Eltime karşı nasıl davranmam gerekecek?

çok haklısın canım en güzelini yapmışsın zaten.... benim de eyvallahım yoktur öyle kimseye kula kulluk etmem ne olursa olsun ama gerçekten el evine karışmak başka bişeymiş bekarken daha çok asar keserdim şimdi başka şeyler de giriyor araya... ben de zaten eşime dedim o haketmesede ben yine ölüm kalım hastane olursa yine gidicem ben değil o utansın ama onun dışında asla gitmem dedim... o öyle kinci ki bana bişey olsa o yapmaz bunu biliyorum herkes kendine napayım... bu etrafında kukla olmak değildir bence... o da bilir ki ben konuşmuoyrum o da konuşmuyor ben gitmiyorum o d gelmiyor ama o yine benden insan ki hastane postane biliyor burada da kin gütmüyor.... amannn neyseee...

3 ay önce kaynım eşime demişki al "fbyildizi" çay içmeye gelin bize konuşalım... onlar büyük ya ayağına çağırıyor bizi ki ben karısıyla yüzleşeyim gitmedim. eğer hevesli olsaydım onunla bir araya gelmeye giderdim. kaynım da daha sonra sorduğunda niye gelmedin diye ben de ona neden geleyim ki konuşmak için dedim sorunu olan habire tavır üstüne tavır yapan konuşmayan yengem ben karşıyım sorunu varsa söyleyecekti dedim o yüzden gelmedim dedim konu kapandı...
yoksa ne etrafında döneyim ki umrumda olmaz onun için kendimi de ezdirmem. ama hepten onun gibi de olamam

senin ne yapmaya çalışyığını anlayamadım ben yaaa....hep suratıma bakmıyor.konuşmuyor filan diye dert yakınıyorsun hemde kaynın çaya çağırdığın da NİYE GİDECEĞİMKİİİİ diyip gitmiyorsun....

gidipte eltinle yüzleşseydin ya..neden bana böyle davranıyosun..ben bunları hakediyormuyum..bir büyük olarak böyle davranman ayıp değilmi falan filan içinden ne geliyosa söyleseydin...belki onunda söyleyecekleri vardı...

Aynı soyadı altında:60::60:
Soyadı saplantı haline gelmiş:86:
Sizin konumunuz ne o ailede??
Ne haklı 36 yaşında bir kadın için atsan atamazsın satsan satamazsın diyebiliyorsunuz?
O bayanda sizi sevmiyor sizin için oda böyle düşünüyordur belkide..
Atsan atamazsın satsan satamazsın diye:)
Siz kendinizi çok feci önemsiyorsunuz o ailede belli ama yengeniz size konumunuzu ap açık bildiriyor zaten ama inatla kendinizi hala önemsiyorsunuz o ailede:97:
maydonoz olma demiştim ama yine olmuşsun dayanamamışsın:52: keşke o da benim için öyle düşünse atsan atılmaz satsan satılmaz diye de anlasa mecburen bir araya gelmek zorunda olduğumuz durumlarda adam gibi tavır takınsa... biz de köpeğin hatrı yoksa sahibinin hatrı vardır diye bir laf vardır sizin oralarda yok herhalde... neden kendimi önemsemiyeceğim ki tabi ki önemsiyorum ben önemliyim ve kendime verdiğim bir değer bir özgüven var... ailede ki konumuma gelince ne kadar çirkin bir düşünce tarzıdır bu... kayın pederime göre oğlunun eşi bir yerde onların namusu, kaynıma göre kardeşinin canının parçasının eşiyim... kimseye göre bişey olmak zorunda değilim ayrıca eşimin baştacıyım o bana yeter. saçma sapan yorumlarınızla can sıkmayın lütfen... beni tanımayıp hakkımda böyle yorumlar yapamazsınız. :3:neyse inmiycem seviyene:64:

senin ne yapmaya çalışyığını anlayamadım ben yaaa....hep suratıma bakmıyor.konuşmuyor filan diye dert yakınıyorsun hemde kaynın çaya çağırdığın da NİYE GİDECEĞİMKİİİİ diyip gitmiyorsun....

