Eltim hamileliğini gizliyor.

sevdemm

ALLAHIMDAN HAYIRLISI
Kayıtlı Üye
5 Mart 2009
2.333
31
158
İstanbul
Arkadaşlar benim için bir sorun değil fakat çok tuhafıma gidiyor eltim hamile ama kayınvalideme gittiğimizde hep bol şeyler giyiyor birde otururken kayınpederimden karnını gizliyor üstüne battaniye örtü falan örtüyor. Bu durum çok saçma geldi bana ne demek karnını gizlemek sanki yabancının mı çocugunu taşıyosun. Geçen kayınvalidemde birarada otururken işte bende gençken karnımı gizlerdim falan dedi hani banada demeye çalışıyor aklı sıra kızım sana diyorum gelinim sen anla hamile olunca gizlenir demeye getiriyor. Ayıp bişeymiş gibi saklıyorlar hamile oldugunu kayınpederime söylemiyolar adam karnını görünce farkediyo söylenmezmiş ayıpmış. Ben Allah nasip ederde hamile kalırsam valla hiç kusura bakmasınlar öyle saçma inançlarım yok benim neden utanacağımki oğlunun evladı göğsümü gere gerede dolaşırım yani. Sizler ne düşünüyosunuz merak ettim arkadaşlar böyle bi şeyle karşılaşan varmı aranızda ???

Bizim ailede de vardır bu gibi durumlar annem kilolu biri ve 6 ay olana kadar söylememiş bile annesine kardeşlerine eskiden gelen birşey yani.
Hatta benim kuzenim nişanlandığında babasından yüzüğünü bile gizlerdi,bazı insanlar utanır çekinir bunda yadırgancak bir durum yok bence=)

Son düzenleme:
banada derdi kayganam karnın ört yok çocuk açgözlü olurmuş.oğlum bi doğdu ne açgözlüsü yemeği ittiriyor yemiyor.:1::1::1: ha tabi çok dar giymemek lazım özellikle karın çok büyüdüğü zaman hoş gözükmüyor.ama illada ayıp diye kapatmak saçma.

Arkadaşlar eltim normalde mutasıp bi insan değildi sonradan kapandı falan. Normalde öyle biri değildi . Dar giysin yada bol giysin demiyorum ama üstüne örtü örtüp karnını kapatmak daha fazla belli ediyor bence böyle bişeye hiç gerek yok hamilesin bu gayet olağan bişey ayıp değil günah değil niye gizlenmeye çalışılır anlamıyorum yani.

Tabiki günah degil, ayıp degil, utanılacak birsey degil ama o cekiniyor sanırım bu yüzden gizliyor.

Son düzenleme:
Bizim ailede de vardır bu gibi durumlar annem kilolu biri ve 6 ay olana kadar söylememiş bile annesine kardeşlerine eskiden gelen birşey yani.
Hatta benim kuzenim nişanlandığında babasından yüzüğünü bile gizlerdi,bazı insanlar utanır çekinir bunda yadırgancak bir durum yok bence=)

Utanılacak bi durum göremiyorum ben elalemin çocugumu bu kendi çocugun evlilik dışımı sanki neden utanacağım yani. Eskiden gelen bişey olayını asla kabul etmiyorum köydemi yaşıyoruz kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz ama insan olarak bazı şeyleri hala aşamadık yani yobazlık bu resmen bunun mantıklı hiç bi açıklaması yok.

Yapı meselesi, yetistirilme tarzı oldugunu düsünüyorum ben..

Asla yetiştirilme tarzı değil eltim normalde gayet açık ve açık görüşlü bi insanmış evlendikten sonra tamamen bulundugu ortama ayak uyduruyor yaptıgı bu eğer mutasıp bi ailede olmasaydı eltim şuan karnını gizlemeyecekdi bunada adım gibi eminim. Ama yanlış buluyorum sadece insanların gönlü olsun diye saçma saçma şeyler yapılmaz.

çok afedersiniz teşbihte hata olmaz "alan razı satan razı"

eltiniz memnun, kayınvalide memnun, siz neden dert edindiniz bu durumu?

şimdi diyeceksiniz, ben hamile kalsam aynı durum bana da mı olacak? onun için de şimdiden endişelenmenize bence gerek yok..

anı yaşayın.. gelecek için endişelenmek için şu an hiçbir derdiniz olmaması gerekir ki eğer böyle bir durumunuz varsa, büyük bir lüks, keyfini sürün..

bu onun kendi kararı ...
siz hamile kaldığınızda öyle yapmazsınız olur biter ...

şimdi diyeceksiniz, ben hamile kalsam aynı durum bana da mı olacak? onun için de şimdiden endişelenmenize bence gerek yok..

anı yaşayın.. gelecek için endişelenmek için şu an hiçbir derdiniz olmaması gerekir ki eğer böyle bir durumunuz varsa, büyük bir lüks, keyfini sürün..

