• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimi kıskanıyorum

Ayyy allah korusun böyle eltiden yok ben içim acır ya ne demek ses vermedi hayalini bile kurma :S
Nasıl insan o öyle insan az merhamet eder , bebeğini sakınır az , sen en güzelini yapmışsın arkadaşım allaha havale etmekle.

rahmetli babamın bri lafı var kızım herşeyin yeri zamanı var zamanı gelince konuş yaradana sıgındım ben benim kıskanma huyum yoktur allah için 2 çocugu oldu daha kucagıma laıp sevmedim öpmedim bana yaptıkları yüzünden bebeklerinide sevemedim kardeşim oglumuz öldügünde 2 bebegim umudum bu geldi kaynanama allahım ne laftalr tansiyonum 19 +12 çıktı eşime deidm canım beni burdan götür katil oluycam yoksa eşimde gidicez tamam deid amam ekledi eltin senin imtaanın canım dedi rabbim yolluyor onu buraya dedi deidm imtaansa boynum kıldan ince deidm ben 33 kilo verdim bu gebeligimde hanımda diyete girdi ben evime bulaşık makinası aldım oda aldı halı aldım allahım renkleri aynı mutfak masam aynı brişey lasam ay yenfe ne ka gzüel diyor gidiyorum bakıyorum aynısı evinde:53::53:bu kıskançlık degilde ney kaynanamla az iyi olsak kıskanıyor mesela deidmki 2 oglum ölünce kız deidm eltime çok agladı umud ölünce deidm çok baktı hastanede allah var deidm demezmi sanami agladı o ölen torununa ogluna agladı sen onun umrunda bile degilsin dedi suratıma:53::53:eşim demişki kaynıma kardeşim bzi annemlerdeyiz bak paşa dogum etti 19 haftalık bebek ya küçük degilki demiş hanımına söyle 2 hafta gelmesin hamile şimdi görür zülür acısı taze demiş kaynım bu sen eltime söyle yemin olsun 3 gün üst üste geldi o kızına kızan eltim hiç dokunmadı sonra beni aradı bu telefonda bana agza alınmıcak laflar şimdi burda yazamam yök var:17::17:dedi suratıma inadına geldim gıcıklıgına geldim oh olsun canın ıskıldın huzurun kaçsın diye geldim kaynanam dedi kızım durucagı halde durdurmadım bakmadım dedi oh olsun dedi :53::53::53:neden kıskançlıgından bende kavga ettim ne ölün ölüm ne dirin dirime gelmesin deidm amam yüzsüz kardeşim arar sorar paşa telefona bakarı bakmaz:47::47: geçen eşimi aramız abi yengem evde degilmi arıyorum açmıyor diye eltim yüzünden hattımı degiştiridm ben :47:şimdi arasada bakmıyorum bayramda geldiler yeni eltimle eşim sakın paşam bayram hatrım için deid sustum
ben yatıyorum ayaklarımda 2 yastık devamlı kimsem yok bakamaya gelen ogün hafif dogruldum eşim çayı koydu önelrine hizmetlerini etti onlar ne yaptı hiç bir eltimde demedi abi ben yapayım hadi yeni eltim evime ilk defa geldi onu anlarım amam eskisi oturdu eşiem hizmet ettriid kendine yuh deidm içimden onunla kalsa iyi 2 çocugu var fena yaramaz evin altını üstüne getiridler çok titiz bri bayanım onlar gitti canım deidm eşime agladım sinirimden canım evim ne hale geldi tamam canım ben temzilicem dedi allah razı olsun eşim dip köşe temizledi elti degilmi demez yemegi varmı aşı varmı gdiiyim dolanıyım yok kardeşim diyorum dünyaları ban abagışlasalar affet deseler etmem çok agladım onun yüzünden ben panik atak hastasıyım 2005 beri kranik geçen kaldırmış suratıma yenge sen hastasında belkim allah sana ondan bebek vermiyor laıyor bakamazsınki bu halinle dedi suratıma:53::53:be manyak panik atak hastaları bebege bakamıcak diye bri kayidemi var :47::47:
strese giresim yok vallahi ne yaparlars akendilerine yaparlar bundan sonra ne eşimin ailesi ne benim ailem umrumda degil bri bebegim eşim saglıklı olsunlar gerisi boş çünkü kullanılmaktan bıktım ben:14::14:tek dilegim yaradandan evladımı sag saglim alıyım kucagıma eşimin kucagına veriyim bana sakat diyenlerde utansınlar işşallah aman bebegi verme kucagına maşşallah de nazarın deyecek diyenlerbi benden bebekelrini kaçıranlarmı ne diyim 13 senedir evladımın kokusuna hasterim ben onun için herkez benden uzak durusn köşede oturusn ban karışmasınlar yeter :47::47:

