eltimden nefret ediyorum :@

minik fare

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2011
105
14
68
2 yıllık ewliyim ama eltimle hep zıtlaşmalarımız oluyo. sanırım büyüklerin etkiside fazla bunda. eltim ben gelince üstündeki ilginin azalacağını düşündüğü için beni hiç istemedi. düğün sıralarında hep huzursuzluklar çıkardı bana mobilya alınırken oda aldırdı. nişanımda abiye bi kıyafet aldık oda aldırdı nişanım aile arasıydı yani sürekli kendini ifade etme çabası içinde hep kendini benle kıyaslıyor.eşimin benden önceki sewgililerini anlatıyo işte hep bnim teldn ararı vs.hamileyim 30 kilo almışım 38 numaran 44e çıkmış ayaklarım beni iş yapmıyo diye çatlıyo. sofra toplarken tabakları küt küt vuruyo bıktım bu evin işinden diyor. ve ben yinede o halimle kapı mutfk dolabı fln hep silerdim. komşulara demiş hep hamileyim diye yatıyor her işi ben yapıyorum falan. ve ben onlardan ayrıyım ayrı şehirlerde yaşıyoruz. şimdide eltim hamile kvdem eşimi arıyor yengen hamile medineyi gönder iş yapamıyorum falan. ve hep bizim aramızda ayrımcılık ouyor. bn hamileliğim son 2 ayı kvdemlerdeydim hep hastaneye falan kendim kendi paramla gittim çocuğumun eksiklerini hep kendim aldım. ve çok sıkışıktık çünkü düğünden kalan taksitlerimiz vardı bize hiç bi yardımda bulunmadılar torunlarına bi çorap dahi almadılar. şimdi eltimin kocası aha fazla para almasına rağmen onu özel taksi tutup özel hastaneye götürüyolarmış bebeğine kıyafetlerini hatta beşiğini bile kvdemler almış. alsınlar bişey demiyorum ama zoruma gidiyo ayrımcılık yapıyorlar mesela annem eltime demiş kızına süveter öreyim ne renk istersin demiş aman benm kızıma yağıyo kıyafet gerek yok demiş annemin kalbini krmış böle işte sewmiyorum hatta bazen nefret ediyorum.kıskançsın diyen olabilir ama bazen gerçekten zoruma gidiyo ve kıskanıyorum çünkü ben maddi bişey istemiyorum eşit olsunlar.

Son düzenleme:
içten içe onu kıskanıyomuşsun gibi geldi bana...

çok anlamsız bi yarışın içinde oldugunuzu düşünüyorum 30 kilo alıp hamileleğinizin son ayında yok ben kapı sildim şunu yaptım bunu yaptım o yapmadı fin aman çok iyi yapmışsınız bravo.ya siz hizmetcimisiniz, böylemi ev işlerindeki maharetinizlemi ölçüyosunuz kendinizi yada aileler buna göremi daha çok sevio sizleri.
bence biraz kafanızı toplayıp düşünün böyle muhabbetlerlede eşlerinizi şişrip evinizden sogutmayın.
boşverin eltiniz sizin hakkınızda ne konulursa konuşsun ne yaparsa yapsın kendi evinize kocanıza cocugunuza harcayın enerjinizi.

size karşı biraz sert çıktım gibi oldu ama genel olarak burda açılan konularda gelinler kendilerini ev işi yemek gibi becerilerle kıyaslıyolar bu beni çok rahatsız ediyor.örnegin beni ailem prenses gibi büyüttü hiç ev işi falan yaptırmadılar sen okuluna bak işine bak dediler ben şimdi evlendim bu yaşdan sonrada birilerinin gözüne giricem diye külkedisine dönemem.hiçbirimiz bu yaşımıza kolay gelmedik siz kendinize deger verin ki etrafınıdakilerde size versin.

