eltimin dengesiz tavırları

Şöyle görünüyor...Derya en iyi ifadeyle kurnaz ve uyanık bir kadın.Ayşe ise terbiyeli ve saygılı bir kadın.
Bu durumda Ayşe,aile tarafından daha çok seviliyor ve kayırılıyor olabilir.Böyle oldukça Derya,Ayşe'ye daha çok diş biliyor.

Sen biraz ortada kalmışsın.Derya,baskın bir karakter olduğu için,ona daha yakın olmuşsun.
Bence 2 eltine eşit mesafede durman daha yerinde olur.

Özelini paylaşma,başkaları hakkında yorum yapma ve yapılırsa dinleme.
Eşinin ailesini,kendi gözlemlerinle tanımaya çalış.Birileri birilerine kötü dedi diye,onu kötü belleme.
Zamanla nasılsa kim nasılmış,neden öyle davranmış anlaşılıyor.

ortada kalmadım aksine paylaşılamayan oldum ne zaman gitsem ikiside illa bende kal diye çok ısrar ediyolar kimde kalsam diğeri güceniyor. evet derya baskın bir karakter diğerine göre çok ısrar ede ede evine götürüyor beni.

bence ayşenin dedikodusunu sana yapan seninkinide ayşeyle yapar,kaynanayla yapar..
bunu baştan anlaman gerekiyodu...
üstelik yaşadığınız olayda bişey yokki kendi lehine anlatsa ne olur yani...

herhangi bişeyden korkmuyorum sanırım yanlış anlaşıldım. derya ile tatlı yaparken bana kızıp gitti tavır yaptı haksız olduğu halde kusura bakma yanlış anladın diye peşinden gittim konuşmadı anlatmaya çalıştım dinlemedi. sonra dediki tamam k. valideme söylemyelim bunu dedi. söylemek istemedi çünkü bu huyunu herkes biliyor herşeye hemen küsüp tavır yapıp laflar sokuyor bunu herkes biliyor k. pederime bile defalarca yapmış. şimdi bende k. valideme olayı anlatırsam ona kızar sen hep böylesin gittiğin yerde huzur vermiyosun insanlara diye. ama bende deryanın gerçek yüzünü bu 2 hafta içinde gördüğüm için acaba diyorum bu olayı bile kendi lehine çevirip anlatır mı?

boşuna ayşe hakkında yorum yapıyoruz, konu sahibinin umrunda bile değil ki ayşe, onun bunca zmn dedikodusunun yapılması, haksızlığa uğraması vs. şuan tek derdi, ya derya k.valideye olayı kendi lehine olcak şekilde anlatırsa, k.valide onu kötü bilirse. bu yani. yoksa ya bak ben bu kadının ne mal olduğunu anladım, onca zmn haksızlık yapmışım diğer eltime, bundan snr durumu nası düzeltirim. bunları düşünmüyo, o şuan kendi derdinde. bu olayı atlatsın, kalan şeyler önemli değil nasılsa !

madem onlarla yaşamıyosunuz, olayların iç yüzünü bilemessiniz. ayşenin sessiz sakin olması onu diğer eltiden kötü yapmaz. yada daha az hamarat olduğunu göstermez. keşke eltiniz size onu çekiştirirken ona hak verir yönde konuşmasaydınız. fazla tanımadığınız biri var ortada ve eltiniz tutmuş dedikodusunu yapıyo sürekli, o anlattıkça sizde ona hak veriyosunuz. nerden biliyosunuz öyle olduğunu, gözünüzle gördünüzmü o dedikodusu yapılan olayları? diğer eltiniz şımarığın teki belli, cazgır da bişey, kendini beğenmiş. şimdi inkar etmeyin iki elti tuttunuz diğer masumu çekiştirdiniz, dedikodu yapmak zevkliydi dimi? aynı cazgırlığı sizin üstünüzde gösterincemi işin rengi değişti?
neyse zararın neresinden dönülse kardır, bundan snr o dedikodusunu yaptığınız eltiyle daha samimi olun, diğer şirretden uzaklaşmaya bakın. tabi o buna müsade ederse!

ayşe kötü demedim ayrıca kendi halinde sesszi sakin dedim yanlış algılamışsınız yazdıklarımı. pardonda böyel bir ortamda neyi neden inkar edeyim ki ne siz beni tanırsınız ne ben sizi. ayşeyi çekiştirmedi kimse maddi olarak daha iyi şartlarda yaşadığını kendisinin ise harabe bir evde yaşadıını şikayet ediyordu bununsorumlusu sanki ayşeymiş gibi diye yazdım lütfen daha dikkatli oku

boşuna ayşe hakkında yorum yapıyoruz, konu sahibinin umrunda bile değil ki ayşe, onun bunca zmn dedikodusunun yapılması, haksızlığa uğraması vs. şuan tek derdi, ya derya k.valideye olayı kendi lehine olcak şekilde anlatırsa, k.valide onu kötü bilirse. bu yani. yoksa ya bak ben bu kadının ne mal olduğunu anladım, onca zmn haksızlık yapmışım diğer eltime, bundan snr durumu nası düzeltirim. bunları düşünmüyo, o şuan kendi derdinde. bu olayı atlatsın, kalan şeyler önemli değil nasılsa !

