Eltimle Tartışmamız

huzurarayan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2019
195
-16
48
35
Merhaba arkadaşlar. Eltimle yakın yerlerde oturuyoruz. Kendisi çok iyi bir insandır, merhametlidir. Ben çalıştığım için çocuğuma da bir miktar ücretle bakıyor. Çocuğuma bakarken rahatsız olduğum şeyler var. Mesela çocuk sürekli uyuyor, genelde hazır çorba, makarna yediriyor. Tabi akraba olduğu için birsey de diyemiyorum. Neyse kendi çocuklarına da bu tarz şeyler yediriyor hatta çocukları sürekli abur cubur yiyor. Bazen istemsizce onun çocuklarına karışıyorum. Çünkü bazı şeyleri yanlış buluyorum. Mesela biz birlikte tatile gittik. Dönerken yolda bir yerde durduk. Onun 6 yaşındaki oğlu bir mağazadan izinsiz birşey aldı. Ben gördüm uyardım. İkinciye yine yakaladım çok kızdım. Sen hırsız mısın böyle şeyleri hırsızlar yapar, yapma bırak dedim. Eltim orada kendi çocuğuna tepki göstermek yerine bana tepki gösterdi. Neymiş onu kenara çekip söyleyecekmişim. Peki çocuk nasıl doğruyu öğrenecek? Bana küsmüş ben de ona küstüm burada kim haklı?

Neymiş onu kenara çekip söyleyecekmişim.
Biri uyarılacağı zaman bu yol izlenmeli. Bu açıdan evet haklı.

Yalnız bu küsmeyle çocuğunuza sağlıksız yiyecekler arasındaki bağı kuramadım. Eltiyi karalamak için belirttiniz sanırım.

Merhaba arkadaşlar. Eltimle yakın yerlerde oturuyoruz. Kendisi çok iyi bir insandır, merhametlidir. Ben çalıştığım için çocuğuma da bir miktar ücretle bakıyor. Çocuğuma bakarken rahatsız olduğum şeyler var. Mesela çocuk sürekli uyuyor, genelde hazır çorba, makarna yediriyor. Tabi akraba olduğu için birsey de diyemiyorum. Neyse kendi çocuklarına da bu tarz şeyler yediriyor hatta çocukları sürekli abur cubur yiyor. Bazen istemsizce onun çocuklarına karışıyorum. Çünkü bazı şeyleri yanlış buluyorum. Mesela biz birlikte tatile gittik. Dönerken yolda bir yerde durduk. Onun 6 yaşındaki oğlu bir mağazadan izinsiz birşey aldı. Ben gördüm uyardım. İkinciye yine yakaladım çok kızdım. Sen hırsız mısın böyle şeyleri hırsızlar yapar, yapma bırak dedim. Eltim orada kendi çocuğuna tepki göstermek yerine bana tepki gösterdi. Neymiş onu kenara çekip söyleyecekmişim. Peki çocuk nasıl doğruyu öğrenecek? Bana küsmüş ben de ona küstüm burada kim haklı?
Çocuğunuz eltinize baktırmayın.
Eltiniz hazir gidalar ve abur cubur konusunda haksız ama sadece kendi çocuğunuza yedirdiklerine karışabilirsiniz.

6 yaşındaki çocuğa sen hırsız mısın demekte yanlış.
Yaptığının doğru olmadığını izinsiz alınmayacağını soylemeliydiniz..

Annesine söyleseydiniz annesi çocuğuna anlatsaydı yaptığının yanlış olduğunu. 6 yaşındaki çocuk sonuçta kızarak bir yere varılmaz. Eltiniz aynısını sizin çocuğunuza yapsa hoşunuza gider mi ?
Çocuğunuza bakıyormuş yeme içme konusunda bişeyler yaparsanız her gün makarna hazır çorba vermez diye düşünüyorum.

Cocugu toplum icinde utandirmak yanlis bir davranış. Ya cocugun kendisine birebir soyleyeceksiniz ya da annesini bulgilendireceksiniz. O an magazada aldigi seyi elinden alip yerine koyup sonra konusmaliydiniz.

Cocugun yemegine gelince ya ucretini arttirip mutfak maliyetini karsilayarak yemek talebinizi belirtin ya da kendiniz hazirlayip bunlari yedir deyin. Az ucret verip donatmasini beklemeyin. Kaldi ki kendi cocuguna bile ayni beslenme duzenini uyguluyormus. Birsey değişeceğini sanmıyorum.

