• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltim...

Bazen eltim kayınvalidemi arıyor ben o sırada kayınvalideme; "anne benim burda olduğumu söyleme, boşuna kıskanıp huzursuz olmasın üzmesin kendini, boşver" diyorum

Kayınvalidenize bunu söylüyor olmak bence sadece iyi niyet değildir..
bu eltinizin arkasından sizi kıskandığına dair önceden konuşulduğunu gösterir..
Yani bu cümlede üzülmesin diye söylenmiş olmasa gerek.
Hala doğum gününü kutlama fikri falan.

Neyse uzatmayayım..
Nebileyim fazla yapmacık ve samimiyetsiz geldi.

Biz size yılışıksınız demedik. Elinizden geleni yapmışsınız yeter dedik. Su kırmızıyla boyadığım cümleleri bir okuyun. Ben bile okurken yeter dedim. Kadın acık acık sizinle görüşmek istemiyor. Size soran olursa da; aradım acmadı, msj attım dönmedi yeter artık dersiniz olur biter.

Hergün gittiğiniz kayınvalidenizle de bu tarz seyleri paylaşmayın, ilerde bunlar size yol su elektrik olarak geri döner.

Söylediklerinizde haklısınız, bundan sonra bişey olursa sizin de dediğiniz gibi yeter artık derim ve konu kapanır. Bu konuyu kimseyle paylaşamıyorum o yüzden buraya yazıp sizlerle konuşmak istedim. Cevabınız için de teşekkür ederim bu arada..

Kv ve kp mi aramam,kaldı ki eltimle oturup konuşmuşluğumuz yok.
Nedeni ise eltiniz gibi soğuk ve mesafeli olmam.
İnsan görüşmek istemeyebilir,mesafeli olmak isteyebilir..
Neden bunu "kıskançlık" olarak adlandırdığınızı anlayamadım.
Kv nizin dediği gibi onlar mutluysa gerisi boş.
İlla vıç vıç olmak zorunda değil.
Eminim doğum günün de aramanızı yada msj atmanızı beklemiyordur eltiniz.(kendimden biliyorum)
Çok takmışsınız kafanıza eltinizi,bırakın düşünmeyin artık.
Emin olun o düşünmüyor,kendi hayatına ve mutluluğuna bakıyor.

Söylediklerinizde haklısınız, bundan sonra bişey olursa sizin de dediğiniz gibi yeter artık derim ve konu kapanır. Bu konuyu kimseyle paylaşamıyorum o yüzden buraya yazıp sizlerle konuşmak istedim. Cevabınız için de teşekkür ederim bu arada..

Bizi yanlış anlayamayın, konunuz gibi o kadar cok konu okuduk ki artık inandırıcılığını yitirmeye basladı.

Müsterih olun, elinizden geleni yapmışsınız.

Almadan vermek olur mu? Cevap alamadığın halde özel günlerini kutlamış, elinden geleni yapmışsın.
Daha yapacak birşey yok ne yazık ki, kıskançlık insanların yapısında vardır.
Kıskanması için birşey yapmanıza gerek yok yani.
Bence kendi haline bırakın, hiç ilgilenmeyin, nişanlınızın da dediği gibi laf soktuğu zaman siz de altta kalmayın.
:ssz:

Anaaaaa kayınvalideyi bölüşemeyen eltiler. 1değil 10 yaşıma girdim.

Biri kayınvalide de diye kıskanır, diğeri burada olduğumu söyleme der.

Son düzenleme:
tepkeier seni neden şaşırtttı? senin anlattıklarından yola çıkarak yazdık bunları.

daha nişanlısın eltin ve k.validen arasında neler yaşandığının bilemezsin.benim küçük eltimde ilk evlendiğinde sevgi pıtırcığı gibiydi ama yavaş yavaş değişmeye başladı herşey sanıldığı gibi olmuyor.

eltini yerip kendini övmüşsün bu bile garip geldi mesela.burada objektif olmaya çalışıyoruz hepimiz,iki taraflı düşünüyoruz.

sana hatalarını göstermek yerine canıım haklısın eltin çok fesat deseydik daha mı güzel ocaktı?

