eltim

Niye rahatsız etti ki pardon? Azeri bi arkadaşım yazı dilini böyle kullanır gayette sempati duyuyorum azericeye. Açıklama falanmı eklemeliyim?
sen azeri misin? degilsin. Azerbaycanda misin? degilsin. Turkce alfabede x harfi yok. evet rahatsiz etti. Azeri arkadasina ozeniyorsan azerice ogren tum yazismalarini azerice yap. yok sadece bana x harfi sempatik geldi diyorsan da oncelikle yasadigin ulkeye bu dile bu dili kazanirken ve rahatca ozgurce kullanabilmek icin verilen emeklere saygili olmayi ogren...
ne emek verilmis diye de merak ediyorsan sadece bulgaristandan gocen Turklerle konusman bile yeterli.
belli ki yasin kucuk. daha fazla tartismayacagim. ama tekrar ediyorum anlayabilmen icin. Turkce de x harfi yoktur. sempati duyulup kullanildiginda gereksiz sakil ozenti ve aptalca duruyor...
iyi gunler...

Yaşım sandığın kadar küçük değil ve seni ilgilendirmediğini söylememe gerek yok sanırım? Uyruğumu yada dilimi nasıl bu kadar net anladın anlamış değilim
Bir daha sakın veni alıntılama rahatsız oluyirsan gözardı et tamam mı? Hatta dur ben ediyim...

daha cok kucuksun normal bu tepkilerin. dilerim birgun anlarsin ne demek istedigimi. yolun yordamin dilin aydin olsun... istedigimi alintilar ostedigime cevap verir istedigimi yazarim. ben seni bir yanlistan ddondurmeye calisiyorum. kitap oku cok oku iyi gelecek...

Kadini gommedim olani soyledm tum bunlara ragmen bu kadar ilgi gormesi rahatsz ediyor beni onu dile getrmk icin yazdim noksanligini.tabi ki haklsnz herkes yoluna bakmali gunahlarinin bedelini elbet herkes oder

Aslnda evet mesele hem erkek olmasi hem de insanlar kendi ogullarinin hatta kizlarinin bile bu gunahina ragmen yanında olmaları.ayni seyi gorumcelerm yapsaydi eşlerini aldatsalardi eminim aileleri yanlarnda olurdu.ama toplum kadina o. .diye damga vururken erkege bisey demez dogrudur.sahsen ben kaynimi da cok disladm erkektr iyi yapti demedim ki eski eltimi zerre sevmezdm ama bu olayda onun yaninda oldum.bana göre kaynim da yeni eltim de suclu.evli erkekle oynasmk edepszlktr ayni sekilde evliyken baska kadinla oynasmakta.aileler bence ne olursa olsun dislamali.ama maalesf toplum boyle.bu dogrudur demiyorum
Bakin topluma mal olmus bir sanatçı ceceli ayni seyi yapti.ailesi iki gun once gidip istedi o kizi.ogullarinin yaninda oldular.olan kadina oluyor bu toplumda.

Kiskanilcak baska birini mi bulamadin bacim. Kocasini aldatan cocugunu terk eden bi kadini bu kadar sayip seven kocanin ailesi de ilginc. Bosver sen o senin rakibin degil ki esin disinda kimseye sevdirmeye calisma kendini.
Duzeltme kadinin yasak aski zaten kayninmis bu durumda ailesinin sevmesi de normal nihayetinde ogullari da ayni b..un laciverti.

Anam burda konu acilinca.niye illa bi muhalefet olmaya calisiliniyo? Cocugumu terk ettim evli adamin yuvasini yiktim onunla evliyim eltim beni kiskaniyo diye konu acilsa o kisiyi bi kisi savunmaz burda. Yok kinamaymis, yok yanlismis bunu burda anlatmak. Hergun okudugumuz konular neresi yanlis. Bu kadini da kinamayacaksam kimi kinicam Allah askina :))) kiskanmak da cok ender bulunan bi duygu degil gayet normal boyle bi kadini el ustunde tutup konu sahibini dislayinca rahatsiz olmus iste. Zaten bu duygusunu yenmeye calisiyo napsam da zarar versem demiyor. Burda onlari tanimayan kisilere anlatmasi suc mu?

Yuva yikan kadin etiketi beni col rahatsiz etti. Adamda adam olsaymis da yikmasaymis yuvasini. Gecmisini ortaya dokerken sadece kadini kotulemissiniz. Cocugunu birakma konusunu konusmakta zaten kimseye dusmez.

Kiskanmak engellenemez. Ama bu kiskancligi bu sekilde gecmisini konusarak bastirmak cok cok ayip.

Vallahi kadın gitsin iyice bir okutsun kendini bu kadar kıskançlığa bünyesi dayanmaz başına bişey gelir filan.Kendi hayatiniza bakın ve kimsenin özel hayatıylada bu kadar ilgili olmayın.Kıskançlığın sebebi egodur egolarinizdan siyrilip ve kendinizi oldugunuz gibi kabul ederseniz ne kadar sacma duygular beslediğinizin farkina varabilirsiniz

kendini rahatlatmak için bir başkasının hayat sınavını ortaya sürenlere iyi niyet besleyemiyorum nedense.
kıskanmak yerine örnek alsanız
ondan ev işi yemek filan öğrenseniz?

