Eltim hamile.....;-)

kocan seni kemerlemi dövdü :53:
eltiye bu kadar yoğunlaşmak yerine kendi evliliğini bi gözden geçir bence, görümcesi olan hemen hemen herkes sorun yaşıyo ama kocaları hamile haliyle eşlerini dövmüyo yani, yuhhh

burda eltını eleştııyorsun yaptıklarının güzel şeyler olmadığınıda onaylıyoruz siz eltınız gıbı davranırsanız ondan ne farkınız kalır içinden geliyorsa götür yaptığından içinden gelmıyorsa uzak dur ama böyle bı konu açtığına göre içinden gelmıyor dmeektir oyuzden uzak dur en azından zararın dokunmasın

Kusura bakmayin arkadaslar misafirim geldigi icin yorumlarinizi anca okuyabildim.

Bazi arkadaslar eltimin bana davrandigi gibi davranmami onermisler.

Bazi arkadaslar eltimin yaptigini yapmayip karnindaki bebege karsi duyarli olmami onermisler.

Bazi arkadaslar tuzlu yemedigimi bilmedigine dair yorum yapmislar.

Bazi arkadaslarda eski konularima dayanarak yorum yapmislar.

Oncelikle hepinize tesekkur ederim.

İki konuya deginmem lazim ki biraz konu disi olabilir bi tanesi.

Eltim ust katimda oturur tuzsuz yedigime bilir cunku ilk gebeligim asiri tuzlu yememden ve tansiyonumu bilmeden sonlandi.
6 ay boyunca yaptiklarimi asla yiyemedim. Gunde abartisiz 5-6 kez istifar ederdim. Ne zaman heveslenip zorlada olsa yaptigimi yemem bana pahaliya mal oluyordu.genelde kv lerde orda olmasak annemlerde yemek yerdik ki ikisi de yemekleri -allah razi olsun- tuzsuz yapardi.

Beni onceki konuma gore yorumlayan arkadaslara da dort duvar arasini kimse bilemez.siz benim sadece yazdiklarimi biliyorsunuz ya yasadiklarimi...oyle bir zaman gelir ki istem disi hareket edersiniz.hangimiz hatasisiz.ben 3 aylik hamileyken gorumcem yuzunden esimde dayak yedim hemde neyle biliyor musun kemerle....neden mi?esimin gorumceme hosgeldin dememesi ve kucuk kizina eskisi gibi olmamasi...kv bana bunlari soyledi ben de esime soyledim ki oyle davranmasin esim tamam dedi kv yine bana bak soylemiyorsun yine ayni demeleriyle esimi sik bogaz etmemle esiminde bana sanane arrik demesiyle ben hamile hamile kemerle sirtima vuruldu.daha neler neler....
Hatali davranislarim olabilir ama diyoruz ya insaniz....
Gorumcemin kizi olayinda da ben beni ddogru yola yonlendirenler sayesinde hatami anladim.

Bi arkadas da yazmis ya bizimdememizle mi...

Arkadasim bazen seytan durtukler ki veni de seytan durtukledi bugun misafirlerim gelecekti bende biseyler hazirladim gotursem mi goturmesem mi insanin gecnisi aklina gelince aman goturme diyor ama vicdani isin icine girince bosver bi tabak yapip gotursem ne kaybederim.

Ben alacagim cevabi aldim. Hepinize cok tesekkur ederim.

Yaşadıklarına gerçekten üzüldüm arkadaşım ben önceki konularına bakmadım "tuzsuz yediğini biliyormu" demem seni gücendirdiyse kusura bakma kaç senelik evlisin sık görüşürmüsün vs. bunları bilmediğimden belki bilmiyordur kasıtlı değildir anlamında söyledim. Sanırım konuları yorumlarken hep aynı yerde takılıp kalıyoruz çünkü herkesin karakteri farklı, hayat şartları farklı... Mesela "görümcem yüzünden dayak yedim" dediğinde direkt olarak eşine ve onun annesine kızdım seni hamile hamile bu duruma düşürdükleri için. "Yüzünden" bahanedir, illaki bir sebep bulur dövmek için sövmek için anlatabiliyormuyum bilmiyorum değil görümcen kimse için sana el kaldırmaması lazım ki hamile olmanı hesaba katmıyorum bile ! Demek istediğim söylediğim kötü niyetli değildi sadece kendi doğrularıma göre cevapladım.