Böyle bişey demenizi beklemiyorum asla. Niyetim eltimi yerip kendimi övmekte değil, hem öyle olsa bile neden size garip geldi anlamadım? bazı şeyler vardır gün gibi aşikardır. Ben burada hiçbirinizi tanımıyorum neden durduk yere uydurayım ki eltim beni kıskanıyor diye? Siz çevrenizde sizi kıskanan biri olsa bunu anlamaz mısınız? Hareketinden, cümlelerinden çok rahat bi şekilde anlarsınız. Bana göre herkes aynı hayatta, kimsenin kimseyi kıskanmasına lüzum yok. Keşke bu şekilde olmasaydı ben de üzülüyorum bu duruma çünkü ben kimseden kendimi üstün görmem hepimiz insanız hepimiz aynı hayattayız. Her ne kadar üzülsem de bazı insanların kompleksleri vardır ve bu kompleksleri yüzünden gereksiz ve saçma kıskançlıklar yaparlar. Tekrar tekrar vurguluyorum; keşke böyle bişey olmasa ama yapacak bişey yok. Ben eltimin aslında benim dışardan göründüğüm gibi biri olmadığını, benim yüzümden kompleks yapmamasını, benim de sıradan bi insan olduğumu anlamasını çok isterdim. Böylelikle hem kıskançlıklarıyla kendini yemez hem de kompleksi yüzünden bana cephe almazdı. Ama kendisi adım atmamayı beni yakından tanımamayı tercih etti benim yapabileceğim hiçbişey yok kimsenin kaprisini çekemem. beni ve eltimi de tanımadığınız için bu şekilde yorum yapmanız çok normal, o yüzden sizin yorumunuza saygı duyuyorum.

kızlar merhabalar biz eltimle bugüne kadar hiçbi zaman anlaşamadık. Eltim gerçekten kompleksli birisi, sürekli benimle bi rekabet içinde. Benim kayınvalidemle dialoğum çok iyidir, kayınvalidem de ben de çok güleryüzlü, çok konuşkan, insanlarla çok çabuk kaynaşan bi yapımız var o yüzden senelerdir ilk tanıştığımız günden beri aramızdan su sızmadı.

Ama gel gör ki eltim kayınvalidemi bile benden kıskanıyor. Kayınvalidem bugüne kadar eltimle beni hiç ayrı tutmadı ikimizi de eşit tuttu ikimize de aynı davrandı. Zaten öyle olması gerekiyor. Hatta sırf o kıskanmasın huzursuzluk çıkarmasın diye ailece hep beraber oturduğumuzda eltimle daha çok ilgilenir. Ben daha yakın oturduğum icin hergün kayınvalidemle görüşüyorum. Bazen eltim kayınvalidemi arıyor ben o sırada kayınvalideme; "anne benim burda olduğumu söyleme, boşuna kıskanıp huzursuz olmasın üzmesin kendini, boşver" diyorum. çünkü biliyorum ki ben ne zaman kayınvalidemlerde otursam bana olan nefreti daha da büyüyor. Kızlar kelimelerle anlatmakta yetmez eltim o kadar suratsız o kadar soğuk birisi ki anlatamam size. çevredeki herkeste bunun farkında. Ne zaman görüşsek suratı asık, kimseyle 2 kelime konuşmaz. Beni her gördüğünde mutlaka bi laf sokar.. Nişanlım da bunun farkında ve o da hiç sevmiyor eltimi. Bana her seferinde diyor ki "şu kadının laflarının altında kalma, sende cevabını ver. O alttan alttan laf sokuyosa sen de aynısını yap." diyor ama ben bilerek susuyorum kaynıma olan saygımdan sevgimden dolayı. şimdi ben de eltimin bana yaptığı gibi ona laf soksam o konu büyür de büyür bu defa ailede huzursuzluk çıkar.

Kayınvalidem ve kayınpederim de eltimin bu soğukluğundan ve asık suratlılığından şikayetçiler ama "oğlumuz mutluysa bize laf söylemek düşmez" diyorlar.