Ben anladım seni, öz evladını bırakmış, yuva yıkmış bi kadın nasıl bu kadar saygı görüyor diye sinir oluyorsun.. ama yapabileceğin bir şey yok, onun kadar hamarat titiz de olmak zorunda değilsin ayrıca, sen kendin ol.. kadınla ilgili rahatsızlığını da kimseye anlatma, eşine bile..

söylediğiniz şeylerde en ufak bir mantık yok.

kadın kayınınızın metresi değil.

ortada adama göre bir yuva olsa zaten adam başkasına ilgi duyup boşanmazdı.

insanlar evliliklerinde mutsuz olup başkalarını sevdiklerinde boşanırlar ahlaklı olan budur.

affedip, devam etmek, kabullenmek bana göre ahlaksızlık.

sizde mutlu olmaya bakın kendi hayatınızla ama bu kıskançlıkla zor.

Çok enteresan şekilde denk geldi.. Elti'nin karakteri ve yaşam tarzı ve arada ki yaş farkı tam tutmadığı için anladığım kadarıyla benim eltim değilsiniz. Zaten buraya üye olduğunu da sanmıyorum ama garip.. Belki tanınmamak için başka parametreler mi girdi... Şaka yapıyorum.. Ben size diğer ağızdan yazayım. Bu arada dobralığınız için tebrik ederim. Bu bir maharettir. Eltim, bu hezeyanlarını sosyal bir site yerine kayınvalideme yaptığı için, onu utandırmamak adına bir şey söyleyemedim.. Bu arada dikkat edin, bazı kayınvalideler laf taşır, herkes benim kadar anlayışlı olmayabilir. Sonra eltim bana niye böyle soğuk demeyesiniz..

Benim eltim benden on üç yaş civarı genç.. Toyluğundan ötürü de keyif aldığım bir alana çekilmeye çalışıyorum.. Kayınvalidem pek sever kendi deyimiyle "yumurta tokuşturmayı".. Gelini olmasan zevkli bir aile bizimkiler... Bizim ki senin sosyal alanda yazdığın şeyleri ortak akrabamıza biraz daha süsleyerek söylemiş... (kayınvalidenin ki daha hafifti..) Belki burayı da okuyuverir... Yazayım.. Öncelikle benim bulanık veya ağzımda lokmayla çekildiğim resimleri konulardan bağımsız olsa bile beni etiketleyerek sosyal medyada paylaşması, biraz komik geliyor.. Ayakta olduğumuz zamanlarda kilo problemi olduğu için de, çekilmesi gereken bir resimde olsa (düğün, dernek) mütemadiyen ya kaçıyor, ya arkalarda duruyor.. Anlaşılmıyor sanıyor ama sanırım ben de bir çok sebepten ötürü artık bundan gizli bir keyif almaya başladım.. lütfen beni suçlamayın, böyle bir insan değilim aslında ama bir yerde negatiflikten, bir yerde de olayın "hareket ve mimikleri yüzünden" akraba ve hısımca da artık ayyukta olması dolayısıyla sanırım çekilip izlemeye başladım... Belli olmuyor sanıyorsunuz değil mi... Oysa bizler kaç yıl devirdik, kaç farklı insan ve kültürde... Mecburen çözüyorsun...

Benim bu duruma kırılma nedenlerim var aslında.. Gerek küçüğümdür diyerek hediyelerle, gerek sofralarla ona bir değer vermeye gayret ettik. Erken evlenmeyi tercih ettiği için de okumaktan vazgeçmesi dahi, bu durumları takan eşim tarafından bir miktar dillendirilse de, aile içinde kıymet vermeyi misyon edinmeyi gayret ettik. Ona verilen kıymet, toplum içinde eşimin ailesine verilen kıymet demek.. Ama toyluklar yapılanı görmeyi engelliyor.. Bu kötü bir şey değil.. Elbette olacaktır.. Ama bir adım gerekiyor.. Sizden oldukça büyük bir kadını, güzelliği ile hırpalamak yerine, gençliğinizin asıl servet olduğunu bilmeniz, yapıcı olmaya gayret etmeniz gerekiyor... Hiç bir şey eksilmez sizden.. aksine, küçük olduğunuz için kaçırdığınız çok detay var.. Hele grift bir yapı olan evlilikte, evlilik bağlarında.. Bir, iki kere şans verin bakalım, büyüklük sizde kalsın.. Belki kötü biri değildir ve iyi bir ilişkiniz olur... Evlilik elti ile çekişme kurumu değil, kayınvalide ile didişme durumudur.. Şaka yapıyorum tabi ki..

Görüşün... İki erkek kardeşin bağını saçma sapan kadın kaprisleriyle zayıflatmayın... Yola iyi niyetle çıkmaya, yolda olgunlaşarak ilerlemeye gayret edin... Onun güzelliği, sizin gençliğiniz geçici... Kalıcı olanlara eğilmek daha doğru.. Maharet de zamanla olur... Ben sana yazıyorum ama inşallah bizim ki de bu durumu çabuk fark eder... Zira 50% kayınvalideyi evinde zor tutuyorum.. Yakında evliliklerine geri dönülmez biçimde burun sokmaya başlar... Bizim ki şunun da farkında değil.. On sene boyunca ilk gelinliğin verdiği acı ve tatlı çok anılar yaşadılar benimle.. Ağızları yandığı için bizim gelin şimdi daha rahat... Biraz da ben, benim yaşadıklarımı yaşamasın diye emek vermiyor değilim.. Bunlara odaklansa gözlerini benden çekip, sanırım sıkı bir ilişkimiz olacaktır...

Güzel olur ya.. Neden olmasın...
Selamlar,

evlenebilmek için öz kızını sevgisiz bırakmış bir kadını çok temiz olsa, çok güzel olsa ne olur. Bunlar eksiklerini kapatmaz ki. Kıskanma bence. Ayıplanmalı...hem bir yuva dağıttı, hem kendi kızını bıraktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…