Ay korktum simdi bende de 4 elti olacakSana olan ilgi bölünecek bu yüzden yediremiyorsun ama kendini yeni eltinin yerine koy o da ilgiye muhtac evlat edilmis cocuk gibi Onu anlamaya calısırsan zamanla cözülecektir bu durum canım
Merhaba arkadaşlar konuya nasıl girsem bilmiyorum çoğunuz kızacak bana , kızın zaten biraz nasihate ihtiyacım var.
Şimdiye kadar el bebek gül bebektim yeni gelin gelmesini hazmedemiyorum , örneğin yeni bir şey alınacaksa ve benimle beraber alınıyorsa en güzelinin seçilmesi ve kalitelisi alınması için elimden geleni yapıyorum her hangi bir şey hissetmiyorum ama bensiz alınan bir şeyi gördüğüm zaman içime fesatlık giriyor çok rahatsız edici bir duygu bu , eltimle bir problemim yok , o değil bir başkası olsa ben bunları yine hissedecektim .
Sorun bende yani , kendimi yeni doğacak kardeşini kıskanan çocuklar gibi hissediyorum paylaşmak istemiyorum kimseyi.Nasıl aşabilirim bunu ?
Ooo senin işin daha zormuş :) Benim problemim uzun süre tek olmak ve ilk olmaktı sanırım sonra gelsem böyle olmazdı belki abla abla diye dolanınırdım peşinde :)
Ama ondan yana böyle bir talep yok , zorlayamam ki kimseyi . Kayınvalideme davrandığı gibi azıcık belki yakınlık gösterse bende böyle hissetmeyebilirim . Bakalım zaman ne gösterecek .
Senin durumun değişikmiş ama :))))aşamazsın kıskançsın sen can çıkar huy çıkmaz. ben de çok kıskancım annem yeni oturma grubu aldı benim oturma grubum iğrenç göründü gözüme 'anne seni çok kıskandım napim ben de mi yeni alayım? dedim annem de dedi ki ' saçmalama senin ki yeni daha biraz eskit değiştirirsin' dedi kıskançlığım geçti:) kardeşim annem birşey aldımı ben de çok kıskanırım deli olurum bunu da söylerim annemde diyor ki sen kıskanç değilsin imreniyorsun herşeye sen de olsada imreniyorsun kıskanç haset fesat olsan bunu söyleyemezsin diyor, belki sen de öylesindir, ama ben kendimi biliyorum yaa kıskançlıktan uykularım bile kaçarrrrrrr:)))))))))))))))))) bu arada arkadaşlarımı felan kıskanmam görümcemi kavalidemi, ben sadece anne kardeş teyze vs onları kıskanıyorum nedense
bi arkadaşın 4 eltisi olacakmış ilginin bölünmesinden şikayetçi, ben gerçekten anlamıyorum iki elti kocalarımı paylaşamaz yoksa kv kp'i mi?
kayınvalide ve kayınpederin ilgisi nasıl olur, çok arasalar konu açılıyo gelip gitseler konu açılıyo, para akışı mıdır bu ilgi, ay keşke eltim onlar benim olsun desede bende al diyebilsem alınıp verilecek bişey olsalar
Maddi anlamda desteklemiyorlar ama bir menfaatim olduğu doğru :)bi arkadaşın 4 eltisi olacakmış ilginin bölünmesinden şikayetçi, ben gerçekten anlamıyorum iki elti kocalarımı paylaşamaz yoksa kv kp'i mi?
kayınvalide ve kayınpederin ilgisi nasıl olur, çok arasalar konu açılıyo gelip gitseler konu açılıyo, para akışı mıdır bu ilgi, ay keşke eltim onlar benim olsun desede bende al diyebilsem alınıp verilecek bişey olsalar
Arkadasım sen bayağı konuyu saptırmıssın ben 4 eltim olacak dedim ama hepsini kıskanacağım demedim konuyu görünce korktum acaba bende kıskanıcakmıyım diye önce bunu bir kavrayalım, iki eltinin kıskanclığının nedeni kocası olur mu hic? Yeni gelin olursun tüm ilgi üzerine odaklanır ama ilgi bölünmeye baslayınca bunun nedeni kimse o kisiye karsı kıskanclık beslersin durum budur o zaman bir cocuğun kardesi olduğu zamanda kıskanması acayip olur sen dersin simdi babanımı kıskanıyorsun diye cocuğa
Senin durumun değişikmiş ama :))))
Benim hislerimin aslın da kıskançlık olmadığını anladım ben , sanırım ben yokmuşum gibi davranılmasını içerliyorum çünkü anlattıkça daha iyi anlamaya başladım . Gelin de hiç yanaşmıyor bana , onun dışında bir problem yok ki istediği gibi davranabilir ama kayınvalidemin böyle davranmasını kabul edemem işte.
