Eltimi mi kıskanıyorum ?

sonCamene

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2018
297
327
23
Arkadaşlar herkese iyi geceler.

Görümcem ile alışverişe çıkmıştık. Yegenlerine hediye alacağını söyledi. Beğendik birşeyler. Neyse maaşım yatınca alırım falan dedi ama bana hiç teklif etmedi. Erkek çocuklarına göre birşeyler bakti..

Neden beklenti içerisinde olduğumu anlatayım.
1-)Yavrumun bir orjinal ayakkabısını kaybetti ( elindeydi yürüyorduk düşürdüğünü farketmemiş), birini onlarda unutmuştum kirli çamaşırlarının içine karışmış makineye atmış farkermemiş , makinede yırtılmış. İki tanesi ortalama olarak 350 TL ayakkabı kaybına uğrattı ( ikisinide benim ailem hediye etmişti.)

2-) akülü arabasında çocuğumu oynatıyordu binmeye çalışırken yüklendiği için kapısını kırdı (kocaman kız evet 57 kilo)

3-) yine kızıma hediye gelen bir kumbara vardı alçı, ona bakmak isterken düşürdü kirildi.

4-) yavrumun kazağının etiketini kesmek isterken kazagin ensesini kesti. Marka bir üründü ve pahalı

Kızlar benim durumum bunları almaya müsait değil bunlar hediye olan şeyler. Eşimin tarafından bize bir iki parça dışında hediye gelmedi. Gelende uygun yolluydu. Çünkü onlarda pahalı şeyler almaya çok müsait değiller daha doğrusu birazda cimriler.

Artı olarak görümcem ile aram çok iyidir her gün bende sohbet muhabbet ederiz. Sürekli benden giyinir zaten afedersiniz marka bir ayakkabım uzun zamandır onda.( Oda hediyeydi eski biraz ama hala yeni duruyor ve taş gibi )

Hep çok tesekkur eder iyi ki varsinlar havada uçuşur. Evimi temizlerken görünce yardıma gelir , bazen kendi dağınıklık görünce toplar. Kardeş gibidir yani. Bir kere yeğenime hediye almak istiyorum ne alayım dedi, onda da ilk maaşını alacaktı sonraki aylarda alırsın kendi ihtiyaçlarını gör demiştim, bir daha tık yok.

Kıskandım mi bilmiyorum çok zoruma gitti. Normalde başkasına birşey aldığında sorun etmedim, verdiği zararları buyutmedim. ama eltimin çocuklarına bakınca bozuldum. Ben dayanamıyorum yüzüne vurmak istiyorum , nasıl söyleyebilirim böyle şeyleri söylemek hiç mizacima uygun değildir. Verdiği zararlar yüksek , istemem yanlış mı?

Görümcem ile alışverişe çıkmıştık. Yegenlerine hediye alacağını söyledi. Beğendik birşeyler. Neyse maaşım yatınca alırım falan dedi ama bana hiç teklif etmedi. Erkek çocuklarına göre birşeyler bakti..

1-)Yavrumun bir orjinal ayakkabısını kaybetti ( elindeydi yürüyorduk düşürdüğünü farketmemiş), birini onlarda unutmuştum kirli çamaşırlarının içine karışmış makineye atmış farkermemiş , makinede yırtılmış. İki tanesi ortalama olarak 350 TL ayakkabı kaybına uğrattı ( ikisinide benim ailem hediye etmişti.)

2-) akülü arabasında çocuğumu oynatıyordu binmeye çalışırken yüklendiği için kapısını kırdı (kocaman kız evet 57 kilo)

3-) yine kızıma hediye gelen bir kumbara vardı alçı, ona bakmak isterken düşürdü kirildi.

4-) yavrumun kazağının etiketini kesmek isterken kazagin ensesini kesti. Marka bir üründü ve pahalı

Kızlar benim durumum bunları almaya müsait değil bunlar hediye olan şeyler. Eşimin tarafından bize bir iki parça dışında hediye gelmedi. Gelende uygun yolluydu. Çünkü onlarda pahalı şeyler almaya çok müsait değiller daha doğrusu birazda cimriler.

