- Konu Sahibi ranyalya88
-
Allah allah herşeyi çok iyi ifade eden bu kadına birisi basitce öz kızının onun himayesi ve sevgisine ihtiyaç hisdettiğini söylese anlar mı? Anlayışı kıt bir insanın nasıl güzel ifadeleri olur. Ağzını konuşurken eğip büküyor, dudağını şımarık şımarık yamultuyor, siz de bir şey diyor sanıyorsunuz!!!!!Evet belki de.bende kendmce iyiym ama tabi ki onun ceyregi bile etmem o konuda.bir de dil hakimiyeti cok kuvvetlidr.her konuda bilgi sahibi oldgndan cok guzel de ifade eder.o yuzden cok pisirk kalırm yanında
bana garip gelende yuva yıkan bu kadının herkes tarafından yere göğe sığdırılamaması. kaynınız ve ex eltinin yaptığı terbiyesizlikNe kadar mükemmel olursa olsun böyle bir kadını kıskanmazdım sanırım..Yasak aşk falan neyse de kendi çocuğunu babaanneye bırakması 4 yıldır görmemesi falan. Bu cümleden sonra kakası altından deseniz 1 nebze önemi yok..
Ben sizin gibi hayat sinavi olarak bakmiyorum.sonucta bu bir tercihti elinde olmadan gelisen bir durum degildi.elbette onun hayati beni ilgilendrmez.4 senedr bu durumla ilgili tek soru sormadm zaten kendisine.biraktgi kızını dahi.boyle bir kisiyi kiskanmak beni rahatsz etti acikcasi.kendini rahatlatmak için bir başkasının hayat sınavını ortaya sürenlere iyi niyet besleyemiyorum nedense.
kıskanmak yerine örnek alsanız
ondan ev işi yemek filan öğrenseniz?
Insanlar bosanir sonra da yeni bir ilişkiye başlar. Dogru olan bu.hem toplumsal ahlaki ve dini olarak olmasi gereken kabul gormus bi davrans.bunlar daha adam boşanmadan flort ettiler adam karisini aldattisöylediğiniz şeylerde en ufak bir mantık yok.
kadın kayınınızın metresi değil.
ortada adama göre bir yuva olsa zaten adam başkasına ilgi duyup boşanmazdı.
insanlar evliliklerinde mutsuz olup başkalarını sevdiklerinde boşanırlar ahlaklı olan budur.
affedip, devam etmek, kabullenmek bana göre ahlaksızlık.
sizde mutlu olmaya bakın kendi hayatınızla ama bu kıskançlıkla zor.
Uslubunza ve size bayildim.keske eltim olsaydinizÇok enteresan şekilde denk geldi.. Elti'nin karakteri ve yaşam tarzı ve arada ki yaş farkı tam tutmadığı için anladığım kadarıyla benim eltim değilsiniz. Zaten buraya üye olduğunu da sanmıyorum ama garip.. Belki tanınmamak için başka parametreler mi girdi... Şaka yapıyorum.. Ben size diğer ağızdan yazayım. Bu arada dobralığınız için tebrik ederim. Bu bir maharettir. Eltim, bu hezeyanlarını sosyal bir site yerine kayınvalideme yaptığı için, onu utandırmamak adına bir şey söyleyemedim.. Bu arada dikkat edin, bazı kayınvalideler laf taşır, herkes benim kadar anlayışlı olmayabilir. Sonra eltim bana niye böyle soğuk demeyesiniz..
