Eltimi düğünüme çağırmak istemiyorum, ne yapmalıyım sizce?

Ay astoria bi an konu başlığıyla senin nicki görünce benim nutkum tutuldu :KK53:

Astoria'ya elti konusu açtıran hayat size neler yapmaz hahahah

Konuyu bilmiyorum.
Ömrümde düğüne elti çağırmak diye bir şey duymadım.
Elti dediğiniz düğün sahibidir veya hadi damat davetlisi olsun.
Çağırılacaksa çağıracak olan siz değilsiniz.
Ve bence karışmamalısınız.
İstemiyorsanız selamlaşmazsınız, o sizin bileceğiniz iş.

Normalde olmaz tabi ki böyle bir şey. Kendisi bana ve aileme hakaret edip sürekli bir olay çıkardığı için oluyor bunlar.

Düğün en cekirdek kisimda senin ve nişanlının, sizin oncelikleriniz önemli... sonrasında anne babalar kardesler vs gelir.. elti kimmiş? Yaptigi hatanin farkindaysa bi zahmet özürünü de dilesin o zaman hanfendi! Illa cagirilmasi gereken biri varsa o da abi olabilir ki ona da nişanlınızla beraber karar vermek gene sizin işiniz... kimseyi bulastirmayin... oyle densizlere de papuç birakmamakla en iyisini yapıyorsunuz, tavrinizdan ödün vermeyin

Çok teşekkür ederim.

Yok yahu ne özrü? Bu olaylardan sonra bir mesaj atıp öyle bir şey demediğini, yanlış anlaşıldığını söyleyip, tüm aileyi yalancı çıkarmıştı üstüne üstlük. Nişanlım mesajı görünce olaylar patladı zaten. Onu kimse darlamıyor ne hikmetse, darlanan taraf hep benim.

Kocası gelir, abisi sonuçta gelme diyemem. Hoş adamın hiçbir şeye karıştığı yok.

Hahaha eyvaaah.

Tahammülsüzleştiğimin farkındayım ama gerçekten bu kadından, sürekli ilişkime dahil olup vukuat çıkarmasından inanın çok sıkıldım. Ayrıca ben suçluymuşum gibi ona destek çıkılıyor bile bile. İlla diş mi göstermeliyim?
O zaman kocasını daha çok doldurabilir. İnşallah mutlu olursun canıım. :))

Onu bunu bilmem de elti degisik bir sey en iyisin de bile bir fesatlik yaris oluyor.
Ben konu sahibine hak verdim boyle istedigini konusan birine sirf biyuk diye saygi duymak zorunda degil. Arti dugunune gelmemesini de isteyebilir. Sonuçta onun gunu kim olsa gerilmek istemez .
kaynana gerekeni yapmis kendince bundan sonra Sizden zaten iyi bir iliski beklenemez sakin davran yuz goz olma derim

keşke kv ye istemiyorum vs demeseydin.
benim için varlığı yokluğu farketmez ama oğlun kesinlikle düğünde istemiyor onu deseydin. sen söyle falan dese de bana ısrar etmenin faydası yok o terbiyesiz için nişanlımla aramı bozamam deyip kapatacaktın mevzuyu.

Senin elti kesin gelinlik de goyer dugununde
Kk ahalisi olarak alisigiz dugunde gelinlik giyen eltilere , nedense icime oyle dogdu

Hahahaha Allaaah sen koru yarabbim.

Bence kesinlikle davet etme. Nişanlın abisine haber versin sadece veya zaten konuşulur muhtemelen, haberi olur. Ama yüksek ihtimalle gelecek :KK53:

Ya gelmesin cidden görmek istemiyorum, düşündükçe karnıma ağrılar giriyor.

Gene ben kötü olucam sinirim ona aslında.

Hiç takmayın gelirse gelsin bir köşede dursun görmezden gelin . Benim kardeşimin de eltisi gelmemişti ama durum farklıydı kayinvalidesiyle eltisi kavga etmişti o yüzden de eltisi ve eşi düğüne gelmediler

Kaçarın yok her türlü gelir diyorsunuz yani.

