Eltimle Tartışmamız

İlkinde gördü hatta düzgünce uyardığımı da gördü. Benim annem dovmezdi ama öyle kızardı ki ben şuan bile göz hakkı olsa da almam. Haktan çok korkarım. Ben orada sessiz kalsam ben hakka girecektim. O çocuk, normal böyle şeyler yapması. Ama gereken tepkiyi görse doğruyu ayırt edebilir.
Gereken tepkiyi annesinin vermesi gerekirdi. Sizin iki uyarınızı da görmesine rağmen dönüp çocuğuna hiç bir şey dememesi çok garip.
Göz mü yumdu yani nedir?

Bence siz her bakımdan yetersiz bulduğunuz bu kadının çocuğunuza bakıcılık etmesine şiddetle karşı çıkın😄
Şaka bir yana hakikaten çocuk emanet etmeyin bu kadar zıt iken.Belli ki hoşlanmıyor beğenmiyorsunuz. E o zaman mesafe koyun.
Öyle hem çocuk baksın hem laf işitsin, hoş olmaz.

Merhaba arkadaşlar. Eltimle yakın yerlerde oturuyoruz. Kendisi çok iyi bir insandır, merhametlidir. Ben çalıştığım için çocuğuma da bir miktar ücretle bakıyor. Çocuğuma bakarken rahatsız olduğum şeyler var. Mesela çocuk sürekli uyuyor, genelde hazır çorba, makarna yediriyor. Tabi akraba olduğu için birsey de diyemiyorum. Neyse kendi çocuklarına da bu tarz şeyler yediriyor hatta çocukları sürekli abur cubur yiyor. Bazen istemsizce onun çocuklarına karışıyorum. Çünkü bazı şeyleri yanlış buluyorum. Mesela biz birlikte tatile gittik. Dönerken yolda bir yerde durduk. Onun 6 yaşındaki oğlu bir mağazadan izinsiz birşey aldı. Ben gördüm uyardım. İkinciye yine yakaladım çok kızdım. Sen hırsız mısın böyle şeyleri hırsızlar yapar, yapma bırak dedim. Eltim orada kendi çocuğuna tepki göstermek yerine bana tepki gösterdi. Neymiş onu kenara çekip söyleyecekmişim. Peki çocuk nasıl doğruyu öğrenecek? Bana küsmüş ben de ona küstüm burada kim haklı?
akraba olunca laf soylemek zor oluyor. bakan insanlar genele hep cok uyutuyor zaten. ben cok takmazdim, aksam daha cok vakit gecirirdim. yemek icin de siz evden yapip ona yedirmesi icin verebilirsiniz. eger begenmiyorsaniz bakici bulmalisiniz ama o da ucuz olmaz. o yuzden de elinizden geldigi kadar sartlari iyilestirmeye calisip idare edeceksiniz. araniz kotu olursa daha fena olur.

ayrica cocugu uyarabilirsiniz ama hirsiz misin demeniz dogru degil. annesine soyleyin o terbiye etsin. bu arada cocugu icin buna kizmayan birine de kendi cocugunu emanet etmek biraz zor bence..

Bence siz her bakımdan yetersiz bulduğunuz bu kadının çocuğunuza bakıcılık etmesine şiddetle karşı çıkın😄
"tabi siz anneleri tarafından size emanet edilen çocuklara her bakımdan yetersiz gördüğünüz bir kadının annelik etmesine şiddetle karşısınız ama."

Eltinizin kendi çocuğunu nasıl yetiştirdiği sizi hiç ilgilendirmez. Haddiniz değil bir başkasının çocuğuna sen hırsız mısın diye kızmak. Burda net hatalısınız.

Çocuğuna ne yediriyorsa sizinkine de aynısını yediriyor. Memnun değilseniz ya eltinize baktırmayacaksınız ya çocuğunuzun yemeğini hazırlayıp eltinize bırakacaksınız.

Hayır o kadar sayfa eltinizin ne kadar kötü ne kadar yanlış çocuk yetiştirdiğini anlatıp baksın diye kendi çocuğunuzu ona emanet etmeniz garip gerçekten. Zorla mı bakıyor çocuğunuza?

