Eltimle Tartışmamız

Çocuğunuza kendi istediğiniz gibi bakılsın istiyorsanız kıyacaksınız paraya bu işi bilen birine baktıracaksınız ya da kreşe vereceksiniz.

Bir de çocukları toplum içinde uyarıp , utandırmanız olmamış. Varsa uyarılacak bir durum annesine ya da babasına söylersiniz, gerekeni onlar yapar.

Eltiniz haklı. Sessizce söylemek değil, çocuğa söylemeye bile hakkınız yok. Siz onun velisi değilsiniz. Annesine söylersiniz, o uyarır. 6 yaşındaki çocuğa sen hırsız mısın diye sorulmaz.
Yeme konusunda da rahatsızsanız başkası baksın ve ya yiyeceğini kendiniz götürün. Ufak bir meblaya baktırdığınız çocuğa her gün et sebze verilmesini beklemiyorsunuz herhalde.
Günde 3 saat uyanık kalan sadece iki kere karnının doyduğu, iki kerede altının değiştiği çocuktan bahsediyoruz. Normal bir çorba yapsa neyse hazır çorba nedir?

Merhaba arkadaşlar. Eltimle yakın yerlerde oturuyoruz. Kendisi çok iyi bir insandır, merhametlidir. Ben çalıştığım için çocuğuma da bir miktar ücretle bakıyor. Çocuğuma bakarken rahatsız olduğum şeyler var. Mesela çocuk sürekli uyuyor, genelde hazır çorba, makarna yediriyor. Tabi akraba olduğu için birsey de diyemiyorum. Neyse kendi çocuklarına da bu tarz şeyler yediriyor hatta çocukları sürekli abur cubur yiyor. Bazen istemsizce onun çocuklarına karışıyorum. Çünkü bazı şeyleri yanlış buluyorum. Mesela biz birlikte tatile gittik. Dönerken yolda bir yerde durduk. Onun 6 yaşındaki oğlu bir mağazadan izinsiz birşey aldı. Ben gördüm uyardım. İkinciye yine yakaladım çok kızdım. Sen hırsız mısın böyle şeyleri hırsızlar yapar, yapma bırak dedim. Eltim orada kendi çocuğuna tepki göstermek yerine bana tepki gösterdi. Neymiş onu kenara çekip söyleyecekmişim. Peki çocuk nasıl doğruyu öğrenecek? Bana küsmüş ben de ona küstüm burada kim haklı?
İlkinde zaten o şekilde davrandım güzelce uyardım. İkincisinde bunun hırsızlık davranışı olduğunu söyledim. Karalamak amaçlı değil. Çocuğunu pis boğaz yetiştiriyor aslında o mağazada aldığı şeyde onunla alakalıydı.
Cocugunu kotu yetistirdiginindusundugunuz insana neden cocuk baktiriyosunuz?

Küçük dükkanda biz bizeydik. Diğer çocukları da uyardım. Eltimin oğlunu da uyardım ilkinde. İkincisinde sinirlendim. Ama davranışın hırsızlık davranışı olduğunu söylemesi gereken ben değildim. Her çocuk bu tarz şeyler yapar. Ama gerekli yerde gerekli tepkiyi alırsa tekrarlamaz
Eltiniz ilk uyarıda duydu mu. Direkt ikinci uyarıyı mı duydu?

Bakın haklısınız,çocuklara hassas olacağız, psikolojilerini bozmayacağız derken geleceğin hırsızlarını, arsızlarını yetiştirmemeliyiz.
Elbette o anın sıcaklığıyla çıkışmış olabilirsiniz bazı şeyler anlıktır ama sonra bari konuşsaydınız.
Direkt küsmek çözüm mü?
Eltiye, öyle bi kızdım ama korktum, mağaza sahibi görür çocuğa birşey der diye stres oldum, sen de kusura bakma, çocuklar hepimizin çocuğu vs birşeyler söyleyeceğinize bir de küsmüşsünüz.

Çocuğunu dövdüğünü bildiğiniz birine niye çocuk baktırıyorsunuz? Valla terslemek için söylemiyorum niye? Çocuk bazı şeyleri çekinmeden almaya çalışıyormuş o da var. Bebeğiniz o yaşam tarzı içinde neyi kimi örnek alacak?
Oğlumun yanında bakıcımız kızlar o saatte dışarı çıkmaz kızlar yapamaz gibi şeyler söyledi. Ben de duymamış gibi yaptım, oğlum kızlar böyle yapamaz gibi şeyler söylüyor (öyle birşey olmadı) acaba siz mi konuştunuz öyle lütfen yapmayın dedim. Sizde sizin tabirinizle hırsızlık var, dayak var, beslenme yok, bütün gün uyuyan çocuk var. Bir hata yok mu burd