Bende aynı seyleri düsünüyorum bu kadar dert etmenize gerek yok sonucta eltinizin kararı yanlıs veya dogru yargılayamayız..
Siz onun gibi yapmak zorunda degilsiniz tabiki hatta o an bana göre anormal bir durum yok, hamile olmak gayet dogal bir durum deseydin. Olmadı hamile oldugun zaman dersin.

arkadaşlar benim için bir sorun değil fakat çok tuhafıma gidiyor eltim hamile ama kayınvalideme gittiğimizde hep bol şeyler giyiyor birde otururken kayınpederimden karnını gizliyor üstüne battaniye örtü falan örtüyor. Bu durum çok saçma geldi bana ne demek karnını gizlemek sanki yabancının mı çocugunu taşıyosun. Geçen kayınvalidemde birarada otururken işte bende gençken karnımı gizlerdim falan dedi hani banada demeye çalışıyor aklı sıra kızım sana diyorum gelinim sen anla hamile olunca gizlenir demeye getiriyor. Ayıp bişeymiş gibi saklıyorlar hamile oldugunu kayınpederime söylemiyolar adam karnını görünce farkediyo söylenmezmiş ayıpmış. Ben allah nasip ederde hamile kalırsam valla hiç kusura bakmasınlar öyle saçma inançlarım yok benim neden utanacağımki oğlunun evladı göğsümü gere gerede dolaşırım yani. Sizler ne düşünüyosunuz merak ettim arkadaşlar böyle bi şeyle karşılaşan varmı aranızda ???

canım eltin çerkezmi? çünkü onlarda ayıptır örf ve adetine göre okuyunca direk o geldi aklıma mesala çoocuğu bile büyüklerin yanında sevemezsin ve bunun gibi

anı yaşayın.. gelecek için endişelenmek için şu an hiçbir derdiniz olmaması gerekir ki eğer böyle bir durumunuz varsa, b:26:üyük bir lüks, keyfini sürün..[/QUOTE

Ben bişeyi dert edinmedim zaten benim için sorun değil diyede belirttim. Sadece çok tuhafıma gittiği için başka böyle durumla karşılaşan arkadaşlar varmı onu merak ettiğim için bu konuyu açmak istedim. Tabiki kendi görüşü beni ilgilendirmez yani ama kızım sana söylüyorum gelinim sen anla olayınada haklı olarak kızıyorum yani.

canım eltin çerkezmi? çünkü onlarda ayıptır örf ve adetine göre okuyunca direk o geldi aklıma mesala çoocuğu bile büyüklerin yanında sevemezsin ve bunun gibi

Canım eltim alevi ama tamamen aileye ayak uydurmaya çalışıyor kendi ailesi mutasıp bi aile değil.

doğuda halan süren geleneksel davranış biçimidir.
hamile karnını gere gere ortalıkta dolaşmaz. bir yelek bir kazak az bişey giyer karnını gizler.
neden bilmiyorum onlara çokayıp geliyor.

yani iki türlü de yanlış bence.

ne hamile değilmişsin gibi gizlemeli, ne de kimsenin burnuna sokar gibi karnını gere gere gezmeli.

utanılacak bir şey değil gizlenmemeli, ama hamile kalmakta meziyet değil.

normal yaşama devam etmek niye zor ki anlamıyorum bu zamanda. içine sığabileceğin şeyler giy çık işte dışarı. ne var bunda

Canım benim demek istediğimde bu zaten normal yaşama devam edilmeli tabiki gözünün içine sokulsunda demiyorum ne giyeceksen giyersin mesele giysi değil zaten karnına ötrü örtülmesi bana saçma gelen. Zaten istediği kadar örtsün ne yaparsada yapsın 10 metre öteden belli oluyor hamile bir kadın yürüyüşünden bile anlaşılıyor yani.

ilk hamileliğim ve kayynanamla aram iyiydi memlekete gittik başladı bana bol şeyler giyin karnın cıkıyor demeye .... çıksın anne hamileyim çıkacak tabi diyorum.... ayıp diyor .... gitmiş bana hamilelik kıyafeti almış su süklüm püklüm bol olanlardan ...bende eşimle dittim değiştirdim parya kıymış kaliteli almış ama takımı verdim 70 liraya sadce bi gömlek aldım eve geldim ... biras bozuldu ama belli etmemeye calıştı ... lakin anladı lafı gecmiycek sustu ve benm hamileliğimin gecmesini bekledi ........
cnm ne yazık ki eski insanlar dar görüşlüler için bu böyle ... takmayın kafanıza nasıl mutlu oluyorsanız öğle giyinin .. valla hiç işim olmaz başkası mutlu olacak hırslarını tatmin edecek die onların istegine göre giyinemem

Back
X