Neden bu kadar zoruna gidiyo ki? Eminim sen eltinin yerinde olsaydin onlarla yasydin eltin ayri evde olsaydi sen eltinin yerinde olmayi istiycektin bunlarin hic birini istemiycektin bence eltinle cekisme gibi olmus aranizda bu durumlar hic zoruna gitmesin bence esinle bebeginle mis gibi evinde otur derim kim ne yapmis kim ne almis ilgilendirmesin seni sonucta onlari bunu yapmaya mecbur kilamassin ki isterlerse yaparlar zaten.

pardonda siz çocuğu kvniz ve kpiniz para yardımı etsin diye mi doğurmuştunuz ?
eltinizin sizi kıskanıp dedikodunuzu etmesi onun karakterini göstermiş
ama aynı muameleyi ona karşı yaparak sizinde aynı karakterde olğunuzu gösteriyorsunuz

Bu kadar hakareti bir arada sayan birinin iyi niyetli masum olduğunu sanmıyorum..eltinizi kıskanıyorsunuz,besbelli..

Valla kvdem eltimi benden cok sevse kıskanırım , ben bunu kendisine de söyledim , çünkü seviyorum özannem gibi , oyuzden kıskanırdim , Ama Allah var o da ikimiz arasında hic ayrım yapmaz
Arkadas eltisi art niyetli oldugu icin de sinirlenmiş ama yapacak bisey yok , sanırım kvdenin iki gelin arasinda dengeyi sağlaması gerekiyor ,
birde ister istemez kim yakınsa o daha cok ilgi görüyor , benim evim yakın , cocuklarım var daha cok görüşüyoruz kvdemle, eltim uzak , cocuğu yok, ayda yılda 1 geliyor , simdi ona da sorsanız benden icin o gelinini daha cok seviyor der heralde , ama şartlar öyle gelişiyor

Neden bu kadar zoruna gidiyo ki? Eminim sen eltinin yerinde olsaydin onlarla yasydin eltin ayri evde olsaydi sen eltinin yerinde olmayi istiycektin bunlarin hic birini istemiycektin bence eltinle cekisme gibi olmus aranizda bu durumlar hic zoruna gitmesin bence esinle bebeginle mis gibi evinde otur derim kim ne yapmis kim ne almis ilgilendirmesin seni sonucta onlari bunu yapmaya mecbur kilamassin ki isterlerse yaparlar zaten.

cnm ona zorla dur diyen yok onada git kocanın yanında dur diyorlar ben kira weremem geçinemem bilmem ne diyo kocasıda benm eşimden fazla maaş alıyo yani onların amaçları başka

öncelikle dün çok sinirle yazdım ve kendimi yanlış anlatmış olabilirm şimdi herkes benim yerime kendini koyarak cvb versin..

