eltimin oğlu ve okul problemi

olayın böyle güzel sonuçlanmasına çok sevindim.gereken de buydu:)daha öncede demiştim artık özel çocuklara çok önem veriliyor.ayrıca müdürün size takması falan hiç önemli değil,zaten insaniyetsiz olduğu belli..sizin işiniz artık çocuğun öğretmeniyle.onunla iletişime geçmeniz daha önemli.birde çok hareketli olduğunu yazmışsınız bir yerde.sanırım zihinsel yetersizlik yanında(zaten hafif düzeydeymiş)hiperaktivite de var galiba.öyle anladım.

çocuğun öğretmeni ve sınıfında hiç bi problem yok adapte olmaya çalışırken bunlar yaşanırken öğretmenimzde çok şaşırmıştı zaten sağolsun çok ilgili ve çocuğun durumuyla ilgili elinden geleni yapıyor
raporlarında hiperaktiveyle ilgili herhangi bişey yazmıyo özel eğitim aldığı okuldaki öğretmenlerine göre kendini tam ifade edemediği için biraz sinirli ve hareketli olduğu söleniyo
peki hiperaktive varsa doktora mı götürmeliyiz yada napabiliriz
konumla çok ilgilendiniz gerçekten çook teşekkür ederim

eğitime ne kadar erken başlanırsa o kadar olumlu gelişmeler görülüyor.bunu öğrencilerimden de fark ediyorum.5-6 yaşında başlayan bir çocukla 10 yaşında başlayan aynı derecede ilerleyemiyor maalesef..bizim için bir yılda kendi kendine yemek yemeyi öğrenmeleri bile bir mucize oluyor bazen:)ya da hiç konuşamazken 2-3 ayın sonunda anne demeleri,öğretmenim demeleri...bunlar çok muhteşem şeyler..siz zaten özel bir çocukla yaşıyorsunuz,gerçekten çok özeller..

eğer çok hareketliyse,yerinde duramayacak kadar ve aşırı bir dikkat dağınıklığı varsa genelde hiperaktiviteden şüphelenilir.ama tanısında yoksa demekki çocuğun ifade şekli böyle.yinede şüpheleniyorsanız bir çocuk psikiyatristine götürebilirsiniz.ileri boyuttaysa ilaçla tedavisi var zaten.

güzel sözleriniz için teşekkürler..İnşallah yeğeniniz ve eltiniz için çok güzel bir yıl olur..

Son düzenleme:
ilginiz için çok teşekkürler
bugün ilçe milli eğitime gittik eltimle beraber çocuğun raporlarını incelediler ve müdüre telefon edip tavrını düzeltmesini ve okula almasını söylediler sorunumuzuda çözdüler sağolsunlar gerekirse hakkınızda soruşturma açıcağını müdüre sölediler ve tabiki müdür geri adım attı
sizinde dediğiniz gibi pes etmicez gereken her hakkımızı kullanıcaz çünki anladığım kadarıyla bu tip çocuklarda eğitime ne kadar geç başlanırsa o kadar zor yol katediliyor

:46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46::46:

boyle cocuklarin normal okula giden cocuklarla ic ice olmasi gerekiyor bence.
rehabilitasyon merkezindekiler ya da bu tarz okullardaki cocuklar da hemen hemen ayni tarz rahatsizliklara sahip olduklari icin her ne kadar gelisse de bu gelisim yavas olabilir.
fakat normal duzeydeki cocuklarin konusmalarini,davranislarini,kendilerini ifade edis bicimlerini gorduklerinde onlar gibi olmaya calismak isteyerek belki de gelisim seviyesi daha da hizlanabilir.
bu tamamen benim fikrim yanlis anlasilmasin.
rehabilitasyon merkezlerinin faydasi olmaz demiyorum
ama gelisimi normal duzeyde seyreden bir cocukla olan iletisimi diger engelli cocugun gelisimini olumlu yonde etkiler diye dusunuyorum.

çok doğru,aynı düşünüyoruz.ama orta ve ağır derecede engeli olan çocular normal okullara devam edemez.eğitimleri açısından mümkün eğil..zaten rehabilitasyon merkezleri haftada 2-3 gün eğitim veren merkezler.okul gibi değil yani.kurs gibi düşünün.eğitimlerine yardımcılar sadece.

eğitime ne kadar erken başlanırsa o kadar olumlu gelişmeler görülüyor.bunu öğrencilerimden de fark ediyorum.5-6 yaşında başlayan bir çocukla 10 yaşında başlayan aynı derecede ilerleyemiyor maalesef..bizim için bir yılda kendi kendine yemek yemeyi öğrenmeleri bile bir mucize oluyor bazen:)ya da hiç konuşamazken 2-3 ayın sonunda anne demeleri,öğretmenim demeleri...bunlar çok muhteşem şeyler..siz zaten özel bir çocukla yaşıyorsunuz,gerçekten çok özeller..

