• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltim Kankam Olabilir mi :)?

arzuco

Biri Beni Durdursun Canım
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2008
2.304
15
358
İstanbul
Arkadaşlar kayınvalidem ve eltimle aynı apartmanda oturmamıza rağmen ben gerek çalıştığım gerek yüzgöz olmamak için kendimi hep çektim mesafeli davrandım.. Şimdi bebekten dolayı evdeyim işten çıktım. Eltim geçimsiz biri gibiydi dışardan bakıınca .. kayınvalidemle, komşularla, kardeşleriyle bile dönem dönem kavga edip küserdi. hatta kayınvalidem beni yemeğe çağırdı diye 1 seneye yakın konuşmadı benimle. sanırım beni kayınvalide yalakası falan sanıyordu. neyse barıştık 5 yıl önce..
Uzunca bir konudan dolayı kayınvalidemle yine kavga ettiler. Ben eltim ile fazla muhabbet etmediğimden olayları hep kaınvalidemden dinler onun tarafından bakar eltimi haksız bulurdum. bu sefer kavga ortamında bende vardım. kim haklı kim haksız gördüm. ben kavgalı değilim arabulmaya çalıştım ama pes ettim sonra. ama kayınvalidem hatalı davrandı yani gördüm bunu.
neyse birgün eltim bana geldi dediki ben seni denedim sen soğuk duruyorsun ama laf taşımıyorsun öbür elti öyle diil o yüzüne gülüp sırtından vuruyor dedi doğru dedim içimden :)) başka birgün domates isteyecek ezilip büzülüp isteyemedi söyledi sonra dedim biz eltiyiz kardeş gibi göremiyorsanda yabancı görme beni...

Önceden çalıştığım için mahallede görüştüğüm ne arkadaşım ne komşum yoktu. Neyse biz gün içinde balkondan muhabbetlere başladık sonra akşam yemekten sonra yürüyüşlere.. Birlikte vakit geçirdikçe 9 senedir niye hiç tanımak için uğraşmamışım diye düşünüyorum şimdi. Eğitim alamamış bilgisi görgüsü yetiştiği köy ortamının elverdiği ölçülerde. Ama tanıdıkça gördümki insancıl yardım sever.
Dinledikçe öğreniyorumki kayınvalidem yüzünden kocasından çok dayak yemiş. mutfak tezgahı ıslak diye bile daha lohusayken tokat yemiş. Bayağı haksızlıklara uğramış. bunları dinledikçe bende kaynanamdan soğuyorum tabi iyice. sen evlenince rahatladım diyor. kaydirigubbakcemile enim kayınvalide ile bariz bir problemim yok çok şükür. Yani bilemiyorum ki yarın kayınvalide ile barışınca ne olur zaman gösterecek. şimdilik iyiyiz. Çok muhabbet tez ayrılık getirir derler ama...

Önceden hoşlanmadığım şeyleri yapmaya başladım sırnaşık şey balkondan balkona konuşmalar birinin arkasından konuşmalar ister istemez oluyor... o günün kritiğinden orta katımızda oturan kayınvalidemizde nasibini alıyor. Verseler çekirdek bile çitlicem.
Yapı olarak zaten pek kimseye güvenemeyen biriyim sırlarımı yada duyulmasını istemediğim lafları söylemem kimseye. Aramızda kalsın lafiına sinir olurum.
Şimdilik ben o ve karşı komşum çok iyi anlaşıyoruz 1 gün görmesem eksiklklerini hissediyorum. Sevdikleri bir yemeği yapıyorsam onlarada veriyorum :nazar: komşuluğumu yeni öğreniyorum yoksa işten çıktım psikolojimmi bozuldu diyorum şutarafagitti
Eltiden kanka olur mu kaydirigubbakcemile3

eltin kankan olurmu bilmem ama düşmanın olmak zorundada değil.
sen yine kimseye bi sırrını verme.eltin yada başkası fark etmez.
ama araya mesafe koymalıyım vs... diyede kendini kasma.
eğlenmene bak.
haklı haksız gördüğünüde şaka yollu söyle hep.

canım sırrını verme konuşurken ne dediğine dikkat et üçüncü kişiler hakkında... bana sorarsan olmaz gibi... mesafe her zaman iyidir... arkadaşlık, komşuluk, paylaşım arasıra birilerini çekiştirip kendinize özel bi alan yaratmak çekici gelebilir.. ama tedbiri elden bırakmamak lazım... tabii hayatımızın her anında "eyvah ben şimdi ne dedim" yada "keşke anlatmasaydım" duygusunu yaşamak hoş değil... ölçüyü kaçırmadan genelde dinleyerek sürdürürsen bu arkadaşlığı daha rahat edrsin...

iyi anlaşmanız güzel bence ama kanka olacağını sanmıyorum eltiden,bzide 4 eltiyiz ama hiç birimiz birimizle kanka derecesinde değiliz ve ben istisnalar hariç görmedim hiç,ne yapman gerektiğini bilen birisin bence ve en iyisi sen yine bildiğin yoldan şaşma arkadaşım,çünkü insanları anlamak ve tanımak çok güç :))

her zaman mesafeli olmakta fayda var. bugun iyi yarin kotu olabilir. sen kendi aile sirlarini verme. dedikodu hic yapma. kayinvalidenin arkasindan konusma. daha guzel seyler konusun.

