Merhaba arkadaşlar, güzel bir hafta geçirmenizi dileyerek söze başlayayım.
Konularımı bilenler biliyorlar, bilmeyenler için baştan anlatılamayacak kadar uzun. Bilmeyenler varsa link ekledim;
buraya tıklayarak eltim ile ilgili sorunlarımı okuyabilirler. 1 yılı aşkın bir süredir nişanlıyım, konuyu okuduysanız görmüşsünüzdür ya da beni önceden biliyorsunuzdur; eltimle ilgili ciddi sorunlarım var. En son yaptığı o büyük terbiyesizlikten dolayı ne nişanlım ne de ben eltimle ve eşiyle görüşmüyoruz. Normalde aileler bilmiyorlardı ama biz ciddi ciddi aynı ortamda dahi bulunmadığımız için nişanlımın anlatmasıyla öğrendi onlar da artık. Yani eltimin bana yaptıklarının gayet farkında olduklarını, bilinçsiz olmadıklarını baştan belirtmek isterim. Ağustos'ta düğünüm var, bir yandan da onun hazırlıkları ve stresiyle uğraşıyorum, şu sıralar tahammülsüzleştim biraz da onun farkındayım bu arada.
Bugün kayınvalidem aradı beni. O iğrenç kavganın ne zamandır konusunu açmıyordu ama durduk yere konu açtı. Bu kavgamızdan dolayı çok huzursuz olduğunu söyledi (sanki ben başlatmışım hatalı benmişim gibi), benim "küçüklük" (!) yapıp "büyüğüme" (kendisi eltim oluyor) saygı göstererek düğünüme davet etmem gerektiğini, onun da yaptığı hatanın farkında olduğunu, bir daha bunların yaşanmayacağını söyledi (nereden garanti ediyorsa anlamadım). Ben de bana ve aileme ciddi ciddi hakaret ettiğini, artık benim de nişanlımın da onlarla normal bir ilişkimiz olamayacak kadar yüzgöz olduğumuzu söyledim. Durdu ağlamaya başladı (evet ağlamaya), oğullarının arasının açılmasını istemediğini, bunların aşılabilecek şeyler olduğunu (merak ediyorum kendi eltisi ona bu kadar hakaret etse aşabilir miydi acaba), onun hata yapsa da benim alttan almam gerektiğini falan söyledi. Ben de alttan almayacağımı, bu saygısızlığı kabul etmeyeceğimi, düğünümde de onu görmek istemediğimi söyledim. "Peki kızım sen bilirsin madem" yaptı sinirli sinirli, kapattı.
Yine suçlu ben oldum ya anlamıyorum artık. Kadın bana ve aileme her türlü hakareti ediyor, nişanlıma "O kızın bir tarafına takılmış gidiyorsun, sarı saçlı bir kız gördün diye kudurmuşsun" diyerek seviyesizliğin dibine vuruyor, "Astoria'nın evine giden benim yüzümü görmesin" diye herkese dayılanıyor, nişanlımın abisi desen ölü sanki ne karısına ne annesine ne kardeşine tepki vermiyor. Nişanlıma da söyledim "Anneme bakma, ben de görmek istemiyorum onu düğünümüzde hallederim ben canını sıkma" dedi ama gene ben kötü oldum bundan eminim. "Astoria doldurdu çocuklarımın arasını açtı" olacak adı. Kayınvalidem laf taşımayı seven bir kadın açıkçası ve eltimden acayip çekiniyor, beni de yumuşak yüzlü bulup hep benim üzerimden oynuyor biliyorum ama ben çok sıkıldım bu durumdan. Düğünümde de herkes asık suratlı olacak, şimdiden karnıma ağrılar giriyor düşündükçe. Ben ne yapayım sizce, bunca hakarete rağmen yine de alttan alıp çağırayım mı gerçekten? Yani ben de istemezdim düğün öncesi aileler birbirine düşsün ama burada inanın ki suçlu ben değilim. Okuduğunuz için teşekkür ederim, sağlıcakla kalın.