Eltimin her seyini nisanlimin ailesi yapiyor

Cansel3477

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2016
92
159
93
Kizlar selam,5 ay once nisanlandim ocak ayinda,ben nisanlaninca esimin abisinin sevgilisi (kuzeni oluyor,teyzesinin kizi) tutturdu bizde nisanlanalim diye ve apar topar hemen bizim arkamizdan onlara da nisan yapildi.Ben evde yaptim o disarida istedi ve esimin ailesine yaptirdi.Hic bisi demedim ama bozuldum doal olarak cunku ben evde bile yapsam 3-4 bin masraf ettim ve bana kimse bisey lazim mi diye sormadi.Simdi ceyiz aliyorum ve ciddi anlamda paralar harcaniyor hepinizin bildigi gibi ama ogrendim ki eltimin ceyizini de nisanlimin ailesi aliyormus :) Nisanlima bunu soylemek istiyorum bilsin,sizce nasil bir tavir takinmaliyim ve nasil soylemeliyim?

Böyle yarışlar içerisine girmeyin derim.
Kim kime ne yaparsa yapsın.Sizde çevrenizde ki insanlara size verilen özene göre davranırsınız..Nişanlınız umarım farkındadır..

Igrenç degil mi?

C Cansel3477 Kendini kiyaslama. Bu süreçte fazla içli disli olma kayin aile ile, fazla talepte bulunma. Yarin onlar kötü olur, sen iyi olursun. Ne kadar fazla para harcanir, o kadar fazla deger verilir diye birsey yok. Tam tersi, bügün ona para harcarlarsa, yarin ondan beklentileri daha fazla olur.

Kayin aile ile mesafene koy. Bu ilerde evliliginde senin herhangi bir altindan daha çok isine yarayacak.

Sorun su ben bir sey isteyebilen bir insan degilim ki zaten istesem de babam asla musade etmez cunku ceyiz,mutfak esyasi,beyaz esya vs vs kiz alir bu herkesin bildigi bir gercektir.Tesekkur ederim cevaplariniz icin,nisanlimda farkinda sanirim cunku bana cok bi sey alma temel seyleri al evlendikten sonea alirsin ne istiyosan dedi.Benim takildigim konu maddiyat degil,cok sukur parayla ilgili bi sikintimiz yok fakat manevi olarak uzuyor.Ben yapsam belki laf edilcekti fakat o akraba oldugu icin hicbi sey gozlerine gelmiyor

Evet ya. Ben boyle kuzenlerle evlenen bi iki kisiye neden diye sormustum ama en klasik cevap " birbirimizi daha once gormemistik biz kardes gibi buyumedik" oluyor.
Ben gormesem de o gozle bakamam. Ha kardesimi sonradan gormusum ha kuzenimi bana fark yok. Kardesimi 10 sene gormedim diye evlenmeyi dusunmem yani...

Haklisiniz sanirim ama insan kendini degersiz hissediyor bide ayni zamanda evlenince daha da kotu bi hal aliyo :) tesekkur ederim

Ben olsam soylerdm ben yolunacak tavukmuyum dıye ?? Katçyınvalideni ara ve konus brak esine soylemeyi bazıları bıyle iste bende de oldu bu durum ama kaynım kredi cekip aldıgı icin bsey demedim ama esimin ailesi yapsaydı cok ama cok bozulurdum

Sen normal olan üstüne düsen neyse onu yap. Ama esinin tarafından yapilmasi gereken bir seyde ayrımcilik olursa o zaman uyarırsın.

Beklenti icine girmeden, kimseden bir sey almadan herseyi kafa kafaya verip yapmanın rahatligi hic bir kafada yok. İleride kimsenin yüzüne vuracak lafıda olmuyor.

Ben ustume dusenden de fazlasini yapicaktim zaten cunku evlenirken tek tarafa yuklenilmesinden hic hoslanmiyorum.Ama bu saatten sonra yapmiycam fazlasini kendimi salak gibi hissettim

Soylesemde busi degismez ki.Onlar bana sana da alalim der ben asla kabul edemem boyle bi seyi,ailem zaten asla kabul etmez.Onlar yine normal yasantilarina devam ederler.Benim sinir oldugum nokta onlara cok normal gelmesi boyle seylerin

Bahsi geçen kişi eltiniz değil elti adayınız. Gereksiz kıskançlık yapıyorsunuz gibi geldi bana istemediyseniz tabi yapılmaz neden yapılsın ki? Elti adayı istemiş ki yapılıyor. Doğal olarak bozuldum yazmışsınız ama bozulmanız hiç doğal değil. Ayrıca neden sizin ardınızdan “apar topar”nişan yapmak için “tutturdu” diye belirttiğinizi anlamadım. Bence siz elti adayını kıskanıyorsunuz bu yüzden her hareketi gözünüze batıyor. Nişanlınıza böyle bir şeyi hiç söylemeyin derim ben. Ne söylemeyi planlıyorsunuz ailen çeyizi ona yapıyor bana yapmıyor mu diyeceksiniz? Başkasının size alacağı iki çul çaputa çok mu ihtiyacınız var? Bu konunun neresinden tutsak elde kalıyor

Cul caput dediginiz sey yemek takimindan nevresime kadar olan bir evin tum ihtiyaclari.Ben 60-70 bin tl para harcarken onun isteyebilmesi ve onlara normal gelmesi beni rahatsiz ediyor.Apar topar nisan yapilma olayi ise ben evlenme teklifi aldiktan sonra kiz ve annesi,nisanlimin ailesine artik adini koyun,kardesi bile once nisanlaniyo,laf soz oluyo gibi eski kafa laflar kullanip arka arkaya olmasini istediler.Ben kimseden bir sey istemiyorum cok sukur muhtac degilim fakat yapim geregi rahatsiz oldugum seyleri soyleme ihtiyaci hissediyorum.Burda da ayni seyleri yasayanlar vardir belki diye bir fikir almak icin bulunuyorum.Cevabiniz icin tesekkur ederim.

Karışmayın ,kötü olursunuz çünkü o kayınvalidenizin yeğeni ....
Muhakkak sizin nişalınız içinde bir yeğeni vardır ,olmadığı için bozuktur,
Ayrıca niye ona alıyorsunuz deseniz sanane ben yeğenime alıyorum dese ne yapacaksınız ,
Durumunuz yeriniz farklı ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…