Umarım dediğiniz kadar basit olur Mune hanım, ben çok alışık değilim her kafadan ayrı ses çıkmasına. Biraz gerginliğim de var.
Ben düğün dernek pek sevmem açıkçası, herkes bir alınma moduna giriyor böyle davetlerde, dıdısının dıdısına bile davetiye yazıyorsunuz, birini bile unutsanız gönül koyuyor küsüyor, kimi mekanı beğenmiyor, kimi gelinin makyajına kafayı takıyor, başkası ikramlıklara azdı bayattı, benim düğünde ohoooo herkesler doydu dedikodusu dönüyor, benim için evlenilen gün gelin ve damadın mutlu oldukları, elti mi laf sokacak, kayınvalide mi surat asacak diye strese girmek yerine tatlı bir heyecan yaşadıkları gündür.

Bana kalsa 2 şahitle bir nikah tamamdır, ailelere de nikah sonrası bir eğlence düzenlenir, istediğinizi çağırır istemediğinizi çağırmazsınız evlenen sizsiniz sonuçta, başkalarını çağırmak isteyen kendine düğün yapsın:)))

Kulaklarınızı tıkayın, nişanlınızla da bu süreçte birbirinizi kırmamak için elinizden geleni yapacağınızı, birbirinizi sevdiğinizi, önemli olanın sizlerin mutluluğu olduğunu ve kimsenin sözüne aldırış etmeyeceğinizi hatırlatan bir konuşma yapın karşılıklı.

Zaten hazırlık aşamasında bir stresiniz vardır bir de bunları düşünüp modunuz düşmesin, o gün sizin gününüz.

Ya bırak ne çağırması? Asıl kendisi gelmemeli zaten..

keşke kv ye istemiyorum vs demeseydin.
benim için varlığı yokluğu farketmez ama oğlun kesinlikle düğünde istemiyor onu deseydin. sen söyle falan dese de bana ısrar etmenin faydası yok o terbiyesiz için nişanlımla aramı bozamam deyip kapatacaktın mevzuyu.

Doğru söylüyorsun ama o an aklıma gelmedi. Bir de nişanlımdan pek emin olamadım, belki o da gelsin mi acaba derdi. Tamam benden daha fazla olaylı oldu onlar ama yine de abisinin eşi sonuçta, ne olacak gelsin diyebilirdi. Beklediğimden daha fazla destek oluyor. Tekrar açarsa konusunu -ki umarım açmaz, böyle söylerim.

Yok yahu ne özrü? Bu olaylardan sonra bir mesaj atıp öyle bir şey demediğini, yanlış anlaşıldığını söyleyip, tüm aileyi yalancı çıkarmıştı üstüne üstlük. Nişanlım mesajı görünce olaylar patladı zaten. Onu kimse darlamıyor ne hikmetse, darlanan taraf hep benim.

Taviz vermeyin bence, ona yaptiramadiklatindsn size baski yapiyorlar. Gelecekse siz istemeseniz de kocasinin pesine takilip gelebilir o ayri ama özel olarak kendiniz davet filan etmeyin.

Kayınvalidenize anlayış gösterin. Hiçbir anne iki evladının arasını (sebep ne olursa olsun) açılmasını istemez. Sonuçta bir aileyi bir arada tutmak oldukça zordur. Sizde aile kuracaksınız, ilerde daha iyi anlarsınız. Size tek tavsiyem kayinvalidenize bu konuda duygusal davrandığı için kızmayın. Eliniz büyük diye terbiyesizlik etme hakkına sahip değil. Nisanlinizin tutumu önemli. Benimde bir kardeşim düğünüme davet edilmedi. O zamanlar kendime göre çok geçerli sebeplerim vardi. Ama bunu kardeşler de aralarında ilerde konu yapacaklardır.

Dugun senin dugunun niye baskalarinin suratini cekiyorsun. Oyna doktur takma kafana. Eltini de cagirmak istemiyirsan cagurma. O dugun senin dugunun nasil kutlu olmak istiyirsan oyle yap. Cok takma cik dusunme pisman olursun sonra .