Görümcem ve kendimdem örnek veriyim: Bizim yetistirme tarzimiz birbirinden baya farkli. Ama ben ona karismiyorum cünkü kendi cocugu sorumluluk onda. Esim dayi olarak birsey söylese onu baglar. Sizin cocugunuzu ilgilendiren konularda sadece birsey söyleyebilirsiniz. Cocugun magzadan birsey calmasi tabi ki kabul edilir degil, ama iki defa yakaladiysaniz onu annesiyle de konusmaniz gerekirdi. Belki problem oldugunu bilmiyor annesi babasi. Nasil tepki verildigine de bakardim. Ha küsecek bir durum mu? Hayir. Aileler az cok birbirine yinede sahip cikiyor bir yerde

Çocuklarınıza sizin istediğiniz gibi bakılsın istiyorsanız ya kendiniz bakacaksınız ya doğru düzgün parasını verip bir bakıcı tutacaksınız.

Çocuğu uyarma konusunda da eltiniz haklı. Çocuk ortalık yerde uyarılmaz, hırsız vb kötü damgalar vurulmaz. Uzak durmanız çocukların sağlığı açısından daha güvenli.

Hırsızlık konusunda eltiniz haklı öyle insan içinde bağırarak çocuğa ders verilmez. Diğer konuda siz haklısınız ama neden söylemeye utanıyorsunuz bedava bakmıyor ki parasını siz veriyorsunuz. Ya yemek yapıp bırakın çocuğa yetecek kadar ya da ödediğiniz ücreti arttırın düzgün yemek yedir diyin.

Eltinizin kendi çocuklarını besleme şeklini biliyorsunuzdur aslında. Çocuğunuzu eltinizin bakamasını istemeniz ekonomik sebeplerle olmalı. Ekonomik durumunuz uygunsa ya bakıcıya vereceksiniz ya kreşe. Uygun değilse çocuğunuzun yiyebileceği yemekleri (tabi diğer çocuklar için de) siz yapıp vereceksiniz. Her gün poğaça, ceviz badem karışık çerez, meyve, çorba tarzı şeyleri sırayla verin. Sorununuz ortadan kalkar hem de eltinize yardımcı olmuş olursunuz.

Çocuğu herkesin içinde azarladıysanız elti haklı. Hele hırsız mısın gibi sözler uygun olmamış.

Biri uyarılacağı zaman bu yol izlenmeli. Bu açıdan evet haklı.

Yalnız bu küsmeyle çocuğunuza sağlıksız yiyecekler arasındaki bağı kuramadım. Eltiyi karalamak için belirttiniz sanırım.
İlkinde zaten o şekilde davrandım güzelce uyardım. İkincisinde bunun hırsızlık davranışı olduğunu söyledim. Karalamak amaçlı değil. Çocuğunu pis boğaz yetiştiriyor aslında o mağazada aldığı şeyde onunla alakalıydı.

Eltinizin kendi çocuklarını besleme şeklini biliyorsunuzdur aslında. Çocuğunuzu eltinizin bakamasını istemeniz ekonomik sebeplerle olmalı. Ekonomik durumunuz uygunsa ya bakıcıya vereceksiniz ya kreşe. Uygun değilse çocuğunuzun yiyebileceği yemekleri (tabi diğer çocuklar için de) siz yapıp vereceksiniz. Her gün poğaça, ceviz badem karışık çerez, meyve, çorba tarzı şeyleri sırayla verin. Sorununuz ortadan kalkar hem de lerinize yardımcı olmuş olursunuz.

Çocuğu herkesin içinde azarladıysanız elti haklı. Hele hırsız mısın gibi sözler uygun olmamış.
Çoğunlukla kendim bırakıyorum çorbasını vs. Ayrıca kalabalık bir ortamda değildik biz bizeydik. Mağaza dediğim küçücük bir dükkan.

Sizin cocugunuza bakıyor diye onun cocugu üzerinde söz hakkınız olacağını medden cıkardınız onu anlamadım ???

İlkinde zaten o şekilde davrandım güzelce uyardım. İkincisinde bunun hırsızlık davranışı olduğunu söyledim. Karalamak amaçlı değil. Çocuğunu pis boğaz yetiştiriyor aslında o mağazada aldığı şeyde onunla alakalıydı.
Sizin tepkiniz aslında içten içe çocuğumun yetişmesinde eltimin katkısı büyük ya benim çocuğum da böyle şeyler yaparsa tepkisi. Cüzdanınız ile mantığınız çatışıyor. Birini seçmek zorunda kalıyorsunuz.

Hırsızlık konusunda eltiniz haklı öyle insan içinde bağırarak çocuğa ders verilmez. Diğer konuda siz haklısınız ama neden söylemeye utanıyorsunuz bedava bakmıyor ki parasını siz veriyorsunuz. Ya yemek yapıp bırakın çocuğa yetecek kadar ya da ödediğiniz ücreti arttırın düzgün yemek yedir diyin.
Kalabalık bir ortam değildi. Çocuğunun ilk davranışını gördüğü halde dikkat etmedi çocuğu ne yapıyor diye. Ayrıca çocuk o davranışın ne olduğunu bilmeli ki bir daha yapmamalı

Back
X