belki kız da seni kıskanıyor ondan yanaşmıyordur:)) aranızda çok yaş farkı var mı? sen de bir büyük olarak sayılmamaktan şikayetçisin kıskançlıktan daha çok 'ben bu aileye yıllarımı verdim bak gelin alırken beni el gibi yaptılar' desen daha uygun gibi ne dersin???
Olabilir canım onun penceresinden bakmaya çalışıyorum ama kıskanılacak br durum göremiyorum ,aramızda 5 yaş var ama ben 10 senedir bu ailede gelinim ve son kurduğun cümleye sonuna kadar katılıyorum , benim asıl problemim bu sanırım .
boş ver sende kocana ve kp, ve kv bak ona bakma konuşmazsa konuşmasın çok mu onemlı
Yok canım kendi bileceği iş ister konuşur ister konuşmaz , ben kayınvalidemin bunu düşünmemesini içerliyorum.
İşin aslı orta da öyle büyütülecek bir durum da yok , sanırım egom fazla benim .

Son düzenleme:
rahmetli babamın bri lafı var kızım herşeyin yeri zamanı var zamanı gelince konuş yaradana sıgındım ben benim kıskanma huyum yoktur allah için 2 çocugu oldu daha kucagıma laıp sevmedim öpmedim bana yaptıkları yüzünden bebeklerinide sevemedim kardeşim oglumuz öldügünde 2 bebegim umudum bu geldi kaynanama allahım ne laftalr tansiyonum 19 +12 çıktı eşime deidm canım beni burdan götür katil oluycam yoksa eşimde gidicez tamam deid amam ekledi eltin senin imtaanın canım dedi rabbim yolluyor onu buraya dedi deidm imtaansa boynum kıldan ince deidm ben 33 kilo verdim bu gebeligimde hanımda diyete girdi ben evime bulaşık makinası aldım oda aldı halı aldım allahım renkleri aynı mutfak masam aynı brişey lasam ay yenfe ne ka gzüel diyor gidiyorum bakıyorum aynısı evinde:53::53:bu kıskançlık degilde ney kaynanamla az iyi olsak kıskanıyor mesela deidmki 2 oglum ölünce kız deidm eltime çok agladı umud ölünce deidm çok baktı hastanede allah var deidm demezmi sanami agladı o ölen torununa ogluna agladı sen onun umrunda bile degilsin dedi suratıma:53::53:eşim demişki kaynıma kardeşim bzi annemlerdeyiz bak paşa dogum etti 19 haftalık bebek ya küçük degilki demiş hanımına söyle 2 hafta gelmesin hamile şimdi görür zülür acısı taze demiş kaynım bu sen eltime söyle yemin olsun 3 gün üst üste geldi o kızına kızan eltim hiç dokunmadı sonra beni aradı bu telefonda bana agza alınmıcak laflar şimdi burda yazamam yök var:17::17:dedi suratıma inadına geldim gıcıklıgına geldim oh olsun canın ıskıldın huzurun kaçsın diye geldim kaynanam dedi kızım durucagı halde durdurmadım bakmadım dedi oh olsun dedi :53::53::53:neden kıskançlıgından bende kavga ettim ne ölün ölüm ne dirin dirime gelmesin deidm amam yüzsüz kardeşim arar sorar paşa telefona bakarı bakmaz:47::47: geçen eşimi aramız abi yengem evde degilmi arıyorum açmıyor diye eltim yüzünden hattımı degiştiridm ben :47:şimdi arasada bakmıyorum bayramda geldiler yeni eltimle eşim sakın paşam bayram hatrım için deid sustum
ben yatıyorum ayaklarımda 2 yastık devamlı kimsem yok bakamaya gelen ogün hafif dogruldum eşim çayı koydu önelrine hizmetlerini etti onlar ne yaptı hiç bir eltimde demedi abi ben yapayım hadi yeni eltim evime ilk defa geldi onu anlarım amam eskisi oturdu eşiem hizmet ettriid kendine yuh deidm içimden onunla kalsa iyi 2 çocugu var fena yaramaz evin altını üstüne getiridler çok titiz bri bayanım onlar gitti canım deidm eşime agladım sinirimden canım evim ne hale geldi tamam canım ben temzilicem dedi allah razı olsun eşim dip köşe temizledi elti degilmi demez yemegi varmı aşı varmı gdiiyim dolanıyım yok kardeşim diyorum dünyaları ban abagışlasalar affet deseler etmem çok agladım onun yüzünden ben panik atak hastasıyım 2005 beri kranik geçen kaldırmış suratıma yenge sen hastasında belkim allah sana ondan bebek vermiyor laıyor bakamazsınki bu halinle dedi suratıma:53::53:be manyak panik atak hastaları bebege bakamıcak diye bri kayidemi var :47::47:
strese giresim yok vallahi ne yaparlars akendilerine yaparlar bundan sonra ne eşimin ailesi ne benim ailem umrumda degil bri bebegim eşim saglıklı olsunlar gerisi boş çünkü kullanılmaktan bıktım ben:14::14:tek dilegim yaradandan evladımı sag saglim alıyım kucagıma eşimin kucagına veriyim bana sakat diyenlerde utansınlar işşallah aman bebegi verme kucagına maşşallah de nazarın deyecek diyenlerbi benden bebekelrini kaçıranlarmı ne diyim 13 senedir evladımın kokusuna hasterim ben onun için herkez benden uzak durusn köşede oturusn ban karışmasınlar yeter :47::47:
Rabbim yavrunu sağlıkla kucağına almayı nasip etsin çok şeyler yaşamışsınız baya çirkinleşmiş o. Bazı insanlar cidden çok acımasız , allahtan eşin destekçinmiş birde eşi destek olmayanlar var.Ama kaynanan çok ayıp etmiş bu işler sırayla malesef unutmuş.

