Eltimin her seyini nisanlimin ailesi yapiyor

Susuyorum diye bilmiyorum sansin istemiyorum,rahatsiz oldugumu bilsin o yuzden soylemek istiyorum
Niye rahatsız oluyorsunuz onu anlamadım
Kendi evinize kendi hayatınıza odaklanın yahu
Maddi durumunuz zaten varmıs üstünüze görev yörenize göre ne düşüyorsa onu yapın onların taraf eksik bişey yaparsa bişeylerden mahrum bırakırsa o zaman konusmalısınız

Ben böyle şeylerden hiç hoşlanmıyorum. Ben de kendi her şeyimi kendim yaptım eşimin ailesinin yapması gereken bir çok şeyi de kendim yaptım henüz eltim yok eltime istediklerini yapabilirler .altınlar taksinlar çeyizler alsınlar evini dayasjnlar dosesinler huzurlu mutlu olsunlar ama benim umrumda olmaz

Sorun yapilmasi degil kendimi ifade edemedim sanirim.Karsi tarafa her sey sorulurken bana gelip kimse bir seye ihtiyacin var mi diye sormuyor.Sorulsa zaten bisi istemicem ama en azindan bana da ozen verildigini gormus olucam.Zaten oyle bisey sorulsaydi takilmazdim,bana da teklif edildi derdim :)

Size yapacaklarından kısıp eltinize yapıyorlarsa üzülmekte haklısınız aksi takdirde sizi ilgilendiren bir konu yok. Kendi kendinizi boşuna doldurmayın.
Tuzum kuru diye düşünmeyin, aynı şekilde eltimde eşimin hemşerisi, bana yapılandan daha fazlası yapıldı. Sözde kv dem herşey eşit olsun filan dedi, “ne gerek var belki başka birşey isteyecek, nasıl istiyorsa öyle olsun” dedim çekildim kenara. İlk birbirlerine ters düştükleri noktada, herşeyi tek tek anlattılar. Şimdi iki tarafta birbirine zoraki katlanıyor.

Boşuna kendinizi üzüyorsunuz. Onlar akraba olduğu için belki de kızın ailesinin oğlanın ailesinden alacağı borç falan vardı ödemek için çeyizi almayı kararlaştırmış olabilirler. Öyle olmasa bile siz normal olması gerekeni yapın yani üzerinize düşen neyse onu yapın, mesafeli olun.
Evlendikten sonra da mesela o gelinle daha bir samimi olurlar çünkü yeğenleri oluyor aynı zamanda. Böyle sürekli önünüze yapılan ayrımcılıklar çıkacağı icin şimdiden takmamayı öğrenin. Yoksa hayatınız sinir stresle geçer.

Yanlış düşünüyorsun. Su dusuncen ilerde yaşanacaklarin sinyalini de veriyor. Çok yipranırsin böyle devam edersen.
İhtiyacın yokmuş zaten nişanlın elzem olanları al diğerlerini tamamlarız demiş. Senden fazlalik bir sey de istememisler. Sen neden masraf ediyorsun sorusuna gelince çünkü sen kullanacaksın. Onlar akraba olduğu için farklı bir iletişimleri olabilir aile içini bilemezsin. Nişanı da zaten kız yapar. Sen yapamıyorum dedin de yardım mı etmediler?

Onu.eltin değil de kendine bir kardeş gibi gör. Yoksa bunun daha evi var düğünü var... allah kolaylık versin

Çok konuşmayan kıymetli olmuyor bu devirde.Söyleyin bari içinizde kalmasın .Ona yapılan masraf kadar bilezik yapın madem deyin .Çocuk ayrımı bu .Siz borç öderken onlar takılarla araba ev alsın. ...

Kuzen kardeş gibidir ya kuzenle evlenmek de neymiş , ne değişik işler. Hiç sevmiyorum böyle aile içi akraba evliliklerini .
Neyse konuya dönersek bence kımseye tamah etmeyin siz kârlı çıkarsınız.

Ben çok iyi anlıyorum sizi. Alınan edilenden ziyade sizede sorulsun,ilgi alaka gosterilsin istiyosunuz. Ama onların akraba olduğunu unutmayın. Günlük konuşmalar arasında bile istekler söyleniyodur. Kendinizi hiç kiyaslama yapmayın lütfen çok yipranirsiniz. Alabildiginizi alın herşeyi de düğün öncesi almaya çalışmayın. Evlendikten sonra ihtiyaclariniz daha net olur. Ozaman tamamlarsiniz. İçinizde kalıyorsa da nisanliniza bı citlatirsiniz. Abartmadan tartışmadan

bende nişanlıyım nefret ettim evlilikten evlenmekten gerçekten adetinden. o şunu iste bu bunu iste diyo. biriyle telefonda konuşsam bile şunu da yaptılar mı bunu da yaptılar mı? ya ne biçim bi millet olduk biz.