Artı olarak görümcem ile aram çok iyidir her gün bende sohbet muhabbet ederiz. Sürekli benden giyinir zaten afedersiniz marka bir ayakkabım uzun zamandır onda.( Oda hediyeydi eski biraz ama hala yeni duruyor ve taş gibi )

Hep çok tesekkur eder iyi ki varsinlar havada uçuşur. Evimi temizlerken görünce yardıma gelir , bazen kendi dağınıklık görünce toplar. Kardeş gibidir yani. Bir kere yeğenime hediye almak istiyorum ne alayım dedi, onda da ilk maaşını alacaktı sonraki aylarda alırsın kendi ihtiyaçlarını gör demiştim, bir daha tık yok.

Kıskandım mi bilmiyorum çok zoruma gitti. Normalde başkasına birşey aldığında sorun etmedim, verdiği zararları buyutmedim. ama eltimin çocuklarına bakınca bozuldum. Ben dayanamıyorum yüzüne vurmak istiyorum , nasıl söyleyebilirim böyle şeyleri söylemek hiç mizacima uygun değildir. Verdiği zararlar yüksek , istemem yanlış mı?
Böyle okuyunca siz değil de görümce sizin çocuğunuzu kıskanıyor gibi duruyor :KK64:

Verdiği zararlar yüksek , istemem yanlış mı?
Verdiği zararlar dediğiniz kasdi yapılan şeyler değil ki. Kardeş gibiyiz diyorsunuz.
Hani diğer yeğenlere bakılırken sizin çocuğunuza da hediye bakmasını istemenizi bir yere kadar anlarım. Normal bir beklenti.
Fakat o zararları istemek yanlıştan ziyade büyük ayıp bana göre.

Aslinda verdigi zarardan da degil bence sizinki beklenti. Yani onun alacagi atiyorum 200 liralik bir hediye sizi daha zengin yapmaz. Siz incelik beklemissiniz orda. Ama haklisiniz gorumceniz tam bir yuruyen tazmanya canavari yuruyusuyle daglari deviriyor resmen.
Ama bekleyin belki de size de biseyler dusunmustur ama yaninizda bakmamistir. Yapacaktir belki ilerleyen zamanda.
Ben olsam benim de zoruma giderdi.

Çok iyisiniz de madem bu kadar içe atmak neden ne yaptiysa belliki dert olmuş.Çok iyiyseniz madem cok samimisiniz kardes gibi yaptigi hic bisey ne gozunuze batsin nede dilinize gelsin.Almadiysada sizin cocugunuza hicte umursamayin.Kiskanmissiniz bariz cok samimi oldugunuz birisiyse istiyosaniz sizede alsin deseydiniz keske suda benim cocuguma yakisir ne begnedim diye oda anlardi elbet 😊

O degil de gorumcen tum bunlari bilerek yapiyor gibi geldi mubarek zamanda gunah almakta istemem ama hediye gelen pahali urunleri gorumcenizle basbasa birakmayin hep mi tesaduf hep mi kaza olur hem de ozellikle size gore fiyati pahali ve hediye olanlara. Ben bana birsey alsin diye beklemezdim zarar vermese yetermiş :KK70:

Bu ayakkabıdır, şapkadır anneler de düşürüyor. Yolda kaç kez denk geldim. İkincisi ayakkabıyı unutmanız filan da bana sizle bağlantılı geldi. Yani makineye atayım da parçalansın mı dedi diyorsunuz ?

Etiketi niye görümce kesti onu da merak ettim? Kendi mi atladı "yennngeciim ben kesiyim" diye 🤔

Şunu da söyleyim marka almak, giydirmek zengin işi. Sonra kiyamiiisuuu moduna giriliyor. Hiç gerek yok.

Arabayı kırdıysa bence yenisini almak ya da yaptırmak filan lazım. Yine pahalı oyuncaklar kiyamisu mod on.

Hediye için haklısınız. Ayırmak hoş değil.

Tatlım direk olarak dersen hemen seni kötü ilan ederler. O sana ne yaptıysa sende ona öyle yap mesela. Sende kaza ile en sevdiği elbisesini yırt. En sevdiği ve pahalı olan eşyasını kır. Sen nasıl zarara uğradıysan o da uğramış olur durum eşitlenir

Arkadaşlar tek tek alıntı yapamıyorum toplu yanıt vereyim

Bu pahalı şeylerin hiç birini ben almadım , almaya gücüm yetmez. Ailem aldı hep. Hiç sorun etmedim aslında özür diledi bir iki defasinda canın sağolsun dedim. Bugün öyle başkasına bakınca çok kötü oldum. Hatta neyin var dedim orucu bahane ettim başıma vurdu dedim.