bence zoraki olarak hiç bişi yapma ne zorla uzak dur nede zorla yanaş
içinden geldiği gbi davran bnce

kocan seni kemerlemi dövdü :53:
eltiye bu kadar yoğunlaşmak yerine kendi evliliğini bi gözden geçir bence, görümcesi olan hemen hemen herkes sorun yaşıyo ama kocaları hamile haliyle eşlerini dövmüyo yani, yuhhh

. Sadece anlatmak istedigim bazen oyle bi hal aliyorum ki bi anlik sinirle gecmis gozumun onune geliyor ve ne yaptigimi bilemiyorum. İnanin ki cok kotu seyler yasadim.

Hamileligimde kv tussuz yemek yapardi ama o yedigimiz yemekleri burnumuzdan getirirdi. Ne yasadigimi anlatsam....

Gorumcemin kucuk kizi yuzunden evliligimin 3. gunu dayak yedim. Banyodan yeni ciktim uzerimde havlu kiz kapiyi caliyor esim de banyoda. Ben ustumu giyinirken kiz yukari cikiyor sonra kv esimi ariyor kiza niye kapiyi acmadiniz ablan agliyor diyor ve tokatlar sira sira....

Bunun gibi bir suru ornek var.

Esimin son dovmesi kemerle oluyor ve cok sukur neredeyse 2 yildir siddete dahil hic birsey yok. Artik esimde bende herseyin farkindayiz. Esim ailesinin gercek yuzunu gorunce inanin ki tartismamiz bile olmuyor. Huzurluyuz mutluyuz ama bazen de esimin yaptiklari aklima gelince....

. Sadece anlatmak istedigim bazen oyle bi hal aliyorum ki bi anlik sinirle gecmis gozumun onune geliyor ve ne yaptigimi bilemiyorum. İnanin ki cok kotu seyler yasadim.

Hamileligimde kv tussuz yemek yapardi ama o yedigimiz yemekleri burnumuzdan getirirdi. Ne yasadigimi anlatsam....

Gorumcemin kucuk kizi yuzunden evliligimin 3. gunu dayak yedim. Banyodan yeni ciktim uzerimde havlu kiz kapiyi caliyor esim de banyoda. Ben ustumu giyinirken kiz yukari cikiyor sonra kv esimi ariyor kiza niye kapiyi acmadiniz ablan agliyor diyor ve tokatlar sira sira....

Esimin son dovmesi kemerle oluyor ve cok sukur neredeyse 2 yildir siddete dahil hic birsey yok. Artik esimde bende herseyin farkindayiz. Esim ailesinin gercek yuzunu gorunce inanin ki tartismamiz bile olmuyor. Huzurluyuz mutluyuz ama bazen de esimin yaptiklari aklima gelince....
senin asıl sorunun eşin,umarım farkındasındır:50:

ah be canım :14::14::14::14:

Sen dertsiz başına dert arayan, arabesk takılan mazoşistlerdensin kusuruma bakma.

Eski konularını şöyle bir aç oku, daha geçen haftalarda eltim çocuğuma çiğ patetes verdi diye hayıflanıyordun.

Zaten eşinin ailesiyle ilgili açtığın konularda genel olarak, "eltime şunu bunu onu yaptım bana kötülük olarak döndü, görümceme şunu bunu onu yaptım, bana dayak olarak döndü, kaynanamla çok iyiyiz ama hep eltimi ya da kızını tutar" şeklinde yakınıyorsun.

Şimdi de diyorsun ki, "ben biraz daha yapışayım şuna, biraz daha emeğim geçsin, sonra bana tam tersi olarak döndüğünde ağlanacak bir malzemem daha olur." Lütfen saf olma, dert sahibi olmaktan çok mu hoşlanıyorsun Allah aşkına? En kızdığım nefret ettiğim şeydir, annemden aynısını yapar sonra oturur kendi kendine sinir olur durur.