eğer çok hareketliyse,yerinde duramayacak kadar ve aşırı bir dikkat dağınıklığı varsa genelde hiperaktiviteden şüphelenilir.ama tanısında yoksa demekki çocuğun ifade şekli böyle.yinede şüpheleniyorsanız bir çocuk psikiyatristine götürebilirsiniz.ileri boyuttaysa ilaçla tedavisi var zaten.

güzel sözleriniz için teşekkürler..İnşallah yeğeniniz ve eltiniz için çok güzel bir yıl olur..

dediğiniz gibi bide çocuk psikiyatırına götürelim yoksada en azından kafamız rahat eder
bazı çocuklar için çok normal olan şeyler bizim için çok farlı duygular içeriyo
mesala sayı sayması o sayarken hep birlikte alkış yapıyoruz tuvalete gidiyo çıkınca alkış istiyo yada resim yaptığında bize getiriyo bakıyoruz çok mutlu oluyoruz gerçekten başkasının anlaması çok zor duygular

evet ancak yaşayan anlar bunu..aileleri mutlu olunca bizler daha çok mutlu oluyoruz.benim okulum devlet okulu,öyle çok imkanımız yok ama herkes elinden geleni fazlasıyla yapıyor.eltinizde evde çocuğun eğitimini desteklerse herşey çok daha güzel olur.hemde hızlı ilerler.

çok doğru,aynı düşünüyoruz.ama orta ve ağır derecede engeli olan çocular normal okullara devam edemez.eğitimleri açısından mümkün eğil..zaten rehabilitasyon merkezleri haftada 2-3 gün eğitim veren merkezler.okul gibi değil yani.kurs gibi düşünün.eğitimlerine yardımcılar sadece.

yok zaten dediginiz gibi ilgili uzman doktor yada bu konuyla ilgili egitimci her kimse onun ongordugu sekilde normal okula gidip gidemeyecegine karar verilir.
gidebilecek olan cocuklar da atiyorum haftada 2 gun ozel okuluna diger gunler de normal okuluna devam etmeli.

boyle cocuklarin normal okula giden cocuklarla ic ice olmasi gerekiyor bence.
rehabilitasyon merkezindekiler ya da bu tarz okullardaki cocuklar da hemen hemen ayni tarz rahatsizliklara sahip olduklari icin her ne kadar gelisse de bu gelisim yavas olabilir.
fakat normal duzeydeki cocuklarin konusmalarini,davranislarini,kendilerini ifade edis bicimlerini gorduklerinde onlar gibi olmaya calismak isteyerek belki de gelisim seviyesi daha da hizlanabilir.
bu tamamen benim fikrim yanlis anlasilmasin.
rehabilitasyon merkezlerinin faydasi olmaz demiyorum
ama gelisimi normal duzeyde seyreden bir cocukla olan iletisimi diger engelli cocugun gelisimini olumlu yonde etkiler diye dusunuyorum.

söylediğiniz bi çok şeye katılıyorum bizim gibi hafif engelli çocuklar için geçerli ama ağır engelli bi çocuk devlet okulunda ne kadar eğitim verilebilir ki
ağır engelli çocukların gittiğini eğitimlerinin yapıldığı okullarda var bildiğim kadarıyla
eltimin bu engelli oğlundan sonra bi çocuğu daha oldu o konuşmaya başladıkça öbürkünde inanılmaz değişimler oldu
ikisi beraber çok güzel anlaşıyolar ve beraber öğreniyolar bi çok şeyi
hatta eltime bazen allah sanki kardeşine yol göstersin diye göndermiş derim kazayla hamile kalmıştı ve doğurmak istemiyodu engelli çocuğum var diye şimdi ama ikisi o kadar mutluki

evet ancak yaşayan anlar bunu..aileleri mutlu olunca bizler daha çok mutlu oluyoruz.benim okulum devlet okulu,öyle çok imkanımız yok ama herkes elinden geleni fazlasıyla yapıyor.eltinizde evde çocuğun eğitimini desteklerse herşey çok daha güzel olur.hemde hızlı ilerler.

aslında annelere çok iş düşüyo eğitim konusunda bizler acaba daha bilinçli olmak için neler yapabiliriz okuluna çok sık gidiyoruz devamlı öğretmenleriyle irtibattayız ama bizimde tıkandığımız çok oluyo
acaba bizler kendimizi daha fazla nasıl geliştirebiliriz bu konuda

hafif düzeyde engelli olan bir çocuk gelişime çok açıktır aslında.okulda öğretmenlri hangi kavramları öğretiyorsa sizde evde onlar üzerine yoğunlaşın.eğitici oyuncaklar,üç boyutlu kitaplar,yap-bozlar,eşlemeler falan var onlardan alabilirsiniz.okuldaki rehber öğretmenle hep iletişim halinde olun,size çok yardımcı olacaktır.dil gelişimi,kavram gelişimi,öz bakım becerileri çalışmalarını nasıl yapıyorlarsa sizde evde tekrar ettirin.birde yapamadıkları değilde yapabildiklerine odaklanın hep..ödüllendirin mesela..hoşuna gider,isteği artar.