Gelinleri yarıştırma oyununu ilk defa duydum oda neymiş öyle :)Eşinin ailesi dediğin gibi yaparlarsa ister istemez bozulur insan , kayınvalidemle konuşuyoruz dedim ki orda neden böyle davranılmadı gelinin evini kastediyorum , biz de öyle bir şey yok dedi (gelinin ailesiyle kendilerini kastediyor) , dedim ki siz ne ara biz oldunuz , biz ne ara dışarıda kaldık .ufacık bir kelime bile insanı bozabiliyor .Olmaz inşallah ama .

öyle bir tabir yok aslında ben uydurdum şimdi :9:

kv lerin gelinleri birbirine belli etmeden övüp gaza getirmesi ve
kendisi için çalıştırması...

'anne nasılsın? iyimisin?'
'iyiyim iyiyim. napim işte oturuyorum. bacaklarım sızlıyor.'
'Allah şifalar versin. İlaçlarını aldın mı?'
'Aldım aldım da ne fayda birşey yapamıyorum.'
'yapılacak birşey varsa gelim yardım edim istersen.'
'Aaallah razı olsun o gelinimden, geldi de yerleri süpürdü sildi.'
'ayşe mi?'
'he ayşe ya. ateş gibi nasıl da temizledi. çok hamarat çooook...'
.....
.....
.....:52::50::53::47:

allahtan benimki tek erkek çocuk. yoksaa bende istemezdım heralde. doganın kanunu bu. normal yani:)
abartmamak kaydıylla ama. sadece hissettirme abartma normale dönmeye calış.

'ayşe mi?'
.....
.....