ayşeye haksızlık yapmadım ama bu kadının ne mal olduğunu anladım yadım zaten iyi oku yorum yapmak için yazma zahmet etme ok

bence ayşenin dedikodusunu sana yapan seninkinide ayşeyle yapar,kaynanayla yapar..
bunu baştan anlaman gerekiyodu...
üstelik yaşadığınız olayda bişey yokki kendi lehine anlatsa ne olur yani...

ilk defa evimde misafir ettim onu. gidip beni güzel ağırlamadı şöyle yaptı böyle yaptı diye abarta abarta anlatmasını istemem misafirlerime karşı çok hassas davranırım ben o yüzden endişe etmiştim

Böyle bir anda canciğer kuzu sarması olanlar aynı hızla da soğurlar zaten.. Huyunu suyunu bilmeden hemen samimiyet kurulmaz :19: İyi ki size kendinizi balkondan atın dememiş.. :19:

Bazi arkadaslar soylemisler, ama ayseyi kotulesede deryanin ne mal oldugu zaten hareketlerinden belli. Sende tanimadigin icin demekki gazina gelmis birlikte dedikodu filan yapmissiniz.

Anladigim kadariyla eltin cok fazla kompleksli biri..herseyde bir insan kendini ovup bu kadar on plana atar mi? birakta insanlar seni sana ovsunler yaptiklarini begensinler..cunku boylesi daha guzel gurur verici sevindirici.

Derhal mesafeni koy..giyecegin elbiseyide sormayiver bacim? Bundan once hayatinda derya mi vardi sanki? Kimseyle fazla muhabbet iyi degildir..ne demisler. Fazla muhabbet tez ayrilik getirir.

aslında ayşeyi seviyorum ben ama oda kendi ailesine k. validemi kötüler durur k. validem onu sever hiç bişeyini eksik etmez. deryada her işini ben yapıyorum benim durumuma bak bide onunkine bak der hep. ayşenin kaynnamızı kötülemesinede bozuluyorum çünkü haketmiyor.

ayşe sessiz zamanında çok ezilmiş demişsiniz sizce ezilen bir insan ne kadar sessiz olsada dertleşmek için birilerine ihtiyaç duyamamazmı?sağa sola anlamıyormuş ailesine anlatıyormuş herkez ailesine anlatılır.çünkü ailemiz herkezden daha güvenilir daha doğru yol gösteriir.siz ailenize anlatmıyormusunuz.ben şahsen anneme anlatıyorum.bende kaynanamlara karşı sessizim suçlarını söylemiş olsam benlen kavga ediyorlar suçlarını kabul etmiyorlar.ozaman hem huzurumuz kaçmış oluyor hemde haklıyken haksız duruma düşürüyor kaynanam.bence ezilen eltin ayşede ailesine anlatarak birazda olsa rahatlamaya çalışıyor.kayın validem onu sever hiçbirşeyini eksik etmez demişsin peki bu ayşe eltin ne durumda ezilmiş?ne yönden yani sevilen gelinse neden ezildi?

bizde 3 eltiyiz,üçümüzde birbirimize aynı mesafadeyiz..bu kadar uzak yerlerde olup telde bile dedikodu yapmayı başarabilmek büyük meziyet bence.demek ki yakın olsanız ortalık birbirine girecek.bence ikisine de aynı mesefade olmak lazım,ne çok yakın ne çok uzak..ben öyle yapıyorum,7 yıldırda hiç sorun yaşamadık..

ayşe sessiz zamanında çok ezilmiş demişsiniz sizce ezilen bir insan ne kadar sessiz olsada dertleşmek için birilerine ihtiyaç duyamamazmı?sağa sola anlamıyormuş ailesine anlatıyormuş herkez ailesine anlatılır.çünkü ailemiz herkezden daha güvenilir daha doğru yol gösteriir.siz ailenize anlatmıyormusunuz.ben şahsen anneme anlatıyorum.bende kaynanamlara karşı sessizim suçlarını söylemiş olsam benlen kavga ediyorlar suçlarını kabul etmiyorlar.ozaman hem huzurumuz kaçmış oluyor hemde haklıyken haksız duruma düşürüyor kaynanam.bence ezilen eltin ayşede ailesine anlatarak birazda olsa rahatlamaya çalışıyor.kayın validem onu sever hiçbirşeyini eksik etmez demişsin peki bu ayşe eltin ne durumda ezilmiş?ne yönden yani sevilen gelinse neden ezildi?