Benim eltim benden on üç yaş civarı genç.. Toyluğundan ötürü de keyif aldığım bir alana çekilmeye çalışıyorum.. Kayınvalidem pek sever kendi deyimiyle "yumurta tokuşturmayı".. Gelini olmasan zevkli bir aile bizimkiler... Bizim ki senin sosyal alanda yazdığın şeyleri ortak akrabamıza biraz daha süsleyerek söylemiş... (kayınvalidenin ki daha hafifti..) Belki burayı da okuyuverir... Yazayım.. Öncelikle benim bulanık veya ağzımda lokmayla çekildiğim resimleri konulardan bağımsız olsa bile beni etiketleyerek sosyal medyada paylaşması, biraz komik geliyor.. Ayakta olduğumuz zamanlarda kilo problemi olduğu için de, çekilmesi gereken bir resimde olsa (düğün, dernek) mütemadiyen ya kaçıyor, ya arkalarda duruyor.. Anlaşılmıyor sanıyor ama sanırım ben de bir çok sebepten ötürü artık bundan gizli bir keyif almaya başladım.. lütfen beni suçlamayın, böyle bir insan değilim aslında ama bir yerde negatiflikten, bir yerde de olayın "hareket ve mimikleri yüzünden" akraba ve hısımca da artık ayyukta olması dolayısıyla sanırım çekilip izlemeye başladım... Belli olmuyor sanıyorsunuz değil mi... Oysa bizler kaç yıl devirdik, kaç farklı insan ve kültürde... Mecburen çözüyorsun...
Benim bu duruma kırılma nedenlerim var aslında.. Gerek küçüğümdür diyerek hediyelerle, gerek sofralarla ona bir değer vermeye gayret ettik. Erken evlenmeyi tercih ettiği için de okumaktan vazgeçmesi dahi, bu durumları takan eşim tarafından bir miktar dillendirilse de, aile içinde kıymet vermeyi misyon edinmeyi gayret ettik. Ona verilen kıymet, toplum içinde eşimin ailesine verilen kıymet demek.. Ama toyluklar yapılanı görmeyi engelliyor.. Bu kötü bir şey değil.. Elbette olacaktır.. Ama bir adım gerekiyor.. Sizden oldukça büyük bir kadını, güzelliği ile hırpalamak yerine, gençliğinizin asıl servet olduğunu bilmeniz, yapıcı olmaya gayret etmeniz gerekiyor... Hiç bir şey eksilmez sizden.. aksine, küçük olduğunuz için kaçırdığınız çok detay var.. Hele grift bir yapı olan evlilikte, evlilik bağlarında.. Bir, iki kere şans verin bakalım, büyüklük sizde kalsın.. Belki kötü biri değildir ve iyi bir ilişkiniz olur... Evlilik elti ile çekişme kurumu değil, kayınvalide ile didişme durumudur.. Şaka yapıyorum tabi ki..
Görüşün... İki erkek kardeşin bağını saçma sapan kadın kaprisleriyle zayıflatmayın... Yola iyi niyetle çıkmaya, yolda olgunlaşarak ilerlemeye gayret edin... Onun güzelliği, sizin gençliğiniz geçici... Kalıcı olanlara eğilmek daha doğru.. Maharet de zamanla olur... Ben sana yazıyorum ama inşallah bizim ki de bu durumu çabuk fark eder... Zira 50% kayınvalideyi evinde zor tutuyorum.. Yakında evliliklerine geri dönülmez biçimde burun sokmaya başlar... Bizim ki şunun da farkında değil.. On sene boyunca ilk gelinliğin verdiği acı ve tatlı çok anılar yaşadılar benimle.. Ağızları yandığı için bizim gelin şimdi daha rahat... Biraz da ben, benim yaşadıklarımı yaşamasın diye emek vermiyor değilim.. Bunlara odaklansa gözlerini benden çekip, sanırım sıkı bir ilişkimiz olacaktır...
Güzel olur ya.. Neden olmasın...
Selamlar,
Ya agziniza saglik.gercekten bazilari sirf muhalefet icin yaziyorlar.egolari rahatlatma yeri galiba.evli adamla oynasmis cocugunu terketmis birini sirf bana muhalefet icin savunuyolar nerdeyse cok komik.reelde gorseler bi kaşık suda boğarlar ama.kadının tek hatası cocugunu gormemesymisAnam burda konu acilinca.niye illa bi muhalefet olmaya calisiliniyo? Cocugumu terk ettim evli adamin yuvasini yiktim onunla evliyim eltim beni kiskaniyo diye konu acilsa o kisiyi bi kisi savunmaz burda. Yok kinamaymis, yok yanlismis bunu burda anlatmak. Hergun okudugumuz konular neresi yanlis. Bu kadini da kinamayacaksam kimi kinicam Allah askina :))) kiskanmak da cok ender bulunan bi duygu degil gayet normal boyle bi kadini el ustunde tutup konu sahibini dislayinca rahatsiz olmus iste. Zaten bu duygusunu yenmeye calisiyo napsam da zarar versem demiyor. Burda onlari tanimayan kisilere anlatmasi suc mu?