Eltinle iyi değilsiniz, iyilik bilmiyor tamam anladım, görümcen 1 yaşında bebeğini dövmüş, kocanı kışkırtıp dayak yemeni sağlamış tamam anladım. Kaynanan da yeri gelince kızını tutuyor, amenna onu da anladım. Peki sen bunlardan huzursuzsan niye hala bu insanların dibinde olmasına izin veriyorsun. Ortada bir sorun olduğunu düşünüyorsan çanak tutan sensin.

Konuya bak Allah aşkına(beğenmemezlikten demiyorum) geçen hafta bebeğime "çiğ patates yedirdi" dediğin eltine pişirdiklerinden nasıl ikram edeceğini mi tasarlayacaksın burada bizle? Geçen hafta saydırdığın insanı aklınca iyiliğinle ezeceksin. Sinir bozacak derecede komik. Beladan uzak durmak zor değil, kendi işine dön, evinle çocuğunla ilgilen. Eltine bir tabak yemek götürmekten daha büyük bir iyiliği kendine yapmış olacaksın.

Yaşadıklarına bakarsak eğer canım, eltimin yaptıklarından çok eşimin yaptıkları zoruma giderdi herhalde diye düşünüyorum.

Yaşadıklarına gerçekten üzüldüm arkadaşım ben önceki konularına bakmadım "tuzsuz yediğini biliyormu" demem seni gücendirdiyse kusura bakma kaç senelik evlisin sık görüşürmüsün vs. bunları bilmediğimden belki bilmiyordur kasıtlı değildir anlamında söyledim. Sanırım konuları yorumlarken hep aynı yerde takılıp kalıyoruz çünkü herkesin karakteri farklı, hayat şartları farklı... Mesela "görümcem yüzünden dayak yedim" dediğinde direkt olarak eşine ve onun annesine kızdım seni hamile hamile bu duruma düşürdükleri için. "Yüzünden" bahanedir, illaki bir sebep bulur dövmek için sövmek için anlatabiliyormuyum bilmiyorum değil görümcen kimse için sana el kaldırmaması lazım ki hamile olmanı hesaba katmıyorum bile ! Demek istediğim söylediğim kötü niyetli değildi sadece kendi doğrularıma göre cevapladım.

Estafurullah...
Aile binasindayiz biz. Dediiniz cok dogru dovmek ya da sovmek icin bahane ararlar...
3 yillik evliyim. Aklima geldi anlatmadan gecemeyecegim.

Yazmistimya ilk bebegim tansiyon nedeniyle karnimda oldu. İkili test icin doktora gittigimde ogrendim. Ben aglar dururum bi taksiye bindim eve nasil geldim bilmiyorum. Gunlerden pazartesi 11 ekim diye hatirliyorum.binanin temizlik gunu.
Esim kv yi aramis cocuk olmus diye ki 3 hafta karnimda olu duruyormus. Saat sabah 9 civarlari.eve geldim donuyorum agliyorum bi yandan da kombinin ayarimi yukseltiyorum battaniyeyle petegin onundeyim.esim aradi annem geldi mi yanina hayir dedim .ses geliyor hanimefendi kiziyla hali cirpiyor.esim yine aradi geldiler mi yok yengemde mi eltimden icin hayir.sonra kv geldi ettigi tek soz "ANASİ KİZ BABASİ OGLAN cekti gitti.annem aradi kim var yaninda kimse yok dedim halami da alip geldi.corba kaynatti beni sakinlestirdi.
Saat 12 eltim cay icmediyse hadi caya ....

Sonrasinda olu bebegim duser minnacicik bedeni boncuk gibi simsiyah gozleri kollari ve bacaklari....
Kanamam baslar.devlet hastanesi der yerimiz yok genel anestezi de yok....o arada koskoca kan yumagi esi pgelir....ben sanci kanama bi de dusuk...
Ozel hastaneye...yolda ben aglarim kv "ne gerek vardi,su da durumumun yok diye lokal an. İle kurtaj olmus" gibi bir suru laf. Annem sesini cikarmaz.