gidipte eltinle yüzleşseydin ya..neden bana böyle davranıyosun..ben bunları hakediyormuyum..bir büyük olarak böyle davranman ayıp değilmi falan filan içinden ne geliyosa söyleseydin...belki onunda söyleyecekleri vardı...
onun istediği bu zaten benim sormamı bekliyor kendi büyük ya kendini kaf dağında görüyor... ben evlenmeden öncede ufacık şeyleri problem yapar dururmuş habire küsermiş eşim de gidermiş yanına yenge noldu niye böyle yapıyorsun diye... bişey olurmuş kayınpederim git şuna sor bakayım derdi neymiş yine diye yolllarmış eşimi yanına... durup dururken konuşmaz küsermiş bildiği tek şey dedikodu fesatlık kin nefret... benden önce de onunla hep böyle uğraşmışalr. o sandı ki bana da aynısını yapabilecek ben tavır alıcam o bana gelip soracak yenge ne oldu diye... ben de buunu yapmam işte sorunu varsa bişeyime kızdıysa yüzüme kendi söyleyecek ben ayağına gidince değil... ben onu aradım telini açmadı bana. açsaydı ne iditiyorsa deseydi ya da soğuk konuşsaydı...
arada kayde değer ufacık bişey bile yok o sadece ailede büyük olduğu için pohpohlanmaya alışmış beni de nazıyla oynarım sanmış

konuları neden bireysel tartışmaya dönüştürüyoruz arkadaşlar?

fbyıldızının fazla iyi niyetli olduğu konusunda sanırım herkes hemfikir.

zorla güzellik olmayacağı gerçeğini anlaması gerekiyor sadece.

serin davranmak ve mesafeli olmak tek çözüm.

onun bakış açısıyla bakmaya çalışırsan yaptıklarının ya da yapmak istediklerinin durumu değiştirmeye yaramayacağı ve senin üzülmenden başka bir işe yaramayacağı gerçeğini göreceksin.

kapını kapat,rahatına bak.

mecbur görüşmelerde de mesafeni korursun,olur biter.

konuları neden bireysel tartışmaya dönüştürüyoruz arkadaşlar?

fbyıldızının fazla iyi niyetli olduğu konusunda sanırım herkes hemfikir.

zorla güzellik olmayacağı gerçeğini anlaması gerekiyor sadece.

serin davranmak ve mesafeli olmak tek çözüm.

onun bakış açısıyla bakmaya çalışırsan yaptıklarının ya da yapmak istediklerinin durumu değiştirmeye yaramayacağı ve senin üzülmenden başka bir işe yaramayacağı gerçeğini göreceksin.

kapını kapat,rahatına bak.

mecbur görüşmelerde de mesafeni korursun,olur biter.
kesinlikle kişisel tartışmaya döndü... zten ben koymam gereken mesafeyi koymuşum ne kapısını açıyorum ne de bir iki kez karşılaştık ortamda zaten o yüzüne bakıp konuştum. gerçekten haketmiyor ben araya mesefeyi koydum ne arıyorum telefonumu açmama olayından sonra ne de gidiyorum. ama bu durumda mecbur gitmek gerekir diye düşünüyorum herkes ne yorumlar yapmış kapısında kalmayacağım ki....
neyse ben yorumlardan almam gerekeni aldım... şunu yapıcam en azından evine gitmek fazla gelecek evet sadece eller gibi hastaneye geçmiş olsuna gidicem o kadar...

