Eltimi görmek istemiyorum

herkezin dogrulari baskadir sizin fikrinize katilmamakla birlikte saygi duyarim.herkez baskadir cünki.benim anlatmak istedigim su;iki erkek kardes düsünün birisi sürekli yardim aliyor babadan digeri almiyor,yarin o baba hasta oldugunda yardim almayan erkegin esi aynen söyle söyler:git de kardesinin karisi baksin bana ne yardimlari oldu"sikinti ceksin demek tabiki insanlikla alakali bir düsünce degil ama insani sürekli yardima alistirmak ne kadar dogru?ve digeri istemiyor diye hep birisine vermek?ayrica bence gelinin kendini baska evden geliyorum diye düsünmesi cok yanlis.cünki sizde artik o ailenin bir parcasisiniz.

saygi ve dua ile

bnde saygı duyrum fikrinize..
yalnız şunu sölemedn geçemicem insan anne babsına onu evini damını kurdu die mi bakar sizce?
bana göre benm ailem yada eşimin ailesi yardım etmese dahi bnm kendi aileme ve eşimin ailesine bakma yüklülüğüm vardr çnkü bizi bugnlere getirerk onlar bize en büyk maneviyatı vermişlerdir..
bn bakarım kimseyede bırakmam..
büyk konuşmak değil bn kendimi biliorm çnkü..
iylik yap denize at evet çok da güzel söylemişler çnkü o yaptığın iylikler büyüo büyüo ve bi şekilde seni buluo bn buna yürekten inaniorm..
bide tabikide ben gelin olrk başka bi evden geliorm bnm babmın evi ayrı kaynpedrmn ki ayrı asla bir olmaz ki..
herkes yerini bilmeli gelin gelinliğini,elti eltiliğini,ana, baba hç farketmez herkes duracagı yeri bilmeli..
sevgi bitsede saygı bitmemeli..
bilmezse işte böle birini çekemyen sırt çeviren insanlarla dünyayı çekilmez hale getiririz..

bnde saygı duyrum fikrinize..
yalnız şunu sölemedn geçemicem insan anne babsına onu evini damını kurdu die mi bakar sizce?
bana göre benm ailem yada eşimin ailesi yardım etmese dahi bnm kendi aileme ve eşimin ailesine bakma yüklülüğüm vardr çnkü bizi bugnlere getirerk onlar bize en büyk maneviyatı vermişlerdir..
bn bakarım kimseyede bırakmam..
büyk konuşmak değil bn kendimi biliorm çnkü..
iylik yap denize at evet çok da güzel söylemişler çnkü o yaptığın iylikler büyüo büyüo ve bi şekilde seni buluo bn buna yürekten inaniorm..
bide tabikide ben gelin olrk başka bi evden geliorm bnm babmın evi ayrı kaynpedrmn ki ayrı asla bir olmaz ki..
herkes yerini bilmeli gelin gelinliğini,elti eltiliğini,ana, baba hç farketmez herkes duracagı yeri bilmeli..
sevgi bitsede saygı bitmemeli..
bilmezse işte böle birini çekemyen sırt çeviren insanlarla dünyayı çekilmez hale getiririz..

tabiki insan birseyler veriyor yada versin diye anne babasina bakmaz,ama neden babaniz yada anneniz sizi evlat olarak ayiriyor düsündünüzmü?bize hep anne baba hakkini ögretmisler tabiki onlarin hakki ödenmez peki evlat hakki yokmu?ben ici bos kelimeleri sevmem hayatim boyunca dürüst olmaya calistim.herkez yerini bilecek anne baba derken kayinvalide derken bu kelimeleri haketmeleri lazim.tabiki anne baba bakilir ama bir istiyerek birde zoraki bakilir,siz ayrimciliga ugramissanizda göz yumuyorsaniz sizi tebrik ederim,ben sahsen yapamam,ben egitimimi görürken sunu ilk olarak ögrendim her insan baska bir kapidir ve anahtari farklidir.ben konu sahibi arkadasin asla kiskanc oldugunu düsünmedim.iyiligi de tabiki yapalim ama anlamayan kisilere yapmak bence bostur.

