• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltime takılan altınla bana takılan arasındaki fark

Eşim bana 4 bilezik ve beyaz altın Set almıstı 14 ayar, eltime 4 bilezik altın set 22 ayar extra kelepce alınıyor.Yani bu kadar fark olması haksızlık degil mi ya da nasibim bu diyip umursamamak mı gerekiyor bir arkadasımda sana da yapmaları lazım dedi ama nasıl istenir ki bu durumda
Düğün takısı konusunda benden daha kötü durumda olan yoktur herhalde.Altın takı çok seviyorum.Bekarken çalışmaya başladıktan sonra bir sürü almıştım ama evimi alırken gitti hepsi.Birkaç bilekliğim ve yüzüklerim dışında.Eşim bana sadece bir beştaş ve iki tane bilezik aldı.Parmağımdaki alyans vefat eden kayınvalidemin.Evlenirsem annemin yüzüğünü takıcam demiş.Evlenirken iki olan bilezik sayısı şimdi 6 oldu.Çok seviyorum ne yapayım.Maaşımla biriktirip aldım.😀

Benim dayım ve halam evli bu yüzden çok yakından şahit oldum. 2 kuzenim üst üste evlendi küçük olan daha 22 yaşındaydı ısrar etti 125 125 bilezik ayırdılar aynı şekilde uzun zincir ve reşat altın başka bir şey yok bir de düğün salonu tutuldu onun dışında masraflarını erkek kuzenlerim karşıladı bir de ekstradan 2 bin dolar verdiler nasıl harcarsanız harcayın diye büyük olan küçük olanı çekemiyor 1 sene arayla olduğu için ona yapılması gereken küçüğe ayrıldı olarak görüyor ama zaten halam öyle 250 300 gram altın takacak biri değil. Küçük olanın beyaz eşyası boschmuş onunki bekoymuş. Küçük olan kına yaptı o yapmadı sokak kınası yaptı neymiş biz yapalım denilmemiş. böyle huzursuzluk çıkarıyor 30 yaşında eşek kadar kadın 20 yaşındaki kızı kıskanıyor. Bana saçma geliyor bilmiyorum. Ben de evlilik yolundayım 3 erkek kardeş sözde hepsinin altını hazırmış ama benim için önemli olan yüzüktü 1 karat yüzüğüm var onu da tabii ki sevgilimden istedim yine altın seti yok ben zaten su yolu istiyorum sevgilime söyledim evlendin diye alınmaz değil artık iste tekrar
İyi de şimdi bu iki kardeşi birbirine düşüren ailesi olmuş.Benim gözümde bütün evlatlar eşittir o yüzden ona göre herkese eşit şekilde davranılması/altın takılması lazım.Bakın böyle kardeşlerin arasına nifak sokmus büyükler

Eşim bana 4 bilezik ve beyaz altın Set almıstı 14 ayar, eltime 4 bilezik altın set 22 ayar extra kelepce alınıyor.Yani bu kadar fark olması haksızlık degil mi ya da nasibim bu diyip umursamamak mı gerekiyor bir arkadasımda sana da yapmaları lazım dedi ama nasıl istenir ki bu durumda
Ne istemesi artık ya düğününüz olmuş bitmiş geriye dönük sürekli bişe istemek nedir
Benim eltimde 15 yıl araylayiz bana kolye takıldı oda istedi kavga çıkarmış sinir oluyorum lütfen insanların mutlu anlarını bozmayın
İsticeksen kocandan istersin sürekli yarış halinde olmayı birakin

Agla sacini basini yol cirkeflik yap

Ya da seni alakadar etmeyen konudan uzak dur görende kuman zannedecek sana ne ayol

Eşiniz hediye
Etsin size özel bir günde

Valla benim umrumda olmazdı, olmadı da.

Ben evlenirken iki tane ince bilezik taktılar, o da benim haberim olmamasına rağmen eşimin söylemesiyle. Kızlarını mı satıyorlar diye de laf etmiş kayınpeder. Ne gramajına karıştım, ne de şunu istiyorum dedim. Kendileri ucuz tel iki bilezik alıp taktılar. Banane, kendilerine neyi layık görüyorlarsa onu yapsınlar, onların altınına kalmadım.

Evlerindeki eski eşyalarından gözden çıkardıkları kırık dökük olanları bize verip kendilerine sıfırdan eşya aldılar, yine ses etmedim. Eşim ilk evlendiğimiz zaman bir ara dara düşünce küçük bir miktar destek istedi. Kayınvalidem hizmetçim gelmesin, sen gel demiş eşime. Onun yapacağı işi yap, ona vereceğim parayı sana vereyim demiş. Bugün bir hizmetçi günlüğe ne kadara geliyorsa o kadar bir miktardı istediği de. Onu bile karşılıksız çıkarıp veremediler oğullarına. Eşim de gitti evini temizledi annesinin para alabilmek için.

