eltimin oğlu ve okul problemi

6-7 yaşında çocugu nüfus cüzdanına "engelli" diye fişleyip onu diğer yaşıtlarından ayıranlar asıl engelli.Milli eğitime başvurun.Böyle birşeyi ilk defa duydum.Hem kaynaştırma eğitimleri var.Diğer cocuklarla birlikte eğitim verilip onlara yetişmesi sağlanıyor.Konusamayıp sonradan konusan tanıdıklarım var cevremde.Böyle bir ayrım yapılmamalı.

ilk başlarda hiç konuşamıyodu yavrum özel eğitim sayesinde şimdi bayağı konuşmaya başladı sadece birazdaha sabra ve anlayışa ihtiyacımız var
öğretmenide kendi yaşıtlarıyla olması gerekli diyo onların davranışlarını konuşmalarını görerek çocuk hem sosyalleşicek hem de kaynışacak zamanla diğer çocukların seviyesine yetişecek diyo

miyase'nin dediği sebepler yoksa hiç konuşmayın müdürle. Dilekçe vereceğinizi söylemeyin bile. Gidip direk verin. Soruşturma açsınlar başına bela alsın. Çocuklar -hele ki bize muhtaç olanlar- söz konusu olduğunda çook acımasız oluyorum. Eğer devlet okuluysa çocuğunuzu -istememe- şansı yok.:20:

daha önce müdürle konuşmayı denedim beni okuldan kovdu sanki kendi okulu adamın nasıl bi zihniyette hiç anlamadım
aslında bu adamın bizimle ilgilenmesi bu çocuğu topluma kazandırmalıyız demesi gerekirken biz çocuk okula gitsin diye okullar açıldığından beri resmen müdürle çatışıyoruz
bizim engelli okuluna gitmesi gerekiyo diye bi raporumuz olsa zaten çocuğumuzu oraya göndericez ama öle bişey de yok niye benim çocuğum da normal eğitim alamıyo sadece yaşıtlarında biraz geri diye okuldan uzaklaştırmaya çalışıyo kendi aklınca

fikirlerini yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim bugün ilçe milli eğitime gidicez bakalım orada neler olucak

merhaba
gittiği okul devlet okulu ram ın verdiği raporda anaoluna gitmesi gerekli diyo hatta gerekiyosa 32 ile 72 ay arası diye bi not ta var
testlerinin sonucu yüzde yetmiş hafif engelli üç buçuk yaş çocuk durumunda rapor yazılmış ayrıca engelli okuluna gitmesi gerekiyo yazmıyo
sorun galiba müdürde sizlerin de yazdıklarına bakarsak keyfi uygulama yapıyo bu adam bugün ilçe milli eğitime gidicez bakalım nolucak

eğer hafif engelli ve anaokulu yazıyorsa okul müdürü hiçbir şey yapamaz..önce ilçe milli eğitim müdürü ile görüşün ama oradan da birşey çıkmazsa hemen kaymakamlığa gidin.artık engelli insanların hakları çok fazla ve bunları korumak için çaba harcanıyor.kaymakam eminim durumu düzeltecektir.bir de ram ile görüşüp okul müdürüyle iletişime geçmelerini isteyebilirsiniz.sakın pes etmeyin.böyle kendini bilmez müdürler yüzünden bir çok çocuk eziliyor.

Son düzenleme:
eğer hafif engelli ve anaokulu yazıyorsa okul müdürü hiçbir şey yapamaz..önce ilçe milli eğitim müdürü ile görüşün ama oradan da birşey çıkmazsa hemen kaymakamlığa gidin.artık engelli insanların hakları çok fazla ve bunları korumak için çaba harcanıyor.kaymakam eminim durumu düzeltecektir.bir de ram ile görüşüp okul müdürüyle iletişime geçmelerini isteyebilirsiniz.sakın pes etmeyin.böyle kendini bilmez müdürler yüzünden bir çok çocuk eziliyor.