Bunu da öğrenmiş olduk :) Hiiç aklıma gelmez ama böyle yarıştırmak :)

Rabbim yavrunu sağlıkla kucağına almayı nasip etsin çok şeyler yaşamışsınız baya çirkinleşmiş o. Bazı insanlar cidden çok acımasız , allahtan eşin destekçinmiş birde eşi destek olmayanlar var.Ama kaynanan çok ayıp etmiş bu işler sırayla malesef unutmuş.
amin kardeşim işşallah amin evaldım akavuşuyum saglıklı boşverdim gitti kaynanam aslında frenlese frenlerdide akraba işe garip paşa el yapsın yaptıgını:14:

'ayşe mi?'
.....
.....
allah seni:1::1:

valla şu anda 1buçuk 2 senelik evliyim henüz eltim yok ama bekar kaynım var yani potansiyel eltim olacak tabi ki. ama ne yalan söyleyeyim sanırım ben de kıskanırım ona yapılacak olanları. ister kızın ister yadırgayın vakti zamanında ben evlenirken iki bilezik bir set aldılar. yani evin tadilatı mobilyası beyaz eşyası perdesini falan hep biz ödedik bu vakte kadar hep sıkıntı çektik çok şükür sabrettik ve bi yandan para biriktirdik de masraflar için çektiğimiz krediyi bu ay kapattık. ama hiç kolay olmadı arkadaşlar. şimdi bütün bunların arkasından kaynım evleneceği zaman maddiyatlarını düzeltir de herşeyin en güzelinden en iyisinden alırlarsa ben de gücenirim. ne yapayım elimde değil. sonuç olarak ben bu vakte tırnaklarımla sabahtan akşama kadar çalışarak geldim. o öyle sıfır borçsuz sıkıntısız evlenirse içimden kıskanırım ama belli eder miyim onu şimdiden bilemem tabi. yaşayınca görürüz kısmetse. diğer kısma gelecek olursam yani ilginin yenisine kayması işte o süper olur. ben hiç hoşlanmam zaten kv ve kp in fazla ilgisinden sürekli sarılmasından falan biraz da onunla uğraşsınlar derim bakarım keyfime. fazla muhabbet tez ayrılık getirir demişler cidden doğru kv fazla samimiyet insanı yüz göz yapıyor. ben artık akıllandım adamakıllı mesafemi koydum çok şükür

valla şu anda 1buçuk 2 senelik evliyim henüz eltim yok ama bekar kaynım var yani potansiyel eltim olacak tabi ki. ama ne yalan söyleyeyim sanırım ben de kıskanırım ona yapılacak olanları. ister kızın ister yadırgayın vakti zamanında ben evlenirken iki bilezik bir set aldılar. yani evin tadilatı mobilyası beyaz eşyası perdesini falan hep biz ödedik bu vakte kadar hep sıkıntı çektik çok şükür sabrettik ve bi yandan para biriktirdik de masraflar için çektiğimiz krediyi bu ay kapattık. ama hiç kolay olmadı arkadaşlar. şimdi bütün bunların arkasından kaynım evleneceği zaman maddiyatlarını düzeltir de herşeyin en güzelinden en iyisinden alırlarsa ben de gücenirim. ne yapayım elimde değil. sonuç olarak ben bu vakte tırnaklarımla sabahtan akşama kadar çalışarak geldim. o öyle sıfır borçsuz sıkıntısız evlenirse içimden kıskanırım ama belli eder miyim onu şimdiden bilemem tabi. yaşayınca görürüz kısmetse. diğer kısma gelecek olursam yani ilginin yenisine kayması işte o süper olur. ben hiç hoşlanmam zaten kv ve kp in fazla ilgisinden sürekli sarılmasından falan biraz da onunla uğraşsınlar derim bakarım keyfime. fazla muhabbet tez ayrılık getirir demişler cidden doğru kv fazla samimiyet insanı yüz göz yapıyor. ben artık akıllandım adamakıllı mesafemi koydum çok şükür
Sen böyle bir durum da haklı olurdun kıskanmakla bence işin içine maddiyat grip ayırımcılık yapılıyorsa ben bu durumu normal karşılıyorum.
Kayınvalidem benim çeyizime eskiden biriktirmiş biriktirmiş modası geçmiş şeyleri vermişti , şimdi geline yeni yapıyor . Bu beni rahatsız etmiyor bak , hiç yapmamasından iyidir.Ama ben kayınvalidemi severim arada kızdırsa da beni muhabbetimiz çok uyar oturup sohbet edebilceğiniz kimse , belki de bu yüzden paylaşma sıkıntısı çekiyorum . Birde şöyle bir durum var gelinin ailesi ile geçmişleri var sıkı fıkılar sanırım buda beni üzüyor ama farkettiler düzeltmeye çalışıyorlar buda bir şey.Benim ailemi de arayıp sormaya başladılar.

ilk evlendiğimde kv nin yan binada oturan, benim yaşlarımda, genç ve güzel bir komşusu vardı...