Ben eltimle yakın olmak isterken, samimiyet kurmak isterken o her geçen gün daha da geri çekti kendini. Bayramda aradım açmadı, mesaj attım bayramın mübarek olsun diye cevap bile vermedi. Numaramı değiştirdim, sonra ona mesaj attım bu benim yeni numaram haberin olsun dedim cevap vermedi. Daha neler neler... Ona o kadar kırgınım ki ve buna rağmen bikez olsun ağzımı açıp hiçbişey söylemedim. Neden benden bu kadar nefret ediyor bilmiyorum. Benim ona hiçbi zararım dokunmadı bugüne kadar.

4 gün sonra doğum günü ama hiç içimden gelmiyor telefon açmak. Bugüne kadar bayram olsun doğum günü olsun bikere bile hiç aksatmadan kutladım ama hiç karşılık alamadım. Bu sefer hiç içimden gelmiyor doğum gününü kutlamak ama şunu çok iyi biliyorum ki kutlamazsam da ortalığı ayağa kaldıracak öyle bi yapısı var çünkü onun...

Sizce ne yapmam lazım lütfen bana akıl verin...

canım anlıyorum ama çok takılıyorsun
eltinle iyi geçinmek zorunda değilsinki
hatta görüşmek bile zorunda değilsin
seni kıskanıyor laf sokuyorsa sende aynını ona yap kimse kimseden üstünlüğü yok
sen yeni olduğun için kabullenmiyor bence
boşverrrr ne hali varsa onu görsün
sen hayatına keyfine bak
oda kıskançlıktan kurusun:52::52::52::52:

Almadan vermek olur mu? Cevap alamadığın halde özel günlerini kutlamış, elinden geleni yapmışsın.
Daha yapacak birşey yok ne yazık ki, kıskançlık insanların yapısında vardır.
Kıskanması için birşey yapmanıza gerek yok yani.
Bence kendi haline bırakın, hiç ilgilenmeyin, nişanlınızın da dediği gibi laf soktuğu zaman siz de altta kalmayın.
:ssz:

Çoook teşekkür ederim değerli yorumun için arkadaşım. Beni anladığınız için de çok teşekkür ederim. Evet kıskançlık insanların yapısında vardır, keşke hiç birimizde bu kıskançlık denen duygu olmasa eminim hepimiz daha mutlu ve huzurlu olurduk çünkü bu kıskançlık duygusu içimizde olduğu müddetçe insan boşu boşuna kendine kompleks yapıyor boşu boşuna kendini üzüyor... Eltim beni yakından tanısa eminim beni kıskanması için ortada hiçbi sebep olmadığını anlayacaktı ama kendisi bana adım atmak istemedi, kendi bilir. Sizin de dediğiniz gibi elimi ayağımı çekicem bu saatten sonra... Kaybedecek hiçbişeyim olmayacak ne de olsa :) Çok teşekkür ederim tekrardan değerli yorumunuz için..

Kv ve kp mi aramam,kaldı ki eltimle oturup konuşmuşluğumuz yok.
Nedeni ise eltiniz gibi soğuk ve mesafeli olmam.
İnsan görüşmek istemeyebilir,mesafeli olmak isteyebilir..
Neden bunu "kıskançlık" olarak adlandırdığınızı anlayamadım.
Kv nizin dediği gibi onlar mutluysa gerisi boş.
İlla vıç vıç olmak zorunda değil.
Eminim doğum günün de aramanızı yada msj atmanızı beklemiyordur eltiniz.(kendimden biliyorum)
Çok takmışsınız kafanıza eltinizi,bırakın düşünmeyin artık.
Emin olun o düşünmüyor,kendi hayatına ve mutluluğuna bakıyor.