mesela k.validem ayşe ilk gelin old. için iş yemek ne varsa yaptırmış son 1-2 yıl öncesine kadar ayşe kocasından değilde bişey alacakken yapacakken k. valideden izin alırmış asıl kaynanmın sözü geçiyormuş. bide kaynanamın akrabasının kızı olduğu için kaynanm ondan çekinmez kızdığında lafını esirgemez haliyle onunda gücüne gidiyor. kaynanmın akrabası old. için yaşanılan herşeyi aile içindeki özel meseleleri dahil ailesine anlatır ve herkes duyar ağzında bakla ıslanmaz. sessizdir çünkü korkaktır ona birisi sesini yükseltse geri çeklir kavgaya girmye çok korkar.

ayşe kötü demedim ayrıca kendi halinde sesszi sakin dedim yanlış algılamışsınız yazdıklarımı. pardonda böyel bir ortamda neyi neden inkar edeyim ki ne siz beni tanırsınız ne ben sizi. ayşeyi çekiştirmedi kimse maddi olarak daha iyi şartlarda yaşadığını kendisinin ise harabe bir evde yaşadıını şikayet ediyordu bununsorumlusu sanki ayşeymiş gibi diye yazdım lütfen daha dikkatli oku

hıı yani derya size geliyo bak ben kötü evde yaşıyorum, bunun sorumlusu ayşe diyo, siz de dinliyosunuz. yahu milletin iyi evde yaşamasına nie laf ediyosun, bana sürekli ayşenin deikodusu yapma demiyosun, snr o dedikoducu size bulaşınca buraya konu açıp dert yanıyosun, aman ufakda olsa yorumlarınızı beklioyorum diyosun snr da yorum yapmak için yazma ok diyosun. ee iyi o zmn yazmayalım hiçbirimiz. eleştiri kaldıramayan konu açmasın buraya.

hıı yani derya size geliyo bak ben kötü evde yaşıyorum, bunun sorumlusu ayşe diyo, siz de dinliyosunuz. yahu milletin iyi evde yaşamasına nie laf ediyosun, bana sürekli ayşenin deikodusu yapma demiyosun, snr o dedikoducu size bulaşınca buraya konu açıp dert yanıyosun, aman ufakda olsa yorumlarınızı beklioyorum diyosun snr da yorum yapmak için yazma ok diyosun. ee iyi o zmn yazmayalım hiçbirimiz. eleştiri kaldıramayan konu açmasın buraya.

bende okurken kimden bahsediyo diyorum bak kardeşim '' konuyu iyi oku anla öyle yorum yap sırf yazmak için yorumlama '' dedim anladın mı benim dediklerime değil kendi anladıklarına göre yorumlamışsın. bak zaten anlayanlar iyi yada kötü yorum yapıyorlar onlarda sorun yok

he bide aynen canım bana geliyo ahh bacım ahh bu ayşe iyi evde ben kötü evde oturuyorum hep ayşenin yüzünden diyo hayret bişeysiniz yaa dert yanmanında bi usulü vardır

"ayşenin oturduğu daire süper benimkisi çok kötü bksana beni layık görmüyolar ben burayımı hakediyorum altınlarımı aldılar hala geri vermediler k. validem ayrımcılık yapıyor ona aldığı hediyelerin anca yarısını bana alıyor gibi. yüzlerce mevzu anlattı. bende haliyle hak verdim haksızlığa asla tahammül edemem." bakın bunlar sizin cümleleriniz. yani şimdi siz dediğiniz gibi diğer eltinin dedikodusunu yapmamış olabilirsiniz, günahını almamışta. o vakit, siz kendinizi yanlış anlatmışsınız gördüğünüz gibi. yani dairesinin süper olması diğer eltinin suçumu? ayrıca k.valide kime ne alıcağını ne kadar alıcağını eltinizemi danışacak? baştan sona haksız sizin o eltiniz. kıskanıyo ayşeyi hemde çok. sizede dert yanıp sizi yanına çekmek istemiş, neyse sonuç olarak gerçek yüzünü görmüşsünüz, daha fazla zarar vermeden araya mesafe koyarsınız umarım.