bu tur alanlarda ıyıkı sizin gibi insanlarda var ALLAh korusun kımın basına ne gelır bılınmez ama bende lısedeyken cocuk gelısımı okudum ve staj gördum engellı bır tane cocuk vardı anaokulu öğretmenı oknu hep hırpalarken içim nasıl yanardı bende ona daha fazla ılgı göstermeye basladım ve o her agladıgında ıcım bın parca olurdu sımdı hala aynı nedense... engellı ınsanlar ıcın cok hak var bıldıgım kadarıyla ama toplumumuzun engellerı dıslaması yadırgayarak bakması içler acısı ve o yuzden bır engellı gördugumde bakmaya utanıyorum o ben ona bakarken utanacak dıye böyle duyarlı ınsanlar oldukca ben mutlu oluyorum .. tesekkur ederım size bukadar duyarlı olup engellılerle ilgilendıgınız ıcın... belkı haddıma değil tesekkur etmek ama içime binlerce kez su serpıyorsunuz...

ilginiz için çok teşekkürler
bugün ilçe milli eğitime gittik eltimle beraber çocuğun raporlarını incelediler ve müdüre telefon edip tavrını düzeltmesini ve okula almasını söylediler sorunumuzuda çözdüler sağolsunlar gerekirse hakkınızda soruşturma açıcağını müdüre sölediler ve tabiki müdür geri adım attı
sizinde dediğiniz gibi pes etmicez gereken her hakkımızı kullanıcaz çünki anladığım kadarıyla bu tip çocuklarda eğitime ne kadar geç başlanırsa o kadar zor yol katediliyor

bugün ilçe milli eğitime gittik eltimle beraber çocuğun raporlarını incelediler ve müdüre telefon edip tavrını düzeltmesini ve okula almasını söylediler sorunumuzuda çözdüler sağolsunlar gerekirse hakkınızda soruşturma açıcağını müdüre sölediler ve tabiki müdür geri adım attı
sizinde dediğiniz gibi pes etmicez gereken her hakkımızı kullanıcaz çünki anladığım kadarıyla bu tip çocuklarda eğitime ne kadar geç başlanırsa o kadar zor yol katediliyor

sorun halledilmiş, gözünüz aydın. yeni eğitim-öğretim yılınız hayırlı, uğurlu olsun....

:66::66::66::66::66::46::46::46::46::46: nasıl mutlu oldum anlatamam ya cok sevındım o mudurde haddını bılır artık ayy cok sevındım valla ya hayırlı ugurlu olsun arkadasım ınsallah cok guzel bır sekılde yol katleder ve zamanla normal hayata karısırık kardesımız adına cok mutlu oldum RABBIM yar ve yardımcısı olsun ınsallah...

Çok sevindim. Konunuzu okuyordum ama çok bilgili olduğum bir konu olmadığı için birşey yazamamıştım. Olması gereken olmuş, yoluna girmiş herşey. Ne güzel. Yavruyu da koklayın benim için.

bundan tam 23 sene oncesinden bahsediyorum
ben ilkokuldayken sinifimizda zihinsel engelli bir arkadasimiz vardi.
8 yillik egitime gecildiginde de 8.sinifa kadar devam etmisti.
bu cesit ozre sahip olan cocuklarin devlet okullarina alinmamasi gibi bir sey soz konusu olamaz.
tamamen mudurun tersliginden kaynaklanan sorunlari yasamissiniz.
buyuk ihtimalle diger velilerden gelebilecek sikayetlerden cekinmistir.
sonuc olarak geri adim atmis.
kucuk beyin yeni okulu hayirli olsun :nazar:

sorun halledilmiş, gözünüz aydın. yeni eğitim-öğretim yılınız hayırlı, uğurlu olsun....

:66::66::66::66::66::46::46::46::46::46: nasıl mutlu oldum anlatamam ya cok sevındım o mudurde haddını bılır artık ayy cok sevındım valla ya hayırlı ugurlu olsun arkadasım ınsallah cok guzel bır sekılde yol katleder ve zamanla normal hayata karısırık kardesımız adına cok mutlu oldum RABBIM yar ve yardımcısı olsun ınsallah...