Bence seninkide kıskançlık değil imrenme.
Arkadasım sen bayağı konuyu saptırmıssın ben 4 eltim olacak dedim ama hepsini kıskanacağım demedim konuyu görünce korktum acaba bende kıskanıcakmıyım diye önce bunu bir kavrayalım, iki eltinin kıskanclığının nedeni kocası olur mu hic? Yeni gelin olursun tüm ilgi üzerine odaklanır ama ilgi bölünmeye baslayınca bunun nedeni kimse o kisiye karsı kıskanclık beslersin durum budur o zaman bir cocuğun kardesi olduğu zamanda kıskanması acayip olur sen dersin simdi babanımı kıskanıyorsun diye cocuğa
Ayyy allah korusun böyle eltiden yok ben içim acır ya ne demek ses vermedi hayalini bile kurma :Sbiri eltimi dedibenim eltim var 2 tane birisi eski birisi daha sıcak fırından çıkmış eski olan eşimin dayısının kızı anlıcagınız akraba ben elim ban verdi kaynanam 70 mk ev eltimin evi 140 mk onun altılarık duruyor 17 dal benim kolundakiler aldılar oda yetemzmiş gibi kaynımın borçlarını bana ödettiler adedigim ata liraları gresleri markları dolarlaraı saymıyorum kıskanmak bri tarafa onu kıskanmıyorum ama kaynanam hep ayrım yaptı beni zaten istemediki dünyanın borcunu bizlere yıktılar hanım evinde keyif sürüyor paşa bunu helal edermi etmez kaynanam benim ilk oglumda gelmedi evi temizlemek var dedim kirli avini pokmu götürüyor dedi yapma riskli gebelik geçirdim ben yavrum cennet uçtu hüda berkim eltim 3 sene tedaviyle hamil ekaldı kaynanam evine kadatr temizledi neden garip paşaya gelmedi sonra ogluma hamile kaldım pelşime eltim kaldı gene düşük tehtidi kaynanam aldı evine bakmaya neyse duydumki eltimde hamile benim orda yatmam battı uyuza dedimki allah razı olsun kaynanam yemegimi önüme getiriyor sag olsun eltimdeki laf aynen şu tabi beleş yemek kapagı atmışsınzı oh ne gzüel burası kızılaymı dedi inanın beynime kan sıçradı eşim markketten tutunda pazara kadar yapar annesinin eline para bile veiridi evladımıza ölan oglumdan 7 sene osnra kavuşmuştuk benim bebegim gene vefat etti ilki 20 haftalık 2 oglum 19 haftalık vefat etti eltim hamile ben dogum ettim hastanede oda millete ben eltisiyim bende hamileyim dedi daha ne laflar oglum öldü dalga geçerekten mandelina yiyebildinmi barid eyip dalga geçti umud koymuştum 7 sene osnra geldi diye bende yedim merak etme dedim ben aglıyorum kadın dalga geçiyor eltim uyuzu bana çok yaptı allahından buylsun deidm kaynanam için aynıydı bebeklrimiz benimki ondan 1 ay büyüktü kaynanam deidm üzülür sevemez aglar amam ne umrumda be oturup aglamam onunla ben keyfime bakarım dedi daha neler neler oglunu dogum etti faceler koydu idadıma laf sokmalar vs ne aglattı beni getrime dedigim halde inadıma bebebgi evim egetriid eşiyle gözümün önünde emzirdi sanki oda yokmuş gibi bu arada kızım ömüre hamileydim cennet kusum ömür koydum kızımın adını ömrülü olsun diye yavrumda cennete gitti anlıcagınzı brigün aradı beni bu uyuz eltim doktora gittim bebekelrim neden öldü belli oldu kanda pırtılaşma varmış öncedende rahimde açıklık ızımda rahimim dikildi durmadı kanda pırtılaşma yüzünden deidm doktor olumllu konuştu vs nasıl seviniyorum karşıdaki ses hiç memnun degil sonra dedim rabbim öteki tarafta şefaatçi eder işşallah dedim oda kahkaha etti kızım senin bebeklr ses vermedi hayalini bile kurma ban dedi oglum öldü babasıgil kaynanam geldi baş saglıgına geldiler bana kızm üzülme dedi allah var dayısını çok seviyorum dalga geçer gibi eşini aradı eltim benim kamnamam var hastanelerde yatıyorm sen nerdesin dedi dalga geçti allahın sopası yok haftasına kanaması oldu allahım daha ne laflar
