Eltimin çocukları bana bırakması

2 gun olmus bi daha gelirse kapiyi acin.diyinki arkadasima gidicem onceden haber verirsen daha iyi olur her zaman musait olamiyorum.

Çok katıldım bu yoruma. Onu yapamam bunu diyemem. Geriye tek seçenek kalıyor; oturup bakmak 🤷‍♀️

Böyle eşlerinin ailesine sırf eşinden çekindiği için gıkı çıkmayan kadınlara üzüntüyle kızgınlık arasında gidip geliyorum.
Ben üzülmüyorum vallah sadece kızıyorum
Burda gelip deşarj oluyorlar ondan sonra aynen devam. Ozaman arkasındanda konuşma madem değiştirmek istemiyorsun birşeyi
Eltiyede ayrıca sinir oldum, konu sahibi olmadı sen noyu ver bana ben ona bi ayar çekeyim.

Konu sahibi eşine neden söylüyorsun ki direk kendin demelisin istemiyorum diye.
Biz daha nisanliyken eşimin abisi yazlari ve on beş tatilde çocuklarımı size gönderirim demişti. Ben şaka yapıyor sanmıştım. Evlendikten sonra bı yarı yıl tatilde oo planlar yapılmış eşimle konusulmus tamamlar denilmiş.
Tepkim aynen şöyle oldu. Ben tatilimi çocuk bakıcılığı yaparak geciremem. Çocuklar anneleriyle gelip kalabilirler.
Öbür türlü asla kabul etmiyorum ve memleketime tatile giderim sende izin al yegenlerine bak dedim.
Biri daha 4 yaşında diğeri 8.
Ve nemi oldu tabiki de göndermediler🤣
Çünkü asla kabul etmiyorum diye arayıp söylemiştim.

Merhaba herkese. Eltim dün ehliyet kursuna gittiği için çocuğunu bana burakti çocukta 7 yaşında falan. Dün dedim tamam kalsın. Bugünde kapıyı tam bebeğimi uyuttum uyutcam kapı çaldı tabi bebeğim uyandı neyse açtım kapıyı çocuğunu okuldan alıp bana bırakacak süslenmiş bi yere gidiyor ama sormadım nereye diye yine tamam dedim. Eşime diyorum ki ben her gün çocuk bakamam o da o benim kanım bak abimin çocuğu o bak. Bende diyorum ki çocuğu büyüsün o zaman hangi kursa gidiyorsa gitsin ben her gün çocuk bakmak zorunda mıyım? Sizce?
kocanizin fikrinin bir onemi yok cocuga bakan sizsiniz .
ama hem evet bakarim diyip hem yakinmanizi anlamiyirum .
uygun bir dille onceden haber vermesini hergun bakamayacaginizi cocugun sizi cok yordugunu soyleyin.
cocuga bakan kocaniz mi ki fikrini soruyorsunuz 🤷‍♀️

Sizin muhatabınız eşiniz değil eltiniz. "Çok acil durum olmadıkça çocuğunu bana bırakma benim çocuğum küçük. " diyebilirsin. Başkası gezsin tozsun diye çocuğuna bakamam ben.
Kesinlikle katılıyorum..Sıkıntısı varsa hoşlanmıyorsa direk diyecek..ben bu fırsatı vermedim vermem de..enayi yerine koyulmasından nefret ederim..:KK53:

Hastalık durumu olmadığı sürece kimsenin çocuğuna 1 saat bile bakamam. Hatta 1 dakika bile bakamam :110:

kocanizin fikrinin bir onemi yok cocuga bakan sizsiniz .
ama hem evet bakarim diyip hem yakinmanizi anlamiyirum .
uygun bir dille onceden haber vermesini hergun bakamayacaginizi cocugun sizi cok yordugunu soyleyin.
cocuga bakan kocaniz mi ki fikrini soruyorsunuz 🤷‍♀️
Konu sahibi eşine neden söylüyorsun ki direk kendin demelisin istemiyorum diye.
Biz daha nisanliyken eşimin abisi yazlari ve on beş tatilde çocuklarımı size gönderirim demişti. Ben şaka yapıyor sanmıştım. Evlendikten sonra bı yarı yıl tatilde oo planlar yapılmış eşimle konusulmus tamamlar denilmiş.
Tepkim aynen şöyle oldu. Ben tatilimi çocuk bakıcılığı yaparak geciremem. Çocuklar anneleriyle gelip kalabilirler.
Öbür türlü asla kabul etmiyorum ve memleketime tatile giderim sende izin al yegenlerine bak dedim.
Biri daha 4 yaşında diğeri 8.
Ve nemi oldu tabiki de göndermediler🤣
Çünkü asla kabul etmiyorum diye arayıp söylemiştim.
Milletde çocuğunu biyere bırakmaya ne merak ya.
Hiç düşünmüyorlarmı yenge benim çocuğum ile nekadar ilgilenir. Kendi yeğenlerim başımla beraber, çünkü onlar benim canım hem ne yediklerini bilirim ne sevmediklerini bilirim, yeri gelir kızarımda biyere gideceksem yanımda getirebilirim ama ben tutupde eltimin çocuğuna kızamam, yanımda alıp biyere götürürken bile o sorumluluğu alamam. Mecbur kalmadıkçada bakmam, evimde yatılıda istemem tek başına.

Hiç düşünmüyorlarmı yenge benim çocuğum ile nekadar ilgilenir. Kendi yeğenlerim başımla beraber, çünkü onlar benim canım hem ne yediklerini bilirim ne sevmediklerini bilirim, yeri gelir kızarımda biyere gideceksem yanımda getirebilirim ama ben tutupde eltimin çocuğuna kızamam, yanımda alıp biyere götürürken bile o sorumluluğu alamam. Mecbur kalmadıkçada bakmam, evimde yatılıda istemem tek başına.
Ve bana bırakmayacaklarını anladıkları için diğer eltime bırakmış babalarıyla tabi. Ve nemi oldu.
yok çocuklarına göre yemek yaptı benimkilere vermedi yok itekledi gibi birsuru dedikodu yaptılar. Ama yuzkerine karşı hiç birşey söylemiyorlar. Bu arada kendi yegenlerim gelirler kalırlar birlikte çok güzel zaman geciririz.

esınıze soylemek yerıne eltınıze canım bır daha onceden benı arayıp haber ver barı belkı musaıt degılım belkı planım var belkı hastayım ? hıc kımse zorda kalmasın en azından. deseydınız aslında hem kırmamıs hemde derdınızı gercek sahıbıne anlatmıs olurdunuz

ben keyfı olarak kımsenın cocuguna bakamam vallahı . su zamana kadar kızımı 5 dk lıgına bıle bır yere bırakmadım bırakmam ben bırakmadıgım ıcın kımsede cocugunu bana bırakmasın derım

7 yasindaki bir cocuk zaten okafar ilgi istemez zaten tam gun bakicilikta beklenmiyor kinu sahibinden 1 , 2 saat idare etmek gibi ama konu sahibi hem.kabul edip hem arkadan soyleniyor .
cocuk elinde gelince iskm var musait degilim.habersiz birakma diyecek , birakmak istedigini soyledigindede sık sık birakma ilgilenemiyorum yoruluyorum diyecek ama herseye evet diyip arkadan konusmak bana komik geliyor .hastayim doktora gidecem musait degilim de geç yani

Merhaba herkese. Eltim dün ehliyet kursuna gittiği için çocuğunu bana burakti çocukta 7 yaşında falan. Dün dedim tamam kalsın. Bugünde kapıyı tam bebeğimi uyuttum uyutcam kapı çaldı tabi bebeğim uyandı neyse açtım kapıyı çocuğunu okuldan alıp bana bırakacak süslenmiş bi yere gidiyor ama sormadım nereye diye yine tamam dedim. Eşime diyorum ki ben her gün çocuk bakamam o da o benim kanım bak abimin çocuğu o bak. Bende diyorum ki çocuğu büyüsün o zaman hangi kursa gidiyorsa gitsin ben her gün çocuk bakmak zorunda mıyım? Sizce?
Afedersiniz ama eşinize söyleneceğinize eltinize gayet söyleyebilirsiniz hayırdır diye? Bırakacağı zaman bende çıkıyordum diyebilirdiniz.

