• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimin annesiyle denize gitmek istemiyorum.

büyütülecek bir olay yok
kocanız için katlanacaksınız
alt tarafı bir gün
sen konusmassın denizde takılırsın
ne var ki bunda
birde anlamadığım
annecini kaybetmenle bu olayın ne alakası var
2 mesajındada annem yok benim yazmıssın :uhm:

benimde takıldığım cümleniz şu oldu "onlar için mi beni kırıyorsun"...hiç düşündünüz mü bu cümlenin içeriğini....yani ben senin vazgeçilmez olanım,yani ben tek'im,yani ben varsam başka kimse yok,yani benim olduğum yerde başka herşey teferruat....ne büyük bir cümle...insanı nasıl bir cendereye sokuyor..eşinizi çok seviyorsunuz şüphesiz,ama nasıl kıyıyorsunuz onu bu ikileme,cendereye sokuyorsunuz..."onlar için mi"derken kastettiğiniz insanlar eşinizin annesi,teyzesi,kardeşi,eltiniz yani onun ailesi...siz onun çok sevdiği biricik eşi olabilirsiniz...ama annesi olamazsınız,teyzesi olamazsınız,kardeşi olamazsınız...herkes kendi kütlesini taşır ve hacmi kadar yer doldurur canım....o da onun biricik annesi (hatta kaybettimi yerine bir yenisini koyma şansı yok burda bile 1_0 mağlup olursunuz)kardeşi vs vs....şimdi empati yapıyor eşiniz açısından olaya bakıyorum...eşim yani beni çok sevdiğini düşündüğüm eşim benim hatırıma birgüncük dahi feda edemiyorsa onun "onlar içinmi beni üzüyorsun" lafı beni çok düşündürürdü...takılırdım oraya...şöyle düşünürdüm "ama sen beni üzmeyi göze alabiliyorsun,benim ailemin gözünde düşeceğim durumu göz ardı edip kendini baskın kılabiliyorsun"...o zaman bırakın "bende artık hiç denize gitmem" demeyi yekten ve direk olarak "evet seni onlar için üzmeyi göze alıyorum..hali hazırda sen birgününü dahi benim için gözden çıkaramıyorsan,bende koca ailemi senin için gözardı edip üzmem,hayli büyük bir bedel olur ...bu bedeli kimin için vereceğim? tek bir gününü dahi bana feda etmeyen biri için?? sence aynı durum başında olsa bu be bedeli,bunun için ödermiydin? otur düşün der...seni senle başbaşa bırakırdım....canım benim biz kadınlar gerçekten bazen sırf kaprislerimiz uğruna çok büyük beylik laflar ediyor,kötü ve üzücü durumlara düşmenin kapısını ellerimizle aralıyor...sonra inatla bu noktayı atlayıp hala inatla haklıyım diyoruz... nedir Allah'ını seversen ...kocan için tek bir gün...tek bir gün yahu...ne kendini üzmene,ne kocanı bu kadar yıpratmaya değmez çok saçma ve anlamsız bir dayatma seninki...lütfen kırılma bana...ama akıl,sağduyu,mantık ve beşeri ilişkiler kuralları bunu diyor...sevgileropuyorumnanaktan

çok güzel bir cevap olmuş daha ne denirki,hzur için lütfen dikkate ala.s.

ilginç gerçekten , başka hiç derdiniz yok anlaşılan ( Allah vermesin de ) .....yani topu topu 1 gün eşiniz için fedakarlık yapamıyacak mısınız ? bir düşünün bakalım eşiniz sizin için olsa yapar mıydı yapmaz mıydı ?????????
onlar için BENı Mı üzeceksin derken ????? onların biri ANNE diğeri ANNE YARISI ya siz ?
tamam biricik eşi, hayat arkadaşınız hatta belki çocuğunun annesisiniz ama unutmayın ki kimse vazgeçilmez değildir ...
evlilik için karşılıklı fedakarlık , saygı , sevgi gerekir .....eşinizin sevdiklerine saygı gösterir , eşiniz için fedakarlık yaparsanız ( karşılıklı olmak ve kendinizi ezdirmemek kaydıyla ! ! ! ) işte o zaman eşiniz için VAZGEÇıLMEZ olursunuz

Kısıtlı zamanım ve kısıtlı imkanlarım varsa, kendi planımı kendim yaparım..
Yani senede 1 hafta tatil imkanım varsa, tabii ki benim dediğim olacak(yani enim ve eşimin diyelim)

Ama zamanım bol, imkanlarım da bolsa, onlarla da gider, sonra da kendi kafama göre eşimle başbaşa da giderdim..

