evlimisiniz bilmiyorum siz kimseye söylemeyin yaptıklarınızı galiba meleksiniz yada hiç bunalmamışlsınız allah bunaltmasın
benimde iki eltim var birine manyak uyuz oluryordum digeride umrumda degil acikcasi. O kadar uyuz oluyorumki elimden yemek yeseydi icine balgam atardim. Sonra ailemde bazi akrabalarim falanda uyuz oldugum. Sonra hareketlerimin ve duygularimin analizini yaptim. Uyuz olmam onlarin bir kac sacma sapan laf demesiyle basladi sonra bende bunlara cevap verdim..
Daha derine indim, genelde bu elti gibi kisilerle arada sorunlar tek yada iki tarafin kendine guvensizlikleriyle ilgiliydi. Ben cok basarili biriyim beni kiskanabilir, bende onun annesi babasi oldugu icin kiskanabilirim (annem babam dogru duzgun olmadi benim)
Sonra daha da derine indim..
kaynana boyle ogretmen gibi belki ikimizde onun gozune girmeye calisiyoruz en cok sevgilen favori biz olmak istiyoruz mesela benim eltimin annesiyle kaynanam cok iyi basortulu emekli hanimlar bidi bidi ortak yonleri cok var benim annem yok tabiki boyle bir baglanti kuramicam.
Sonra bir ruya gordum eltim yine sacma sapan laflar ediyordu sonra dank etti bu tur insanlar bu tur laflar kendine guvensizlikten gelir. Birde bazen kaynana en cok beni sevse dersin ama isin asli gobeginle yogurt yapsan yinede zorla guzellik olmaz. Yani bazen kendi haline birakicaksin rhat olucaksin ve kulagini tikicaksin. Bosver desin gitsin. Lafla dunya yikilsaydi coktan hayatta olmazdik ne kadar mutlusun o kadar kocani mutlu edersin, yoksa eltiymis kaynanaymis bosverrr bunlar yalan.
evliyim tabiki ama aynı sizin gbi bir eltim var.
Benim gibi elti yani çok şanslisiniz o yapıyor siz kaymağını yiyorsunuz demek ama Allah size soruyordur farkında degilsinizdir
benim kimseye yüküm yok ki, ben kayınvaldemin evine gidiyorum, onun evine değil tatlım benim. yani kayınvaldem de çok sever beni. hele de eşim evin küçük oğlu olduğu için daha da bir kıymetli. dolayısıyla ben de öyle. gittik mi ne seviyorsam o yemeği yapar. yani tabi eltim de bizim gitmemizden nemalanmış olur. ama olsun, senn gibi eltileri hoş görüyorum ben. kıskançlık insanların doğasında var. bir de eltim hala söyler sana şöyle kıyafet aldılar , yok bana almadılar. sana şöyle kart bastırdılar bana bastırmadılar. ben de bir gün dedim ki, tatlım hepsini benm eşim yaptı, sennki de yapsaydı. o oldu. şimdi o da beni seviyor. eminim buna. en az senn eltini sevdiğin kadar sanırım. çünkü gidince yüzü gülüyor. yani çift yönlü. :) bize gülüp bir yandan da konuşuyor
buraya sıkıntısını yazan arkadaşı anlamadığınızı düşünüyorum yada içinizde davranışlarınızdan kaynaklı birşeyler varki sıkıntısını yazan arkadaşın eltisiyle özdeştirmişsiniz kendinizi ve onun adına savunmaya geçmişsiniz,öncelikle şunu derimki bir kendinizi yoklayın sıkıntınızı bulun davranışınızı toparlayın faydasını görürsünüz...
konuyu açan arkadaşın yakındığı olduğundan farklı gözükmeye çalışan ikiyüzlü bir davranış sergileyen işgüzar bir kişilik,bunda anlaşılmayacak bir şey yok,böyle tipler heryerde var sokakta,aile içinde,iş hayatında ...
