- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.025
- 348
- Konu Sahibi Cansel3477
-
Niye rahatsız oluyorsunuz onu anlamadımSusuyorum diye bilmiyorum sansin istemiyorum,rahatsiz oldugumu bilsin o yuzden soylemek istiyorum
Ben böyle şeylerden hiç hoşlanmıyorum. Ben de kendi her şeyimi kendim yaptım eşimin ailesinin yapması gereken bir çok şeyi de kendim yaptım henüz eltim yok eltime istediklerini yapabilirler .altınlar taksinlar çeyizler alsınlar evini dayasjnlar dosesinler huzurlu mutlu olsunlar ama benim umrumda olmazKizlar selam,5 ay once nisanlandim ocak ayinda,ben nisanlaninca esimin abisinin sevgilisi (kuzeni oluyor,teyzesinin kizi) tutturdu bizde nisanlanalim diye ve apar topar hemen bizim arkamizdan onlara da nisan yapildi.Ben evde yaptim o disarida istedi ve esimin ailesine yaptirdi.Hic bisi demedim ama bozuldum doal olarak cunku ben evde bile yapsam 3-4 bin masraf ettim ve bana kimse bisey lazim mi diye sormadi.Simdi ceyiz aliyorum ve ciddi anlamda paralar harcaniyor hepinizin bildigi gibi ama ogrendim ki eltimin ceyizini de nisanlimin ailesi aliyormus :) Nisanlima bunu soylemek istiyorum bilsin,sizce nasil bir tavir takinmaliyim ve nasil soylemeliyim?
Sorun yapilmasi degil kendimi ifade edemedim sanirim.Karsi tarafa her sey sorulurken bana gelip kimse bir seye ihtiyacin var mi diye sormuyor.Sorulsa zaten bisi istemicem ama en azindan bana da ozen verildigini gormus olucam.Zaten oyle bisey sorulsaydi takilmazdim,bana da teklif edildi derdim :)İyi de evlenen sizsiniz eşinizin ailesi yapmak zorunda değil ki bunları halletmesi gereken bizzat nişanlınız ve sizsiniz zaten. Yapınız gereği rahatsız olduğunuz şeyleri söyleyeme ihtiyacı hissediyorsanız neden nişanlınızın ailesine söyleyemiyorsunuz, bu konunun muhatabı bizzat onlar değil mi? Ben sizi anlayamadım ki bir mesajda da yapsalar ne ben ne ailem kabul ederiz demişsiniz. Madem kabul etmeyeceksiniz neden yapmadılar diye dertleniyorsunuz?
Cul caput dediginiz sey yemek takimindan nevresime kadar olan bir evin tum ihtiyaclari.Ben 60-70 bin tl para harcarken onun isteyebilmesi ve onlara normal gelmesi beni rahatsiz ediyor.Apar topar nisan yapilma olayi ise ben evlenme teklifi aldiktan sonra kiz ve annesi,nisanlimin ailesine artik adini koyun,kardesi bile once nisanlaniyo,laf soz oluyo gibi eski kafa laflar kullanip arka arkaya olmasini istediler.Ben kimseden bir sey istemiyorum cok sukur muhtac degilim fakat yapim geregi rahatsiz oldugum seyleri soyleme ihtiyaci hissediyorum.Burda da ayni seyleri yasayanlar vardir belki diye bir fikir almak icin bulunuyorum.Cevabiniz icin tesekkur ederim.
Kizlar selam,5 ay once nisanlandim ocak ayinda,ben nisanlaninca esimin abisinin sevgilisi (kuzeni oluyor,teyzesinin kizi) tutturdu bizde nisanlanalim diye ve apar topar hemen bizim arkamizdan onlara da nisan yapildi.Ben evde yaptim o disarida istedi ve esimin ailesine yaptirdi.Hic bisi demedim ama bozuldum doal olarak cunku ben evde bile yapsam 3-4 bin masraf ettim ve bana kimse bisey lazim mi diye sormadi.Simdi ceyiz aliyorum ve ciddi anlamda paralar harcaniyor hepinizin bildigi gibi ama ogrendim ki eltimin ceyizini de nisanlimin ailesi aliyormus :) Nisanlima bunu soylemek istiyorum bilsin,sizce nasil bir tavir takinmaliyim ve nasil soylemeliyim?
Tesekkur ederim gercekten anlamissiniz cok iyi beni :) soylicem zaten lafi geldiginde biraz daha ozen beklerdim diye tesekkur ederim :)Ben çok iyi anlıyorum sizi. Alınan edilenden ziyade sizede sorulsun,ilgi alaka gosterilsin istiyosunuz. Ama onların akraba olduğunu unutmayın. Günlük konuşmalar arasında bile istekler söyleniyodur. Kendinizi hiç kiyaslama yapmayın lütfen çok yipranirsiniz. Alabildiginizi alın herşeyi de düğün öncesi almaya çalışmayın. Evlendikten sonra ihtiyaclariniz daha net olur. Ozaman tamamlarsiniz. İçinizde kalıyorsa da nisanliniza bı citlatirsiniz. Abartmadan tartışmadan
Tamam eltiniz aileden de nişanlınız ve kaynınız kardeş.Tesekkur ederim gercekten anlamissiniz cok iyi beni :) soylicem zaten lafi geldiginde biraz daha ozen beklerdim diye tesekkur ederim :)
Bu forumda kuzeniyle evli olan onlarca kadın var, sizin ne hakkınız var onları kırmaya?Igrenç degil mi
Bu forumda kuzeniyle evli olan onlarca kadın var, sizin ne hakkınız var onları kırmaya?
Haddiniz mi bu?
İğrenç falanda değil.
Size düşüncenizi soranda olmadı. Asıl iğrenç olan da bu zaten, sizin düşünceniz.
Düşüncemi söyledim diyede bişey yok. Sizin düşünceniz olması başkalarının hayatı hakkında iğrenç kelimesini kullanmanızı serbest kılmaz.
Terbiyesizliğin lüzumu yok.
Bende kuzenlerimle kardeş olarak büyüdüm. Sorun ben değilim burada.Evet benim fikrime göre aile içi evlilik igrenç birsey. Ben kuzenlerim ile kardes olarak büyüdüm. Genetik olarakta yanlis. Yani o evliliklerde bebeklerin daha yüksek sanslari var genetik bir hastaliga yada bir engel ile karsilasmaya. Yani bu sadece bir fikir degil, bilimde bunu söylüyor.
Ha yine istersen kuzen ile evlen tabi, bana ne. Ama senin bunu hos karsilama hakkin var is, benimde bunu igrenç bulma hakkim var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?