saygi ve dua ile

konu cok baska yerlere gitti amacim burada fikir almak ti suclanmak

yargilanmak degil

kaldiki bende mukemmelim hatasizim demedim

yazi dili konusma dilinden farklidir

yanlis anlasildimm.

uzuldum vede kirildim

herkes yasadigini bilirmis gerisi yalan.

olmez sag kalirsak ben esimin annesine de babasina da bakarim evvelallah.sirf esimin ana babasi oldugu icin.bana mal vermisler vermemisler umrumda degil.bende kaynana olacagim.ne ekersem onu bicecegim degil mi?

konunun kapatilmasini rica ediyorum site yetkililerinden

yorum yapan olumsuz herkese tesekkur ederim

uyarilarinizi dikkate alacagim

haklarinizi helal edin

o kadar yazmak icin ugrastiniz

yargilanmak degil

yanlis anlasildimm.

uzuldum vede kirildim

olmez sag kalirsak ben esimin annesine de babasina da bakarim evvelallah.sirf esimin ana babasi oldugu icin.bana mal vermisler vermemisler umrumda degil.bende kaynana olacagim.ne ekersem onu bicecegim degil mi?

üzülme canım ya, hatalısın ya da değilsin ne önemi var herkes kendi penceresinden bakacak tabii, insan fıtratı
zaten taşınıp gitmiş boşver, sen bu konuları düşünmeyi bıraktıkça, herşey daha güzel olacak merak etme, bunu samimiyetimle söylüyorum ama bu konuyu düşünmeyi bırakcaksın
kendi kendine düşündükçe, kafandaki sesler konuştukça bu konu hiç kapanmaz çünkü
sen onu takma, o da senle uğraşmaktan vazgeçecek çünkü kime nispet yapacak, takmıyosun ki

Son düzenleme:
tabiki insan birseyler veriyor yada versin diye anne babasina bakmaz,ama neden babaniz yada anneniz sizi evlat olarak ayiriyor düsündünüzmü?bize hep anne baba hakkini ögretmisler tabiki onlarin hakki ödenmez peki evlat hakki yokmu?ben ici bos kelimeleri sevmem hayatim boyunca dürüst olmaya calistim.herkez yerini bilecek anne baba derken kayinvalide derken bu kelimeleri haketmeleri lazim.tabiki anne baba bakilir ama bir istiyerek birde zoraki bakilir,siz ayrimciliga ugramissanizda göz yumuyorsaniz sizi tebrik ederim,ben sahsen yapamam,ben egitimimi görürken sunu ilk olarak ögrendim her insan baska bir kapidir ve anahtari farklidir.ben konu sahibi arkadasin asla kiskanc oldugunu düsünmedim.iyiligi de tabiki yapalim ama anlamayan kisilere yapmak bence bostur.

saygi ve dua ile

öncelikle şu devirde kim kime içinden gelerk bakıo ki?
öz annesi babsı bile bi yere kadr oluo..
o yüzden diorm ki bu benm düşüncem bni büyüten anneme babama ben içimden gelerek yada gelmeyerk bakmak zorundayım..
bu bnm kimse bu yorumuma bişey diemez..

topik sahibne gelince bakın burada tek taraflı bi anlatım var..
ben gözümle görmedn hçbirşeye inanmam..
bu arkadaşında 2 cümlesi bana yetti onu tanımam için..
tabi yeterli mi değil..
şu gelenksel bi olaydr çevremde de gördüğüm eski gelinler yeni geleni asla çekemio..
daha ilk günden akıl vermeye başlıolar..
yada eskidikleri için yeni geleni bi şekilde konduramıolar..
arkadaş kendiyle çelişior bi kere..
hem dio ki kaynpederi bir sürü şey almış vs..
sonra dio ki benm eşyada gözüm yok ..
sonra dio ki kaynvalideme gelio kapıyı ona açmak istemiorm..
istemiosan evinden çıkmazsn olr biter..
madem görmeye katlanmıosn evinide satar başka yere gidersin..
kimse kimseyi çekmek zorunda değil..