sizinki kader birligi gibi olmus. yani o birinden cekiyor onu sen de taniyorsun sana dert yaniyor. ama yarin iyi olurlarsa senin arkandan konismayacagi belli degil.

ben olsam mesafemi korurdum.

olur tabikide ama adamına göre. benim eltimle ben kanka gibiyiz çok iyi geçiniyoruz (allah bozmasın) saygı sevgi olduktan sonra herşey gelir.

samimiyet demek illa sirrini vermek herkesin dedikodusunu yapmak degil bana gore..
sonucta arzuco da elti bu durumda eltiye guvenilmez diye birsey olmuyor opuyorumnanaktan

neden olmasın ki ? sıfatı elti diye mi ? elti demek kelime anlamı olarak kuyu kazan filan da ben mi bilmiyorum yoksa ???
valla mesafe konusuna gelince bütün insanlarla azcık da olsa mesafe iyidir diye düşünenlerdenim ama insanları da elti, görümce, kaynana diye sınıflamam..............insan olması yeter

eltiden iyi bir arkadaş benim 2 tane eltim var ikisiylede arkadaş gibiyimdir yeri k.validemide görümcemide çekiştiririz ama arada biraz mesafe olması iyidir bence

En iyisi mesafeli olmak canım. şimdi seninle iyi yarın kayınvalidenle iyi olunca seni görmeyebilir.
senin aleyhine konuşur sen mesafenden ödün verme. Ben ne eltimle nede kayınvalidemle çok samimi olmamaktan yanayım. en iyisi tatlı gelsinler tatlı gitsinler. zaten bir birimizi haftadan haftaya veya 2 hafta arayla görürüz o kadar işte.

olur tabi ama mesafeli olmakta, en azından aile içi dedikoduları paylaşmamakta yarar var bence, kimin kimle iyi olup olmayacağını bilemesiniz sonuçta :sinifsinif:

sıfatı elti olduğu için mi arkadaş olunmaz diye düşünülüyor bilmiyorum ki?
ben büyük eltimle abla-kardeş olsak bu kadar sevemeyiz birbirimizi.
ayrı şehirlerdeyiz, her birbirmize kalmaya geldiğimizde gözlerimiz dolu dolu ayrılırız.
gün aşırı telefonla konuşuruz.

eltimle benden, annem de eltimden 10 yaş kadar büyük.
eltim benim, annemde eltimin ablası.
ve biz üçümüz süper vakit geçiriyoruz..

sadece sizin önceden gelen kayıp bir 9 seneniz olduğu için biraz temkinli yaklaşın derim ben..

bu tür ilişkilerde her zaman mesafe olması gerektiğini düşünüyorum.:1closedeyes: bu mesafe samimiyetsizlik demek değil ama, her türlü görüşüp muhabbetini edebilirsin. ilerde bir sorun olursa aranızda sana karşı kullanıp lafını edebileceği özel sırlarını anlatma sadece. iyi bir insan olabilir ama sen yine de tedbirli davran ki ilerde başın ağrımasın.:kedi:

ne guzel cok seviniyorum iyi gecinen eltiler gorumceler gorunce,duyunca..a.s.
ALLAH bozmasin arkadasimm cok guzel kardes gibisinizz:nazar:

olu elbette niye olmasın
ama özellikle kayınvalide hakkında konuşulurken
dikkat etmek lazım bence
olursa arada lkırgınlık olur laf taşınır filan...

bencede olmas.bizimde aramız çok iyiydi.şimdi ben kayınvalidemle konuşmuyorum 2.5 yıldır küsüs.
eltimle aramla bir sorun yok fakat oda bana sırt çevirdi.şimdi oda konuşmuyor.
ayrıca eskiden kayınvalidenin arkasında konuştuklarımızı gitmiş yetiştirmiş hepsini(tabiii benimkileri kendi söyleidklerini dğeil):oklava:
kayınvalidem anneme söylemiş ben onu kızım gibi severdim ama o arkamdan konuşmuş ben genede yüzüne vurmadım demiş.
gerçi ben ağzımı açsam ortalığı karıştırım ama değmezz.böyle rahatım hepside yokolsun çevremdemm
bana uzak allaha yakın olsunlarşakkıdı

tabii ki olr ama sen ynede çok sırrını verme daha yeni tanımaya başlamşsn sonçta ve herzamn mesafeni koru birlikte bişiler yapmanz çok gsll ama mesafe herzmn iidrr ..
kaynvalidenden soğumana gerek yok o kotu die sen hiç bir kotuluğunu grmeden kotu olcan die bişi yok yarın onlar barışır sen kalrsn ortada ..

2 tane eltim var....ikisinlede bariz bir problemim olmadi bu zamana kadar...

Can ciger kuzu sarmasi olmadim, olmamda, cünkü bende yapi olarak senin gibiyim arzucum, ablamdan ailemden haric kimse ile fazla icli disli olmayi sevmem!:delphin:

Elti olmak bir bakima zorunlu akraba olmak gibi birsey, ama illaki kötü birsey degil bunu belirtmek isterim....cok keyfili ve güzel bir iliskide olabilir....tabiki bu hem senin hemde eltinin samimiyetine bagli...yinede sirrini verme derim:kahve:

Back
X