eltimin dengesiz tavırları

pelintoprak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
1.399
24
118
35
mrb arkadaşlar sizlere fikir danışmak isitiyorum lütfen en ufacık yorumlarınızı bile eksik etmeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
eşimin burdaki akrabaları beni çok severler onlar beni övdüğünde bakıyorum yüzü düşüyor eltimin çok üzülüyorum ben onun iyiliğini isterken o böyle davranıyor

mrb arkadaşlar sizlere fikir danışmak isitiyorum lütfen en ufacık yorumlarınızı bile eksik etmeyin.
2 yıllık evliyim ve k.validemin 3. geliniyim
eltilerim ve k. validem memlekette oturyolar biz istanbulda oturuyoruz. büyük eltim (ayşe) benden 4 yaş büyük sessiz sakin ve bu yüzdende herkes tarafında ezilmiş ezilmeye devam eden biridir. diğer eltim (derya) benimle aynı yaşta o da tam zıttıdır herşeye hemen cevabı yapıştırır sivri dillidir. ben evlendiğimden beri derya beniml yalnız kaldığı her an şikayet etmeye başlıyor. ayşenin oturduğu daire süper benimkisi çok kötü bksana beni layık görmüyolar ben burayımı hakediyorum altınlarımı aldılar hala geri vermediler k. validem ayrımcılık yapıyor ona aldığı hediyelerin anca yarısını bana alıyor gibi. yüzlerce mevzu anlattı. bende haliyle hak verdim haksızlığa asla tahammül edemem. büyük eltim ayşe içinde kocasını parmağında oynatıyor her dediğini yaptırıyor diyordu beni dolduruyordu. gerçekten oturduğu ev kötüydü maddi imkansızlıktan dolayı o evden çıkamıyordu o ise nedense ayşeyi suçluyordu sanki onu orda oturmaya ayşe mahkum etmiş gibi. ben bu arada derya ile çok samimi oldum sık sık telde dedikodu muhabbet ayşeyi baya bir geri planda bıraktım. ben hep akrabalarda eltim deryayı överken etraf pek yorum yapmıyordu bazıları ise deryayı sevmediklerini söylüyordu. deryanın şöyle şöyle kötü huyları var diyorlardı. her neyse bu yaz başında iki çocuğunu alıp bana geldi 2 hafta burda kaldı.
veee ben bu kadını nasıl sevmişim kardeş demişim dedim yaa beni çok şaşırttı ;
1- her gittiğimiz yerde kendini övüyor şöyle şöyle çok güzel yemekler tatlılar yapıyorum k.validem bayılıyor bana
2- biliyormusun herkes beni çok sever ayşeyi kimse pek beğenmez
3- ayşe giyinmesini bilmem hamaratta değil zaten herkes bu konularda bana bayılıyo
eltim ayşe bana gelirken hediye vazo getirmişti bu derya bunu görünce deli oldu çünkü o eli boş gelmişti bana. vazoda neymiş şunu getirseydi ya ucuz diye vazo almıştır bende dedim hediyenin küçüğü büyüğü olmaz.
haşhaşlı kekimi herkes çok beğenmişti eltimde burdayken beraber yapalım dedim ayy ben biliyorum herkes bayılıryo hep istiiyolar yap diyolar dedi.
tamam o zaman yapalım beraber dedim. tüm malzemleri çıkardım kaseyi çırpıcıyı aldı ben malzemei ayarlıyorum kaba döküyorum o çırpıyordu o sırada k. valide aradı bi yandan konuşuyor bi yandan çırpıyor '' bende prensese haşhaşlı kekimden yapıyorum'' dedi ben gülümseyerek dedimki k. valideme doğru ''iki elti tatlı yapıyoruz'' dedim.
kadının hoşuna gidiyor gelinleri anlaşınca o manada söyledim. demez olaydım elinden çırpıcıyı bıraktığı gibi hızla gitti bu arada hala elinde telefon memlektele konuşuyor k. validem kaynım vs. yanına gidiyorum evimde misafir diye uzatmadım yanlış anladın diye diye bi hal oldum. un kaç bardak koyulacak dedim kafasını çeviriyor. bu arada benim annemde evdeydi. neyse yanlış anladın diye anlattım uzatmadım ama çok soğudum. hanımfenedi artık ne anladıysa kendini överken beni dahil etmek istemedi heralde. akşam oldu eşiyle telde konuşuyordu fısır fısır ''sonra ben de naz yaptım geldi yanıma'' dediğini duydum olayı anlatıyordu yaptığı terbiyesizliği naz olarak algılamış hanım. ogünden beri çok soğudum oda farkında sanırım. düğüne gitcektik iki elbisemi gösteriyorum sence hangisini giyeyim diyorum bir çk güzel diğeri basitti. bilmem diyor 5 defa sordum bilmem dedi insan iyi kötü bişey der. ben de güzel olanı giydim. dün gitti memelkete evine. acaba k. valideme benim için neler dicek bide bu olayı kaynanaya anlatma sakın yoksa konuşmam senle hiç demişti ama ben ona güveniyorum kendi lehine anlatırmı acaba ? bide bu kadın sizce nasıl biri böyle ki şimdye kadar tanıyamamışım nasıl davranmalıyım bundan sonra bilmiyorum lütfen bişeyler yazın gece uyku girmedi gözüme :((