Diğer gelinlerinin ise evini sıfırdan döşediler, her şeyini yapmışlar, tüm ihtiyaçlarını karşılıyorlar bildiğim kadarıyla, torunlara bakıyorlar, bir de geline maaş bağlamışlar, sigortasını da yaptırmışlar. Ondan da banane. Herkes kendi nasibini yer. Benim onların destek olabileceğinden çok daha rahat bir hayatım var çok şükür, asla umrumda olmaz.

Rahat olmadığım zamanlarda da umrumda değildi gerçi. Kayınvalidem evini eşime parayla temizletince ağlamıştım, bir daha aç da kalsak böyle bir şeye asla evet deme diye de kızmıştım eşime. Çok ağrıma gitmişti.

Aradan 17 sene geçti, onların bize layık gördüğü kırık, paslı, döküntü, kullanılmış eşyaların yerine en iyilerini aldım. Huzurum yerinde ya, eksik giderilir yani bir şekilde. Onlarsa geçinmek için stres yaşıyorlar şimdi. İki ev bakıyorlar neticede. Vallahi ondan da banane.

Tüm bu olanlarda benim yaptığım tek şey, daha ikinci gelin ortada bile yokken görüşmeyi kesmem oldu onlarla. Onların hiçbir şeyine ihtiyacım yok evet, ama oğullarını bu kadar aşağılayan bir aileyle de yüz yüze bakmama özgürlüğüm var ve bunu da kullanıyorum.

Özet, bence kendi hayatınıza bakın. Allah bir haksızlık varsa bir şekilde bunu çıkarıyor. Bunu dert edinip yük etmeyin kendinize.
Ay yaşlanınca yallah huzurevine ya 😒

İyi de şimdi bu iki kardeşi birbirine düşüren ailesi olmuş.Benim gözümde bütün evlatlar eşittir o yüzden ona göre herkese eşit şekilde davranılması/altın takılması lazım.Bakın böyle kardeşlerin arasına nifak sokmus büyükler
Nasıl ailesi oldu her şey eşit sadece küçük olan yaptı fazlalığı o da kendi parasıyla burda soruluyor eş ailesi mi kocası mı söylemiyor bile

Ay ne minnos yorumlar. Eğer aile taktiysa bu tabi ki haksızlıktır. Eşler aldıysa tabi ki haksizlik değil. Ama eşin ailesi bir geline yapmadığını diğerine yapıyorsa bu doğru değil bence. Tabi ki isteyemezsiniz ama sinir olmakta haklısınız. Araya mesafe koyun.
Bence istemek de önemli. Eğer kız tarafının öyle bir talebi olmadıysa erkek tarafı kafasına göre hareket edebiliyor. Konu sahibine 163733837 kez talebin oldu mu yorumu yapılmasına rağmen cevap verilmedi.

Bence istemek de önemli. Eğer kız tarafının öyle bir talebi olmadıysa erkek tarafı kafasına göre hareket edebiliyor. Konu sahibine 163733837 kez talebin oldu mu yorumu yapılmasına rağmen cevap verilmedi.
Ya istemek çok da doğru gelmiyor bana. Eğer öyle bir durum varsa büyük olana da başka bir şekilde destek olunabilir sanki

Ya istemek çok da doğru gelmiyor bana. Eğer öyle bir durum varsa büyük olana da başka bir şekilde destek olunabilir sanki
Bana da doğru gelmiyor ama erkek tarafı bu durumu kullanıp kafalarına göre takıyorlar. Ondan sonra ikinci gelende böyle sorunlar yaşanıyor işte. Bu hanımefendi şimdi istese adı düğün öncesi kıskanca çıktığı gibi yine bir talepte bulunmuş olacak. Keşke zamanında isteseydi.

Valla benim umrumda olmazdı, olmadı da.

Ben evlenirken iki tane ince bilezik taktılar, o da benim haberim olmamasına rağmen eşimin söylemesiyle. Kızlarını mı satıyorlar diye de laf etmiş kayınpeder. Ne gramajına karıştım, ne de şunu istiyorum dedim. Kendileri ucuz tel iki bilezik alıp taktılar. Banane, kendilerine neyi layık görüyorlarsa onu yapsınlar, onların altınına kalmadım.

Evlerindeki eski eşyalarından gözden çıkardıkları kırık dökük olanları bize verip kendilerine sıfırdan eşya aldılar, yine ses etmedim. Eşim ilk evlendiğimiz zaman bir ara dara düşünce küçük bir miktar destek istedi. Kayınvalidem hizmetçim gelmesin, sen gel demiş eşime. Onun yapacağı işi yap, ona vereceğim parayı sana vereyim demiş. Bugün bir hizmetçi günlüğe ne kadara geliyorsa o kadar bir miktardı istediği de. Onu bile karşılıksız çıkarıp veremediler oğullarına. Eşim de gitti evini temizledi annesinin para alabilmek için.

Diğer gelinlerinin ise evini sıfırdan döşediler, her şeyini yapmışlar, tüm ihtiyaçlarını karşılıyorlar bildiğim kadarıyla, torunlara bakıyorlar, bir de geline maaş bağlamışlar, sigortasını da yaptırmışlar. Ondan da banane. Herkes kendi nasibini yer. Benim onların destek olabileceğinden çok daha rahat bir hayatım var çok şükür, asla umrumda olmaz.