Yani sizin yönteminiz hatalı. 6 yaşındaki çocuğa hırsız mısın sen diye herkesin içinde tepki gösteremezsiniz.
Düzgünce uyarınca anlamayan bir çocuğa bu davranışın yanlış olduğunu nasıl anlatacaksınız? Çocuğu biz boğaz yetiştirirsen her istediğini yaparsan çocuk herşeye saldırır bu davranışlar normal

Düzgünce uyarınca anlamayan bir çocuğa bu davranışın yanlış olduğunu nasıl anlatacaksınız? Çocuğu biz boğaz yetiştirirsen her istediğini yaparsan çocuk herşeye saldırır bu davranışlar normal
Size ne hanımefendi ?
Uyarılacaksa da ceza verilecekse de annesi babası yapar bunu .

Madem eltiniz bu kadar sorumsuz , çocuğu güzel yetiştirmiyor neden baktırıyorsunuz ?

Çocuk bu adı üstünde çocukkk.. siz öyle söyleyerek uyarmış değilde kendinizin çocukdan bir farkınız olmadığını kanıtlamış oldunuz bravo birde yaptığınızı haklı çıkarmak için eltinizin Abur cuburlardan bahsetmişsiniz yazık kadın hem bakıyor hem laf işitiyor vay be

Eltiniz ilk uyarıda duydu mu. Direkt ikinci uyarıyı mı duydu?

Bakın haklısınız,çocuklara hassas olacağız, psikolojilerini bozmayacağız derken geleceğin hırsızlarını, arsızlarını yetiştirmemeliyiz.
Elbette o anın sıcaklığıyla çıkışmış olabilirsiniz bazı şeyler anlıktır ama sonra bari konuşsaydınız.
Direkt küsmek çözüm mü?
Eltiye, öyle bi kızdım ama korktum, mağaza sahibi görür çocuğa birşey der diye stres oldum, sen de kusura bakma, çocuklar hepimizin çocuğu vs birşeyler söyleyeceğinize bir de küsmüşsünüz.
İlkinde gördü hatta düzgünce uyardığımı da gördü. Benim annem dovmezdi ama öyle kızardı ki ben şuan bile göz hakkı olsa da almam. Haktan çok korkarım. Ben orada sessiz kalsam ben hakka girecektim. O çocuk, normal böyle şeyler yapması. Ama gereken tepkiyi görse doğruyu ayırt edebilir.

Fazla içli dışlı olmuşsunuz bu da bi yerde patlamış.. Çok yakın hissederek çocuğa müdahale etmişsiniz ancak müdahale şekliniz çok yanlış gerçekten. Kendi çocuğunuzu da hata yaptığında böyle uyarıyorsanız ileride iletişim sorunları yaşayabilir.

Belki haksız çıkarım dur eltimin bir iki kötü huyunu da ekleyeyim gibi olmuş abur cubur konusu :KK70:

Çocuğunuzun yemeğini yapın bence elti sizin çocuğunuza ayrı yemek yapmaz ki kendi çocukları zaten böyle besleniyorsa. Hem iyi örnek olursunuz fena mı?

Hırsızlık konusuna gelirsek en basit tabirle size ne boşverin, herkes kendi çocuğuna kendi terbiye versin. Hiçbir senaryoda haklı çıkma olasılığınız yok başkasının cocugu söz konusuysa.

Küçük dükkanda biz bizeydik. Diğer çocukları da uyardım. Eltimin oğlunu da uyardım ilkinde. İkincisinde sinirlendim. Ama davranışın hırsızlık davranışı olduğunu söylemesi gereken ben değildim. Her çocuk bu tarz şeyler yapar. Ama gerekli yerde gerekli tepkiyi alırsa tekrarlamaz
Gerekli tepki hırsızlık etiketi değil. Çocuklara yaramaz hırsız gibi etiketler verilmemeli.
Çocuk bunu değilim o zaman yapmayayım gibi algılamaz. Çocukta asıl o zaman davranış bozukluğuna sebep olursunuz.
Altı yaşında marketten bir paketli gıdayı yedi diye hırsız olmaz. Henüz anlamıyor olabilir. Bınun yerine onu açtın parasını ödememiz gerek diye kasaya gidersiniz ve ücretini ödersiniz. Sonra da bir daha yapmamasını söylersiniz.
Baştan sona hatalısınız.

Benim başıma gelse şunu yapardım. Alırdım elinden bunu çok mu istiyorsun? Annene soralım alabilir miyiz ben ödeceğim derdim. Oradan çıktıktan sonra annesine durumu açıklardım. Beraberce yaptığının hata olduğunu söylerdik.
Sorun esasen çocuğunu sizin istediğiniz gibi yetiştirmeyen birine çocuk emanet etmenizde.