Pzel hastane esim ise yeni girmis sigorta yok.kaynim ve kv ile annem babam da hastanede.halamlarla amcamlarda. Hasta bexi istemisler kvdeden.o da babama soylemis.sigorta olmadigi icin esim is yerinden bir musteriyi arar hesqbina para aktarilir o arada babam hastanenin parasini odemistir.

Kurtajdan once esim anneme minikyaramaz sizde kalir derdi bende aksamlari gelirim derdi.annem kv ye soylemis.neyse kurtajdan ciktim esim degilde yedi kat dusmanim vardi yanimda...

Uc gun annemlerde kaldim ailecek burnumdan getirdiler.o gorumce var ya eve geldim 1 hafta sonra yanimageldi ve"aaa cocuk nerde bu yerdekiler senin kanin mi?

Cok uzun oldu ama bu ve buna benzer bir suru sey...oyle bir ruh durumu oluyor ki o insanlar ve onlarin cocuklarindan bile nefret edebiliyorsunuz.

Sen dertsiz başına dert arayan, arabesk takılan mazoşistlerdensin kusuruma bakma.

Eski konularını şöyle bir aç oku, daha geçen haftalarda eltim çocuğuma çiğ patetes verdi diye hayıflanıyordun.

Zaten eşinin ailesiyle ilgili açtığın konularda genel olarak, "eltime şunu bunu onu yaptım bana kötülük olarak döndü, görümceme şunu bunu onu yaptım, bana dayak olarak döndü, kaynanamla çok iyiyiz ama hep eltimi ya da kızını tutar" şeklinde yakınıyorsun.

Şimdi de diyorsun ki, "ben biraz daha yapışayım şuna, biraz daha emeğim geçsin, sonra bana tam tersi olarak döndüğünde ağlanacak bir malzemem daha olur." Lütfen saf olma, dert sahibi olmaktan çok mu hoşlanıyorsun Allah aşkına? En kızdığım nefret ettiğim şeydir, annemden aynısını yapar sonra oturur kendi kendine sinir olur durur.

Eltinle iyi değilsiniz, iyilik bilmiyor tamam anladım, görümcen 1 yaşında bebeğini dövmüş, kocanı kışkırtıp dayak yemeni sağlamış tamam anladım. Kaynanan da yeri gelince kızını tutuyor, amenna onu da anladım. Peki sen bunlardan huzursuzsan niye hala bu insanların dibinde olmasına izin veriyorsun. Ortada bir sorun olduğunu düşünüyorsan çanak tutan sensin.

Konuya bak Allah aşkına(beğenmemezlikten demiyorum) geçen hafta bebeğime "çiğ patates yedirdi" dediğin eltine pişirdiklerinden nasıl ikram edeceğini mi tasarlayacaksın burada bizle? Geçen hafta saydırdığın insanı aklınca iyiliğinle ezeceksin. Sinir bozacak derecede komik. Beladan uzak durmak zor değil, kendi işine dön, evinle çocuğunla ilgilen. Eltine bir tabak yemek götürmekten daha büyük bir iyiliği kendine yapmış olacaksın.

Ben eltimin ya da gorumcemin yuzune hicbir zaman yaptiklarimi vurmadim. Sadece yasadiklarimi sizinle paylasmak istedim.eger eltime yaptiklarimi anlatmak isteseydim baska konu acardim.

Baze insan yaptiginin karsiligini goremeyince ofkelenir ve bir yerden biseyler arar.ben boyleyim sizi bilemem.

Yakiniyorsam baze kendime kizdigim icin bazen karsimdakine kizdigimdandir.

Belki de o kadar cok sey yasadim ki aetik kaldiramadigimdandir. Belki de psikolojim bozuk. Bazen ben de yaptiklarima anlam veremiyorum.
Herseyin altinda alt niyet mi arar oldum.cig patates konusu belki de cok sacma bir konu ama o anki ruh halim yazdiklarimi dusundurmustu bana...

Siz cok mukemmel olabilirsiniz ama ben oyle degilim.

Son düzenleme:
Ben eltimin ya da gorumcemin yuzune hicbir zaman yaptiklarimi vurmadim. Sadece yasadiklarimi sizinle paylasmak istedim.eger eltime yaptiklarimi anlatmak isteseydim baska konu acardim.