sonra yine o sağ ben selamet... bundan ötesi olamaz ki zaten

bak canim bunu ancak yasayanlar anlar maglesef ayni seyi 12 yildir ben hala yasiyorum, bende bastan senin gibi davrandim o büyüktür dedim yok kaynim dedim yok bilmem ne herkesede sordum neden böyle bana karsi size neden böyle davranmiyor dedim, kendisinin kiz kardEsine istiyormus benim esimi benimle evlenince böyle olmus gecer zamanla merak etme dediler. 5 sene ugrastim onunla iliskimizi düzeltmek icin baktim sonra cocuklarima sarmaya basladi "aaaaa" dedim "sen dur bakalim orda sabi cocukla ne alip veremedigin var neyse bihayli konusmadim cocuklarima yapilani asla hazmedemem cünkü, simdide altli üstlü oturuyoruz inanirmisin evine kac senedir girmedim bile o da benimkine umurumda da degil, sana tavsiyem birak umurunda olmasin kiminin tabiatinda var ve asla degistiremezsin. Ayrica cokta görüsmemeinizde fayda var senin mutlsuzluklarinda mutlu olacak, mutlulugundadan rahatsiz olacak acigini herkese söyleyecek, zaten arkadaslarida durumu biliyorlarmis heraldeki isaret edivermis hicc kafanizi takmayin kötüde olmayin iyide olmayin böyle insanlarla eltiniz dahi olsa mesafenizi iyi koruyun derim tecrübelerimden dolayi SEVGILER:34:

eltim 2 yıl kendi teyzesiyle konuşmamış... onun teyzesi eşimin de teyzesi oluyor bişeyine kızmış şimdi normal sayılırlar.
görümcesine ufak bişeyden cephe almış görümcem de onun teyze kızı oluyor yıllardır konuşmuyor kin güdüyor ortamda da bir araya gelse onu da vurup geçiyor bu kadar kin dine de zarar verir... çocuğu halasını tanımıyor ve o insan bundan haz alıyor çocuğu halasını tanımıyor diye gayet rahat anlatabiliyor...
şimdi de biz evlendik hatta evlenmeden başladı krizlere...
herkes beni saçma sapan bulmuş ama anlatamıyorum kimseye beni sildiyse ben de sildim onu eşimde destek bu konuda bana. ama geçen ben dedim eşime böyle olmaz hadi geçmiş olsuna gidelim abinde çok kötüymüş yengen de dedim. alnımdan öptü allah razı olsun senden dedi.. bir yerde onun abisi canı öte yanda da teyzesinin kızı... eşim benim de onun da ne olduğunu çok iyi biliyor. ama hepten kesilmiyor işte normalde olmasa da böle durumlarda mecburen bir araya geliyosun.
yorum yapan arkadaşlara da teşekkür ederim.

bak canim bunu ancak yasayanlar anlar maglesef ayni seyi 12 yildir ben hala yasiyorum, bende bastan senin gibi davrandim o büyüktür dedim yok kaynim dedim yok bilmem ne herkesede sordum neden böyle bana karsi size neden böyle davranmiyor dedim, kendisinin kiz kardEsine istiyormus benim esimi benimle evlenince böyle olmus gecer zamanla merak etme dediler. 5 sene ugrastim onunla iliskimizi düzeltmek icin baktim sonra cocuklarima sarmaya basladi "aaaaa" dedim "sen dur bakalim orda sabi cocukla ne alip veremedigin var neyse bihayli konusmadim cocuklarima yapilani asla hazmedemem cünkü, simdide altli üstlü oturuyoruz inanirmisin evine kac senedir girmedim bile o da benimkine umurumda da degil, sana tavsiyem birak umurunda olmasin kiminin tabiatinda var ve asla degistiremezsin. Ayrica cokta görüsmemeinizde fayda var senin mutlsuzluklarinda mutlu olacak, mutlulugundadan rahatsiz olacak acigini herkese söyleyecek, zaten arkadaslarida durumu biliyorlarmis heraldeki isaret edivermis hicc kafanizi takmayin kötüde olmayin iyide olmayin böyle insanlarla eltiniz dahi olsa mesafenizi iyi koruyun derim tecrübelerimden dolayi SEVGILER:34:

mesafemi çok iyi koruduğumu düünüyorum o da biiyor ki bu iş başına gelmese ben de asla büyük diye alttan almıyorum... ama hepten insalıktan da çıkamam ya... bir yerde eşinin ailesi senin de ailen oluyor. elli kötü de olsalar koyman gereken mesafe ayrı ama bu durumda da kayıtsız kalmak şık olmaz diye düşündüm.
ben onunla aramdaki olan durumdan dert yanmadım öyle diyenler var bana neden böyle yaptı demiyorum farkındaysanız sadece yaptığını söyledim. bu mesafeden de ben çok memnunum. ben bu konuyu sadece ameliyat öncesi ve sonrası nasıl davranmalıyım diye açmıştım... ne konuşmam gerekerir diye.ameliyatı yeterki başarılı geçsin ameliyattan sonra tavrımda ben de asla değişiklik göstermem ki o da bilir zoraki durumlrda bir araya geldiğimizi...

