Eltimin kendini bilmez tavırları

Turunc chemist

Cafuné 🙏
Pro Üye
Emoji Skoru
24.577
Puanlar
298
Kızlar merhabalar. Hakkınızı helal edin aşırı uzun yazmışım.. Ufak tefek yazdığım durumlar güncellemelerden az çok eltimle bazı sorunlar yaşadığıma şahit olan üyeler var. Bilmeyenler ve aktarmadıklarım ile dolup taştığım için burdayım.
O kadar da doluyum ki objektif olunması açısından kendi yaptığım ve onun yaptığı herşeyi açık açık anlatacağım.
Eltim 20 yıllık gelin, bende bu yaz 5 inşallah.
Daha nişan yapacağımız dönem koronada babasını kaybetti, kayınpederim ölümde hak düğünde hak fırsatımız varken yapacağız gelin isterse gelmeyebilir saygı duyarız dedi. Yengem buna küstü gelmemek yerine gelip nişan yaptığımız yerde kös kös somurtup oturup ağladı durdu. Burda ufaktan başladık atışmaya tabi.
Eltim kıskandırmayı, kendini övmeyi seven bir kadın. Mizacı böyle herkeste bunu kabullenmiş tabiki, ben hariç.
Evlendik kayınpederim eşimin hakkı olan evi tapusunu üstümüze verdi, kayınpederime küstü, neden tapu verildi diye hepimize tavır aldı. Tabi eşim kardeşlerin en küçüğü, o güne kadar herkes hakkını almış zaten. Ancak kaynım zamanında payını sattığı için dikili bir taşı yok. Tabi bu süreçte eşim her şekilde abimin hatrı var kalp kırmayalım görmezden gel diyor bende öyle yapıyorum takılmıyorum. 5 senedir 10 bayram gördük 10 bayramın 10unda da aynı kavgayı ettik . Ben onu aramıyormuşum bayramlaşmaya. Kaynımı arıyorum, yanında oluyor. Bayramlaşıyoruz, evine gidiyoruz yok. İlla özellikle onu arayacağım. İki tanede ergen reşit kızı var daha 1 bayram ne ben ne eşim aranmadık iyi bayramlar diye yeğenler tarafından neyse dedik. Ben bu kadının çok şeylerini 4 sene görmedim. Görmedim dediğim görmezden duymazdan geldim. Ama tabi akabinde evde eşimi yiyip bitirdim senin yüzünden. Sen benim önümü kestin sen sınırını çizemedin sen beni koruyamadın diye. Boşanma raddesine geldik. Son 1 senedir boyun eğmiyorum. Bebeğim oldu hamilelik boyunca asla aramadı. Tek 1 kez bile nasılsın sorulmadı. Doğum yapacağım zamanda haliyle hamilelik boyunca benimle olan görümcemi yanımda hastaneye götürdüm. Refakat için değil, doğum anında orda olması için, eltimlere de öğleden sonra gelin dedim. Öğlen geldiler, bir afra bir tafra bir suratlar. Doğurmuşum ağrım var kadın hala bana tavır yapıyor. Bebek asla öpülmeyecek dedim . Gördüğüm anlarda öpülmedi ancak bu sadece yeni doğduğu günlwr geçerli. Bebek doğdu kadın benden çıkmaz oldu. Geliyor gidiyor bebeği öpüyor, geliyor gidiyor annem diye seviyor. Uyarıyorum, yenge yapma, öpme etme. Bana dedi ki sanane sana mı soracağım öperken. İşte tam olarak o gün bende ipler koptu bayanlar. Eşimi karşıma aldım, bu saatten sonra değil sen feriştahı önümde duramaz istiyorsan boşa bende abimin hatrı bitti dedim/ eşimde arkamda olduğu söyledi/ öyle de oldu gerçekten.
Bebeğim 2 aylık oldu bize yemeğe geldiler, kadın hapşuruyor. Yenge hasta mısın diyorum hayır alerjim tuttu diyor ama hala kızımı mıncırıp öpüyor. Yenge öpme bak hapşuruyosun diyorum hasta değilim diyor. Ertesi gün bir arıyor bizi nefes dahi alamıyor hastalıktan ölüyor.. tabi kızım bu hastalığı kaptı. Ne çektim bi allah bi ben biliyor. Bunun üstüne kızıma 3 kez daha hastalık bulaştırdı. Domuz gribide dahil. En son 7 aylıkken kızım o kadar hasta oldu ki, çocuğun gözleri enfeksiyondan açılmaz hale geldi. Günde 3-4 kez makinelerle hava veriyoruz çocuk o derece kötü 1 ay hasta geçti. Kavga ettik öpmeyeceksin diye. Küstü bize umrumda da olmadı açıkçası. Görümcelerimin teşviği ile barıştık, görümcemde yemekte oturuyoruz kayınpederim vs herkes orada. Kalabağın içinde kocamın eski sevgililerinden bahsetmeye başladı. Kocam gözüme bakıyor ben kocama bakıyorum. Kocam susturdu tek kelime etmeden çıktım geldim eve. İntikamımı alacağım dedim. Nitekim yaptım bikaç ay geçmeden topluluğun ortasında aaa bak yenge abimin eski sevgilisi orda gördün mü çok güzel kadınmış gibisinden yaptım. Kadın morardı bildiğiniz bi ağlamadığı kaldı. Çok içerlemiş kaynıma şikayet etmiş kaynım eşimi arayınca eşimde bağırmış seninkide konuşuyordu susturmadın benim karımı hiç susturma girişimine girme karışma isterlerse dövsünler birbirini diye. 10 gün önceye kadar gram sıkıntımız yok. Birbirimize gidio geliyoruz vs. Dün kızımın doğum gününü kutladık. Mekan tuttuk, ankaradan bile misafirlerimiz geldi. Kaynımla eşim aynı yerde çalışıyor haliyle sürekli iletişimdeler ee normal olarak herşeyden de haberdar. Kaçta olacak nerde olacak vs. Yengem bir geldi mekana, surat buz gibi. Bana anneme eşime, ankaradan gelen misafirlerime kadar surat yapıyor. Ama nasıl deliriyoruz noluyo yine diye. Atlattık ama bir köşede oturup sadece can sıktı inanın başka bişey yapmadı.
Gelelim olayın koptuğu yere akşam 2 görümcem geldiler, dediler turunc yengem gelmeyecekti biz zorla getirdik niye diyorum, sen onu arayıp çağırmamışsın. Ya kardeşim biz 5 senedir neyin kavgasını ediyoruz? Kocan çağırıldı herşeyden haberi var benim ayrı aramam mı gerekiyor? Dedim barışmayacağım. Yüzünü de şeytan görsün bu saatten sonra. Kocamda yanımdaydı, kaynıma kapım açık. Eltim burdan içeri adım atamaz attırmam. Aramayacak sormayacak kızımı görmeyecek sizde benden haber götürmeyeceksiniz kızımın resimlerini göstermeyeceksiniz dedim. Bana diyorlar ki hala alttan al. Almayacağım. Ben burada haksız mıyım arkadaşlar ? Bir arama sevdası 5 yıldır çekilir mi ya ? Anlatılmayan anlatmaya dahi utandığım çok şeyler var. Bana bel altı laf sokmaları, olur olmadık kocama yapışmaları var. Artık ben utanıyorum dile getiremiyorum.