ben düğün alışwerişinde falan yük olmamak için hep uygun fiyatlı şeyler aldım tabi fiyat ödeme şekillerini konuşurken yanlarında değildim. mesela mobilyaya alırken 1 milyar peşin vermişler 2 milyar düğünden sonra peşinat sonrada 500 tl taksit olarak anlaşmışlar. nese düğün bitti ben bana takılan bütün paralarımı verdim alın borçlara verin diye sonra mobilyacı eşimi aradı işte 2 milyr wermeniz lazım tabi bizim bundan haberimiz yok. sonra dedik kayınpedere öle dedik ama para kalmadı ee napcaz şimdi mecbur gittim künyemi çeyrek altınlarımı falan sattım düğünün ertesi günü öle werdik 2 milyarı. peki bnm verdiğim paralar düğünde gelen paralar eltimin yaptığı ew borcuna gitti şimdi bu haksızlık değilmi. stdyo fotoğraflarımı bile acelesi yok diye çıkartmak istemediler. bana yatak örtüsü almışlardı 700 liraonu bile bize ödettiler ewlendiğimden beri borç ödüyorum onlar kredi çekip eltime ew yaptılar bu zoruma gidiyo herşeyin bi sırası var ben 400 lira kira weriyorum oğlum mama yiyo taksitlerim war bütün düğün borcunu üstümüze yıktılar.
hamilelik konusuna gelince 30 kilo aldım ve tansiyon çıktı 8. ayımda çok ödem oldu vücudum ve ben yinede ewde işlerde yardım ediyordum mesela sofra toplarken yardım edemedim tabakları kütküt vuruyodu insanlara diyomuş bıktım her işi ben yapıyorum falan doğumdan sonra dikişliyim ve göğüs yarası yüzünden ateşim 40 çıkıyordu 2 ay çektim beni numara yapıyo diyomuş yani ben orda olunca sürekli her işi bnm yapmamı istiyo bn öle değilim ben istiyorumki beraber yapalım.şimdi kendisihamile peki odamı numara yapıyo bunlar zoruma gidiyo işte.
ben kimseden para istemiyorum aldığımız bize yetiyo ama ben sıkıntı çekrken onların hala bize yardımda bulunmayıp hep onlar için uğraşması beni üzüyo. mesela 3 ton fındığımız war 2 senedir toplanan fındık hep onlara gidiyo yani hep haksızlık war..
ve bunun nedeni benim ayrı yaşamam eşim öle diyo o onların yanında duruyo tabi öle olacak diyo ama kimse kusura bakmasın ben kocamla yaşamayacaksam niye ewlendimm.. eğer bende eltim gibi ne alırsam kardır kafasında olsaydımm belki bugün bunlar olmazdı. ewet böle oluncqa kıskanıyorum kim kıskanmazki. we eltim eşimi hiç sewmediğini söledi sanırım yaptıklarıda bu yüzden çünkü bizim düğün olmadan önce aile toplantısında eltim sürekli lafa atlıyomuş herşeye karışıyomuş eşimde ona bağırmış sen bi karışma herşeye yorum yapma büyükler warken sana laf düşmez demiş oda bana saygısızlk yaptı diyo ondan sewmiyorum onu diyo.

Son düzenleme:
pardonda siz çocuğu kvniz ve kpiniz para yardımı etsin diye mi doğurmuştunuz ?
eltinizin sizi kıskanıp dedikodunuzu etmesi onun karakterini göstermiş
ama aynı muameleyi ona karşı yaparak sizinde aynı karakterde olğunuzu gösteriyorsunuz

hyr kesinlikle sadece torun arasında ayrım yapılması tabiki beni üzüyo. bn kimseden bişey istemiyorum bugüne kadarda yardımlarını görmedim zaten sadece haksızlığa gelemiyorum. en son yaptığım yorumu bi okuyun öle karar werin bnm yerime kendinizi koyunn

cnm kesinlikle bunları dile getirip evliliğinizi soğutmayın
eşiniz de pekala farkındadır ama konduramıyordur,eşiniz kendini hazır hissettiğinde konuşun bu konuları
ayrımcılığa gelince
malesef benim babannem de ayırırdı,ama o gelinleri değil,oğluyla kızını ayırırdı,varsa yoksa kızıydı
şimdi aynısı başıma geldi
kayınvalidem varsa yoksa kızım diyor
onlar ne yapsa hoş karşılanıyor,ekstra ilgiler,torunlar arası ayrımlar,hep hoş görmeler
fakat kendiniz için öyle bi şey beklemeyin
mesafeli olun,uzak durun,beklenti içine girmeyin,neden ona öyle bize böyle yapılıyor demeyin
kendi sağlığımız,mutluluğumuz her şeyden daha önemi