Bize böyle şeyler öğretilmedi.Neysen o olacaksın insanları kandırabilirsin ama kendinle başbaşa kalınca bir yerden patlak veriyosun yukarda yazdığım gibi işte herhangi bir durumda savunmaya geçiyosun işte...Yani şimdi milletin kocasını arayıpo falanca kayınvalideye iyi baksın ne yaa:)) çal oynalık durum yani:))) Yok neymiş'' kayınvalideyel iyi olmalıyız sevmesek de ,kocamıza iyi gözükmeliyiz''Buna ne açıklama yapılır ya.Kayınvalideyle iyi olmalısın elbet ama kocanı aptal konumuna sokup sevmediğin bir insanı seviyor gibi gözüküp adamcağızı kandırmak ne diye,sevmiyosan kadını gırtlaklayacak değilsin elbet,saygı çerçevesinde davranışlarına devam edeceksin..
Bir diğer komik durum,yok neymiş benim kocam küçük oğlan o yüzden çok sevilir.Bunu yazmak için anne olmamak lazım gelir,bir anne asla böyle sakat bir cümle kuramaz.İnsan evlatlarını ayırabilir mi ya,hepsi canından bir parçadır.Tamam anlarım oğullarının eşlerini ayırır,ister birini sever ister diğerini,insan sonuçta hepimiz herkesi sevebiliyormuyuz.Ama yok benim kocam küçük çok seviliyor bende çok seviliyorum ne yaa:)))
Esas sıkıntısı olan arkadaşa da şunu yazmak istiyorum,kendini üzmeyecek şekilde davranışlarını değiştirebilirsin,çizginizle oynayın,istemediğiniz şeyleri yapmayın,duymaktan rahatsızlık duyduğunuz cümleleri açık açık dile getirin,size kocalarımıza iyi gözükmek için kayınvalidemize yalakalık yapmalıyız diyen birine buyur sen devam et ben neysem oyum deyin.Gereksiz insanlar için kendinizi üzmeyin,kendinize değer verin ve sevin.
bende aynı şeyleri size yöneltiyorum. siz de ne manada konu sahibini bana karşı savunmaya geçtiniz onu anlamadım. başta konuyu açan arkadaş burda herkesin onu onaylamasını bekleyemez. ben en başta, bu tarz bir davranış kıskançlıktır dedim. kayınvaldenize de yaptıklarınızı bu şekilde söylemeniz ayıp, duysaydı üzülürdü dedim. ama konu sahibi hanfendi bundan inanılmaz rahatsız oldu ve durumu tamamen kisiselleştirdi ve neymiş ben evli miymişim, yok evli olsam böyle olmazmış. başladı yarsınmaya. buraya konu açtıysanız iyi ya da kötü her yoruma açık olmak gerekli. ben diğer eltinin yaptığını onayladım demedim tabiki ama hanım rahatsız oldu ufak bir eleştride. ama davranışlarımı sorgulamak en sson başkasına düşecek bir davranış. konu sahibi de herrrkesin onu onaylamasını beklerse o zaman da ömür boyu böyle yakınıp durur. hayatta bizi onaylayanlar da olur onaylamayanlar da. ama bu şekilde 'sen evli değilsin, evli olsan böyle konuşamazsın. inşallah böyle olmazsın' gibi şeyleri yazmadan önce herrrrrkeeesss kendini bi yargılamalı.
evet o derdini anlatmış. ben de aynı şekilde bir eltiye sahibim. kayınvaldeme giderim, saçma sapan şeylerden surat asan, sanki orası kendi eviymiş gibi davranan bir eltim var. ben de bunu yazdım. hanımefendi de bunu kaldıramadı. yok siz de şanslısınız, benm gibi yapan biri var siz kaymağını yiyiosunuz diye.
herkes istediğini düşünebilir. iki yüzlü insanları destekliyormuşum gibi birşey yazmadım ben. sadece hanımın işi ikilileştirmesine kendi açımdan cevap verdim hepsi bu.
