• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eltimin çocukları bana bırakması

Ben bakardım ya, ne olacak küçük çocuğum var zaten evdeyim 7 yaş öyle peşinden koşacak yaşta değil oturur oynar. Buradaki problem size haber vermeden direkt kapıya getirmesi, ben olsam canım getirmeden haber ver müsait olamayabilirim derim. Eşime de söylenmem ne gerek var

Eşinize uyuz oldum. Madem onun kanı, izin alsın o baksın.
Mis gibi bedava dadı, insanlar da ne uyanık.
Daha bugün KKda konu okudum, bebeğine öğlene kadar bakan kadına 100 lira veriyordu konu sahibi,onu bile az bulanlar vardı
Siz de bu kadının çocuğuna bakıyorsunuz,üstelik bir kuruş almıyorsunuz,üstelik yarın hayır deseniz ya da çocuğu aglatsaniz sizden kötüsü olmayacak:oha:
Bir aralar aynı apartmanda yaşadığım bir akraba ben ilgiliyim diye her akşam cocugunu bana gondermeye başlamıştı. Ama her akşam. Banyoya giriyorum cocuktan kaçmak için,banyo kapısinda taşa oturup beni bekliyor. Dadandı adeta.
Ben de yaşımın 30 olduğunu, iş çıkışı çocuk bakmak istesem zaten bakacağını söyledim ailesine. Bir süre duruldular,sonra tekrar göndermeye basladilar. Bazen 'yorgunum' diyip kapıyı açtığım gibi gönderdim yine ertesi akşam çocuğu gonderdiler. En son büyük bir olay oldu, çocuğun istenmediği açıkça söylendi falan,ayağı kesildi :KK43: yazik, üzüldüm çocuk için ama yani elimden geleni de yapmıştım anlamaları için. Olan her şey sırf çocuktan kurtulmak için benim başıma salan ailesinin suçuydu bence.
Kendi deneyimime göre bu işlerde kavga etmeden cozulmeyecegini düşünüyorum
Çünkü zaten karşıdaki düşünceli birisi olsa böyle davranmaz.
Net bir şekilde söyleyin, bir daha böyle emrivaki ile gelirse de doktor randevunuz olduğunu,yarım saat içinde çıkacağınizi söyleyin.
İyice alismasin ayağı,yoksa dadanir malesef.
Bedava dadi baldan tatlıdır demişler,bedava ve güvenilir dadinin rahatlığına kimse hayır diyemiyor 😅😂

Hem emrivaki yapıp kapıya getiriyor cocugu bak diye tamam diyorum işi vardır. Hemde aramız açılsın istemiyorum oryam gerilmesin diye
Aranız açık zaten sizin. Siz onu sırtınızda taşıyorsunuz . Ay öyle eltiyi kapıdan kovarım bana hesap soran kovayı da eltinin yanına kovarım. gitsin o baksın kanından olan çocuğa

Sizde deyin ay canım isim var, şimdi bende çıkıyordum sormadan getirdiği için öyle süslendiginle kalsın yada çocuğunla gitsin .

Hem emrivaki yapıp kapıya getiriyor cocugu bak diye tamam diyorum işi vardır. Hemde aramız açılsın istemiyorum oryam gerilmesin diye
O zaman sesinizi çıkarmayın oturun bakın çocuğa her gün. Elti gezsin tozsun,eşiniz kızmasın size.Sizin sıkıntınız kimin umrunda,yeterki ortam gerilmesin dimi.Ee sorun ne ?