Etiket kesme meselesi ise kızım ensesini kaşidi keseyim ben dedi görümcem kes dedim öyle gelişti yani.

Son düzenleme:

Belki sizinkine de sadece bakiyordur ama almiyordur. Ve belki eltinzin cocuguna da ayni seyi yapiyordur. Hic gordunuzmu eltinize hediye verirken al yigenime aldim diye

Belki sizinkine de sadece bakiyordur ama almiyordur. Ve belki eltinzin cocuguna da ayni seyi yapiyordur. Hic gordunuzmu eltinize hediye verirken al yigenime aldim diye

Bir kere oldu yanımda , büyük almışti biraz . Görümcem seneye giydirirsin dediği halde büyük bu büyük dikkatli almamissin dedi eltim. Görümcem değiştireyim ver o zaman dedi , iade edip o parayla kendine aldı bu sefer :KK48: onlara pek gitmiyor , nadiren gider birde kayinbiraderim acayip bir adamdır birseylerine zarar gelseydi on kere aldirmisti. Yillaaar önce görümceme ayakkabı almış hala söylüyor . Görümcem hep bizden para ister zor durumda olunca. Diğer abimden, yengemden isteyemiyorum onlar anneme söyler sorun olur falan diyor birde. Eşim de ben de kimseyi geri ceviremiyoruz

ay ne insanlar var ya. Ben inanın maaşımın belli bir bölümünü her ay yeğenime harcıyorum. Kimse benden bir şey beklediği için değil çok sevdiğim için. Çok cimriymiş . Ben olsam bir şeyimi vermem bir daha ve bu kadar da samimi olmam. Zira hiç gerçekçi gelmedi .

Öyle demeyin ya bende dokunduğum şeyleri genelde kırarım :KK70:

Ayakkabının taş gibi olanını da ilk defa duyuyorum. Ayakkabı bile taş gibi ben değilim:KK70::KK53:

Eşyaları geri istemeyin ayıp olur
Yüzüne falan da vurmayın lafını dahi etmeyin yine ayıp olur

Ben anlamıyorum insanlsrı çokmsamimi dahi olsam bir zarar veridiyse onu telafiye çalışırım misal oğlum 2 yaş civarı bir kadaşının güneş gözlüpünü kırdı annesi canım ciğerim hiç söylemeden akşamına gşttim aynısını alıp kendi oğlumada alıp evine gidip verdim , çok kızdı aşk olsun çovuk onlar falan ama bence alınmalı görümcenizinde telafi etmesi gerek senin birşey demene gerek kalmadan ve ayrıca yiğeninede hediye almadan diğer yiğenlerine sizinle almaya gitmesi tam bir saçmalık fesatlık gibi sanki ortalık karışsın kafası.

kendi eşyalarınızı hele de başına bir şey gelecek olduğunda üzülecekseniz asla paylaşmayın.

anladığım kadarıyla tek çocuğunuz var ve görümce savsak biri, kendi çocuğunuzun eşyalarına kendiniz sahip çıkın.

ayakkabılar için de bu kadar dertlenmenize gerek yok, çocuklar zaten 6-7 ay giyiyorlar en fazla.

akülü arabanızı kırdığında, kızım çok üzülecek, yepyeni araba biraz daha dikkatli olsaydın keşke gibi şeyler söyleseydiniz, evet biraz kötü olurdunuz, ama en azından bir dahaki seferlerde dikkat ederdi.

etiket kesmesine varana denk liste tutmuşsunuz, hoş degil.

görümceniz de sizin yanınızda onların hediye bakıp sizin çocuğu düşünmemekte kabalık etmiş.

kimseye hayır diyemiyorsanız demeyi öğrenmeye başlayın karı-koca. böyle kendinizi üzmeyin.

Kalem kalem liste tutmanız çok tuhaf geldi. Zarar görmesinden üzüleceğiniz eşyaları başkasına emanet etmeyin. Ayakkabıyı görümceye taşıtmayın, onların evinde bırakmayın, pahalı kazağın etiketini kendiniz kesin vs. Yenilerini ya da parasını istemeniz aşırı ayıp olur. Bu konuda laf söylemeniz de. Görümcenizin de sizin yanınızda sadece diğer yeğenine hediye bakması düşüncesizlik olmuş ama yapacak bir şey yok.

Back
X