boyle bir kadin nasil el ustunde tutulur ki nasil bir mide var insanlarda eltiyle el verir kayninin yuvasini yikmislar eski ese inat yapiyorlar gibiHayir asla iftira degil olani söyledim.herkesin icinde bir kiskanclk var bence.siz hic kiskanmadnz mi?evet bunun sacma bir duygu oldgunu biliyorm belirttim de zaten. Niyetim kimseye iftira atip kiskanclgimi baskilamak degil.sadece bu histen nasıl kurtulurm diye olanlari soyledim.
ne cekiyon bacim sen pek bir pozitif gordum seniİnanın hatırlamıyorum kimden duyduğumu ama aklımda yer etmiş bir öğüt var. Başkasının çirkin işine adaleti tez istersen, duan kabul olur da, kendi bilmediğin bekletilen adaletlerinle de yüzleşirsin minvalinde bir şey idi.. Zira bilmediğimiz sebepler de var hayat zinciri içinde.. Biz çok yüzeysel şahit oluyoruz insanların sınavlarına.. Merhamet duygumuz hemen depreşiveriyor ancak mutlaka altında bizim bilmediğimiz bir neden ve yahut sonunda tatmin edici bir nihayet oluyor.. İnsan bence daima kendi sınav sorularına odaklanmalı.. Diğer kişilerin sınavlarını "gördüğü kadarıyla" çok fazla yorum yapmadan kendine uygulamalı güzel çıkarımlarla.. Merak etmeyin.. O davanın masumları olduğu kadar bir de sahibi var..
Çok meşgul ediyorum konunuzu.. İnsanlara da çok takılmayın.. Gün olur devran mutlaka döner.. Hep bir olaylar ve gelişmeler silsilesi içinde yaşıyoruz ve ilişkiler ne yazık ki zaten samimiyet çerçevesinin dışında zahiri muhabbetle gidiyor. Hiç belli olmaz ilerleyişi.. Canınızı sıkmaya değmez.. Yapıcı olmaktan hiç bir şey kaybetmedim ben bugüne kadar... Hatta dengesiz bir yapım vardır kendimi eleştirmem gerekirse.. Haketmeyeceğini dahi düşünsem insanlara yapıcı davranır ve vicdanımı rahatlatırım. Çünkü mesafeyi koyacağım zaman feriştahı gelse bir adım dahi atmaya cesaret edemez... Beni böyle tanıyorlar... Sizi de tanıyacaklar.. Siz gayet değerli, gencecik ve önünde inşallah uzun bir yol olan güzel bir arkadaşımsınız.. İnsanlara bir kaç kez şans verin.. Umulur ki bazen yakın dostluklar hiç beklenmeyen yerden gelir, karşımıza çıkar..
Selam ve Sevgiyle..