çok iyi anlaşıyorlardı ve birbirinin evlerinden çıkmıyorlardı

sanki büyük eltim gibi birşeydi ve bizi kıskanıyordu

bir kızı vardı hep sevdirmeye gelirdi

ben de dış kapının mandalı gibi otururdum yanlarında

sanki gelini o, ben de komşuyum

hep bana onu överlerdi 'ay çok gzl, ay ateş gibi hızlı, ay çok komik, ay bebeği çok tatlı'

bir de bununla kalmayıp gider kocama överlerdi onu...

her defasında kvgile dekolteli bir vaziyette gelir çoçuğun peşinde koşardı kocamın önünde...

kv nin beni sevmemesi için ve sadece onu sevmesi için elinden geleni yapardı

evimde yerleri kontrol ederdi ve 'iyi temizliğini yapmışşın yoksa şikayet edecektım seni kv ye' derdi

onlar salonda oturup gülüşürken ben mutfakta yalnız başıma iş görürdüm

aşure gününde kv yi sabahın 8inde evine çağırdı ve ona aşure pişirttirdi

beni de çağırdılar sonra bana da evini süpürttürdü...

sürekli evine çağırırdı atıştırmalık gzl şeyler yapardı hoşsohbeti vardı bu da tabi kv nin hoşuna giderdi

kv onu benim yanımda hep överdi hep onunla telde konuşurdu onunla gezerlerdi

son zamanlarda ise eşimin ismini çok zikretmeye başlamıştı yanımda rahatsız olmuştum

başka bir komşunun düğününde ortada dansözlük yaparken kalktım kalçasına kalça attım

o da geri attı ve 'seni yerden bitme seni, ne istiyorsun?' dedi, halbuki aynı boydayız !

ben de 'aman sen kendi boyuna bak önce aynada ondan sonra konuş' dedim

her gece ağladım dua ettim allahım buralardan gitsin diye

o nerdeyse bahaneler uydurdum gitmedim

sonunda ise cırkını çıkarttı ve herkesi yönlendirmeye başladı

kv ile görümce uyandı tabi ve kullanıldıklarını anladılar

sonra da taşındı gitti çok şükür

umarım elti ile de böyle şeyler yaşamam

ilk evlendiğimde kv nin yan binada oturan, benim yaşlarımda, genç ve güzel bir komşusu vardı...

çok iyi anlaşıyorlardı ve birbirinin evlerinden çıkmıyorlardı

sanki büyük eltim gibi birşeydi ve bizi kıskanıyordu

bir kızı vardı hep sevdirmeye gelirdi

ben de dış kapının mandalı gibi otururdum yanlarında

sanki gelini o, ben de komşuyum

hep bana onu överlerdi 'ay çok gzl, ay ateş gibi hızlı, ay çok komik, ay bebeği çok tatlı'

bir de bununla kalmayıp gider kocama överlerdi onu...

her defasında kvgile dekolteli bir vaziyette gelir çoçuğun peşinde koşardı kocamın önünde...

kv nin beni sevmemesi için ve sadece onu sevmesi için elinden geleni yapardı

evimde yerleri kontrol ederdi ve 'iyi temizliğini yapmışşın yoksa şikayet edecektım seni kv ye' derdi

onlar salonda oturup gülüşürken ben mutfakta yalnız başıma iş görürdüm

aşure gününde kv yi sabahın 8inde evine çağırdı ve ona aşure pişirttirdi

beni de çağırdılar sonra bana da evini süpürttürdü...