Tatil konularında kimseye göre plan yapamam açıkcası..

Sizi de bilemiycem dediğim gibi 1 hafta imkanınız varsa sadece onu da istediğiniz şekilde değerlendirmek sizin hakkınız tabii..

Ama eşinizle papaz olacaksanız, bunu da nasıl göze alırsınız bilemem..Ortayı bulacaksınız madem.

Erkekte de bitiyor olay bazen, başkalarının gönlünü yapayım diye düşünmeden önce bir erkek bence karısının gönlünü yapmaya çalışmalı..

Yani senede 1 hafta tatil imkanım varsa, tabii ki benim dediğim olacak(yani enim ve eşimin diyelim)

Ama zamanım bol, imkanlarım da bolsa, onlarla da gider, sonra da kendi kafama göre eşimle başbaşa da giderdim..

Sizi de bilemiycem dediğim gibi 1 hafta imkanınız varsa sadece onu da istediğiniz şekilde değerlendirmek sizin hakkınız tabii..

Ama eşinizle papaz olacaksanız, bunu da nasıl göze alırsınız bilemem..Ortayı bulacaksınız madem.

Erkekte de bitiyor olay bazen, başkalarının gönlünü yapayım diye düşünmeden önce bir erkek bence karısının gönlünü yapmaya çalışmalı..

caım bu bir haftalık tatil değilki sadece birgün eşi ailesiyle denize gitmek istiyor

1 gün için mi bu sıkıntı, üzüntü, tatsızlık?
Ben de 15 gün falan sandım...
Sizce evinizde huzursuzluk yaratmaya değer mi?
1 gün...

Deniz'im olay bir haftalık tatil değil ki, tabiki yıllık tatilleri karı koca kendi ayarlayıp gider. Ama bu bir günlük bir deniz olayı. Yani sabah gidip akşam gelecekler ve eşide ailesiyle olmak istemiş. Bunda yanlış bir şey göremedim ben. Sonuçta o insanları sevmesen bile eşinin hatırına 1 gün katlanır insan değil mi? Böyle bir durumda kendimiz olsak ve eşimiz gelmiyorum dese neler hissederiz önce onu düşünmek lazım.

denmurcum nevar bunda canim yha

alti ustu bir gün

girin denize cikmayiverin görmezsiniz böylelikle yüzlerini bol bol kaydirigubbakcemile3

sanirim kendi anneniz olmadigi icin bu kadar icleniyormussunuz gibi geldi bana

yaniliyormuyum yoksa benneyaptımki

valla ben bu olayı anlamadım
belki ilk mesaja baktığımdandır bilmiyorum ama
neye kızdın, niye bu kadar ağladın anlayamadım.
vardır bir bildiğin herhalde :1no2:

caım bu bir haftalık tatil değilki sadece birgün eşi ailesiyle denize gitmek istiyor

Deniz'im olay bir haftalık tatil değil ki, tabiki yıllık tatilleri karı koca kendi ayarlayıp gider. Ama bu bir günlük bir deniz olayı. Yani sabah gidip akşam gelecekler ve eşide ailesiyle olmak istemiş. Bunda yanlış bir şey göremedim ben. Sonuçta o insanları sevmesen bile eşinin hatırına 1 gün katlanır insan değil mi? Böyle bir durumda kendimiz olsak ve eşimiz gelmiyorum dese neler hissederiz önce onu düşünmek lazım.

Aaa ben kaçırmışım :1shok:1 günlük bir olaymış..Ben de sadece 1 haftalık bir tatil imkanı var da, onu da onlarla geçirmek istemiyor diye düşünüp hak vermiştim.Öyleyse yine hak veririim..

Ama 1 günlükmüş o zaman, konu edilecek birşey değil gerçekten..şakkıdı
Kanlı bıçaklı düşmanların değil nasıl olsa, gidiver yani..hihoyyyt

tatil ne kardeşle ne aileyle nede arkadaşla olmuyor. biz arkadşalarla gitmiştik eşimle döndük geldik. tatilde rahat edeceksin gezeceksin başkasına göre hareket edemem ben. eşimle huzurlu bir hafta geçirmek hakkımız. sen gidecen onlara hizmetmi edecen. eltini annesi koruyacak duracak ya seni.

tatil ne kardeşle ne aileyle nede arkadaşla olmuyor. biz arkadşalarla gitmiştik eşimle döndük geldik. tatilde rahat edeceksin gezeceksin başkasına göre hareket edemem ben. eşimle huzurlu bir hafta geçirmek hakkımız. sen gidecen onlara hizmetmi edecen. eltini annesi koruyacak duracak ya seni.