Çocuk bu adı üstünde çocukkk.. siz öyle söyleyerek uyarmış değilde kendinizin çocukdan bir farkınız olmadığını kanıtlamış oldunuz bravo birde yaptığınızı haklı çıkarmak için eltinizin Abur cuburlardan bahsetmişsiniz yazık kadın hem bakıyor hem laf işitiyor vay be
Kimse babasının hayrına bakmıyor. Bedava baksa karışmam eyvallah derim

İlkinde zaten o şekilde davrandım güzelce uyardım. İkincisinde bunun hırsızlık davranışı olduğunu söyledim. Karalamak amaçlı değil. Çocuğunu pis boğaz yetiştiriyor aslında o mağazada aldığı şeyde onunla alakalıydı.
Uslubunuz hic hos degil. Pis bogaz, sen hirsiz
Misin gibi gibi eminim kendi cocuklariniza da bu agizla konusuyorsunuz.
Yiyecek icecekten daha muhim bir sey varsa oda bu benim gozumde. 6 yasinda ki cocuga herkesin icinde sen hirsiz misin denmez hanimefendi, bir de birincisinde uyardim diyorsunuz Allah razi olsun 😅.

Gidin biraz kendinizi gelistirin, cocuk yetistirme uzerine kitaplar okuyun.
Eltiniz hakli, benim cocuguma bu sekilde konusan kisinin aklini alirim.

Gerekli tepki hırsızlık etiketi değil. Çocuklara yaramaz hırsız gibi etiketler verilmemeli.
Çocuk bunu değilim o zaman yapmayayım gibi algılamaz. Çocukta asıl o zaman davranış bozukluğuna sebep olursunuz.
Altı yaşında marketten bir paketli gıdayı yedi diye hırsız olmaz. Henüz anlamıyor olabilir. Bınun yerine onu açtın parasını ödememiz gerek diye kasaya gidersiniz ve ücretini ödersiniz. Sonra da bir daha yapmamasını söylersiniz.
Baştan sona hatalısınız.
Ben ona sen hırsızsın demedim davranışın bu olduğunu söyledim

Belki haksız çıkarım dur eltimin bir iki kötü huyunu da ekleyeyim gibi olmuş abur cubur konusu :KK70:

Çocuğunuzun yemeğini yapın bence elti sizin çocuğunuza ayrı yemek yapmaz ki kendi çocukları zaten böyle besleniyorsa. Hem iyi örnek olursunuz fena mı?

Hırsızlık konusuna gelirsek en basit tabirle size ne boşverin, herkes kendi çocuğuna kendi terbiye versin. Hiçbir senaryoda haklı çıkma olasılığınız yok başkasının cocugu söz konusuysa.

Elti cocuklarini "pis bogaz yetistiriyor", hazir yemek yediriyor, cocuklarini dövüyor, baktigi cocugu bütün gün uyutuyor ama yinede cocuk ona emanet edilyior..okaaayyy
Ek not: dayak yiyen, cok azar isiten cocuklar da bazen caliyor sirf sormaya korktuklari icin

Kimse babasının hayrına bakmıyor. Bedava baksa karışmam eyvallah derim
iyi ozaman size küsmeyecek lafınızı söyleyebileveginiz normal bakıcıya bırakın kardeşim Ben olsam bundan sonra asla bakmazdım ne ucretsiz ne ucretli hele cocuguma hırsız demişsin ne haddine

Ben ona sen hırsızsın demedim davranışın bu olduğunu söyledim
Fark etmez. Çocuk almış hırsız mısın demişsiniz. Bu bir soru cümlesi değil. Çocuk bunu soru olarak mı anladı sizce?
Tamamen yanlış bir tavır bu. Kendi çocuğunuza da etiket vurmayın.
Ayrıca samimi de olsam kimsenin çocuğuna müdahale etmem. Azarlamam. Annesine söylerim. Yada kendi çocuğumu uzak tutarım. Ebeveyn harici yetişkin müdahaleleri çocukları korkutuyor. Hiç tasvip etmek. Kimse de çocuğumu benim yanımda bu üslupta uyaramaz.

Ucuza baktırmıyorum. Yemeğini çoğunlukla götürüyorum, çamaşırını ben yıkıyorum, bir kere makineye çocuğun kıyafetini atmaz. Her sabah götürüyorum akşam ayakkabısını dahi giydirmez ben yapıyorum herşeyini. Günde 3 saat uyanık kalan çocuğa yeterli parayla baktırıyorum.
Ay yok artık çocuğunuzun ayakkabısını da eltiniz giydirsin, çamaşırını da elti yıkasın daha neler.

Back
X