maydonoz olma demiştim ama yine olmuşsun dayanamamışsın:52: keşke o da benim için öyle düşünse atsan atılmaz satsan satılmaz diye de anlasa mecburen bir araya gelmek zorunda olduğumuz durumlarda adam gibi tavır takınsa... biz de köpeğin hatrı yoksa sahibinin hatrı vardır diye bir laf vardır sizin oralarda yok herhalde... neden kendimi önemsemiyeceğim ki tabi ki önemsiyorum ben önemliyim ve kendime verdiğim bir değer bir özgüven var... ailede ki konumuma gelince ne kadar çirkin bir düşünce tarzıdır bu... kayın pederime göre oğlunun eşi bir yerde onların namusu, kaynıma göre kardeşinin canının parçasının eşiyim... kimseye göre bişey olmak zorunda değilim ayrıca eşimin baştacıyım o bana yeter. saçma sapan yorumlarınızla can sıkmayın lütfen... beni tanımayıp hakkımda böyle yorumlar yapamazsınız. :3:neyse inmiycem seviyene:64:

Sizde biraz eşinizin ailesine maydonoz olmasanızda eltinizde bi derin nefes alsa:32:
Maydonoz olma tabiri size ne kadarda yakışıyor.
Seviye en aşağılarda :nazar::nazar:
İşte eltinizde bu yüzden sizden köşe bucak kaçıyor mutfağına dahi sokmuyor.
Saçma sapan şeyler yazan sizsiniz.
Tam bi komedi.
Saçma sapan maydonozluklarınızla mutluluklar ama ben yengeniz için endişe ediyorum Allah
sabır versin kadıncağaza.:86:

My Donose fbyildiz sadece hastalikta, cenazede yani aile bireylerin
mecburi yada gorev olarak toplandigi zamanlarda bir araya
gelmekten yana
zaten can ciger kuzu sarmasi olma derdinde degil
bu tur kotu gunlerde kisisellestirmeden ziyaret ettigi icin
ne yagciligi kaldi ne bogmasi kaldi
bir olgunluk belirtisi degilmidir konu sahibesinin yaptigi
evine kadar gidip gecmis olsun diyen bir insani
sonra gormemezlikten gelmek ne kadar dogru?
varsa fbyildizin icinde bir sevgi bir saygi gostersin
bundan kimseye zarar gelmez
ama bu ilgi alakayi kotu gunlerde gosteriyor diye
neden dalga geciyorsunuz?
ben sahsen ölüm kalim olmadigi muddetce gitmezdim
kinciyimdir
ama giden kisiye bu sekil laflarla itham etmekten yanada degilim

Sizde biraz eşinizin ailesine maydonoz olmasanızda eltinizde bi derin nefes alsa:32:
Maydonoz olma tabiri size ne kadarda yakışıyor.
Seviye en aşağılarda :nazar::nazar:
İşte eltinizde bu yüzden sizden köşe bucak kaçıyor mutfağına dahi sokmuyor.
Saçma sapan şeyler yazan sizsiniz.
Tam bi komedi.
Saçma sapan maydonozluklarınızla mutluluklar ama ben yengeniz için endişe ediyorum Allah
sabır versin kadıncağaza.:86:
arkadaşım yorum yapma daha fazla olr mu beni ben bilirim bir de yukardaki sen kimsin ki... sen ne biliyorsun ki ne konuşuyorsun... madem yazdıklarım tam bir komedi ki neresi komedi anlamadım saçma sapan madem okuma da yorum da yapma sen ne sandın kendini ya... sen kimse için endişe falan etme kimsenin senin endişene ihtiyacı yok sen o endişeyi kendin için duy olur mu