İyi de, sabah gidip akşam dönecekler ardı önü, günübirlik.

günü birlikse sorun çıkarma eşini kırma git derim ben eğer daha uzunsa da eşinle pazarlık et 4 gün onlarla geçirelim sonra 3 gün başka yere gidelim başbaşa olalım gibilerden
eğer hemen ardına gidemezseniz ayıp olur felan diye izninizi ona göre ayarlar iki hafta sonra gidersiniz
orta yolu bulmak lazım eşin de fedakarlık yapmış olur sen de fedakarlık yapmış olursun böylece

canım ben 12 yıldır evliyim teyzesini yeni tanıdım yani eltimin anneside oluyo aynı zamanda arayıp soran ilgilenen bi insan değil niye onunla günümü geçirimki sevmediğim biriyle :umursamaz:

Tüm sayfalari okumadan yaziyorum: sormussun, "niye onunla günümü gecirimki sevmedigim biriyle?" diye...mesela esini sevdigin, onu üzmemek, en yakinlarina karsi mahcup etmemek icin olabilir mi??? Sence bu yeterince büyük bir sebep degil mi?!
Bence büyütülmeyecek bir konuyu büyüterek bosyere kendi canini ve esinin canini sIkIyorsun...alttarafi bir gün; denize gideceksin...esin de yaninda...illa onlarla can ciger olmak zorunda degilsin...saygini bozmadan, paylasimlara sinirli da olsa katilarak cogunlukla esinle ilgilenerek hos bir gün gecirebilirsin...gereksiz yere esini ve kendin yipratma...
Ayrica da: eger benim esim bana "annen gelmeyecek" dese bunu cok büyük bir küstahlik olarak kabul ederdim ben; bence esiniz size karsi gene olumlu yaklasmis...Bence söylediginiz sey büyük saygisizlik...
Tamam her yere sizinle gelmek isteyen bir kadin olsa anlayabilirim bunalmanizdan, yalniz kalmak istemenizden...ama bu durumda tavriniz cok ama cok cocukca...
Evet, sevmek zorunda degilsiniz, ama saygi duymak zorundasiniz ailesine; anne bu yaa...ne hakla "gelmesin diyebilirsiniz?!" Esler cok ama cok önemlidirler, cok sevilebilirler ama hic bir zaman annenin yerine koyulamazlar; esiniz kayinvalidenizin bir parcasi, onun canindan can, lütfen bunu biz gelinler olarak iyice algilayalim artik!!!...Ayrica da size kale alinacak bir kötülügü de olmamisken söylediginiz sey cok küstahca bence...
Evet, sagyi göstermek zorundasiniz...bu durumda da saygi göstermek onlarla gitme seklinde oluyor...esinizin bukadarcik hatiri yoksa ben onun adina gercekten üzüldüm...
Ayrica sizi de cagirmasalardi, bu seferde "beni neden cagirmiyorlar, bak disliyorlar iste, hakliymisim vs." gibi düsüncelere dalacaktiniz...biz gelinlere gercekten yaranilamiyor...!

Son düzenleme:
Bütün yorumLarı okuyamadım ama sadece sizin anneniz yok diye mi öyle düşünüyorsunuz. eğer öyle ise yanlış düşünmüssünüz. Günü birlik ne olacakki hiç istemesenizde eşinizin hatırına ses çıkarmayın ama bunu da alışkanlık haline getirtmeyin.

Evlilik paket program tatlım. Aşık olduğun adamı sana sevsende sevmesende yanında promosyonları ile veriyorlar. Aynı şey bizim için de geçerli. Eşlerimiz bizim tüm akrabalarımıza arkadaşlarımıza bayılıyorlar mı? Eşin seviyorsa sende seveceksin, sevemiyorsan katlanacaksın, bu iş böyle yürüyor, yapacak birşey yok...