Benzerlerini bazen fazlasını yaşadım. Görüşmediğim 4 senede benden mutlusu yoktu.zaten şu anda boşanma asamasindalar böyleleri baba evinde simartilmadigi için koca evinde şımarmak istiyor..ee git kocan simartsin seni ben değil

Sonuna kadar haklısın görüşme

Öncelikle eltinize yenge demeyi bırakın acilen, o sizin eltiniz eşinizin yengesi siz niye yenge diyorsunuz?
Diğer konuya gelecek olursak kızımı hastasın öpme dememe rağmen bana “sana mı soracağım” deme cüreti gösteren bir insanı bir daha evime sokmam. 5 sene boyunca verdiğiniz tavizin sonuçlarını yaşıyorsunuz.
Niye bu görmezden gelme çabanız? Hakkını vereceksiniz böyle insanların. Kocası çeksin tavrını nazını tribini.
Ne kadar büyütmüşsünüz bu kadını böyle görümceler geliyor yok zorla getirdik falan kimmiş bu böyle ya?
Görüşmeyin, muhatap olmayın. Bu sefer 5 senenin sonunda koyabildiğiniz çizgiyi bozmayın mümkünse.

Elti çocuğu bu kadar sevilir mi ya ne o şapır şupur öpmeler
Hakikaten ya ben tut diye verilmediği sürece alıp sevmişligim yoktur eltimin çocuklarını..ama benim elti de böyleydi yavrum guzim diye severdi(?) benimkileri .