Niye başkasıyla kıyas içindesiniz?
Bırakın yapsınlar.. siz mutlu olmak için yuva kuruyorsunuz bu tarz şeylere neden takılıyorsunuz?
Kimse kimseye bir şey yapmak zorunda değil.. ona yapiyorlarsa da yapsınlar ne varki bunda.

Herkes kendi yuvasını kurar.. ben olsam asla minnet etmezdim. Isterse A dan Z yi onlar yapsınlar eltime benim umrumda olmazdı. Benim kapım farklı olurdu .. herşeyi kendi yapmamın gururuyla tadını çıkarırdım.

Bu kadar güzel zamanlarınızı işkenceye çevirmeyin bırakın tadını çıkarın.
Hatta ben olsam çeyizine hediye bile alırdım o kadar umrumda olmazdı yani.

Tesekkur ederim gercekten anlamissiniz cok iyi beni :) soylicem zaten lafi geldiginde biraz daha ozen beklerdim diye tesekkur ederim :)

Tesekkur ederim gercekten anlamissiniz cok iyi beni :) soylicem zaten lafi geldiginde biraz daha ozen beklerdim diye tesekkur ederim :)
Tamam eltiniz aileden de nişanlınız ve kaynınız kardeş.
Sizden bağımsız olarak ikisine eşit davranmak zorundalar. Nişanlınızın bu yönden bakmasını sağlayın.
Ayrıca siz size düşeni yapın, erkek tarafına düşenler yapılmazsa talep edin. İnanın zamanla daha çok zorunuza gider. Nişanlınız da dahil kimse size anlayışlısınız diye madalya takmaz. Aksine isteseydin alırdık, yapardık oluyor cevapları.

Söyleyen mutlaka olmuştur ama bahsi geçen elti adayı, kayınvalidenizin aynı zamanda yeğeni oluyor. İkinize olan yaklaşımı elbette farklı olacaktır. Elinde büyümüş birine -ki bu kardeşinin kızı oluyor- karşı tarafla anlaşıp istediğini istediği şekilde yapabilir. Ben olsam hiç, hiç kendimle kıyaslamazdım. Zamanla bakarsınız sizi daha çok benimser, ama şu aşamada onu daha yakın görmesi aşırı normal. Ki nişan zaten size ait, neden nişan için bir teklifte bulunsun? Düğünde üzerlerine düşeni yapmazlar falan anlarım da.

Igrenç degil mi
Bu forumda kuzeniyle evli olan onlarca kadın var, sizin ne hakkınız var onları kırmaya?
Haddiniz mi bu?
İğrenç falanda değil.
Size düşüncenizi soranda olmadı. Asıl iğrenç olan da bu zaten, sizin düşünceniz.

Düşüncemi söyledim diyede bişey yok. Sizin düşünceniz olması başkalarının hayatı hakkında iğrenç kelimesini kullanmanızı serbest kılmaz.
Terbiyesizliğin lüzumu yok.

Evet benim fikrime göre aile içi evlilik igrenç birsey. Ben kuzenlerim ile kardes olarak büyüdüm. Genetik olarakta yanlis. Yani o evliliklerde bebeklerin daha yüksek sanslari var genetik bir hastaliga yada bir engel ile karsilasmaya. Yani bu sadece bir fikir degil, bilimde bunu söylüyor.

Ha yine istersen kuzen ile evlen tabi, bana ne. Ama senin bunu hos karsilama hakkin var is, benimde bunu igrenç bulma hakkim var.

Bu durumda suc ailede oluyor bana göre, evlatlar arasinda adil davranmayarak kardesler arasinda düsmanlik baslatiyorlar.
Herzaman heryerde söylerim illede Adalet hep adalet, Adalet olan yerde kötülük düsmanlik olmaz.

Bende kuzenlerimle kardeş olarak büyüdüm. Sorun ben değilim burada.
Bu forumda onlarca kişi var kuzeniyle evli olan. Ve kimsenin onların tercihi hakkında bu şekilde konuşmaya hakkı yok.
Madem o kadar duyarlı bir bireysiniz burayı okuyan o insanların incinebileceğinide hesaba katın ve iğrenç kelimesini kullanmayıverin.
Ayrıca bilimsel olarak ispatlanmış hiçbir şey yok bu konuda.
Allah herkesin evliliğini mutlu mesut etsin. Bize bunu demek düşer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…