Kurusa bakmayın ama ben Derya ve sizin aranızda hiçbir fark göremedim. Hala kendi lehine anlatır mı vs diyorsunuz. Oturup diğer eltinin dedikodusunu yapmışsınız, her yerde deryayı övmüşsünüz, karşılık beklediğiniz için onun sizi övmemesine bozulmuşsunuz.

Kesin söyler, siz bir şekilde yolunuzu bulursunuz ama. Sonuçta tencere tava herkes bi hava.

2 yıllık evliyim ve k.validemin 3. geliniyim
eltilerim ve k. validem memlekette oturyolar biz istanbulda oturuyoruz. büyük eltim (ayşe) benden 4 yaş büyük sessiz sakin ve bu yüzdende herkes tarafında ezilmiş ezilmeye devam eden biridir. diğer eltim (derya) benimle aynı yaşta o da tam zıttıdır herşeye hemen cevabı yapıştırır sivri dillidir. ben evlendiğimden beri derya beniml yalnız kaldığı her an şikayet etmeye başlıyor. ayşenin oturduğu daire süper benimkisi çok kötü bksana beni layık görmüyolar ben burayımı hakediyorum altınlarımı aldılar hala geri vermediler k. validem ayrımcılık yapıyor ona aldığı hediyelerin anca yarısını bana alıyor gibi. yüzlerce mevzu anlattı. bende haliyle hak verdim haksızlığa asla tahammül edemem. büyük eltim ayşe içinde kocasını parmağında oynatıyor her dediğini yaptırıyor diyordu beni dolduruyordu. gerçekten oturduğu ev kötüydü maddi imkansızlıktan dolayı o evden çıkamıyordu o ise nedense ayşeyi suçluyordu sanki onu orda oturmaya ayşe mahkum etmiş gibi. ben bu arada derya ile çok samimi oldum sık sık telde dedikodu muhabbet ayşeyi baya bir geri planda bıraktım. ben hep akrabalarda eltim deryayı överken etraf pek yorum yapmıyordu bazıları ise deryayı sevmediklerini söylüyordu. deryanın şöyle şöyle kötü huyları var diyorlardı. her neyse bu yaz başında iki çocuğunu alıp bana geldi 2 hafta burda kaldı.
veee ben bu kadını nasıl sevmişim kardeş demişim dedim yaa beni çok şaşırttı ;
1- her gittiğimiz yerde kendini övüyor şöyle şöyle çok güzel yemekler tatlılar yapıyorum k.validem bayılıyor bana
2- biliyormusun herkes beni çok sever ayşeyi kimse pek beğenmez
3- ayşe giyinmesini bilmem hamaratta değil zaten herkes bu konularda bana bayılıyo
eltim ayşe bana gelirken hediye vazo getirmişti bu derya bunu görünce deli oldu çünkü o eli boş gelmişti bana. vazoda neymiş şunu getirseydi ya ucuz diye vazo almıştır bende dedim hediyenin küçüğü büyüğü olmaz.
haşhaşlı kekimi herkes çok beğenmişti eltimde burdayken beraber yapalım dedim ayy ben biliyorum herkes bayılıryo hep istiiyolar yap diyolar dedi.
tamam o zaman yapalım beraber dedim. tüm malzemleri çıkardım kaseyi çırpıcıyı aldı ben malzemei ayarlıyorum kaba döküyorum o çırpıyordu o sırada k. valide aradı bi yandan konuşuyor bi yandan çırpıyor '' bende prensese haşhaşlı kekimden yapıyorum'' dedi ben gülümseyerek dedimki k. valideme doğru ''iki elti tatlı yapıyoruz'' dedim.
kadının hoşuna gidiyor gelinleri anlaşınca o manada söyledim. demez olaydım elinden çırpıcıyı bıraktığı gibi hızla gitti bu arada hala elinde telefon memlektele konuşuyor k. validem kaynım vs. yanına gidiyorum evimde misafir diye uzatmadım yanlış anladın diye diye bi hal oldum. un kaç bardak koyulacak dedim kafasını çeviriyor. bu arada benim annemde evdeydi. neyse yanlış anladın diye anlattım uzatmadım ama çok soğudum. hanımfenedi artık ne anladıysa kendini överken beni dahil etmek istemedi heralde. akşam oldu eşiyle telde konuşuyordu fısır fısır ''sonra ben de naz yaptım geldi yanıma'' dediğini duydum olayı anlatıyordu yaptığı terbiyesizliği naz olarak algılamış hanım. ogünden beri çok soğudum oda farkında sanırım. düğüne gitcektik iki elbisemi gösteriyorum sence hangisini giyeyim diyorum bir çk güzel diğeri basitti. bilmem diyor 5 defa sordum bilmem dedi insan iyi kötü bişey der. ben de güzel olanı giydim. dün gitti memelkete evine. acaba k. valideme benim için neler dicek bide bu olayı kaynanaya anlatma sakın yoksa konuşmam senle hiç demişti ama ben ona güveniyorum kendi lehine anlatırmı acaba ? bide bu kadın sizce nasıl biri böyle ki şimdye kadar tanıyamamışım nasıl davranmalıyım bundan sonra bilmiyorum lütfen bişeyler yazın gece uyku girmedi gözüme :((