İmza :3:

Herkes samimi olmak zorunda değil
Mizaç denilen bir şey var

Siz daha evli değilsiniz doğru anladım değil mi
çok sık görüşüyorsunuz sanırım nişanlınızın ailesiyle bir de
ve arada derede eltinizi hep beraber çekiştiriyorsunuz
yani kp ve kv de onun arkasından senle beraber dedikosunu yapıyorlar
gün olur devran döner
evlendikten sonra her şey daha farklı olacak,bugünlerini arayabilirsin bence veya ardından ahh çekersin

Ben onun hiçbi zaman üstüne gitmedim ki, her gelişinde tutupta boynuna atladığımı ya da zorla muhabbet etmeye çalıştığımı mı düşünüyorsunuz siz benim? O nasıl tavrını koyduysa ben de tavrımı koydum. Aramızda tek bi fark var ben saygımdan ve yetiştirilme tarzımdan dolayı bayram ve doğum günleri zamanı aradım ya da mesaj attım sadece. Benim hiçbi zaman kimseye yaranma çabam olmadı. Neysem oyumdur. Kendi yapım gereği güler yüzlü, sıcak kanlıyımdır. Ama siz yılışık insanla sıcak kanlı insan arasındaki ayrımı nasıl bağdaştırdınız gerçekten aklım almıyor.

yılışık diye düşünülebilir dedim dikkat edin.ayrıca samimiyetsiz ve yapmacık hal ve hareketleriniz.onun yerine nişanlınıza odaklansanız ve ilişkinizin eksiği gediği üzerine kafa yorsanız vatana millete daha hayırlı olur.evliliğimin ilk gununden beni hatta tanıştıgımız ilk günden beri beni kuması sanan bir elti sahibi olarak seni ona çok benzettim ama Allah var ki KV bu oyunlarına gelebilecek bir kadın değil.

Eltim yok, görümcem var
Görümcem benim doğum günümü kutlasa hayırdır inşallah derim

Herkes sandığınız gibi olmayabilir yani
Sizin çok sevdiğiniz şey kimisine gereksiz gelebilir :6:

canım anlıyorum ama çok takılıyorsun
eltinle iyi geçinmek zorunda değilsinki
hatta görüşmek bile zorunda değilsin
seni kıskanıyor laf sokuyorsa sende aynını ona yap kimse kimseden üstünlüğü yok
sen yeni olduğun için kabullenmiyor bence
boşverrrr ne hali varsa onu görsün
sen hayatına keyfine bak
oda kıskançlıktan kurusun:52::52::52::52:

İki kardeşin eşleriyiz aile arasında huzursuzluk çıkmasın diye bugüne kadar hep sustum. Kaç defa gözümün içine baka baka laf soktu, kayınpederimin hatrına sustum. Bi laf var bilir misiniz? Edepli edebinden susar, edepsiz de ben susturdum sanar. İşte aynen o hesap oldu bizimkisi. O yüzden artık uğraşamiycam :50: Beni yakından tanısaydı eğer kıskanması için hiçbi sebep olmadığını kendi görecekti zaten. :26: Ama kendisi bana adım atmamayı tercih etti, artık bende uğraşamiycam cidden :)) Yorumun için de ayriyetten teşekkür ederim çok sağol :)))

Son düzenleme:
Bizi yanlış anlayamayın, konunuz gibi o kadar cok konu okuduk ki artık inandırıcılığını yitirmeye basladı.

Müsterih olun, elinizden geleni yapmışsınız.

Estağfurullah, sizi yanlış anlamadım ben. Sadece üst üste çok fazla yorum gelince şaşırdım birden. Kırıcı olduysam kusura bakmayın...

Sağolun, ben de öyle düşünüyorum. En azından vicdanım rahat..

kayınvalidenizle eltinizin dedikodusunu yapıp sonra kendinizi iyilik timsali cana yakın elti gösterip diyalog kurmaya calışmanız ne kadar dürüst bir davranış.
kendinizi akıllı karşınızdakini aptal sanmayın.
belki de sizin bu ikiyüzlü davranışınızın farkında ve o yüzden sizden uzak durmaya çalışıyor.siz de rahat bırakın.
gerçekten eltinizle samimi, dostça bir bağ kurmak istiyorsanız, önce dürüst ve dost olun