Rahat olmadığım zamanlarda da umrumda değildi gerçi. Kayınvalidem evini eşime parayla temizletince ağlamıştım, bir daha aç da kalsak böyle bir şeye asla evet deme diye de kızmıştım eşime. Çok ağrıma gitmişti.

Aradan 17 sene geçti, onların bize layık gördüğü kırık, paslı, döküntü, kullanılmış eşyaların yerine en iyilerini aldım. Huzurum yerinde ya, eksik giderilir yani bir şekilde. Onlarsa geçinmek için stres yaşıyorlar şimdi. İki ev bakıyorlar neticede. Vallahi ondan da banane.

Tüm bu olanlarda benim yaptığım tek şey, daha ikinci gelin ortada bile yokken görüşmeyi kesmem oldu onlarla. Onların hiçbir şeyine ihtiyacım yok evet, ama oğullarını bu kadar aşağılayan bir aileyle de yüz yüze bakmama özgürlüğüm var ve bunu da kullanıyorum.

Özet, bence kendi hayatınıza bakın. Allah bir haksızlık varsa bir şekilde bunu çıkarıyor. Bunu dert edinip yük etmeyin kendinize.
herkesin eş ailesine şükretme mesajı olmuş bu 😕

Abla bu ne doyumsuzluk ya. Otur oturduğun yerde evlenip kabul etmişsin baştan sirf eltinden daha değerli hissetmek için istiyorsun ilgi açlığı senin ki.
Ben bu durumları hiç düşünmem erkek arkadaşım baya yüksekten uçuyor beni etkilemek için belki benimde yorum yapmamam lazım bunla evlensem elti derdim de olmaz ısınmaya başladım bu konulardan sonra. hahsjsjsj

Boşveeer hepsi aynı. Hep birileri tepeye kadar çıkarılır sonra ne olur biliyormusun ? Gökdelenlere kadar çıkardıkları gelinleri bi anda zınkkk diye yerin dibinde bulurlar. Kaçınılmaz son.

Bunun seninle bir ilgisi yok , Bir Anne /Baba
Evlat ayırıyorsa hangi evladı daha çok seviyorsa yada hangi evladı kıskanç problemliyse ona daha çok değer verir aman ağzımızın tadı bozulmasın ali riza bey hesabi 😀.

Tecrübe sabit kuzum. Yani kaynanangil kaynını daha çok seviyor o yüzden onlara daha farklı davranılıcak. El üstünde tutulcak. Ama bir yere kadar sonrası Nanay.

Herkesin yaptığı iş ve geliri bir olmuyor kayniniz belkide fazla kazandı ve karısına yapti. Yöreye görede değişir istenilen seylerde. Benim eltimede yapilmis ama onlarda altın isteme yoktur mesela. Bizim yöremize göre var. Benim esim kaynimdan fazla kazanıyordu ailesi destek bile atmadan 22 ayar 25 gramdan 8 bilezik yaptı ekstra tuğra vs yaptı. Şimdi eltimin bende istiyorum demeye hakkı var mi? Eltimlere yardım edildigi kadar bize edilmedi mesela. Banada gelip millet diger çocuğa neler yaptılar size hic birseyde yardım edilmedi. Iste kayin pederin cok az altın takmış (sadece kayin pederin yaptığı icin ) vermesi lazim simdi eşitlik oldumu vs vs dediler. Bende benim kimseden bir beklentim olmadığını. Cok şükür eşimin bana herseyi yaptığını söyledim.
Eviniz ayri ne olduğunu ne bittiğini bilemezsiniz. O yuzden bence hic sesinizi çıkarmayın cok istiyorsanız kocanıza soyleyin yapsın.

Yahu eşinin ailesinden altın talep eden kadınları anlamayan bir ben miyim acaba? İsterlerse on katı fazlasını alırlar, bu sizi ilgilendirmez ki, kendi paraları değil mi?

İki eltiye aynı miktar takılacak diye bir kural mı var anlamıyorum ben bu çirkin isteme şeklini. Hiç mi gururunuz yok yahu, neye güç yeterse ya da ne isterse onu takar insanlar hatta hiç takmayabilirler kime ne. Evlenmişsinşz, bitmiş gitmiş haksız bir hesap bu çok altın seviyorsanız sizinle ilgili olan kişi kocanızdır ondan isteyin

herkesin eş ailesine şükretme mesajı olmuş bu 😕
Herkes kendi yükünün ağırlığını bilir. Benim şansım eşim. Ne herhangi bir şeye zorlar, ne onlarla görüşmek istemeyişime karışır. Hayatımda olmadıkları için çok rahatım aslında. O günler unutulmuyor tabii ama bence güzel bir şeye vesile oldu. Onlar kadar insanlıktan nasibini almamış bir aileyle muhatap olmamak için onların bize yaptıklarını yaşamamız gerekiyormuş ne diyelim…

Back
X