Elti çocuğu bu kadar sevilir mi ya ne o şapır şupur öpmeler
Ya ben eltimin de görümcemin de çocuğunu da şap şup öpüyorum ama eltim ve görümcem aşırı tatlı insanlar. Ona rağmen mesafeliyim senede iki kez görüyorum.

Onlara açıkça söyledim siz bu kadına abinizin hatrına katlanıyorsunuz, ben katlanmak zorunda değilim. O neyse bu ailede bende oyum birbirimizden fazla değil ben kimsenin nazını çekemem dedim zaten. Bu saatten sonra asla da görüşmek istemiyorum. Kocamda istemiyor.

Eltiye yenge denildiğini ben de ilk defa görüyorum. Eskilerde vardı sanki
Yaşı benden yaşça büyük, abla demek yerine en başından beri ağzımda öyle kaldı. Bu saatten sonra görüşmeyeceğim için yengeninde abla demeninde bi önemi kalmadı zaten

Çocuğu hasta etmesi bile yeterli benim için. Gerisini okumaya bile gerek yok.
Yok aramadın da gelmedin de çağırmadın da diye benim de başımın etini yiyen çok kişi oldu. Böyle dedikçe daha da aramam sormam, soğuk bir insanım ben arkadaş insan sevmiyorum. Aramıyorum da kimseyi oh.
Ben olsam karısına dur diyemeyen kaynımı da silerdim. Fırsat bu fırsat ipleri koparırdım, sonrası huzur sonrası rahat.

Siz ipleri en başında koparmalıymışsınız da her şeyi geçiyorum bebeğinizi öpmemesi gerektiğini söylediğiniz birinden “sana mı soracağım” cevabı aldığınız an evden kovup bir daha ne gidecektiniz ne gelmesine müsade edecektiniz. Her şeye bu kadar söz hakkı verirseniz gelir böyle tepenize biner kim olursa olsun.
Mümkünse görüşmeyin artık eşinizle boşanma evresine getirecek kadar burnunu sokan bu yılanla.

Eltiye yenge denildiğini ben de ilk defa görüyorum. Eskilerde vardı sanki
Evet çok eskiler söyler saygı şu bu derler de ben inanılmaz irite oluyorum ya eltiye yenge denilmesine. X ya da x abla iyidir

Allah baska dert vermesin ayagin takilsa eltinden bilmissin. Cok abartıyorsun olaylari sende sakin ol azıcık kotu degil kadin ayrica onu aramama konuuinda 100%100 hakli dogum gunu icin diyorum. Benim kocam da sagolsun 1 gun once aklina geldide bir hafta yatili misafir geleceğini söyledi. Yani demem o ki erkekler bunlari hic sallamiyor it ite it kuyruguna gibi hoş degil. Hem ben aramiyorsun dese mesela once kaynimi arar onla ordan konusur kapatip hemen onu arar saka ile seni de ariyorum falan yapardim gidip her seyle jocani darlama.

Onada sebep oldular. Eşim benim fevri bi insan. Anlık yükselir anlık sinirlenir. Kocamı arayıp ağlayarak beni şikayet etmiş. Kardeşim kocamı çook iyi tanıyorsun, bi anlık gelip bana sataşmayacağını nerden biliyosun hangi akla hizmet şikayet ediyosun ya. Tabi kocam bana gayet gülerek anlattı bunu çocuk gibi şikayet etti diye

Bu kadın doğum günü kutlayacağımızı biliyor, bana bir ihtiyacın bir yapılacak var mı demek yerine beni aramadı diyor. Mantıken bir tören bir davet yapana aranıp bir ihtiyacın var mı denir beni neden aramadın denmez.
Evet tüm hastalıkları eltime bağlıyorum. O ne zaman hasta olsa kızımı da hasta etti. Ben haklı olduğunuda düşünmüyorum ama teşekkürler

Rezil kepaze kadın ya. Eğitimsiz cahil işi gücü fitne fücur o kadar belli ki. Eşiniz de siz de muhatap olmayın artık. Böyle insanlar yedisinde neyse yetmişinde de odur asla düzelmez.

Yani sen görüşmeyeceksin, istemediğin bir insanda evine gelmeyecek. Eşine sizin abi kardeş ilişkinize karışmıyorum ama ben görüşmek istemiyorum yengenle de. Böyle bir insanın yeri olmasın zaten evinizde. Böyle bir tepki koysan eşinin tavrı ne olur?

Bebeğini hasta hasta şapır şupur öpüp sana mı soracağım diyen birinden nasıl bilmesin?
Hamileyken bir kere aramayan biri de bir yerlere davet için ekstra aranmayı beklemeyecek.

`