Ayşenin dedikodusunu tatlı tatlı yaparken iyiydi ama dimi?

İnsanoğlu böyle iştesenin yanında sürekli birilerini çekiştiren insanın sana da aynısını yapmayacağını mı sanıyordun.

E sen onun nasıl biri olduğunu biliyormuşsun zaten; niye şaşırdın ki.

Aman bana dokunmayan yılan bin yaşasın.

Olmaaaaaz o yılan gelir birgün seni de sokuverir mazallah.

eltinle arana mesafe koy.
telde dedikodu vs yapıyorduk demişsin ya onuda yapma onunla sakın.
yoksa bu durum sana yol su elektrik olarak döner.
kayınvalidene de anlat bence durumu bilsin.
gerçi oda biliyordur gelininin huyunu.
ben en çok ayşeye üzüldüm ya.
hem eziliyormuş hemde eltilerinin dedikodularına malzeme oluyormuş.

Son düzenleme:
BEN AYŞENİN DEDİKODUDU YAPIYORUZ DEMEDİM ayşeyi çekiştiriyor dedim çünkü onlar bi aradalar ben ikisinede uzağım. ayşe kendi halinde sesszi biridir onu da iyi tanımıyorum derya anlatır bana böyle böyle yaptı diye bende üzülüyorum boşwer görmemezlikten gel diyordum

eltinle arana mesafe koy.
telde dedikodu vs yapıyorduk demişsin ya onuda yapma onunla sakın.
yoksa bu durum sana yol su elektrik olarak döner.
kayınvalidene de anlat bence durumu bilsin.
gerçi oda biliyordur gelininin huyunu.
ben en çok ayşeye üzüldüm ya.
hem eziliyormuş hemde eltilerinin dedikodularına malzeme oluyormuş.

telde dedikodu muhabbet anlamında söyledim ama kesinlikle ayşeyi çekiştirmedim ona. çünkü ayşe kimseye zararı olmayan bi kadındır. benim deryayı övmem ise şu yönden. derya tüm gün k. validemde yemek temizlik herşeyi o yapıyor ayşe gitmiyor oraya pek. ben k. validmee gittiğimde hep derya yapıyor bizi ağırlıyordu o yüzden övdüm gerçekleri söyledim bi bakıma.

telde dedikodu muhabbet anlamında söyledim ama kesinlikle ayşeyi çekiştirmedim ona. çünkü ayşe kimseye zararı olmayan bi kadındır. benim deryayı övmem ise şu yönden. derya tüm gün k. validemde yemek temizlik herşeyi o yapıyor ayşe gitmiyor oraya pek. ben k. validmee gittiğimde hep derya yapıyor bizi ağırlıyordu o yüzden övdüm gerçekleri söyledim bi bakıma.

Siz deryanın neyi söylemesinden korkuyorsunuz?