sürekli evine çağırırdı atıştırmalık gzl şeyler yapardı hoşsohbeti vardı bu da tabi kv nin hoşuna giderdi

kv onu benim yanımda hep överdi hep onunla telde konuşurdu onunla gezerlerdi

son zamanlarda ise eşimin ismini çok zikretmeye başlamıştı yanımda rahatsız olmuştum

başka bir komşunun düğününde ortada dansözlük yaparken kalktım kalçasına kalça attım

o da geri attı ve 'seni yerden bitme seni, ne istiyorsun?' dedi, halbuki aynı boydayız !

ben de 'aman sen kendi boyuna bak önce aynada ondan sonra konuş' dedim

her gece ağladım dua ettim allahım buralardan gitsin diye

o nerdeyse bahaneler uydurdum gitmedim

sonunda ise cırkını çıkarttı ve herkesi yönlendirmeye başladı

kv ile görümce uyandı tabi ve kullanıldıklarını anladılar

sonra da taşındı gitti çok şükür

umarım elti ile de böyle şeyler yaşamam
Huhhh o nasıl komşu öyle :) Dekolteler falan , az önce paşam da eltisinin söylediklerini okudukça halime şükrettim aslın da benim çevrem de böyle sadece bir kişi var onu da altı ayda bir görüyorum , hiç gelemem böyle iğnelemelere en son patlar kavga ederim.Kurtulmuşsun ya aman aman.

bizde 4 eltiyiz ben son numarayım :) nişanlı olduğum zamanlarda yada yeni evlendiğim dönemde aramak isterdim onları hep teli elime alır sonra vazgeçer aramazdım.. utangaçlık mı çekingenlik mi bilemiyorum.. ama onlar sağolsun aradılar geldiler.. zamanla kaynaştık sevdik birbirimizi... bence sen ara arada.. sonuçta ömürboyu yüzyüze olacaksınız, bence eltisi insanın en yakın arkadaşı olmalı aynı zamanda...

Ben de fazla karışmamaya çalışıyorum , burada okudum çünkü kimileri hoşlanmıyor , belki benim bu tutumum da yanlış algılanıyordur , gelin benimle hiç bir şekilde iletişime geçmiyor durum böyle olunca onun koyduğu mesafeyi bana da korumak düşüyor , sanırım karşılıklı bazı şeyler.
.
ben de tam tersi iyi olalım görüşelim kaynaşalım modundaydım
yanyana geldiğimizde hep bi muhabbet kurma yluna giderdim hep bişler yapalım falan filan konuşulurdu
ama o hiç ne aradı ne sordu ondan sornada koptu zaten ipler
seninki hiç yanaşmıyomuş başka bişey tabi bide sen daha önceden o ailenye girdiğin için senden yakınlık bekliyo olabilir
ben yeniyim durumunda oluyosun cok uzak durma belkide cok iyi anlaşacaksınızdır
ki öle arkadaşlarım var eltileriyle arkadaş gibiler ne güzel
bizde 4 eltiyiz ben son numarayım :) nişanlı olduğum zamanlarda yada yeni evlendiğim dönemde aramak isterdim onları hep teli elime alır sonra vazgeçer aramazdım.. utangaçlık mı çekingenlik mi bilemiyorum.. ama onlar sağolsun aradılar geldiler.. zamanla kaynaştık sevdik birbirimizi... bence sen ara arada.. sonuçta ömürboyu yüzyüze olacaksınız, bence eltisi insanın en yakın arkadaşı olmalı aynı zamanda...

aynen yukarda yazdığım gibi işte önceden ailede olandan bekliyosun yakınlığı o uzak kalıncada hiç bişi yapamıyosun
gerisi kopukluk zaten ....ne güzell siz arkadaş gibi olmuşsunuz cok isterdim bende öyle olmayı ama napalım ksımet değilmş
bu saatten sonrada olmaz zaten bizde...