Çok sevindim. Konunuzu okuyordum ama çok bilgili olduğum bir konu olmadığı için birşey yazamamıştım. Olması gereken olmuş, yoluna girmiş herşey. Ne güzel. Yavruyu da koklayın benim için.

ilginiz ve güzel temennileriniz için çook teşekkürler arkadaşlar
umarım beni şikayet ettiniz diye çocuğa kafayı takmaz gerçi bundan sonra biraz cesaret ister tabiki biz de pasif kalmayınca anlamıştır heralde
sizlerinde dediği gibi oğlumuza okul hayatı hayırlı uğurlu olsun inşallah

bundan tam 23 sene oncesinden bahsediyorum
ben ilkokuldayken sinifimizda zihinsel engelli bir arkadasimiz vardi.
8 yillik egitime gecildiginde de 8.sinifa kadar devam etmisti.
bu cesit ozre sahip olan cocuklarin devlet okullarina alinmamasi gibi bir sey soz konusu olamaz.
tamamen mudurun tersliginden kaynaklanan sorunlari yasamissiniz.
buyuk ihtimalle diger velilerden gelebilecek sikayetlerden cekinmistir.
sonuc olarak geri adim atmis.
kucuk beyin yeni okulu hayirli olsun :nazar:

bende ilkokuldayken sınıfımızda diğer öğrencilerden farklı arkadaşımız vardı ne biz nede annelerimiz hiç tepki göstermemişti hatta öğretmenimiz arkadaşımızın durumunu bize anlatıp yardım etmemiz gerektiğini anlatıp bizi bilinçlendirmişti
öğretmenlerimize allah güç kuvvet versin işleri çok zor ve çok kutsal hepsinin ellerinden öperim benden yaşları küçük olanların bile
güzel dileklerin için çok teşekkürler arkadaşım
galiba toplum olarak önce bizim taşın altına elimizi koymalıyız bilinçlenmeliyiz ki bu çocuklarda daha iyi şartlarda eğitim alabilsinler

Konu sonuçlanmış sanırım olumlu şekilde sevindim buna.
Bende devlet okulunda ana sınıfı öğretmeniyim. Benim sınıfımda da gelişimsel geriliği olan bir fıstığım var, okula alınmaması gibi bir durum olamaz bunun yazılı ifadeleri de var okul müdürlüklerinde.
Fakat sınıf açısından da öğretmen açısından da gerçekten zor oluyor.
Benim ufaklığın da dikkat süresi diğer öğrencilere göre çok kısa ve hiç yerinde oturmuyor sınıfta beraber dolaşıyoruz :) Konuşma güçlüğü de var ilk anlamakta güçlük çekiyordum ama şimdi anlıyorum.
Çok seviyoruz sınıfça onu diğer çocuklarım kendilerinden küçük sanıyor onu davranışlarından dolayı koruyup kolluyorlar çok benimsediler, sınıfın kurallarını esnetebiliyoruz bazen anlayışla karşılıyorlar.
Özel çocuklarımızın da kaynaşmaya sınıf ortamında bulunmaya ihtiyaçları var, buna okul idareleri değil gittikleri özel eğitim kurumlarındaki öğretmenleri rehberlik servisleri durumlarına göre karar veriyorlar.
Benimle de irtibata geçiyorlar şimdilik formlar aracılığıyla daha sonra yanıma da geleceklerini söylemişler.
Birlikte yürütüyoruz biz eğitimini haftada 3 gün özel eğitime de devam ediyor aynı zamanda.
Konu benzediği için detay verdim kendi durumumuzdan bende.:1:

İyi bir eğitim yılı diliyorum.

ilginiz ve güzel temennileriniz için çook teşekkürler arkadaşlar
umarım beni şikayet ettiniz diye çocuğa kafayı takmaz gerçi bundan sonra biraz cesaret ister tabiki biz de pasif kalmayınca anlamıştır heralde
sizlerinde dediği gibi oğlumuza okul hayatı hayırlı uğurlu olsun inşallah

eğer çocuğa kafayı takarsa, bu sefer ilçe milli eğitime dilekçe ile beraber gidersiniz, soruşturma açtırırsınız.
merak etmeyin, hiç birşey yapamaz.