Sana yüzüne vuracaksın demedim bir daha oku, sen yaptığın iyiliğin altında ezilip akıllanacaklarını zannediyorsun, bir yandan da kendini onlara itiyorsun. Bu mantıkla gidersen başından dert eksik olmayacak.

bak tatlım sana taş atana gül at demişler ama bundan şunu da çıkarma ben demiyorum ki bal bacılık ol ama gereken her şeyi yap tabi abartıya kaçmadan sanırım cevap verme sırası şimdi sende tabi iyilikle hayatta daha önemli şeylerin olduğunu bilmesi gerek artık dimi sen susuyorsan onun için değil kendine olan saygından ve asaletinden dolayıdır :)

neysen o ol ,içinden geldiği gibi davran yani.

Görümcem ve kızı yüzünden dayak yedim demişsiniz de ,görümceniz eşinize serzenişde bulunmamış ki, yada küçük kız banyoda olduğunuz için kapıdan dönmüş olsa bile eşinize durumu izah etmeniz yeterliydi.

Yani demem o ki uğradığınız şiddetin sorumlusu onlar değil.eşiniz şiddete meyilli bir insan ve siz kendinizce sebep olarak ailesini görüyorsunuz.o insanlara karşı öfkeniz yanlış idrak etmenize sebep oluyo bence.nasıl bakarsanız öyle görürsünüz

Selam kizlar.

Eltimin hamile oldugunu ogrendim. Benim hamileligim boyunca hicbir zaman destegini gormedim. En basiti kizartma yapar kokardi ama getirmezdi. Oglumu hala emziriyorum yine ayni sekilde. Ummasam bile sut umuyor ya goguslerim tas kesiliyor ya
da sitma tutuyor.
İlk hamileligimde tansiyon cikmasi nedeniyle karnimda bebegim olmustu.
İkinci bbegimde de ayni sorun vardi ve eltim caya cagirsa hep tuzlu yapardi ben cayda m.suyuda icemiyordum.ac git ac gel oluyordu.gitmesem kv paylasamadiginiz ne derdi....uzar giderdi...

Sorum su ki eltim hamile hicbir zaman ne hastaliima inandi ne de bir yardimi dokundu. Onun hamileligi boyunca yaninda mi durayim yoksa bana yaptiklarinin aynisini mi yapayim?

karnındaki bebeğin hatrına onun yaptıklarının aynısını yapmamalısın bence:emir_bebek:

İnsan kendisi kınadığı birşeyi başkasına yapmamalı bence vicdanınıza kalmış burada neden soruyorsunuz onu anlamadım insanın başkalarının sözüyle alacağı bşr karar değil ki bu. Siz zorluğunu çekmişsiniz biliyorsunuz anlamanız lazım misilleme yapmak doğru değil bebeği olacak sonuçta siz aynı hataya düşmeyin. Ama illa bende yapıma diyorsanız size kalmış birşey. Burada sorduğunuza göre aslında pekte yapmak istemiyorsunuz ve destek istiyorsunuz. Yine büyüklük sizde kalsın.. Benim şahsen vicdanı yine de el vermezdi onun için olmasa bile bebek için.

ben onun yaptıgını yapmaya korkarım..
bu durumdan Allah razı olmaz..
sen Rabbimin hatırına naparsan göür tadına baksın.
bunu Allah için yap onun için değil..

Son düzenleme:
aile apartmanı da olunca hayatınız tamamen elti,görümce olmuş yok o şunu yaptı yok şu bunu dedi...
kendine göre haklısın yaşamayan bilmez belki ama bu misillemeler nereye kadar
sana hamileyken bunları yaptı diye aynısını düşünmek çocukça bırak gerekirse görüşme,
illa aynı apartman diye kabile hayatı daha doğrusu misillemelerle dolu zoraki kabile hayatı yaşamak niye...
ama sanıyorum ki yazılanlar nafile sen bu hayatınla bütünleşmişsin artık kendini çekmek yerine
bildiğini okuyacaksın.

Back
X