2 yıllık ewliyim ama ilk günden beri eltimden nefret ediyorum fesat kötü niyetli uyanık yani şeytan gibi yalaka. çok iki yüzlü biri benim düğümüm olurken bana ne alınırsa onada alındı hemen suratını asıyordu kaynanamda kıyamıyordu çünkü onu çok sewiyolar kendisi 5 senelik gelin ama tekrar yatk odası tkımı fln aldırdı benle birlikte ewini tadilat yaptırdı . sürekli arkamdan konuşuyo. hep borca sokuyo ewdekileri. ben onlardan uzağım ewlendim gittim hamileliğimin 8. ayında kaynanamlarda kaldım doğuma kadar beni iş yapmıyo diye deliriyodu bazı sağlıkproblerm wardı . şimdi kendisi hamile yatırmuş akşama kadar önüne tepsiyle yemek getiriyomuş kaynanam beni herkese anlatıyordu her işi ben yapıyodum hamileyim diye hep yatıyo die. neyse her hafta kntrle kendim giderdim kendi paramla bebeğimin eksiklerini hep kendim aldım kimse yardımcı olmadı hatta çok sıkıştık bileziğimi satmak zorunda kaldım. şimdi eltimi özel hastaneye taksi tutup götürüyormuşlar çocuğunun bütün eksiklerini almışlar beşik bile alacaklarmış. eşimin hiç zoruna gitmiyo ben ayrımcılık haksızlık yapıyolar zoruma gidio diyorum eşimde eltim onlarla kaldığı için alırlar tabi diyo biz ayrıyız dio. ama bnm tahammül edemiyorum çünkü hiç biri bana yapılmadı 1 ay sonra gidicem eminim sinir krizlerine sokacaklar beni.temizlik bile yapmıyormuş ya hamileyim diye ben 30 kilo almama rağmen kapıları yerleri mutfak dolaplarını silerdim lohusayken o oruçluyum diye yatardı. şimdi hiç gitmek ona hizmet etmek istemiyorumm :@kaynanamlarında onu çok sewmesi beni sinir ediyo:@

biraz bana benzer yanların var bende eltimi hiç sevmiyorum kayın validem hep onu poh pohlar çünkü en ufak bieşeyde kocasıyla kavga ediyormuş ayrılacaklar diye çok korkar ve enterasan birşey daha kayınvalidemin kocası yok benim yanımda kalıyor çünkü diğeri yanına koymuyor

eşim farkında zaten ben kesinlikle kaynanama fln öle bişi demem bu görgüsüzlük olur içinden gelmesi lazım bnm dememle olacaksa hiç olmasın mesela eltimi hiç sewmediğim halde iki yüzlülük yapar ona ii dawranırım çünkü bende içimdeki soğukluğu belli etsem bu iş büyür zıtlaş zıtlaş nereye kadar zaten bi yazları gidiyorum ama yine beni aradıklarında sinir etmeyi başarıyolar:@ annem eltime kızına süveter öreyim istediğin bi renk warmı diye sormuş oda lafı yapıştırmış aman gerek yok zaten biz herşey aldık ona demiş öle denirmi annemin zoruna gitmiş.

cnm ona zorla dur diyen yok onada git kocanın yanında dur diyorlar ben kira weremem geçinemem bilmem ne diyo kocasıda benm eşimden fazla maaş alıyo yani onların amaçları başka

Ama seninde pek yapabilicegin bisi yok yani haksizlik var evet ama gidipte banada bunlari yapicaksiniz diyemezsin bosvr allah goruyo

eltim yok çok şükür
bir mikser var görümce yani o da benden uzak ben ondan
ama ben onu bunu bilmemde kayınvalidenize üzüldüm yazık kadına
iki gelinin hizmetini yapmış
yaşlıdırda kesin sırf sizleri sevdiğinden
bende unutun gitsin

öncelikle dün çok sinirle yazdım ve kendimi yanlış anlatmış olabilirm şimdi herkes benim yerime kendini koyarak cvb versin..