Konuyu eltim mi acti diye düşünmedim değil başlığı görünce şaka bi yana
Benim çocuklarda kaldı bi kaç gün sagolsun ama benim eltim kendi alip götürmüş cocuklarimi babam bypass oldu o süreçte eşimle birlikte kayinvalidemlerdeydi eltim alip kendi evine götürmüş daha rahat ederler diye
Ama emrivaki benide cok rahatsiz ederdi hak veriyorum size cocuk bakmak kolay degil bunu belirtin

Elti çok uzak biri değil benim için, zaruri olursa bakarım. Suistimal ederse bakmam. Açık açık da emanet çocuk bakmak istemem derim.
Ve gerçekten de böyle. Emanet çocuk zor. Hele annesi pişkinse direkt "hayır" denmeli. Eşinize sormayın bile.
Ayrıca eşinizin cevabı da aşırı saçma. Senin kanına........ Derdim ben sanırım.

Onun kanıysa o baksın

Erkekler pek bu konulara bakmaz, sizin muhatabınız kocanız değil eltiniz..
Eltinize kibar bir dille işiniz olduğunu çocuğa bakamayacağınızı söylersiniz olur biter..

Eltınıze soyleyın eşinizle bı ılgısı yok

Eltim sağolsun kızı gibi ilgilenir evladımla bize geldiklerinde kızım dibinden ayrılmıyor, rol modeli oldu. Ama bir defa bile alıp çocuğa sen bak demem sağlık gibi zorunlunbir sıkıntı olmadığı sürece. Bana birşey olsa evladıma sahip çıkacağınıda bilirim ama bu benim öz çocuğumun bakımını ona yıkma hakkı mı veriyor bana?Burada bazı üyeler baksın ne olacak demiş, konu sahibinin ilk evladı üstelik daha küçük bir bebeğe bakarken birde hareketli çocuğa bakmak kolay mı?Usulen bile müsade istenmeden, zorunlu olmayan bir durumda bu yapılıyor. Bence alın eşinizi karşınıza konuşun, kimse kimsenin hizmetçisi, bakıcısı değil. Akrabalıkta böyle birşey değil. Akraban zor gününde yanında olan, sıkıntını paylaşandır, seni kullanmaya çalışan değil.

Son düzenleme:
eğer arayıp müsait olup olmadığımı, bakmak isteyip istemeyeceğimi sorarsa bakarım. fakat emrivakilerden hiç hoşlanmam, çat diye kapıda getirdim derse sinirlenirim acil olmadığı sürece. eşinize söyleyeceğinize kalp kırmak istemiyorsanız bir daha ki getirdiğinde "bende şimdi çıkıp şuraya gidiyordum, keşke arasaydın" derseniz belki aynı şeyle karşılaşmamak için getirmek istediğinde arar siz de ona göre hareket edersiniz. bir de ikincide bırakma gerekçesini bilmiyorsunuz anladığım kadarıyla. ben olsam işimi açıklamadan pat diye çocuğumu kimsenin kapısına bırakamazdım herhalde

Korkusal hanım kendinize gelin bu kadar korkusal davranmayin, ne demek kocan o benim kanım bak diyor, ne demek bu yuzden araniz aciliyor.
Surekli yegenine bakmiyorum diye benimle arasini acicak kocaya oyle bir mesafe acarim ki nasil kapatacagini şaşırır.
Siz de artik kendinizi sasirmayin, elti sikayet ediyor diye cekinip kendinizi kullandirmayin, bakamam emanet cocuk alamam deyin net sekilde bir daha da kendinizi kullandirmayin.
Iyilik yardim baska bisey, mecbur gibi enayi gibi gorulmek baska bisey.
Az yesin de kendine bakici tutsun pabucumun prensesi.

Back
X