yargilanmak degil

yanlis anlasildimm.

uzuldum vede kirildim

bn kendi adıma kırılcak bişey söledigimi düşünmüorm..
çok haklısın ne ekersen onu biçersin..
konu çok farklı yerlere gtmedi çok doğru bi yerde ve sen konuyu kapattırıosn bence hala yanlış yoldsn o kadr yazdık döktük yazdıklarımzla kendini sorgula biz seni yargılamayz ancak sen kndi kendini yargılarsın...

yazdikalrimi iyi okurmusunuz lutfen

esya almis demedim daha once kullanilmis esyalari verdi dedim

evet esyada gozum yok hala ayni fikrideyim

zaten duruyordu biyerde benim malim mi ki uzuleyim

sadece elalem gibi taksit odemesini ve su yaptigi havalardan belki dedim kurtatir kendini

kapiyi ona acmak istemiyorum degil daima kapida karsilasiyorum zor tahammul ediyorum yani kapida karsilasmaya

beni tanirsiniz tanimazsiniz cok onemli degil

su anda tek tarafli anlatmis olabilirim

ama defalarca kez soyledim benim de hatam vardir bende mukemmel degilim diye

su anda satip ev alacak durumda degilim

Konu sahibinin eski konularını, eskiden komşu olduğu eltisiyle yaşadıklarını hatırlıyorum, aklımda kalmış, ki elti kişisi biraz tuhaf, ters bir kadındı.

Taşınıp gitmesine sizin adınıza sevindim. Ama hayatınıza burnunu sokmaya, size musallat olmaya devam edecek. Bazı insanların da hayatlarındaki en büyük motivasyon başkalarının hayatını zorlaştırmak ne yazık ki. Sizin de ona yapabileceğiniz en büyük kötülük, onu yok saymak. Zaten hayatınızdan bir nebze uzaklaştığına göre o kadar da zor olmayacaktır. Siz sabırlı, çok iyi niyetli ve hanımefendi bir kadınsınız, üstesinden en doğru bir şekilde gelebileceksinizdir.

yazdikalrimi iyi okurmusunuz lutfen

esya almis demedim daha once kullanilmis esyalari verdi dedim

evet esyada gozum yok hala ayni fikrideyim

zaten duruyordu biyerde benim malim mi ki uzuleyim

sadece elalem gibi taksit odemesini ve su yaptigi havalardan belki dedim kurtatir kendini

kapiyi ona acmak istemiyorum degil daima kapida karsilasiyorum zor tahammul ediyorum yani kapida karsilasmaya

beni tanirsiniz tanimazsiniz cok onemli degil

su anda tek tarafli anlatmis olabilirim

ama defalarca kez soyledim benim de hatam vardir bende mukemmel degilim diye

su anda satip ev alacak durumda degilim

pardon ama tv aldı dedin
gayet okudum okudugumuda anldım..

o zmn yapıcak bişey yok arkadaşım zaten her söledigmze bi cevabın var ne dyelim sana ne çözüm bulalım söler msn sen sölede senin istedgn olsun bariiiii....

[yaQUOTE=junyorita;17590869]
bn kendi adıma kırılcak bişey söledigimi düşünmüorm..
çok haklısın ne ekersen onu biçersin..
konu çok farklı yerlere gtmedi çok doğru bi yerde ve sen konuyu kapattırıosn bence hala yanlış yoldsn o kadr yazdık döktük yazdıklarımzla kendini sorgula biz seni yargılamayz ancak sen kndi kendini yargılarsın...
[/QUOTE]

yazdiklarinizi okuyinca ibreyi kendime dogru da cevirmem gerektigine karar verdimd