Ehliyet kursu uzun süreli bir şey değil idare edilebilir onun dışımda çat kapı bırakma haber ver en azından bebeğim çok küçük diyebilirsiniz.
Eşimin abisi çocuğunu (6 yaşında) bizim olduğunuz şehre gönderir yaz tatillerinde 15 tatillerde anne çalıştığı için özellikle online eğitim sürecinde ihtiyaç oldu. Kayınvalidemler baktı genel olarak ama ben de ilgilendim keyifle. Tabi o zaman çocuğum yoktu ama. Bunu da bir kaç saat için isterse sıkıntı olmaz diye düşünüyorum boyama kitabı yada oyuncak iş görmüyor mu

ay adam ne desin ki allah aşkına
dur ben konuşayım terbiyesiz mi diyecek
hayır onu demese bile ne diyebilir kadını arayıp bırakma çocuğunu mu diyecek?
adamda cidden suç yok bu durumda, kanından boşver bakıver deyip geçiştirmiş işte...
Kocamın telinden mesaj atarım ben :D ama ben edepsizim :D

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. İki gün çocuğu bıraktı diye neler diyorsunuz. Başka şeyler olsa kim bilir neler dersiniz. Yok arkadaş eltin de olsa çocuğunu kimseye teslim etmeyeceksin. Söyle eltine bunları zaten bir daha bırakmaz, ama ilerde senin de çok zaruri işin olur o da sana ‘çocuğunu büyüt öyle yap işlerini, öyle git kurslara vs’ der
Desin, zaten ben oyle yapardım şahsen, baskalarina guvenerek dogurmam, emrivaki yaparak kendime rutinli program hic yapmam

Uygun bi dille nasıl söylerim bilmiyorum aramız açılsın da istemiyorum.
Sizi eşine şikayet edip kocanızla aranızın açılmasına sebep olan biri için fazla ince düşünmeyin.
Sizi şikayet ettiği vakit o arayı sizin açmanız lazımdı.

Ayy okurken sinirlerim bozuldu zaten eşinize değil direk eltinize deyin yani saçmalık zaten oldu canım sen bakacaksın o orada gezecek herkes kendi çocuğuna baksın bir zahmet kansa kan eşinizi dinlemeyin

Aranizda cok cesur insanlar varmis. Ben bakmam kimsenin cocuguna, alamam oyle bir risk. Iki kez iki ayri cocukla basima geldi. Ailece bizde misafirlerken cocuklarin bogazlarina birseyler takildi, ilki kucuk bir kiz cocuguydu hemen kucakladim cikardim. Ama ikinci erkek cocugu iriydi, verdigim havuclari yutmadan isirip agzina istiflemis, mutfaga cay koymaya gidince iceriden hirilti duydum, bi gittim ki bu nefes alamiyor. Agir da cocuk, hemen esimi cagirdim, soktum elimi agzina genzini temizledim. Daha oncesinde biz bu cocuga bakalim kimi zaman, kimi zaman da onlar bizim cocuga baksinlar diye dusunuyordum, bu olay bana ders oldu. Kimsenin cocuguna bakmam.

Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. İki gün çocuğu bıraktı diye neler diyorsunuz. Başka şeyler olsa kim bilir neler dersiniz. Yok arkadaş eltin de olsa çocuğunu kimseye teslim etmeyeceksin. Söyle eltine bunları zaten bir daha bırakmaz, ama ilerde senin de çok zaruri işin olur o da sana ‘çocuğunu büyüt öyle yap işlerini, öyle git kurslara vs’ der
Üffff müsait misin diye sormadan etmeden getirip çocuğunu atan, karşısındaki insanın işi gücü var mı müsait mi diye sorma nezaketi göstermeyenin çocuğuna ne bakacağız? Aynısını yengem üç çocuğuyla yaptı, en sonunda isyan ettim. Bakıcı mıyım ben? Bir gün ikinci gün derken iyi alışıyorlar, var öyle tipler. Allah muhtaç etmesinmiş, her şeyin bir ayarı olur.

Milletin çocuğunun bakıcısımısınız ya bu ne vurdum duymazlık.Kanıysa kendi baksın seni ne ilgilendiriyor

Tabi ki de cocugunu kimseye teslim etmeyeceksin. Cocuk benim cocugum, ne demek baskasina birakip kursa gitmek. Allahin muhtac ettigi bir durum degil ki bu. Hastalik olur, doktora gidilmesi lazimdir o zaman tanimadigim insanin cocuguna da bakarim. Ama sertifika alacak olan cocugundan once alsaydi ya da cocugun okul saatlerinde isini gorecek.

