur sizi hor görürlersede.ne varki bebek sahbi olmakla böbürlenecek önemli olan o bebeğe güzel bi gelecek sunabilmek iyi bir anne baba olabilmek.herşey Allahtan inş Allah sizede sağlıkla güzel bir bebek nasip eder

amin inşallah isteyen herkese versin rabbim bende aynen annen gibi düşünüp görümcemin oğlunu çok sevdim çoçukta beni hatta uyku vakti gelince gelip kucağıma yatardı.ben o zaman tedavi görüyordum kaynanamla görümcem alma kucağına çoçuğu tedavi görüyon dediler yani o bahaneyle çoçuğu sevmemi engellediler madem tedavi görüyom diye açıyon niye iş yapmayınca laf ediyorsun

amin inşallah isteyen herkese versin rabbim bende aynen annen gibi düşünüp görümcemin oğlunu çok sevdim çoçukta beni hatta uyku vakti gelince gelip kucağıma yatardı.ben o zaman tedavi görüyordum kaynanamla görümcem alma kucağına çoçuğu tedavi görüyon dediler yani o bahaneyle çoçuğu sevmemi engellediler madem tedavi görüyom diye açıyon niye iş yapmayınca laf ediyorsun

Çok enteresan bir zihniyet gerçekten.:44:

Mümkün olduğunca mesafeli olmanda,net bir duruş sergilemende büyük fayda var.

Üzülüyor,yıpranıyor,eksiliyorsan susma kesinlikle...Ezilme,ezdirme...

Back
X