Eltim ve cicilikleri(!)

yenisini alin derim. besige bisey olsa laf eder durur bu kadin caniniz sıkılır. ayip olmasin diye de kardesim hediye almis vs gibi bahane soyleyin gitsin

2. çocuğu düşünen insanların eşyasını vermek istememesini anlayabilirim.
Mesela bizim puset 2. çocukta yamulmaya başladı. Çünkü çok kullandık. ama yenisini de almayacağım. Artık ihtiyacımız azalıyor. ama birisine vermiş olsaydım, bana gelene kadar sağlam kalmayacaktı ve ben yeniden alacaktım.
Niye iki defa alayım?
Ama oto koltuğunu vermiştim yeğenim için, küçük doğunca bana geri verdi yengem. Çok yıpranacak bir şey olmadığı için.
Ben artık çocuk düşünmediğim için, kullanılabilecek yıpranmamış eşyaları veriyorum.
Park yatak, yürüteç, mama sandalyesi gibi...
Ama ilk çocuktan sonra vermedim doğrusu.
Oyun halısı mesela çok az kullanılıyor geri almak üzere verilebilir. (almıştım verdim.)
Bence samimiyet işin anahtarı.
Şu an eltinize o eşya lazım değil, yıpranacak bir şey de değil, evde kalabalık etmesin diye vermek istiyor.
Lazım olduğunda alırım diyor. bunu demesine gerek yok aslında. rahatsız edici olan bu.

Canım alakası yok. Otomatik beşik meraklısı olsam gider alırım aşırı gereksiz birşey... Başta anlattı o pahalı vermem dedi gülerek niyetini belli etti. Bu konuşmayı unutup daha ucuzunu ödünç vereceğini duyunca şok oldum tepki veremedim... :) Hediyeyse amcası hediye alır bu mantıklı ilk yeğeni olacak adamın (ilk bebeğimiz öldüğü için adam jest yapmak istiyor belli) ama eltimin eskisini ve ödüncünü napalım?

Ilk bebegim kullanilmis urun almak istemiyorum de kendim ona hore herseyi i duzenliycem heves ediyorm de

Ilk bebegim kullanilmis urun almak istemiyorum de kendim ona hore herseyi i duzenliycem heves ediyorm de

Aslında ikinci bebeğim. İlk yavrumuzun doğuma bir ay kala kalbi durdu. Bu yüzden jest yapmak istiyorlar sağolsunlar ama iş biraz çirkinleşiyor. Hazırlıklarımız önceki hamileliğimden tamam büyük beşiğimiz falan var... Şimdi sadece anne yanı sepet beşik alınacak... Aslında bu şekilde konuşmasaydı ne olacak kısa süre kullanıp veririz düşünmüşler o kadar derdim ama konuşmasıyla insanı soğutuyor.

Eltinizin beşiğini almayın.. Daha vermeden bu kadar laf yaptıysa.. Otomatik beşiği vermek istememesini anlarım da 'yok ne zaman verirsin, ne zaman alırsın' ne gerek var bu kadar dillendirmeye..
Ama onu utandıracağım diye de gidip daha iyisini de almayın..
Bebek eşyaları uzun vadeli kullanılan şeyler olmuyor.. Ne gerek var otomatik beşiğe falan çok gereksiz masraflar bunlar bence..
Gider bütçenizin yettiğince bi beşik alırsınız.. Amcası illa bir hediye alacaksa daha bir sürü ihtiyacı olacak zaten başka bir şey alır..

Ne kadar abartmışsın ya bi beşik parası ne yani yenisini al gitsin

bence almayın. uygun fiyatlı yeni bişey alsanız hem basınız agrımaz

Ben olsam almam, pahalı olanı verselerde almam. Ne gerek var ona laf vermeye, böbürlendirmeye. Birsey olsa emanet mal birde. Kaçıncı bebeğin?

Canımsın ya :)
Seni çok iyi anlıyorum. Ben de eşimin abisinden bir parça eşya almak istemiyorum. Allah muhtaç bırakmasın ama insan lafının edildiğini duyunca sinir oluyor, verdiklerinin de bir kıymeti kalmıyor.
Benimde kayınvalidem benzer karakterde, eşimle tatile gidecektik, kayınvalidem de denize gitmez hiç, ama bi peştamalı varmış kullanmadığı paketli. Bana verdi, sonra getirirsin dedi. Aldım, paketi açmadan geri verdim tatilden dönünce, kullanmadım gerek olmadı benim vardı dedim.
Eşimin abisi de hep çocuğuna marka ve kaliteli şeyler alıyor hep pahalı... Abisi lafını etmiyor ama, kayınvalidem hep ''abinler en pahalısını aldı şu fiyat bu fiyat '' diye bize anlatıyor. Hal böyle olunca ben onlardan bir iğne alsam, iki gün sonra ''en pahalısını aldılar dikkatli kullan, geri ver, biz verdik bunu sana '' vs bi ton laf.
Bence eşini ikna edebiliyorsan et, alma o beşiği...

basit cok teskkurler deyin ama bize daha uzun süre lazım okacak birsey alacagız gerek yok feyin

Almayin. Iade edince kotu kullanmissiniz ben boyle vermedim diyebilir. Bir de surekli ne zaman cocugu baska yere yatiracaksin besigi iade edeceksin de diyebilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…