Geçici bir bahane bulmak uzun vadede çözüm olmaz gibi duruyor. Yani o anda AA ben de tam dışarı çıkıyordum veya bugün bir isim vardı gibi bahanelerle geçiştirmeye çalışırsaniz bu istekler hep devam eder. Uzağı yakını yok mesele sınır koymakla alakalı. Hayır diyebilmek yani. Bakın siz bile kırılırsa diyorsunuz çünkü biz millet olarak hayır kelimesine alışkın değiliz istemeden yaptığımız bir sürü iş var. Benim de küçük bebegim var uykusu düzene girmedi çok yorgun hissediyorum kendimi vs deyin ve sakin bir ses tonuyla samimi bir şekilde bakamayacağinizi ifade edin. Daha da üzerinize gelirlerse acil durumlar dışında böyle bir şey yapamayacağınızi bir kere daha net bir dille ifade edin.

Ben bakarim ve de dert etmem diye düşünüyorum.

Ama bana hic kimse en az bir hafta onceden haber vermeden gelemez, tum zamanim dolu, dolu olmayan zamanimda yapmak icin de listelerim dolu. Boyle olunca dusunemedim bile cat kapi birisinin gelmesini.

Bence doldurun zamaninizi. Hem esiniz, hem eltiniz bir sey diyemez. Hem de herkes cat kapi size gelemeyecegini ogrenir.

Yemisim ortami yaa. Birkere onceden sizden izin almaliydı. Cocugu birakmiş biakmasina, almaya geldiginde diyeceksiniz benim isim gucum var bakmak istemiyorum diye.

Ha benim komşumun o yaş kizı var haftada 2 kez burakır işi olunca. İzin alir onceden ben de kizi sevuyorum zaten. Gelsin derim.

Ama siz gelmesini istemiyirsunuz. E bir zahmet bunu annesine deyin. Direkt diyemiyirsaniz da, hastayım bugün birakma diyin. Ertesi gun ben dişari cıkam işim var deyin. Bir iki bahaneden sonra anlar gerhalde

Komşumun bebesine bakacak kimsesi yok yaşadığımız şehirde. Hastane işleri olduğunda utana sıkıla rica ediyor yarım ağız,eğer evdeysem bakıyordum düne kadar. Şimdi koronadan dolayı kabul edemiyorum o da teklif etmiyor bu aralar. Emrivaki yapıp çocuğunu kapıma getirse çocukla sepetledik bu kadar basit

bahaneler ancak günü kurtarır, pişkin insan yarın yine getirir. aram bozulmasın diye bir şey yok, o sizin eşinizle aranızın bozulmasına sebep olabiliyor, siz hala aramız bozulmasın derdindesiniz. açıkça söyleyin bu son bakışımdı bir daha bana getirme, az gez de kendine bakıcı tut diye. eşiniz de kızarsa siz de ona kızın, kimsenin bakıcısı değilsiniz. çocuğu doğururken size mi güvenmişler? bu kadar pasif olursanız sadece bu konuda değil daha başka konularda da eltiniz kullanır sizi. huzursuzluk çıkmasından kaçıp kendinizi huzursuz ediyorsunuz.

Aksam eşiniz eve gelince eltinizin cocugu size bıraktığı her aksam onlara yemeğe gidin. Ama haber vermeyin.bir anda gidin. Birsey derse de çocuklardan vakit kalmıyor yemek yapmaya dersiniz. Kaynınıza da dersiniz sizin cocuk tüm gün bizde olunca is güç yemek yapmaya vakit olmuyor. Eltim masallah tüm gün cocuk bizde olunca hazırlarken zorlanmiyordur de.

Back
X