ama dedigim gibi ben sadece bir arkadasa kirildim onu da yazdim

yani benim de hatam olmustur

ama kimsenin kapisina gidip cirkeflik yapmadim

hatam belkide kaynanamdan ayri tek basima oturuyor olmak

yada ne bileyim anlamadim

her zaman mesafeyi korudum

baktimki bana gore bir insan degil

muhatapligi kestim

bu sefer daha da ustume geldi

anlasilan beni anlamamak icin ugrasiyorsunuz

benim istedigim ne biliyormusunuz

o insani kafamdan atip onu takmamayi sinirlenmemeyi

basarabilmek.enerjimi iyi seylere dogru yonlendirmek

kendime ve de cevreye faydali bir insan olabilmek

bu konuda da yardima ihtiyacim var

yani onu takmamak icin nelere yonelebilirim

görmemezlikten geleceksın bu ısler bole.. onu hıce saycaksın.. yoksa ısın ıcınden cıkamazsın.. yok onu nıe verdın falan fılan sanane.. bı sey olsa bu gelınde buna sunu demsıtı olur.. karısma ısıne kım kıme ne yaparsa yapsın borcamı gırcek sanane ısterse gırer ısterse gırmez basında kocası yok mu sana mı dustu bacım ya... haydee selametle..

eger öle olsaydı şu saatte hala senin için bişeyler yazıo olmazdım heralde..

bnce yapılan herşeyi unt bunun içinde kurslara falan git kendini geliştr,
biliorm çalışıo msn ama çalışmıosan çalışmya başla
çocugn vardı galiba kaç yaşında bilmiorm ama onada bakıcak yada baktırck kreş yada buna benzer şeyler bul..
artık evde otrma bnce senin tek sorunun evde otrp onu bunu kafana takman..

ii geceler..

neye yonelebılırsın.. onu gormemezlıkten gelmekle baslayabılırsın.. burda konu acmazsan onu hakkında onu unutmus olabılırsın.. burda bız sana yazdıkca aklına gelır ve sinirlenirsin cnm bnm...

bu kadar nefret duygusu taşıman sana zarar canım.... bırak boşver bu kadar küçük hesaplar yapmayın ya boşverin.... yok sevmiyorummm tabi sevmek zorunda değilsin ama kayınvaliden oğlu için iyi davranacak tabi bu yüzden niye kayınvalidenizden soğuyosunuz ki kendiniz sevmiyosanız sevmeyin kayın validenizinde nefret etmesini kötü davranmasını istiyosunuz heralde bi nevi eltinizi kıskanıyosunuz.... bence yanlışşşş ....

eger öle olsaydı şu saatte hala senin için bişeyler yazıo olmazdım heralde..

bnce yapılan herşeyi unt bunun içinde kurslara falan git kendini geliştr,
biliorm çalışıo msn ama çalışmıosan çalışmya başla
çocugn vardı galiba kaç yaşında bilmiorm ama onada bakıcak yada baktırck kreş yada buna benzer şeyler bul..
artık evde otrma bnce senin tek sorunun evde otrp onu bunu kafana takman..

ii geceler..

evet calismayi dusunuyorum 9 yil calisma hayatim var

oglum 1 yasinda bakacak birini ayarladim

kismetse 3 5 ay sonra da is bakmaya baslayacagim

tesekkur ederim hersey icin

kotu olmak kotuluk yapmak bana gore degil

su durumda kursa gidemem ogluma bakacak kimse yok

ama eminim calisinca zaten ev is cocuk sosyal hayat derken

o aklima gelmez bile

ne hali varsa gorsun

Konu sahibinin eski konularını, eskiden komşu olduğu eltisiyle yaşadıklarını hatırlıyorum, aklımda kalmış, ki elti kişisi biraz tuhaf, ters bir kadındı.

Taşınıp gitmesine sizin adınıza sevindim. Ama hayatınıza burnunu sokmaya, size musallat olmaya devam edecek. Bazı insanların da hayatlarındaki en büyük motivasyon başkalarının hayatını zorlaştırmak ne yazık ki. Sizin de ona yapabileceğiniz en büyük kötülük, onu yok saymak. Zaten hayatınızdan bir nebze uzaklaştığına göre o kadar da zor olmayacaktır. Siz sabırlı, çok iyi niyetli ve hanımefendi bir kadınsınız, üstesinden en doğru bir şekilde gelebileceksinizdir.

cok tesekkur ederim.

eski konularimi hatirlayan da varmis demek

onerilerinizi uygulayacagim

Back
X