BENCE ELTİNİZ kendini biraz arka plana doğru itildiğini görünce gerçek yüzünü gösteriyor
agresifleşiyor çirkinleşiyor gösterişi seven bir yapısı var gibi
fazla yakın olmazsınız bundan sonra olur biter
kendini öven insanları hiç sevmem insan mütevazi olmalı

diğer eltiniz için de sessiz olduğu için ezilmiş demişsiniz
ama belki de saygısından hanımlığından da bazı şeyleri
yutmuş görmemiş ve susmuş olabilir

sanıyorum k.v. ayşe eltinizi biraz daha farklı görüyorsa
bir terbiyesizliğini görmemişse bu çok doğal
derya da ayşeyi kıskanıyor ve her fırsatı da değerlendiriyor
ayşe eltinizi kötülemek aşağılamak için :19::19:

k.v ye de bu kek olayını tahmin ediyorum ki kendi istediği doğrultuda yansıtacaktır

derya eltinizle oldukça mesafeli olmalı
ayşe eltinizle de mesafenizi korumalısınız

benden sana ufak bi tavsiye;
hiçbir eltine bir diğer eltini yada k.v. yi kötüleyecek sözler söyleme
hatta kötülemeyi bırak beğenmediğin yönlerini bile söyleme

görümcen varsa yine aynı şekilde

k.v. ye de eltilerin hakkında konuşma

herhangi biriyle derdin varsa başka birine dert yanma
git bizzat kendisiyle konuş derim

eltilerinin de bir diğer eltin hakkında konuşmasına izin verme ASLA!
gün gelir devran döner ben prensese söylemiştim o da şahit derler neye uğradığını şaşırırsın
konuşmak isterlerse konuşmak istemediğini söylersin cnm

biraz uzun oldu ama idare et artık

sık sık telefonda muhabbet dedikodu ayşeyi baya bir arka planda bıraktım yazmışsınız işte
ayşeyi size kötüleyen sizide başkasına kötülüyordur
bence samimiyetinizi bitirin soğuk davranın

az çok gördün eltinin huyunu.
bence uzak dur mesafeli ol.
öyle havadan sudan muhabbet et.
zaten farklı şehirlerdesiniz.
mesafe koyman zor olmayacaktır.

iyide neden birileri sizin ağırlasın 2 elti kayınvalideye gitmişse kalkar ortaklaşa hazırla herkes oturur yer
belki ayşeyle kayınvalideniz arasında sizin bilmediğiniz bir sorun var
yada derya ben yaparım ederim diye sürekli dolanıyordur ortalıkta göze girmek için
yazdıklarınız dan ben bunu anladım

Allah size yüzünü göstermiş.bundan sonraki seçimlerde sizin bileceğiniz bir iş..ya mesafe koyar bu tarz muhabbetlere,konuşmalara,çekiştirmelere girmez(hiçkimseyle) samimi olmadan saygı çerçevesinde görüşür sonunda sizinde canınız sıkılmaz,yada muhabbet baldan tatlıdır dersiniz arada sırada canınız sıkılır,beklemediğiniz yorumları duyarsınız..seçim sizin..

madem onlarla yaşamıyosunuz, olayların iç yüzünü bilemessiniz. ayşenin sessiz sakin olması onu diğer eltiden kötü yapmaz. yada daha az hamarat olduğunu göstermez. keşke eltiniz size onu çekiştirirken ona hak verir yönde konuşmasaydınız. fazla tanımadığınız biri var ortada ve eltiniz tutmuş dedikodusunu yapıyo sürekli, o anlattıkça sizde ona hak veriyosunuz. nerden biliyosunuz öyle olduğunu, gözünüzle gördünüzmü o dedikodusu yapılan olayları? diğer eltiniz şımarığın teki belli, cazgır da bişey, kendini beğenmiş. şimdi inkar etmeyin iki elti tuttunuz diğer masumu çekiştirdiniz, dedikodu yapmak zevkliydi dimi? aynı cazgırlığı sizin üstünüzde gösterincemi işin rengi değişti?

neyse zararın neresinden dönülse kardır, bundan snr o dedikodusunu yaptığınız eltiyle daha samimi olun, diğer şirretden uzaklaşmaya bakın. tabi o buna müsade ederse!

Şöyle görünüyor...Derya en iyi ifadeyle kurnaz ve uyanık bir kadın.Ayşe ise terbiyeli ve saygılı bir kadın.
Bu durumda Ayşe,aile tarafından daha çok seviliyor ve kayırılıyor olabilir.Böyle oldukça Derya,Ayşe'ye daha çok diş biliyor.

Sen biraz ortada kalmışsın.Derya,baskın bir karakter olduğu için,ona daha yakın olmuşsun.
Bence 2 eltine eşit mesafede durman daha yerinde olur.

Özelini paylaşma,başkaları hakkında yorum yapma ve yapılırsa dinleme.
Eşinin ailesini,kendi gözlemlerinle tanımaya çalış.Birileri birilerine kötü dedi diye,onu kötü belleme.
Zamanla nasılsa kim nasılmış,neden öyle davranmış anlaşılıyor.