My Donose fbyildiz sadece hastalikta, cenazede yani aile bireylerin
mecburi yada gorev olarak toplandigi zamanlarda bir araya
gelmekten yana
zaten can ciger kuzu sarmasi olma derdinde degil
bu tur kotu gunlerde kisisellestirmeden ziyaret ettigi icin
ne yagciligi kaldi ne bogmasi kaldi
bir olgunluk belirtisi degilmidir konu sahibesinin yaptigi
evine kadar gidip gecmis olsun diyen bir insani
sonra gormemezlikten gelmek ne kadar dogru?
varsa fbyildizin icinde bir sevgi bir saygi gostersin
bundan kimseye zarar gelmez
ama bu ilgi alakayi kotu gunlerde gosteriyor diye
neden dalga geciyorsunuz?
ben sahsen ölüm kalim olmadigi muddetce gitmezdim
kinciyimdir
ama giden kisiye bu sekil laflarla itham etmekten yanada degilim

böyle anlayan insanlar da çıkıyor teşekkür ederim

Bir kadın;
Mesela konunun sahibine seninle muhatap olmasada sen yüzünü ey git
ne derse desin aldırma vs gibi şeyler söyleseydim asıl dalga geçmek bu olmaz mıydı?
Artık iişi gülmeye vurdurduysak konu sahibinin tutarsızlığındandır.
Eltisi hakkında bir sürü laf sarf etti mesela..
Kadın 36 yaşında ama ne afedersin köpekliği kaldı ne fesatlığı bunun gibi bi sürü şey.
Eee hem böyle yaklaşıp hemde çocuklarına falan bakmayı teklif etmek istiyorum diyince olay
tuhaf hale gelmiyor mu?
O çocukların annelerine bir ton şey sarf ettikten sonra nasıl yüzlerine bakabilecek acaba?
Tabiki bu onun sorunu ama burda yazışan kaadın eltiside olabilirdi.
Kimse birileriyle görüşmek istemiyor diye bir ton hakarete maruz kalmamalı değil mi?
Haliyle bu tutarsızlığa gülünüyor tabii

arkadaşım yorum yapma daha fazla olr mu beni ben bilirim bir de yukardaki sen kimsin ki... sen ne biliyorsun ki ne konuşuyorsun... madem yazdıklarım tam bir komedi ki neresi komedi anlamadım saçma sapan madem okuma da yorum da yapma sen ne sandın kendini ya... sen kimse için endişe falan etme kimsenin senin endişene ihtiyacı yok sen o endişeyi kendin için duy olur mu

Arkadaşım hakaret etme tamm mı?
Emin ol sizin kadar kendimi birşey zannetmiyorumdur.
Ben sana hakaret ediyor muyum?
Biraz daha hakaret edersen zaten bu açtığın konunun cevabını kendin vermiş olursun.

ben sırf o ağır bir ameliyattan geçecek diye 2 ay önceden memlektime gitmek için aldığım biletimi iptal ettiricem bu da mı yalakalık yağcılık ben niye ona yalakalık edeyim ki ne geçer elime. ama bu sonuçta insan... ne olursa olsun o ameliyat olurken ki olduktan bir hafta sonra ben gidecektim ailemin yanına keyfi gitmek istemiyorum... ben konu açmakla sanırım hata yapmışım ben yine de kendimden kendi insanlığımdan ödün vermeyeceğim...

Arkadaşım hakaret etme tamm mı?
Emin ol sizin kadar kendimi birşey zannetmiyorumdur.
Ben sana hakaret ediyor muyum?
Biraz daha hakaret edersen zaten bu açtığın konunun cevabını kendin vermiş olursun.
hakaret eden sensin ve gerçten kaşınan cevap arayan da sensin... yok efendim senin gibi biri gibi ifadeler yok eltime acımalar sen ne sandın kendini senin ki hakaret olmadı mı yani... tamam muhatap olup düşme benim seviyeme olr mu yorum da yapma daha fazla... sen beni hedef aldın kendine habire isabet tutturmaya çalışıyorsun ne yapmaya çalıştığını anlamış değilim. turtarsız geldiysem sana gül geç habire yorum yapıp can sıkma neden kendini yorum yapmaya mecbur hissediyorsun ki... emin ol mecbur değilsin buna :60:

hakaret eden sensin ve gerçten kaşınan cevap arayan da sensin... yok efendim senin gibi biri gibi ifadeler yok eltime acımalar sen ne sandın kendini senin ki hakaret olmadı mı yani... tamam muhatap olup düşme benim seviyeme olr mu yorum da yapma daha fazla... sen beni hedef aldın kendine habire isabet tutturmaya çalışıyorsun ne yapmaya çalıştığını anlamış değilim. turtarsız geldiysem sana gül geç habire yorum yapıp can sıkma neden kendini yorum yapmaya mecbur hissediyorsun ki... emin ol mecbur değilsin buna :60:

ahahhaha emin olun sizde eşinizin ailesini kurtarmaya mecbur değilsiniz sırf aynı soy adı taşıyorsunuz diye:60::60:
Siz kaşınıyorsunuz asıl:60:

insandan insana degisiyor iste
aile akraba olma gorevi olarak goruyor
ve burda insan icini dokuyor bosaltiyor ya
onun rahatligida var
ben olsam etlimi sevmesem cocuklarin sagda solda
kalmasini istemem bende kalsin derim :) eltim icin degil
cocuklar icin yada esimle abisinin arasindaki bag icin
(zor yaparim bu kadarini gerci)
haa baska alternatifi varsa hicte sesimi cikartmam
konu sahibi iyiligini gosterme firsati bulmusken degerlendiriyor
ve sanirim en cok esine yariyor bu durum :)
esi seviniyor
aile bireyleri ise "aralari yok ama fbyildiz geldi gitti sagolsun"
gibi yorumlarda alacak
hani biraz politik davraniyor :)
konu sahibi kusura bakma kendimce yorumluyorum
e sende melek degilsin
iyiliginin karsiligini bekleme
o zaman iyilik olmaz
sevmedigin insana dahi iyilik yapsanda bu boyle
gitmissin zor gununde pasta corek goturmussun
ertesi gun yuzune bakmamis
birak bakmasin
sen icinden geleni yaptin
yada en azindan esinin takdirini kazandin
gerisini bosver

Bir kadın;
Mesela konunun sahibine seninle muhatap olmasada sen yüzünü ey git
ne derse desin aldırma vs gibi şeyler söyleseydim asıl dalga geçmek bu olmaz mıydı?
Artık iişi gülmeye vurdurduysak konu sahibinin tutarsızlığındandır.
Eltisi hakkında bir sürü laf sarf etti mesela..
Kadın 36 yaşında ama ne afedersin köpekliği kaldı ne fesatlığı bunun gibi bi sürü şey.
Eee hem böyle yaklaşıp hemde çocuklarına falan bakmayı teklif etmek istiyorum diyince olay
tuhaf hale gelmiyor mu?
O çocukların annelerine bir ton şey sarf ettikten sonra nasıl yüzlerine bakabilecek acaba?
Tabiki bu onun sorunu ama burda yazışan kaadın eltiside olabilirdi.
Kimse birileriyle görüşmek istemiyor diye bir ton hakarete maruz kalmamalı değil mi?
Haliyle bu tutarsızlığa gülünüyor tabii

ben onun bana yaptıklarını burada anlatmadım anlattığım çok ufak ve sadece hastalıkla ilgili olan kısmıydı bunun önceleri de var ve yaptıkları çok basit çok çocukçaydı... bunu eşim dahi herkes farketti ama onu değiştiremezsin olduğu gibi kabul etmek lazım normal hayatta asla yan yana gelmek istediğim bir insan değil ama böyle bir durumda da ben bana yakışanı yapmalıyım... ona onun yaptığı gibi davranamam ben. o bana böyle yaptıysa ben de ona aynısını yapıcam demeyle olmuyor bu işler ya da benim tabiatım aykırı.. kimine göre ister yüzsüz olayım ister yalaka ben ve yukarıdaki öyle olmadığımı çok iyi biliyor...

Back
X