Ararım tabi ki ama defalarca söyledim bir ihtiyacı olduğun da arayabileceğini utanmaması gerektiğini hani şimdiye kadar bir kere arasa ondan sonra zaten ararım sorarım ama o ufak ona düşüyor , bayram da bile kayınvalidem elime tutuşturdu tel aramayacaktı bile belki .

ben de tam tersi iyi olalım görüşelim kaynaşalım modundaydım
yanyana geldiğimizde hep bi muhabbet kurma yluna giderdim hep bişler yapalım falan filan konuşulurdu
ama o hiç ne aradı ne sordu ondan sornada koptu zaten ipler
seninki hiç yanaşmıyomuş başka bişey tabi bide sen daha önceden o ailenye girdiğin için senden yakınlık bekliyo olabilir
ben yeniyim durumunda oluyosun cok uzak durma belkide cok iyi anlaşacaksınızdır
ki öle arkadaşlarım var eltileriyle arkadaş gibiler ne güzel.
Yok arkadaşım benim uzaktan tanıdığım ama sonradan muhabbetimizin ilerlediği kimselerin dediği uzaktan olduğunda farklı gözüküyorsun bununla alakalı çekiniyor olabilir. Bizim henüz öyle bir ortamımız bile olmadı.Ben kaynıma da kendisine de dedim neye ihtiyacınız olursa arayabilirsiniz her gördüğüm de güler yüzlü davrandım e benden bu kadar . Çokta önemli değil aslın da nasıl isterse öyle davransın benim için önemli olan önce eşim sonra ailesi ki sevdiğim için onları . Yoksa bu konuştuklarımız dert sayılmaz bile.

Ben en büyük eltiyim. Benden sonra bi eltim daha oldu. Bende ilk başta ilgi ona kayacağı için kıskanırım sanmıştım. Ama hiç kıskanmıyorum aksine arkadaş gibiyiz(bide övünmese). 3tane daha eltim olacak ilerde ve keşke 3.sü de hemen gelsede ilgiler onlarda olsa..Ben sıkıldım artık kayınvalidemin sürekli bizi düşünüp aramasından ve bize gelmeye can atmasından.. (bunun sebebide ilk ve tek torununu görmek istemesi)
insan herşeye doyunca kıskanmıyor bence. Mesela benim bu 2.eltim doktor eşi oluyor ve ev hanımı kendisi. Ama ben öğretmenim eşimde öğretmen.Ve şükür maaşımız herşeye yetiyor. Her istediğimizi alabiliyoruz.Çok şükür..Eltimse ev hanımı olmasına rağmen eşi doktor olduğu için bizim ikimizin kaznadığını o tek başına kazanıyor.İlk başlarda eltim yok eşine şurdan doktorluk teklifi geldi şu kadar maaşa ama gitmedi şeklinde övünüyordu. Halada övünür. Ailesini över,babasını över.Babasının milletvekili olma olasılığı çok yüksekmişte... Topluma girdiğimiz zaman mesleğini soranlara ev hanımı bile diyemiyor.Ev hanımı şimdilik diyor. Hedefleri varmışta..Ne gerek var ki bunları söylemeye? Önce hedeflerini gerçekleştir ondan sonra de bari..Şükür ben tok gözüm. İnanın o doktor eşi olmasına rağmen zerre kadar kıskanmıyorum. Çünkü herşeye (para, sevgi, başarı vs.) doymuşum ben

Bazen empati yapmaya çalışıyorum sonra gelen ben olabilirdim , senin için böyle hissettiklerini anlasan kötü hissederdin diye telkin veriyorum kendime ama ah sen gel bir içime anlat onu :)))
Belki oda benim için böyle hissediyordur bilemiyorum , oda hissetmesin kötü bir duygu yaf.

boşver sen iyi ol gerisini Allah 'a haval et sen iyi oldukça huzurun mutluluğun artacak emin ol eşine ailene bak bence tatlım :16::16::16: hayatta herşey geçip gidiyor zaten değmez bence