Bende devlet okulunda ana sınıfı öğretmeniyim. Benim sınıfımda da gelişimsel geriliği olan bir fıstığım var, okula alınmaması gibi bir durum olamaz bunun yazılı ifadeleri de var okul müdürlüklerinde.
Benim ufaklığın da dikkat süresi diğer öğrencilere göre çok kısa ve hiç yerinde oturmuyor sınıfta beraber dolaşıyoruz :) Konuşma güçlüğü de var ilk anlamakta güçlük çekiyordum ama şimdi anlıyorum.
Çok seviyoruz sınıfça onu diğer çocuklarım kendilerinden küçük sanıyor onu davranışlarından dolayı koruyup kolluyorlar çok benimsediler, sınıfın kurallarını esnetebiliyoruz bazen anlayışla karşılıyorlar.
Özel çocuklarımızın da kaynaşmaya sınıf ortamında bulunmaya ihtiyaçları var, buna okul idareleri değil gittikleri özel eğitim kurumlarındaki öğretmenleri rehberlik servisleri durumlarına göre karar veriyorlar.
Benimle de irtibata geçiyorlar şimdilik formlar aracılığıyla daha sonra yanıma da geleceklerini söylemişler.
Birlikte yürütüyoruz biz eğitimini haftada 3 gün özel eğitime de devam ediyor aynı zamanda.

çok kutsal bi iş yapıyosunuz sizlere saygım sonsuz gerçekten allah razı olsun sizin gibi mesleğini özveriyle ve severek yapan insanların sayesinde özel eğitim alan çocuklar diğer çocuklar gibi topluma adepte olmayı öğrenebiliyolar
bizim durumumuzda aynı sizin anlattığınız gibi sınıfta yerinde oturmuyo sürekli hareket halinde dikkatinide çok fazla toparlayamıyor
sınıfta en fazla iki saat kalabiliyo sonra eve geliyolar bizim öğretmenimizde sağolsun sizin gibi düşünüyo ve gerçekten oğlumuza çok yardımcı oluyor

eğer çocuğa kafayı takarsa, bu sefer ilçe milli eğitime dilekçe ile beraber gidersiniz, soruşturma açtırırsınız.
merak etmeyin, hiç birşey yapamaz.

bugün ciddi olduğumuzu anladı zaten milli eğitimdeki müdür gerekirse soruşturma açacağını yaptıklarınıda haksız olduğu anlattı bize ve çok şaşırdı böle bi uygulama yapamaz dedi
telefonla okul müdürünü aradı konuyla ilgili konuştular bu kadar çabuk konunun çözülmesi ve ilgilenmeleri bizi çok mutlu etti
il milli eğitimdeki müdür de konunu takipçisiyim gerekirse tekrar buraya gelin dedi bakalım önümüzdeki hafta neler olucak ama biz artık haklarımızı biliyoruz istediğini sölesin kanunlar bizde yana

Özel çocuklarımızın da kaynaşmaya sınıf ortamında bulunmaya ihtiyaçları var, buna okul idareleri değil gittikleri özel eğitim kurumlarındaki öğretmenleri rehberlik servisleri durumlarına göre karar veriyorlar.Benimle de irtibata geçiyorlar şimdilik formlar aracılığıyla daha sonra yanıma da geleceklerini söylemişler.

merhaba..yazınıza baştan sona kadar katılıyorum,yaşadıklarınızı çok güzel anlatmışsınız.ve gerçekten örnek alınacak bir öğretmensiniz.ama kırmızı işaretlediğim yerde verdiğiniz bilgi tam olarak doğru değil.öğrencinin tanılanmasına ve hangi kuruma devam edeceğine özel olan özel eğitim kurumları ve oradaki rehber öğretmenler karar veremez.devlete ait olan rehberlik ve araştırma merkezlerindeki rehber öğretmenler ve özel eğitim öğretmenleri karar verir.bunun içinde zeka testi uygularlar.sizin öğrencinizin gittiği ve sizin bahsettiğiniz yer sadece özel rehabilitasyon merkezleridir ve öğrenci orada bireysel eğitim alır o kadar.yanlış bilgi aktarımı olmasın diye net açıklamada bulunmak istedim.bu arada bende rehber öğretmenim,eğitim uygulama okulunda(orta ve ağır derecede ziihnsel engelli çocuklara eğitim veren devlet okulu)çalışıyorum.sizin gibi anasınıfı öğretmenlerinin olduğunu bilmek güzel gerçekten..sağ olun..

