Eltim ve cicilikleri(!)

konu hakkında ne yapacağınız konusunda bir şey diyemem ama bende otomatik sallanan beşik var şimdiki aklım olsa şu iki kişilik yatağın yanına monte edilmiş gibi konulan beşiklerden alırdım.
ama bir dakika onlar benim kızın bebeklik zamanında pek yaygın değildi
aslında hiç minnet etmeseniz daha güzel
bu kafada bir elti yarın başınıza kakabilir.

Ben kesinlikle almazdim. Esimi ikna eder cocuguma ucuz ama bizim olan besik alirdim. Akrabadan almam ama yabanci olsa alirim oyle diyim anla ne demek istedigimi

En basindan ne gerek var biz aliriz demek lazimdi bence. Hem konu hemen kapanmis olur hem kimseye minnet etmemis hem de yarin oburgun tekrar cocugunuz oldugunda esyasi hazir olurdu.

Gidin alin yeni beşik.

En basindan ne gerek var biz aliriz demek lazimdi bence. Hem konu hemen kapanmis olur hem kimseye minnet etmemis hem de yarin oburgun tekrar cocugunuz oldugunda esyasi hazir olurdu.

Gidin alin yeni beşik.

Basiretim mi bağlanıyor ne anlamıyorum ki. Küt diye cevap veremiyorum tepkisiz kalıyorum öyle. Daha önce konuştuğumuz her haltı sağa sola yetiştirdikleri için diken üstündeyim konuşurken.

Asla ,evine sokma ! Madem ihtiyacın yok ,vericem diyip vermediklerinin bir üst modelini al ,sorarsa da sana 2.ye lazım olur ,vermekten vazgeçtiğine göre düşünüyorsun :) de ..

Basiretim mi bağlanıyor ne anlamıyorum ki. Küt diye cevap veremiyorum tepkisiz kalıyorum öyle. Daha önce konuştuğumuz her haltı sağa sola yetiştirdikleri için diken üstündeyim konuşurken.

Oyle insanlar olduklari icin hic esya alip verme durumuna girmeyin. Uzak dursunlar daha iyi. Cok samimi olmaya da gerek yok. Esinle ister kotu ol ama gidip onun esyasini alma bence. Bi de bunun geri verdikten sonraki durumu var. Bir iki gun gec versen iyi ki yatak verdik derler, geri versen nasil kullanmislar derler. Akraba bunlar demeyecekleri sey degil. Hic o toplara girme. Bosver milletin eskisini almayin. Birsey derlerse de biz oyle uygun gorduk deyin ve konuyu kapatin.

Durumunuz da varmis kendiniz alin ele minnet etmeye ne gerek var?
Esine de eltine de tesekkur edip heveslendigim seyler var istedigim gibi bakip kendim secmek almak istiyorum deyin geçin.

Lafını edene ne minnet edeceksiniz ki , yenisini sipariş verdim bile de geç , iki parçanın peşine düsmüş gibi kıymeti servet zaar , habire yok büyük değil küçük , kalıcı değil emanet , otomatik değil manuali vercem diyenin ne malını eve sokup lafını yaptırırım ne de emanete ha bir şey oldu olacak telaşına kapılırım bir arpa olsun temizinden sizin olsun ...

Konu başlığını 'Eltim ve cicikleri' diye okudum. Tövbe

Laf yapacak birinin bırak beşiğini, toplu iğnesini bile kullanmam. Bir yeri leke olur, kırılır, çizilir vs daha çok başınız ağrır.
Çoktan sipariş verdik diyemezsiniz artık, doğuma yakın alacağım demişsiniz bir kere.
Birkaç arkadaş da yazmış. Katılıyorum. Ben olsam daha kullanışlı bir beşik alır "Bu beşiği çok methediyorlardı, fiyatı da uygundu, görünce dayanamadık aldık" derdim. Sonra kulaklarımı tıkar, ne dese he der geçerdim.
Bebeğinizi düşünün. Gereksiz insanlar için gerilmesin minnoş

Durumunuz varsa alın.net.ne gerek var kadının lafını cekmeye

Ben olsam gıcıklığına kaynınızın olduğu bir ortamda sallanan beşik almak istediğinizi söylerim.Kaynınız da daha önce öyle bir niyeti olduğu için ortaya atlar,elti de şok olduğu ile kalır.

Ben derdinizi anlamadim acikcasi cunku iki farkli seyden bahsediyorsunuz. Siz emanet mal almaktan rahatsiz degilsiniz bence, sadece eltiniz pahali olani verecek ve temelli sizin olacak diye umuyordunuz ana oyle olmadi ve buna bozuldunuz:) Bence asil kizginliginiz buna:)

Bence gidin kendinize yenisini alin ne siz uzulursunuz ne de onlar.

Eltisi eşinin pahalı olanı vermek istemiş te kabul etmemiş ya,bana layık görmedi diye düşünmüş.Belki de elti isteyeceğini düşündü baştan öyle söyleyerek önlemini aldı vermek istemediğinden.Vermek zorunda değil ama bu şekilde dillendirmesi de çirkin.Eşim verecekti ama ben verdirmedim ne öyle

Bence adam karisina sormadan veririm demis yani soz vermis ama malum "bensiz nasil soz verir" diyen karsi es olaya mudahil olmus. Pahali esya vermek istememisler belki baska cocuk planliyorlardir ya da mallari kiymetlidir , orasini bilemem ama bana dedigim gibi deger verme mevzusu degil gibi geldi, sonucta pahali ya da ucuz, cogu sey ayni isi yapiyor.

Elti o yönden haklı ,eşe sormadan ,onayını almadan vermemeli zaten.
Ben kendi aralarında eşiyle hediye konusunu konuştular sandım.Ama önceden konu sahibine o beşiği vereceğiz dediyse kaynı,bütün suç kaynında o zaman .
Genelde ilk beşiği kadının ailesi alır bizim toplumuzda.Benim ilk çocuğumda dedemin babası almıştı torunumun torununu gördüm diye

Belki geleneklere pek takilmayan ailedir, erkegin ailesi almistir ya da erkek:))) Bu arada vay allah daha uzun omur versin, iyi genler gecmis sana:)))) torununun torununu gormek kolay degil valla, ya dede uzun omurlu ya sizler erkenden evlendiniz hangisi deynep:)))

İlk çocuğunsa durumunda iyiyse esine ikincide kullanırız hem yeni olsun ben 10 tane çocuk dogurmuyacamki milletin eskisine buyuteyim de .bide de kırılır sa olmaz emanet de.sen ilk önce eşini kandir. Elti sonra gelsin.onada aynısını dersin yeni olsun istedik ilk çocuk malum dersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…