merhaba..yazınıza baştan sona kadar katılıyorum,yaşadıklarınızı çok güzel anlatmışsınız.ve gerçekten örnek alınacak bir öğretmensiniz.ama kırmızı işaretlediğim yerde verdiğiniz bilgi tam olarak doğru değil.öğrencinin tanılanmasına ve hangi kuruma devam edeceğine özel olan özel eğitim kurumları ve oradaki rehber öğretmenler karar veremez.devlete ait olan rehberlik ve araştırma merkezlerindeki rehber öğretmenler ve özel eğitim öğretmenleri karar verir.bunun içinde zeka testi uygularlar.sizin öğrencinizin gittiği ve sizin bahsettiğiniz yer sadece özel rehabilitasyon merkezleridir ve öğrenci orada bireysel eğitim alır o kadar.yanlış bilgi aktarımı olmasın diye net açıklamada bulunmak istedim.bu arada bende rehber öğretmenim,eğitim uygulama okulunda(orta ve ağır derecede ziihnsel engelli çocuklara eğitim veren devlet okulu)çalışıyorum.sizin gibi anasınıfı öğretmenlerinin olduğunu bilmek güzel gerçekten..sağ olun..

Sevgili firdos teşekkür ediyorum açıklamanız için fakat bende tam olarak;
"devlete ait olan rehberlik ve araştırma merkezlerindeki rehber öğretmenler ve özel eğitim öğretmenleri karar verir."
Bu cümlenizi anlatmak istemiştim zaten yazımda.Yanlış bir ifade mi kullandım bilmiyorum fakat evet sizin bahsettiğiniz kuruluşları ifade etmek istemiştim. Hatta bu kuruluşlardan bilgi formları geldi bana özel eğitime devam edip etmemesi konusunda rehberliğin çalışması doğrultusunda da.Gittiği özel eğitim merkezi de meb e bağlı bir özel özel eğitim merkezi evet.
Bende stajımı zihinsel engelliler ilk öğretim okulunda yapmıştım:)

çocuğun öğretmeni ve sınıfında hiç bi problem yok adapte olmaya çalışırken bunlar yaşanırken öğretmenimzde çok şaşırmıştı zaten sağolsun çok ilgili ve çocuğun durumuyla ilgili elinden geleni yapıyor
raporlarında hiperaktiveyle ilgili herhangi bişey yazmıyo özel eğitim aldığı okuldaki öğretmenlerine göre kendini tam ifade edemediği için biraz sinirli ve hareketli olduğu söleniyo
peki hiperaktive varsa doktora mı götürmeliyiz yada napabiliriz
konumla çok ilgilendiniz gerçekten çook teşekkür ederim

Çok sevindim miniğiniz adına. Okulu hayırlı olsun.
Benim oğlumunda özel durumu var. Ben dr umuzun ve özel eğitimdeki öğretmenin önerisiyle durumundan okuluna bahsetmedim. (Müdüre hiç anlatmadım sizin konunuzu okuyunca iyi ki de anlatmamışım) Öğretmeni anladıktan sonra ona açıkladım sadece ve diğer velilerin bilmesini istemediğimi söyledim. Bu tür çocuklar malesef etiketleniyorlar. Sorun çıkaran öğrenci konumunda oluyorlar.

Bizim öğretmenimiz hamile bunun etkisi mi var bilemiyorum başlarda çok şikayet ediyordu, ben çok geriliyordum, şu an iyi gibiyiz, tüm veliler öğretmenin dibinden ayrılmazken sürekli çocuklarının durumunu sorarken ben gidip oğlumun durumu nasıl diye pek sormuyorum. Sadece şikayet duyacakmışım gibi geliyor. Zaten okul başlayalı bir kaç hafta oldu. Çocuklar alışma sürecindeler. Açıkçası öğretmenin ağzından daha iyi olacak alışacak tarzında bir laf duymayı bekledim ama bu tür telkinleri ben hep kendi kendime yapıyorum. Özel durumu olan bir çocuğa sahip olmanın, zorluklarının 1,5 yıldır bilincindeyim, tecrübe ediyorum. Durumumuzdan ötürü öğretmen-çocuğum ve kendim açısından değerlendirip kontrollü davranmam gerekiyor. Mesela en basitinden bir veli yemek yemeyen çocuğuna ödül verilmedi diye alınıp öğretmene gönül koyabiliyor. Ama ben bu durumdan yakınan oğluma sende yemeğini yeseydin öğretmenin sana da çıkartma verirdi. Sana çıkartma verseydi yemeğini yiyen arkadaşlarına haksızlık olurdu diye açıklama yapıyorum. Öğretmenine karşı çocuğumun özel durumunu hatırlatıp gönül koymuyorum, idare edin demiyorum...

Back
X