Ben en büyük eltiyim. Benden sonra bi eltim daha oldu. Bende ilk başta ilgi ona kayacağı için kıskanırım sanmıştım. Ama hiç kıskanmıyorum aksine arkadaş gibiyiz(bide övünmese). 3tane daha eltim olacak ilerde ve keşke 3.sü de hemen gelsede ilgiler onlarda olsa..Ben sıkıldım artık kayınvalidemin sürekli bizi düşünüp aramasından ve bize gelmeye can atmasından.. (bunun sebebide ilk ve tek torununu görmek istemesi)
insan herşeye doyunca kıskanmıyor bence. Mesela benim bu 2.eltim doktor eşi oluyor ve ev hanımı kendisi. Ama ben öğretmenim eşimde öğretmen.Ve şükür maaşımız herşeye yetiyor. Her istediğimizi alabiliyoruz.Çok şükür..Eltimse ev hanımı olmasına rağmen eşi doktor olduğu için bizim ikimizin kaznadığını o tek başına kazanıyor.İlk başlarda eltim yok eşine şurdan doktorluk teklifi geldi şu kadar maaşa ama gitmedi şeklinde övünüyordu. Halada övünür. Ailesini över,babasını över.Babasının milletvekili olma olasılığı çok yüksekmişte... Topluma girdiğimiz zaman mesleğini soranlara ev hanımı bile diyemiyor.Ev hanımı şimdilik diyor. Hedefleri varmışta..Ne gerek var ki bunları söylemeye? Önce hedeflerini gerçekleştir ondan sonra de bari..Şükür ben tok gözüm. İnanın o doktor eşi olmasına rağmen zerre kadar kıskanmıyorum. Çünkü herşeye (para, sevgi, başarı vs.) doymuşum ben
Kız kıskkanmıyorum diyip döşemişsin eltine doktor eşi de doktor eşi diye:) iyi ki eltim yok ben de doktor eşiyim:52:

bendede var bir elti bendn büyük.zaten 2 eltiyiz.iyiymiş gbi yapar ama sürekli kıskandırmaya çalışır kendince.kıskanmam ama sinir olmuyoda değlm.ilk torunu o doğurmuş zamanında kv,kp cok sevip bütn oyuncaklarnı,bütn ihtiyaçlarnı almşlar maddi durumlarda iyimiş o zaman.simdi durumları o kadar iyi olmadğı için benim cocuğuma bişe yapmdılar.eltmde sürekli"ilk torun farklı oluyo benim cocuğumu cok sevdiler şunu aldılar bunu aldılar hç bişeyini eksik etmediler" falan filan.benim ihtiyaçm yok cok sükür bebeğmin hç bişeyı eksik dğl.ama insan üzülmyo dgl,hava atmaya bayılır kocasnın yaptıklaryla bile.gittiği gezmeden,aldığına,yaptığına kadar herşeydn hava atmaya calşır.ben herşeye doymuşum yaşamışım halada yaşıyorum.ki ben hç böyle şeyleri söz konusu bile etmem.ama ben o hava atmaya çalstkça sinirlenyorm.bu durumda sizce ne ypmalıyaım?gcık oluyorum bi karşılık vermeliym ama nasl!cünkü kendnce böle yaparak beni ezdiğni zannediyo öyle olmadğnı göstermeliym ona..bna yardm edin?

Eltim;
Nisan alisverisi sonrasi bana alinan gecelige dahi kv ye "bana almamistiniz" tek tas alinacagi zaman "benim zamanimda yoktu" deyip kiskancligini gostermesine ragmen ben hep onu abla gozuyle gordum. Ona 9 bilezik takilip bana 5 tane takilmasini,onun gelinliginin satin alinip benimkinin kiralanmasini hic sorun etmedim....

Evlendim...
Kizina baktim ,evini temizledim,kaynimla basbasa kalsinlar dolassinlar diye cogu zaman isimi yarim birakip eltimin cocuklarina baktim.
Ogluma hamileyken badana yapti en agir islerini yapip gecesinde dusuk riski yasadim.... bunlar aklima gelenler....

o da;
kv ler hakkinda beni doldurdu. bana onlari kotuleyip kendisi yamanmaya calisti...annemlere gitmemi bile laf etti.

karnimda bebegim oldu kv ile temizlik derdine dusup koskoca binada beni evde yalniz biraktilar.

eltimin doldurusuna cok geldim ama oglumu dogurduktan sonra anladim gercek yuzunu....

o hep cocuklarini bana birakiyordu ya bende iki kez biraktim sadece oglumu ona ikisinde de bes dakika bile kalmadan altina yapti bahanesiyle eve yolladi....

simdi mi? ne evine giderim ne muhabbet ederim. kvlerde denk gelirsek iki kelime....

bosuna dememisler kumanin gemisi yurumis eltininki yurumemis....

uzak olsunlar benden....

Back
X