Ben düğün dernek pek sevmem açıkçası, herkes bir alınma moduna giriyor böyle davetlerde, dıdısının dıdısına bile davetiye yazıyorsunuz, birini bile unutsanız gönül koyuyor küsüyor, kimi mekanı beğenmiyor, kimi gelinin makyajına kafayı takıyor, başkası ikramlıklara azdı bayattı, benim düğünde ohoooo herkesler doydu dedikodusu dönüyor, benim için evlenilen gün gelin ve damadın mutlu oldukları, elti mi laf sokacak, kayınvalide mi surat asacak diye strese girmek yerine tatlı bir heyecan yaşadıkları gündür.

Bana kalsa 2 şahitle bir nikah tamamdır, ailelere de nikah sonrası bir eğlence düzenlenir, istediğinizi çağırır istemediğinizi çağırmazsınız evlenen sizsiniz sonuçta, başkalarını çağırmak isteyen kendine düğün yapsın:)))

Kulaklarınızı tıkayın, nişanlınızla da bu süreçte birbirinizi kırmamak için elinizden geleni yapacağınızı, birbirinizi sevdiğinizi, önemli olanın sizlerin mutluluğu olduğunu ve kimsenin sözüne aldırış etmeyeceğinizi hatırlatan bir konuşma yapın karşılıklı.

Zaten hazırlık aşamasında bir stresiniz vardır bir de bunları düşünüp modunuz düşmesin, o gün sizin gününüz.

Düğün yapmayın olmaz mı ? Bunun stresini yaşadığınıza değmez. İsteuen arkanızdan konuşsun siz esinizle mutluysanız sizin yaninizdaysa sorun yok. Esiniz isterse abisiyle ayri olarak görüşsün siz görüsmezsiniz

Ben düğün istememiştim aslında, Mune hanımın dediği gibi nikah sonrası az sayıda kişiyle bir kokteyl verelim dedim. Nişanlım tutturdu düğün de düğün diye, damat ve ailesi istiyor yani, kalabalık da bir aile. :) Kıramadım, mecburen yapıyoruz düğünü. Yoksa benim tarafımdan gelecek fazla insan da yok öyle. Moralimizi bozmamaya çalışıyoruz ama her kafadan bir ses çıkıyor, böyle vukuatlar çıkıyor. Şu düğün bir geçsin, kimseyle görüşmeyeceğim doğru dürüst.

Aralardaydı mesajın başında yazmıyor tabi, sayfa numarası vermemişim benim hatam. Nişanlımla telefonda konuşurken "O kızın k.çına takılmış gidiyorsun, iki sarı saç gördün diye kudurmuşsun" falan demişti bu mesajda olan olayda. Başka vukuatları da var, burada anlatamayacağım kadar uzun açıkçası.
Allah tamamına erdirsin,mutluluklar dilerim.
Kayınvalideniz bu kadar üzülüyorsa onu arayıp deseymiş,düğün üzeri küslük olmasın,sen ara barış diye.
Büyükse büyüklüğünü bilseymiş yani,istediğini söyleyen istemediğini işitir. Haddini bilseymiş.
Oldu o zaman büyük olan ağzına geleni saysın,ben büyüğüm diye.
Ben olsam çağırmazdım,kimin surat asacağı da umurumda olmazdı. Ha yukarıda yazdığım şekilde araya girseydi kayınvalidem,eltimde arayıp özür mahiyetinde iki kelam etseydi gelsin derdim ama bu durumda nişanlımda benimle hemfikirse dert etmezdim.
Boşverin sıkmayın canınızı. Siz kendinize odaklanın. Bu da eltinize ders olsun,konuşurken iki kere düşünüp,bir iki yutkunup öyle konuşur belki bu sayede.