bugün ciddi olduğumuzu anladı zaten milli eğitimdeki müdür gerekirse soruşturma açacağını yaptıklarınıda haksız olduğu anlattı bize ve çok şaşırdı böle bi uygulama yapamaz dedi
telefonla okul müdürünü aradı konuyla ilgili konuştular bu kadar çabuk konunun çözülmesi ve ilgilenmeleri bizi çok mutlu etti
il milli eğitimdeki müdür de konunu takipçisiyim gerekirse tekrar buraya gelin dedi bakalım önümüzdeki hafta neler olucak ama biz artık haklarımızı biliyoruz istediğini sölesin kanunlar bizde yana

olayın böyle güzel sonuçlanmasına çok sevindim.gereken de buydu:)daha öncede demiştim artık özel çocuklara çok önem veriliyor.ayrıca müdürün size takması falan hiç önemli değil,zaten insaniyetsiz olduğu belli..sizin işiniz artık çocuğun öğretmeniyle.onunla iletişime geçmeniz daha önemli.birde çok hareketli olduğunu yazmışsınız bir yerde.sanırım zihinsel yetersizlik yanında(zaten hafif düzeydeymiş)hiperaktivite de var galiba.öyle anladım.

Son düzenleme:
merhaba..yazınıza baştan sona kadar katılıyorum,yaşadıklarınızı çok güzel anlatmışsınız.ve gerçekten örnek alınacak bir öğretmensiniz.ama kırmızı işaretlediğim yerde verdiğiniz bilgi tam olarak doğru değil.öğrencinin tanılanmasına ve hangi kuruma devam edeceğine özel olan özel eğitim kurumları ve oradaki rehber öğretmenler karar veremez.devlete ait olan rehberlik ve araştırma merkezlerindeki rehber öğretmenler ve özel eğitim öğretmenleri karar verir.bunun içinde zeka testi uygularlar.sizin öğrencinizin gittiği ve sizin bahsettiğiniz yer sadece özel rehabilitasyon merkezleridir ve öğrenci orada bireysel eğitim alır o kadar.yanlış bilgi aktarımı olmasın diye net açıklamada bulunmak istedim.bu arada bende rehber öğretmenim,eğitim uygulama okulunda(orta ve ağır derecede ziihnsel engelli çocuklara eğitim veren devlet okulu)çalışıyorum.sizin gibi anasınıfı öğretmenlerinin olduğunu bilmek güzel gerçekten..sağ olun..

yaklaşık üç senedir özel eğitim veren okula sık sık gidiyorum ordada ağır engelli bi çok öğrenciyle ve ailesiyle tanıştım ilk başladıkları zaman ki durumlarıyla aradan iki sene geçtikten sonrası çok farklıydı
sizin gibi işini aşkla yapan öğretmenlerimiz sayesinde allah sizlerden razı olsun

boyle cocuklarin normal okula giden cocuklarla ic ice olmasi gerekiyor bence.
rehabilitasyon merkezindekiler ya da bu tarz okullardaki cocuklar da hemen hemen ayni tarz rahatsizliklara sahip olduklari icin her ne kadar gelisse de bu gelisim yavas olabilir.
fakat normal duzeydeki cocuklarin konusmalarini,davranislarini,kendilerini ifade edis bicimlerini gorduklerinde onlar gibi olmaya calismak isteyerek belki de gelisim seviyesi daha da hizlanabilir.
bu tamamen benim fikrim yanlis anlasilmasin.
rehabilitasyon merkezlerinin faydasi olmaz demiyorum
ama gelisimi normal duzeyde seyreden bir cocukla olan iletisimi diger engelli cocugun gelisimini olumlu yonde etkiler diye dusunuyorum.

Back
X