şu dereyi görmeden paçayı sıvayanlarada cok sinir oluyorum ha. sen daha nişanlısın gelin ata binmiş ya nasıp demiş, sankı o nişanlı sen on yıllık gelın kıvamına burunmussun

masallah sen eltını nişanlınla ( nişanlınında tavrı hıc hosuma gitmedi eltin için şöyle söyle bunu say der gıbı senı fıtıllemesı cok enteresan ) kaynananla kayınbabanla cok fazla takmıssınız sız bır araya geldıgınızde en buyuk sohbet konunuz anladımgım kadarıyla eltın e o da bunun farkında demekkı sınırı cızmıs

zannediyorsunuzki bu durum evlendikten sonrada böyle gidecek şimdi sizi ayrı bir yere koyduğunu zannettiğiniz kayınvalideniz bakın nasıl değişecek birisi iyilik kumkuması yazmış sizin için doğru söylemiş ister içinizden gelerek yapın ister şirinlik olsun diye yapın evlendikten sonra onca iyiliğinize karşın ikinizede aynı gözle bakıldığını görünce bakalım ne düşüneceksiniz

kayınvalidenizle eltinizin dedikodusunu yapıp sonra kendinizi iyilik timsali cana yakın elti gösterip diyalog kurmaya calışmanız ne kadar dürüst bir davranış.
kendinizi akıllı karşınızdakini aptal sanmayın.
belki de sizin bu ikiyüzlü davranışınızın farkında ve o yüzden sizden uzak durmaya çalışıyor.siz de rahat bırakın.
gerçekten eltinizle samimi, dostça bir bağ kurmak istiyorsanız, önce dürüst ve dost olun

Ben kayınvalidemle eltimin dedikodusunu hiçbi zaman yapmadım. Eltim bigün kayınvalidemi arayıp "badeyle de aranızdan su sızmıyor maşallah, ne kadar da çabuk pabucum dama atıldı" diyip telefonu suratına kapattı. Anne ne oldu? diye sorduğumda o da anlattı haliyle. Melek gibi bi kadın, kimse hakkında kötü konuştuğunu görmedim bugüne kadar. Eltimin o tavrından sonra kayınvalidem çok üzüldü ve bana dediği şey aynen şu oldu;

"Ben bugüne kadar ikiniz arasında hiçbi zaman ayrımcılık yapmadım, kötü konuşmadım konuşturmam da. sadece seninle daha sık görüştüğüm için daha çok muhabbetimiz var ama bu demek olmuyor ki seni ondan daha fazla seviyorum. Ikiniz de eşitsiniz benim gözümde" dedi. Ben de dedim ki "anne boşver o zaman bundan sonra aradığında benim burda olduğumu olabildiği kadar söylememeye çalış boş yere kalpler kırılmasın" dedim. O bizim eltim hakkında ilk ve son konuşmamız oldu o gün kayınvalidemle.

Kısacası ben hiçbi zaman eltimin yüzüne gülüpte arkasından kötü konuşmadım. Kimseyi aptal yerine koyduğum yok. Off neyse yaa ben niye kendimi savunuyorum ki burda... Nasıl düşünmek isterseniz düşünün bunca şey arasında kalkmış size çocuk gibi kendimi kanıtlamaya çalışıyorum.

daha nısanlıyken hergun kv gitmekte neyin nesi? ısterse ıyılık melegı olsunlar kımse kv siyle hergun gorusmek ıstemez.:ssz: sizde biraz ilgiyi üzerinize cekme isteği var gibi geldi. benım dusuncem.
ayrıca kayınpederin hassas aılevı sorunlarını depreştirmemek ıcın sız neden bu kdr çaba harcıyorsunuz? eltiniz size laf sokuyorsa sızde pekala cvp vereceksınız,altta kalmayacaksınız. emın olun kpiniz size ''nıye alttan almıyosun eltini, nıye ona cvp veriyosun, tüm ailevi acılarım depreşti şimdi '' demeyecek.:27: ... kayınpederın eskı anıları depreşmesın dıyede kımseye kendımı ezdıremem. eltınız sızı kıskandıgı ıcınde yapabılır tum bu sıkayet ettıgınız seyleri, haklı olablırsınz , ama sızın bu aıleye bu kdr yaranma cabanız, dört dörtluk gelın adayı imajı verme çabanız (ki gercektende öylesınızdırde belkı bunu bılemem ama burdan bakınca fazla yapmacık geldı bu hareketler bana) eltinize cok itici gelmş olablir ve o yuzden kendını geri cekıyodur ve sızınle muhatap olmak ıstemıyodr. ki haksızda sayılmaz bence :50::50:

Back
X