Kayınvalidenize anlayış gösterin. Hiçbir anne iki evladının arasını (sebep ne olursa olsun) açılmasını istemez. Sonuçta bir aileyi bir arada tutmak oldukça zordur. Sizde aile kuracaksınız, ilerde daha iyi anlarsınız. Size tek tavsiyem kayinvalidenize bu konuda duygusal davrandığı için kızmayın. Eliniz büyük diye terbiyesizlik etme hakkına sahip değil. Nisanlinizin tutumu önemli. Benimde bir kardeşim düğünüme davet edilmedi. O zamanlar kendime göre çok geçerli sebeplerim vardi. Ama bunu kardeşler de aralarında ilerde konu yapacaklardır.

Ben anlıyorum onu, kendim de istemem böyle olsun. Kayınvalidemden çok ben geriliyorum şu duruma. Ama o kadını hiç göresim yok, yüzsüz yüzsüz düğünüme gelmesini de hazmedemem. Gerçekten çok kötü kalpli birisi.

Öncelile hayirli olsun çok mutlu olursunuz inşallah birkaç konunuzu görmüştüm doktor olanmı nişanlınız elti konusunu hatırlayamadım ama bence gelmesin diye diretmeyin zaten gelecek bari altan alan sizmiş gibi görünün ama asla unutmayın tabi;)herkesin notunu verip aslinda bilmiyor yada önemsemiyor gibi olmak en güzeli:) hem kayinvalideyede acidim yazik arada kalmasın onu bu durumdan kurtaran siz olun bari gelsinler ,adam nişanlınızın abisi mecbur bir şekilde görüşülür ama bundan sonraki hayatınızda samimi olmazsınız

Allah tamamına erdirsin,mutluluklar dilerim.
Kayınvalideniz bu kadar üzülüyorsa onu arayıp deseymiş,düğün üzeri küslük olmasın,sen ara barış diye.
Büyükse büyüklüğünü bilseymiş yani,istediğini söyleyen istemediğini işitir. Haddini bilseymiş.
Oldu o zaman büyük olan ağzına geleni saysın,ben büyüğüm diye.
Ben olsam çağırmazdım,kimin surat asacağı da umurumda olmazdı. Ha yukarıda yazdığım şekilde araya girseydi kayınvalidem,eltimde arayıp özür mahiyetinde iki kelam etseydi gelsin derdim ama bu durumda nişanlımda benimle hemfikirse dert etmezdim.
Boşverin sıkmayın canınızı. Siz kendinize odaklanın. Bu da eltinize ders olsun,konuşurken iki kere düşünüp,bir iki yutkunup öyle konuşur belki bu sayede.

Güzel temennileriniz için teşekkür ederim. :)

Ben düğün istememiştim aslında, Mune hanımın dediği gibi nikah sonrası az sayıda kişiyle bir kokteyl verelim dedim. Nişanlım tutturdu düğün de düğün diye, damat ve ailesi istiyor yani, kalabalık da bir aile. :) Kıramadım, mecburen yapıyoruz düğünü. Yoksa benim tarafımdan gelecek fazla insan da yok öyle. Moralimizi bozmamaya çalışıyoruz ama her kafadan bir ses çıkıyor, böyle vukuatlar çıkıyor. Şu düğün bir geçsin, kimseyle görüşmeyeceğim doğru dürüst.
Size benden büyük nasihati bu özel ve güzel günlerin tadını çıkarın, bu heyecanı bir defa yaşayacaksınız insanlar ne demişi düşünüp günlerinizi üzülerek gerilerek geçirmeyin, bakın şuraya yazıyorum zaten düğün günü nişanlınızla o kadar mutlu olacaksınız ki elti mi gelmiş, falanca mı gitmiş gözünüz görmeyecek, öyle bir heyecan olur ki gözünüz eltiyi bile seçemez heyecandan:KK70:
Düğün günü de o mu gelecek, biri bir laf mı edecek diye düşünerek başlamayın güne, bugün özel bir gün deyip gelinlikli halinizi süzüp durun, o günün kraliçesi sizsiniz, gerisini boşverin gitsin.

Şimdiden mutluluklar diliyorum.

Back
X