acun ilicali modeli evletden irakEvet eşler cok onemli o konuda.kaynim sanırım ona yuva yikan gözüyle bakilmasin diye asiri deger verdgi icin ailesi de oyle
Kirli geçmişini evini temiz tutarak belki tenkin ediyordur. Herkesin kendine özgü huyları vardır. O çok titizdir, sen değilsindir o çok da önemli değil yeterince evin temizse gerisi teferruat. Ayrıca bu kadar iyi konuşmasıyla insanları etkiliyorsa kızı niye nefret ediyor. Kızını da etkilesin demekki etkisi aklı bir karış havada olanları etkiliyor. Gerçi koca tarafına neki belki de eski eltinizi sevmiyorlardi bunun ne kadar sinsi olduğunu gordulerse bari bunla iyi geçinelim demişlerdir. Ama ben olsam kiskanmam evi temiz ama geçmişi kirli insanı. Yarın birgun kaynina yapmicagi ne malûm daha yakışıklı birini buluncaGarip bi sekilde kiskaniyorum.15 yaş buyuk benden.ama cok güzel kadin.cok hamarat cok titiz evi ayna gibi.her is gelir elinden.konusmasi filan cok etkileycidr insanlar ona hayran olur.esi de oyle.yere göğe sigdramaz.kv dem gorumcelerim cok sayar cok sever.ben onun gibi titiz hamarat ve bilgin deglm.onun gordugu degeri de asla gormem.ama tum bunlarn yaninda bir yonu var ki onu dusun bu kadin kiskanilmaz diyor.kaynim başkasyla evliyken bununla iliskisi basladi.yani bu eltim yuzunden bir yuva dagildi.yuva yikan kadin yani.4 cocugun babasiz kalmasina neden oldu.ustelik kendi 11 yasndaki kızını da kaynim icin babaanesine birakip evlendi.kizi ondan nefret ediyor ve 4 yil oldu hic görmedi
Biliyorum cok sacma ben kimseyi kiskanmadm hayatmda ama engel olamiyorum.nasıl yenerim bu gereksz duyguyu
ne cekiyon bacim sen pek bir pozitif gordum seni))
Hayir mesgul etmediniz bilakis yazdklarnz cok hosuma gitti.belli ki tecrubeli gormus gecirmissiniz.soylediklernzi elbette dikkate alicam.amacim zaten kimseyi karalamak degil.bu gereksz hissi yenmek icin öneri almak istedm.gercekten cok rahatlattnz.teşekkürlerİnanın hatırlamıyorum kimden duyduğumu ama aklımda yer etmiş bir öğüt var. Başkasının çirkin işine adaleti tez istersen, duan kabul olur da, kendi bilmediğin bekletilen adaletlerinle de yüzleşirsin minvalinde bir şey idi.. Zira bilmediğimiz sebepler de var hayat zinciri içinde.. Biz çok yüzeysel şahit oluyoruz insanların sınavlarına.. Merhamet duygumuz hemen depreşiveriyor ancak mutlaka altında bizim bilmediğimiz bir neden ve yahut sonunda tatmin edici bir nihayet oluyor.. İnsan bence daima kendi sınav sorularına odaklanmalı.. Diğer kişilerin sınavlarını "gördüğü kadarıyla" çok fazla yorum yapmadan kendine uygulamalı güzel çıkarımlarla.. Merak etmeyin.. O davanın masumları olduğu kadar bir de sahibi var..
Çok meşgul ediyorum konunuzu.. İnsanlara da çok takılmayın.. Gün olur devran mutlaka döner.. Hep bir olaylar ve gelişmeler silsilesi içinde yaşıyoruz ve ilişkiler ne yazık ki zaten samimiyet çerçevesinin dışında zahiri muhabbetle gidiyor. Hiç belli olmaz ilerleyişi.. Canınızı sıkmaya değmez.. Yapıcı olmaktan hiç bir şey kaybetmedim ben bugüne kadar... Hatta dengesiz bir yapım vardır kendimi eleştirmem gerekirse.. Haketmeyeceğini dahi düşünsem insanlara yapıcı davranır ve vicdanımı rahatlatırım. Çünkü mesafeyi koyacağım zaman feriştahı gelse bir adım dahi atmaya cesaret edemez... Beni böyle tanıyorlar... Sizi de tanıyacaklar.. Siz gayet değerli, gencecik ve önünde inşallah uzun bir yol olan güzel bir arkadaşımsınız.. İnsanlara bir kaç kez şans verin.. Umulur ki bazen yakın dostluklar hiç beklenmeyen yerden gelir, karşımıza çıkar..
Selam ve Sevgiyle..
Iste boyle insanlari pohpohlaya pohpohlaya millete normal gelmeye basladi. Adam karisini aldatti kadin evli bi adami ayartti sonucunda biri meshur oldu digerinin hayranlari artti. Rezillik kepazelik diz boyu. Yozlasa yozlasa ne hale geldik.acun ilicali modeli evletden irak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?