Tatile gitmiyorlar canım, bir günlük denize gidiyorlar. Sanki öyle bir anlatmışsın ki denize değil de savaşmaya gidiyorlarmış gibi. Neden biri bir başkasını korusun diğeri ezilsin anlamıyorum.
Sonuçta kimsenin arasında husumet yok, evlenince erkeklerin tapusunu alıp sadece kendimize mi ait sanıyoruz. Onlarında bir ailesi olduğunu, akrabaları olduğunu ve akrabalarıyla birlikte olmak istediği gerçeğini neden gözardı ediyorsunuz. Yıl 52 hafta 52 hafta sonu var bunun bir tanesini eşinizin ailesine ayırsanız ölürmüsünüz.

haksızsın hem de baştan sona haksızsın..
bana eşim böyle laflarla gelecek daha beterini yaparım(şiddet değil laf..vs)
bir de haksızmıyım diye sormuşsun
aaa canım çok haklısın mı deseydik..
altı üstü sabah gidilip akşam gelinecek ve sen bunun için o "çok sevdiğin" kocanı kırıyorsun.
arkadaşım kusura bakma kimsenin sevgisin sorgulamak üstüme vazife değil ama seven insan bu şekilde kırmaz eşini
ya da böyle bir seçim yapmak zorunda bırakmaz seven insan o yüzden ben senin sevginden şüphe ettim
insanlar ne dertlerle uğraşıyor sen dertsiz kaldığından böyle bir dert yaratmışsın.
daha büyük dertlerin olsaydı(dilerim olmaz) bu sana dert olmazdı...

benimde takıldığım cümleniz şu oldu "onlar için mi beni kırıyorsun"...hiç düşündünüz mü bu cümlenin içeriğini....yani ben senin vazgeçilmez olanım,yani ben tek'im,yani ben varsam başka kimse yok,yani benim olduğum yerde başka herşey teferruat....ne büyük bir cümle...insanı nasıl bir cendereye sokuyor..eşinizi çok seviyorsunuz şüphesiz,ama nasıl kıyıyorsunuz onu bu ikileme,cendereye sokuyorsunuz..."onlar için mi"derken kastettiğiniz insanlar eşinizin annesi,teyzesi,kardeşi,eltiniz yani onun ailesi...siz onun çok sevdiği biricik eşi olabilirsiniz...ama annesi olamazsınız,teyzesi olamazsınız,kardeşi olamazsınız...herkes kendi kütlesini taşır ve hacmi kadar yer doldurur canım....o da onun biricik annesi (hatta kaybettimi yerine bir yenisini koyma şansı yok burda bile 1_0 mağlup olursunuz)kardeşi vs vs....şimdi empati yapıyor eşiniz açısından olaya bakıyorum...eşim yani beni çok sevdiğini düşündüğüm eşim benim hatırıma birgüncük dahi feda edemiyorsa onun "onlar içinmi beni üzüyorsun" lafı beni çok düşündürürdü...takılırdım oraya...şöyle düşünürdüm "ama sen beni üzmeyi göze alabiliyorsun,benim ailemin gözünde düşeceğim durumu göz ardı edip kendini baskın kılabiliyorsun"...o zaman bırakın "bende artık hiç denize gitmem" demeyi yekten ve direk olarak "evet seni onlar için üzmeyi göze alıyorum..hali hazırda sen birgününü dahi benim için gözden çıkaramıyorsan,bende koca ailemi senin için gözardı edip üzmem,hayli büyük bir bedel olur ...bu bedeli kimin için vereceğim? tek bir gününü dahi bana feda etmeyen biri için?? sence aynı durum başında olsa bu be bedeli,bunun için ödermiydin? otur düşün der...seni senle başbaşa bırakırdım....canım benim biz kadınlar gerçekten bazen sırf kaprislerimiz uğruna çok büyük beylik laflar ediyor,kötü ve üzücü durumlara düşmenin kapısını ellerimizle aralıyor...sonra inatla bu noktayı atlayıp hala inatla haklıyım diyoruz... nedir Allah'ını seversen ...kocan için tek bir gün...tek bir gün yahu...ne kendini üzmene,ne kocanı bu kadar yıpratmaya değmez çok saçma ve anlamsız bir dayatma seninki...lütfen kırılma bana...ama akıl,sağduyu,mantık ve beşeri ilişkiler kuralları bunu diyor...sevgileropuyorumnanaktan

siz çok tecrübelisiniz hayatta,galiba.problemi olan insanlara ne kadar uzun ve açıklayıcı mesajlar yazıyorsunuz.a.s.a.s.a.s.

Back
X