İstediğiniz yemeklerin yedirilmediniz istiyorsanız çocuğunuzun mutfak alısverisini yapmalısınız , eve bakıcı gelince kendi evinden harcamıyor degil mi evdeki malzemelerden yemek yapıyor. Kuş kadar para verip mutfağına hakimiyet kurmak, camasır yıkamasını beklemek(!), ayakkabı giydirsin demek. Hani cebinizden okkalı bir özel okul parası cıksa ne yapacaksınız acaba dedirtti açıkçası. Eli sıkılıgı bırakıp çocuğunuza güzelce baktırın derim, eltinin cocuguna yaptıgınız çıkışta cok çocukça , para verdim hepiniz bana aitsiniz gibi bir düşünce var heralde. Genelde düşük gelirli insanların kafa yapısıdır. Şükretsin sayemde para kazanıyor ne yapıyor sankiiii diye düşündüğünüze yemin edebilirim ama ispatlayamam.

Onun 6 yaşındaki oğlu bir mağazadan izinsiz birşey aldı. Ben gördüm uyardım. İkinciye yine yakaladım çok kızdım. Sen hırsız mısın böyle şeyleri hırsızlar yapar, yapma bırak dedim. Eltim orada kendi çocuğuna tepki göstermek yerine bana tepki gösterdi. Neymiş onu kenara çekip söyleyecekmişim. Peki çocuk nasıl doğruyu öğrenecek? Bana küsmüş ben de ona küstüm burada kim haklı?
Size mi düştü çocuğa doğruyu öğretmek. Siz söyleyince mi çocuk doğruyu öğrenebiliyor sadece? Çok haklı küsmekte.

İstediğiniz yemeklerin yedirilmediniz istiyorsanız çocuğunuzun mutfak alısverisini yapmalısınız , eve bakıcı gelince kendi evinden harcamıyor degil mi evdeki malzemelerden yemek yapıyor. Kuş kadar para verip mutfağına hakimiyet kurmak, camasır yıkamasını beklemek(!), ayakkabı giydirsin demek. Hani cebinizden okkalı bir özel okul parası cıksa ne yapacaksınız acaba dedirtti açıkçası. Eli sıkılıgı bırakıp çocuğunuza güzelce baktırın derim, eltinin cocuguna yaptıgınız çıkışta cok çocukça , para verdim hepiniz bana aitsiniz gibi bir düşünce var heralde. Genelde düşük gelirli insanların kafa yapısıdır. Şükretsin sayemde para kazanıyor ne yapıyor sankiiii diye düşündüğünüze yemin edebilirim ama ispatlayamam.
Çamaşır yıkamasını tabiki beklemiyorum ne alaka ya? Ayakkabısını giydirmesini tabiki bekliyorum. Herşeyi ben de yaptığı çocuğu akşama kadar uyutmak diyorum. Hazır çorba yapıyor çorba yapmak ne kadar maliyetli olabilir?
Düşük gelirli değilim bakıcıya güvenip veremedim sonra bu duruma mecbur kaldım

Çamaşır yıkamasını tabiki beklemiyorum ne alaka ya? Ayakkabısını giydirmesini tabiki bekliyorum. Herşeyi ben de yaptığı çocuğu akşama kadar uyutmak diyorum. Hazır çorba yapıyor çorba yapmak ne kadar maliyetli olabilir?
Düşük gelirli değilim bakıcıya güvenip veremedim sonra bu duruma mecbur kaldım
Alıyor musunuz çocuğa yapılan yemek malzemelerini ? Kıyma , et , süt vs vs alırsanız elti de yapar bir beyran çorbası , analı kızlı .

Kesinlikle katılıyorum. Üstünlük taslamaya calistigi o kadar belliki. Yok cocugunu dövüyor abur cubur veriyor hazır çorba yediriyor. Ben bu şekilde elestirdigim kişiye çoğumu emanet şahsen verirsin adam akıllı bir kreşe çocuğun hem düzgün yemekler yer hemde gereken eğitimi alır.

Kesinlikle katılıyorum. Üstünlük taslamaya calistigi o kadar belliki. Yok cocugunu dövüyor abur cubur veriyor hazır çorba yediriyor. Ben bu şekilde elestirdigim kişiye çoğumu emanet şahsen verirsin adam akıllı bir kreşe çocuğun hem düzgün yemekler yer hemde gereken eğitimi alır.
Kreş yaşı henüz gelmedi vereceğim zaten

Benim çocuğum aynı davranışı sergilediğinde yengesi onu uyaramayacak mi?
Hayır uyaramaz. Sizi uyarır siz terbiyesini verirsiniz. Anne baba bile başkasının yanında terbiye veremezken psikologlar böyle tavsiye ederken yengesi olarak siz hiç diyemezsiniz.
Siz uyardınız diye düzeldi mi şimdi çocuk.

Back
X