bana kimse elti demesin iyileride var belkim ama sırtında beni kabeye götürse affettmem benim bebekrlim öldü o sevindi şimdide ilk torun benim kızım sne istedigin kadar dogur diyor4 ebegime hamileyim allahım bunu bana bagışlasın işşallah
en iyi eltiye kirbit suyu ne ararım ne sorarım nede muhaattap olurum allah yakın benden uzak durusn uyuz
kıskanma fazlına gelince o beni ço9k kıskanıyor onu anladım fesatlıgından ne yapacagını bilmiyor günaha giriyorum arkasından konuşup amam ban yaptıkalrını yaradan görüyor allah ahavale ettim ben onu rabbim nasıl biliyorsa öle yapsın kaynanam bana 4 dal taktı ona 8 setime kadar çarşıya kadar laf etti kaynanam kaynanamada kanım soguk onuda allah havale ettim ben elim çok eziyor onu el üstünde tutuyor ayrımcılık yapmıyorda ne yapıyor bu kadın
belki kız da seni kıskanıyor ondan yanaşmıyordur:)) aranızda çok yaş farkı var mı? sen de bir büyük olarak sayılmamaktan şikayetçisin kıskançlıktan daha çok 'ben bu aileye yıllarımı verdim bak gelin alırken beni el gibi yaptılar' desen daha uygun gibi ne dersin???
siz çocuk musunuz?
aradaki ilişki kardeşlik ilişkisi mi bu konuda?
bende 2. gelinim bir eltim var kaynananam ona da yapmadı bana da yapmadı bir şey bana takı konusunu soyledıklerınde ona ne yaptıysanınz bana da aynısını yapın demiştim. bu lafımı eltim duyunca bana kızmıştı deli misin sen bana bır sey yapmadılar sana da yapmayacaklar dıye
telefonda konuşurken kader yoldaşım nbr felan dıye konusuruz hiç kıskanmadım o da kıskanmadı benı bence anlaşmaya arkadaş olmaya bakın derim
ilgi bölünecek kısmından bunu anladım benim yorumumda bu, yeni geline nasıl bi ilgi gösteriliyo bilemedim ki, el öpmeye gidilir günlerce kv'nin de ilk kaynanalık deneyimi olduğundan herşeye karışır buna mı özeniyosun, inşallah senin gelin gideceğin aile iyidir de iyi şeylerle karşılaşırsın yoksa ilgi dediğin şey senin sandığın şey değil yani, yeni evli arkadaşların en büyük problemi gelme gitme sıklığını vs ayarla, bu senin için ilgi mi mesela, her gün yemeğe çağrılmak sürekli aranmak?
Yorumuna saygı duyuyorum tabiki :) Yeni gelin olunca bir anne kızına nasıl davranıyorsa eğer onada öyle davranırlar sonucta o da manevi annesi olacak helede gelini cok severse tadından gecilmez, vallahi benim gelin gideceğim aile sana göre nasıl bilmiyorum ama benim babam vefat etti 6 ay öncesinde mesela sonra ameliyat oldum hep geldiler ilgilendiler arayıp sordular benim icin bu yeter zaten sürekli aramasına gerek yok ki ayrıca ilginin secenekleri varda ben mi bilmiyorum ilgi ilgidir sonucta
İşte benimle sohbet etmiyor belki çekiniyor belki utanıyor bilmiyorum ama benimle konuşsa ben de akıl verebilirdim , arkadaş olabilirdik .
O sadece nişalısına ve kayınvalideme bakıyor .E bunun için de kızamam ona .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?