"ayşenin oturduğu daire süper benimkisi çok kötü bksana beni layık görmüyolar ben burayımı hakediyorum altınlarımı aldılar hala geri vermediler k. validem ayrımcılık yapıyor ona aldığı hediyelerin anca yarısını bana alıyor gibi. yüzlerce mevzu anlattı. bende haliyle hak verdim haksızlığa asla tahammül edemem." bakın bunlar sizin cümleleriniz. yani şimdi siz dediğiniz gibi diğer eltinin dedikodusunu yapmamış olabilirsiniz, günahını almamışta. o vakit, siz kendinizi yanlış anlatmışsınız gördüğünüz gibi. yani dairesinin süper olması diğer eltinin suçumu? ayrıca k.valide kime ne alıcağını ne kadar alıcağını eltinizemi danışacak? baştan sona haksız sizin o eltiniz. kıskanıyo ayşeyi hemde çok. sizede dert yanıp sizi yanına çekmek istemiş, neyse sonuç olarak gerçek yüzünü görmüşsünüz, daha fazla zarar vermeden araya mesafe koyarsınız umarım.

teşekkür ederim öyle yapmaya çalışıcam benim asıl sorunum şimdiye kadar farkedememiş olmamdı. halbuki çok sviyordum onu ayeşyide seviyordum ama derya daha girişken diye muhabbet daha fazla oluyo haliyle neyse artık ikiside mesafeli olcak

=prenses333;25266682]mesela k.validem ayşe ilk gelin old. için iş yemek ne varsa yaptırmış son 1-2 yıl öncesine kadar ayşe kocasından değilde bişey alacakken yapacakken k. valideden izin alırmış asıl kaynanmın sözü geçiyormuş. bide kaynanamın akrabasının kızı olduğu için kaynanm ondan çekinmez kızdığında lafını esirgemez haliyle onunda gücüne gidiyor. kaynanmın akrabası old. için yaşanılan herşeyi aile içindeki özel meseleleri dahil ailesine anlatır ve herkes duyar ağzında bakla ıslanmaz. sessizdir çünkü korkaktır ona birisi sesini yükseltse geri çeklir kavgaya girmye çok korkar.[/QUOTE]

bende ilk gelinim ve bazen keşke ilk olmasaydım diye düşünmüyor değilim.bana yaptıklarını eltilerime yapmadılar yapamadılar.eltiniz korktuğu için değil huzursuz olmamak için sessiz kaldığını düşünüyorum.mutlaka zamanında tartışmalarında kaynanası onu suçlayarak yüz üstüne çıkmaya başarmıştır oda aynı şeylerle karşılaşacağını düşünerek sessiz kalmayı tercih ediyordur.diğer eltinize gelincede derya bence ayşeyi feci derecede kıskanıyor sizide kışkırtmaya çalışıyor.ben sizin yerinde olsam deryaya seviyemi koyar.anlattıklarınada yorum yapmam elimden geldikce konuyu değiştirmeye çalışırım.

benim şimdilik 1 eltim var.eşimin en büyük abisinin eşi.benden 8 yaş büyük ama benim gibi minyon olduğu için yaşıtım gibi...

daha nişanlıyken kendisine abla demek istediğimi bir sakıncası olup olmadığını sormuştum.nasıl rahat hissediyorsan öyle dersin dedi.eşim yenge diye hitap ederken ben xxxx abla diyorum.

7 senedir aynı ailenin üyesiyiz daha ne bir laf,şikayet nede küslük oldu aramızda.yeri geldi abla gibi tavsiyelerini aldım yeri geldi arkadaş olduk yeri geldi ben ona tavsiyede bulundum.

samimiyet duygusunu severim ama her zaman mesafeli olmakdan yanayım.işi laçkalandırmamak gerekiyor.bu sadece eltiler için değil genel olarak herkes yerini bilir karşılıklı saygıyı bozmazsa ilişkilerin yıpranıcağını sanmıyorum.

kinci ve fesat insanlardan hiçbir zaman haz etmediğim için eltimde olsa bana bir başkasını çekiştirenlerden nefret ederdim ve tavrımı ortaya koyardım sanıyorum.çünkü huylu huyundan vazgeçmiyor malesef bugün size birini kötüleyen (her ne kadar da siz sadece dinleyen taraf da olsanız,izin vererek bir nevi ona iştirak etmiş sayılırsınız gözümde.) yarında sizin hakkınızda abuk sabuk konuşacaktır.

ayrıca sessiz atın tekmesi de pek iyi olmazmış.sakin olan ayşe hanım bir gün öyle ağır birlaf ederki nasibinizi alırsınız sizde.....

Son düzenleme:
en çok ayşeye üzüldüm kadın size gelirken maddi durumu kötü olmasına rağmen vazo getirmiş gönlü zengin . bide tutup onu çekiştiriyorlar . yanında dedikodu yapılır sende dinlersen sende dedikodu yapmış olursun. o dedikodusunu yaptı ben dinledim diye birşey yok . ama tehlikeli kadınmış korkulur böylelerinden

Back
X