eltim çok tip bir insan kendisi şehir dışında ben kayınvalidemle aynı şehirde yaşıyorum gelmiyo gitmiyo sadece telefonda burayla ilgili her bilgiyi alıyo gelince 1 hafta kalıyo kaçıyo hemen kendi annesine anneside bizimle aynı yerde oturuyo ve sürekli kayınvalidemi şımartıyo anneciğim anneciğim diye sonra dönüyo bana iyi olmak zorundayız eşlerimizin annesi diyor kendi kocasını parmağında oynatıyor ama kötü geçinirsem eşim çok kızar diyor oysa kaynımın umrunda değil yani hep rol hep numara ay yine burda dayanamıyorum yaptığı rollere kayınvalidemde güzel gelinim dedikçe ben çıldırıyorum güzel gelinin bir bardak sumu veriyor sana evinin işi bana alışveriş bana yemek bana evlerimiz yanyana sırtımda taşımadığım eksik ama o güzel gelin birde ben onlar gelince yine o evde hizmetçiyim ufffff ya çok daraldım defolup gitse sizinde eltileriniz böylemi nasıl davranıyosunuz buarada bide eşimle çok samimi olmaya çalışıyo arıyo falan ben hiç kaynımı arayıp geyik yapmıyorum o arayıp emir veriyo annene iyi baksın aylin falan diyo salak eşimde elip bana anlatıyo çok saf adam bu benim eşim
eltim çok tip bir insan kendisi şehir dışında ben kayınvalidemle aynı şehirde yaşıyorum gelmiyo gitmiyo sadece telefonda burayla ilgili her bilgiyi alıyo gelince 1 hafta kalıyo kaçıyo hemen kendi annesine anneside bizimle aynı yerde oturuyo ve sürekli kayınvalidemi şımartıyo anneciğim anneciğim diye sonra dönüyo bana iyi olmak zorundayız eşlerimizin annesi diyor kendi kocasını parmağında oynatıyor ama kötü geçinirsem eşim çok kızar diyor oysa kaynımın umrunda değil yani hep rol hep numara ay yine burda dayanamıyorum yaptığı rollere kayınvalidemde güzel gelinim dedikçe ben çıldırıyorum güzel gelinin bir bardak sumu veriyor sana evinin işi bana alışveriş bana yemek bana evlerimiz yanyana sırtımda taşımadığım eksik ama o güzel gelin birde ben onlar gelince yine o evde hizmetçiyim ufffff ya çok daraldım defolup gitse sizinde eltileriniz böylemi nasıl davranıyosunuz buarada bide eşimle çok samimi olmaya çalışıyo arıyo falan ben hiç kaynımı arayıp geyik yapmıyorum o arayıp emir veriyo annene iyi baksın aylin falan diyo salak eşimde elip bana anlatıyo çok saf adam bu benim eşim
benim kimseye yüküm yok ki, ben kayınvaldemin evine gidiyorum, onun evine değil tatlım benim. yani kayınvaldem de çok sever beni. hele de eşim evin küçük oğlu olduğu için daha da bir kıymetli. dolayısıyla ben de öyle. gittik mi ne seviyorsam o yemeği yapar. yani tabi eltim de bizim gitmemizden nemalanmış olur. ama olsun, senn gibi eltileri hoş görüyorum ben. kıskançlık insanların doğasında var. bir de eltim hala söyler sana şöyle kıyafet aldılar , yok bana almadılar. sana şöyle kart bastırdılar bana bastırmadılar. ben de bir gün dedim ki, tatlım hepsini benm eşim yaptı, sennki de yapsaydı. o oldu. şimdi o da beni seviyor. eminim buna. en az senn eltini sevdiğin kadar sanırım. çünkü gidince yüzü gülüyor. yani çift yönlü. :) bize gülüp bir yandan da konuşuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?