ben düğün alışwerişinde falan yük olmamak için hep uygun fiyatlı şeyler aldım tabi fiyat ödeme şekillerini konuşurken yanlarında değildim. mesela mobilyaya alırken 1 milyar peşin vermişler 2 milyar düğünden sonra peşinat sonrada 500 tl taksit olarak anlaşmışlar. nese düğün bitti ben bana takılan bütün paralarımı verdim alın borçlara verin diye sonra mobilyacı eşimi aradı işte 2 milyr wermeniz lazım tabi bizim bundan haberimiz yok. sonra dedik kayınpedere öle dedik ama para kalmadı ee napcaz şimdi mecbur gittim künyemi çeyrek altınlarımı falan sattım düğünün ertesi günü öle werdik 2 milyarı. peki bnm verdiğim paralar düğünde gelen paralar eltimin yaptığı ew borcuna gitti şimdi bu haksızlık değilmi. stdyo fotoğraflarımı bile acelesi yok diye çıkartmak istemediler. bana yatak örtüsü almışlardı 700 liraonu bile bize ödettiler ewlendiğimden beri borç ödüyorum onlar kredi çekip eltime ew yaptılar bu zoruma gidiyo herşeyin bi sırası var ben 400 lira kira weriyorum oğlum mama yiyo taksitlerim war bütün düğün borcunu üstümüze yıktılar.
hamilelik konusuna gelince 30 kilo aldım ve tansiyon çıktı 8. ayımda çok ödem oldu vücudum ve ben yinede ewde işlerde yardım ediyordum mesela sofra toplarken yardım edemedim tabakları kütküt vuruyodu insanlara diyomuş bıktım her işi ben yapıyorum falan doğumdan sonra dikişliyim ve göğüs yarası yüzünden ateşim 40 çıkıyordu 2 ay çektim beni numara yapıyo diyomuş yani ben orda olunca sürekli her işi bnm yapmamı istiyo bn öle değilim ben istiyorumki beraber yapalım.şimdi kendisihamile peki odamı numara yapıyo bunlar zoruma gidiyo işte.
ben kimseden para istemiyorum aldığımız bize yetiyo ama ben sıkıntı çekrken onların hala bize yardımda bulunmayıp hep onlar için uğraşması beni üzüyo. mesela 3 ton fındığımız war 2 senedir toplanan fındık hep onlara gidiyo yani hep haksızlık war..
ve bunun nedeni benim ayrı yaşamam eşim öle diyo o onların yanında duruyo tabi öle olacak diyo ama kimse kusura bakmasın ben kocamla yaşamayacaksam niye ewlendimm.. eğer bende eltim gibi ne alırsam kardır kafasında olsaydımm belki bugün bunlar olmazdı. ewet böle oluncqa kıskanıyorum kim kıskanmazki. we eltim eşimi hiç sewmediğini söledi sanırım yaptıklarıda bu yüzden çünkü bizim düğün olmadan önce aile toplantısında eltim sürekli lafa atlıyomuş herşeye karışıyomuş eşimde ona bağırmış sen bi karışma herşeye yorum yapma büyükler warken sana laf düşmez demiş oda bana saygısızlk yaptı diyo ondan sewmiyorum onu diyo.

ben sizi anlıyorum benim düğün alışverişim esnasında da buna benzer şeyler oldu eşit davranılmadı belki kıskançlık belki çekememezlik yapıyoruz ama onların yaptığı hoş değil elbette onlardan bişey beklemiyoruz ama insan farkımız olduğunu belli etmelerini bekliyor. ben açıkçası kaynanamın her işine yardım etmişsem üstelik hamileyken , ona yapılan bana yapılmamışsa kaynanamdan daha fazla değer görmeyi beklerim en azından .sadece davranışla elbette parayla değil güler yüz tek bir sözle bile yaptıklarımızı takdir etmelerini beklerim.
siz eşinizle mutlu olun onlara takılmayın kimseye muhtaç değilsiniz çok şükür evinize yuvanıza sahip çıkın kimseden maddi yardım beklemeden mutlu olunabileceğini gösterin eltinize. hatta bunun en güzel örneği siz olun kimseden yardım görmeden nasıl bir yuvayı dimdik ayakta tuttuğunuzu görsün herkes. içinizdekileri önce buraya yazın siniriniz biraz yatışır bu şekilde sonrada eşinize tatlı dille anlatın çünkü tamamen içe atmakta iyi değil elbette sadece paylaşın eşinizle tartışma çıkarmadan arkadaş gibi anlatın umarım sonunda siz kazanırsınız.