Derya baskın çıkmaya çalışıyor,Ayşe'nin yaptıklarına laf ediyor olabilir.
Ayşe iş yaparken,karışıyor olabilir.
Ayşe de muhattap olmamak için kendini çekiyor olabilir.
O yüzden iş yapmıyordur belki.

Siz deryanın neyi söylemesinden korkuyorsunuz?

herhangi bişeyden korkmuyorum sanırım yanlış anlaşıldım. derya ile tatlı yaparken bana kızıp gitti tavır yaptı haksız olduğu halde kusura bakma yanlış anladın diye peşinden gittim konuşmadı anlatmaya çalıştım dinlemedi. sonra dediki tamam k. valideme söylemyelim bunu dedi. söylemek istemedi çünkü bu huyunu herkes biliyor herşeye hemen küsüp tavır yapıp laflar sokuyor bunu herkes biliyor k. pederime bile defalarca yapmış. şimdi bende k. valideme olayı anlatırsam ona kızar sen hep böylesin gittiğin yerde huzur vermiyosun insanlara diye. ama bende deryanın gerçek yüzünü bu 2 hafta içinde gördüğüm için acaba diyorum bu olayı bile kendi lehine çevirip anlatır mı?

Canım benim benzer bir olayı bende yaşadım ben senin yerinde olsam iki eltime de aynı eşitlikte yaklaşırım ve hiçbiriyle çok samimi olmam sırrımı vermem, merhabalaşırsın havadan sudan konuşursun tamam ama dedikodu derecesinde asla konuşma özelini paylaşma. Sen uzaktasın olan sana olur. Derya nın kıskanç bir insan olduğu belli böyle insanların çevresine çok zararı olur kıskançlığından kendisine değer verenleri bile yakar geçer kötüler iftira atar. Sen kayınvalidene burda yaşadığın olayı anlat ben kötü bir amaçla demedim ama o kaldıramadı hep böyle mi yapar çok üzüldüm de. Sen kayınvalidenle daha samimi ol güven ver biri senle ilgili bişey dedimi seni savunsun başkasını değil. :7:
Bu olayın üstüne sakın ayşeyle kanka olup deryayı kıskandırmaya çalışma heee :52:

herhangi bişeyden korkmuyorum sanırım yanlış anlaşıldım. derya ile tatlı yaparken bana kızıp gitti tavır yaptı haksız olduğu halde kusura bakma yanlış anladın diye peşinden gittim konuşmadı anlatmaya çalıştım dinlemedi. sonra dediki tamam k. valideme söylemyelim bunu dedi. söylemek istemedi çünkü bu huyunu herkes biliyor herşeye hemen küsüp tavır yapıp laflar sokuyor bunu herkes biliyor k. pederime bile defalarca yapmış. şimdi bende k. valideme olayı anlatırsam ona kızar sen hep böylesin gittiğin yerde huzur vermiyosun insanlara diye. ama bende deryanın gerçek yüzünü bu 2 hafta içinde gördüğüm için acaba diyorum bu olayı bile kendi lehine çevirip anlatır mı?

bence anlatır oyüzden sana söyleme diyor
kendi kötü duruma düşecek çünki o kayınvalidene seni kötüleyerek anlatıcak bence
ayşeye yaptığı gibi

Şöyle görünüyor...Derya en iyi ifadeyle kurnaz ve uyanık bir kadın.Ayşe ise terbiyeli ve saygılı bir kadın.
Bu durumda Ayşe,aile tarafından daha çok seviliyor ve kayırılıyor olabilir.Böyle oldukça Derya,Ayşe'ye daha çok diş biliyor.

Sen biraz ortada kalmışsın.Derya,baskın bir karakter olduğu için,ona daha yakın olmuşsun.
Bence 2 eltine eşit mesafede durman daha yerinde olur.

Özelini paylaşma,başkaları hakkında yorum yapma ve yapılırsa dinleme.
Eşinin ailesini,kendi gözlemlerinle tanımaya çalış.Birileri birilerine kötü dedi diye,onu kötü belleme.
Zamanla nasılsa kim nasılmış,neden öyle davranmış anlaşılıyor.

aslında ayşeyi seviyorum ben ama oda kendi ailesine k. validemi kötüler durur k. validem onu sever hiç bişeyini eksik etmez. deryada her işini ben yapıyorum benim durumuma bak bide onunkine bak der hep. ayşenin kaynnamızı kötülemesinede bozuluyorum çünkü haketmiyor.

Back
X