ben sizi anlıyorum benim düğün alışverişim esnasında da buna benzer şeyler oldu eşit davranılmadı belki kıskançlık belki çekememezlik yapıyoruz ama onların yaptığı hoş değil elbette onlardan bişey beklemiyoruz ama insan farkımız olduğunu belli etmelerini bekliyor. ben açıkçası kaynanamın her işine yardım etmişsem üstelik hamileyken , ona yapılan bana yapılmamışsa kaynanamdan daha fazla değer görmeyi beklerim en azından .sadece davranışla elbette parayla değil güler yüz tek bir sözle bile yaptıklarımızı takdir etmelerini beklerim.
siz eşinizle mutlu olun onlara takılmayın kimseye muhtaç değilsiniz çok şükür evinize yuvanıza sahip çıkın kimseden maddi yardım beklemeden mutlu olunabileceğini gösterin eltinize. hatta bunun en güzel örneği siz olun kimseden yardım görmeden nasıl bir yuvayı dimdik ayakta tuttuğunuzu görsün herkes. içinizdekileri önce buraya yazın siniriniz biraz yatışır bu şekilde sonrada eşinize tatlı dille anlatın çünkü tamamen içe atmakta iyi değil elbette sadece paylaşın eşinizle tartışma çıkarmadan arkadaş gibi anlatın umarım sonunda siz kazanırsınız.

bni anladığın için sağol cnm ben dediğin gibi işin maddi kısmında değilim ben istiyorumki herşey eşit olsun mesela kvdem oğluma pantallonmu aldı eltimin oğlunada alsın eşit olsun yada eltime güzel bi sözmü söledi banada aynı ilgiyi göstersin çokmu şey istiyoum ben demiyorumki herşey bnm olsun ama eltim hep kendine olsun görüyo öle işte ne desen boş

hyr kesinlikle sadece torun arasında ayrım yapılması tabiki beni üzüyo. bn kimseden bişey istemiyorum bugüne kadarda yardımlarını görmedim zaten sadece haksızlığa gelemiyorum. en son yaptığım yorumu bi okuyun öle karar werin bnm yerime kendinizi koyunn

siz daha önce ne yazdıysanız biz onu biliyorduk
kendimi sizin yerinize koymama gerek yok
benimde var 3 tane eltim biri yurtdışında o her geleceğinde onun için yemekler sofralar hazırlanır
ama biz gideceğimizde sofrayı geçtim yemeği bile ben yapıyorum
eltim geldiğinde heryer tertemiz bal dök yala olur ama bayrama gidilecekse ben önceden gider evi temizlerim
hatta eltimin oğlu sünnet olacaktı kvmin evinde kalıyordu onun oğlu sünnet olacak ama temizliği ben yaptım
akşama kadar uğraştım evleri topla süpür camları sil hatta en son eltimin odasının camlarını siliyordum ki
birde eltim boşver niye siliyorsunki dedi yani umurunda değil
ama ben bunların hiç birini o yada bu bilsin diye yapmadım
ben yaptım Allah bilsin gerisinin bilmesine gerek yok
düğün alışverişinden filan bahsetmişsiniz
bizim düğün alışverişimizi hepsini eşim kendisi karşıladı kpederim salonu ödedi
ha birde 2 halı ve antremin yolluklarını aldılar
yatak odamla oturma odamın halılarını amcamların kullanılmış halıları vardı onları kullanıyorum
geri kalan herşeyi eşim kendisi ödedi perdeden beyaz eşyadan tutun mobilyaya kadar
öyle herşeyimiz tamda olmadı eksiklerimizi yavaş yavaş yaptık
birde sağolsunlar evimiz kayınpederin kira ödemiyoruz
ama içini yaptırdık mesela kalorifer yoktu biz yaptırdık mutfak dolapları çok eskiydi yeniledik
yani böyle saymaya kalkarsanız bu liste uzar gider
onun için ben şöyle yaptım o böyle yaptı demeye bakmadan eşinizle mutluysanız boşverin
7 yıllık evliyiz ama maalesef bebeğimiz olmuyor siz bebeğinize sarılın onun kokusu herşeye değerdir umarım

Back
X